Nezavisnost Kosova
- zlatiborka
Ovo je iz danasnjeg AVAZA:
-------------------------------------------------------------------------------------
Šta BiH gubi zbog Kosova?
Cijela Evropa je na nogama zbog nekadašnje južne srbijanske pokrajine, a u Sarajevu zvaničnici spavaju tvrdim zimskim snom
Samo politički slijepci mogu govoriti da budući status Kosova nema nikakve veze sa BiH. Posredno, proces rješavanja tog problema već negativno utječe na vitalne državne interese naše zemlje.
Ovdašnji bošnjački političari poput papagaja ponavljaju već izlizanu floskulu da je BiH međunarodno priznata država i da ne dolazi u obzir da se dijelom njene teritorije Srbiji kompenzira gubitak Kosova.
Dalje od toga niti govore, a što je još opasnije, niti vide.
Cijela Evropa je na nogama zbog nekadašnje južne srbijanske pokrajine, političari u Beogradu, svjesni da je Priština sve dalje, tvrde pazar i dižu cijenu nečemu što ionako više nije njihovo, a u Sarajevu zvaničnici spavaju tvrdim zimskim snom.
Slovenački ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel najavljuje da hapšenje ratnog zločinca Ratka Mladića uskoro neće biti uvjet za nastavak pregovora EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju.
Istovremeno, diplomatski krugovi u Briselu i Vašingtonu ponovno puštaju probne balone i ispituju da li je moguća vansudska nagodba BiH i Srbije o tužbi za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
I odustajanje od Mladića i vansudska nagodba darovi su kojima Evropa, u bliskoj saradnji sa Amerikom, pokušava odobrovoljiti Beograd da sa što manje mrštenja proguta buduću nezavisnost Kosova.
Slijedeći korak je vjerovatno vanredno ubrzanje puta Srbije prema Evropskoj uniji, što joj daje realne šanse da sustigne poodmaklu Hrvatsku.
Šta je odgovor bosanske diplomatije i državnog vrha na ovakav razvoj situacije?
Do sada ništa suvislo nismo čuli, niti je iko i pomislio da ode do Brisela, Vašingtona, pa i Beograda, i na licu mjesta lobira za bolji status BiH u evropskim planovima za zapadni Balkan.
Piše: Fadil MANDAL
-------------------------------------------------------------------------------------
Šta BiH gubi zbog Kosova?
Cijela Evropa je na nogama zbog nekadašnje južne srbijanske pokrajine, a u Sarajevu zvaničnici spavaju tvrdim zimskim snom
Samo politički slijepci mogu govoriti da budući status Kosova nema nikakve veze sa BiH. Posredno, proces rješavanja tog problema već negativno utječe na vitalne državne interese naše zemlje.
Ovdašnji bošnjački političari poput papagaja ponavljaju već izlizanu floskulu da je BiH međunarodno priznata država i da ne dolazi u obzir da se dijelom njene teritorije Srbiji kompenzira gubitak Kosova.
Dalje od toga niti govore, a što je još opasnije, niti vide.
Cijela Evropa je na nogama zbog nekadašnje južne srbijanske pokrajine, političari u Beogradu, svjesni da je Priština sve dalje, tvrde pazar i dižu cijenu nečemu što ionako više nije njihovo, a u Sarajevu zvaničnici spavaju tvrdim zimskim snom.
Slovenački ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel najavljuje da hapšenje ratnog zločinca Ratka Mladića uskoro neće biti uvjet za nastavak pregovora EU i Srbije o stabilizaciji i pridruživanju.
Istovremeno, diplomatski krugovi u Briselu i Vašingtonu ponovno puštaju probne balone i ispituju da li je moguća vansudska nagodba BiH i Srbije o tužbi za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
I odustajanje od Mladića i vansudska nagodba darovi su kojima Evropa, u bliskoj saradnji sa Amerikom, pokušava odobrovoljiti Beograd da sa što manje mrštenja proguta buduću nezavisnost Kosova.
Slijedeći korak je vjerovatno vanredno ubrzanje puta Srbije prema Evropskoj uniji, što joj daje realne šanse da sustigne poodmaklu Hrvatsku.
Šta je odgovor bosanske diplomatije i državnog vrha na ovakav razvoj situacije?
Do sada ništa suvislo nismo čuli, niti je iko i pomislio da ode do Brisela, Vašingtona, pa i Beograda, i na licu mjesta lobira za bolji status BiH u evropskim planovima za zapadni Balkan.
Piše: Fadil MANDAL
-
ThePoliglot
jesi pogan malo je reći. Što se Hrvata tiče,oni svi imaju hrvatske papire tako da im je svejedno da li su iz Zagreba ili iz Širokog Brijega!Oceania wrote:citat , @Abercrombie"" vjerujte mi dragi bosnjaci ne mozete naci ni jednog ni Hrvata iz Mostara ili zap. Hercegovine koji ce reci u inostranstvu da je iz BiH , sve i jedini kaze da je iz Hrvatske. ""
----------------------------------------------------------------------------------------
Babi milo ono sto joj se snilo![]()
![]()
pa nisu se valjda dzaba borili , berem mogu reci u Njemackoj da su iz Hrvatske / ali i taj merak traje sve doltle dok Svabo ne kaze : > Ausvajs bitte , papiren bitte
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- kicky
Msilio sam otvoriti novu temu, ali bi je administratori zatvorili jer se tiče Kosova. Naime evo kako izgleda diplomacija na Koštuničin način:
Koštunica zahtijeva prekid odnosa sa svim zemljama koje priznaju Kosovo
Demokratska stranka Srbije pod vodstvom Vojislava Koštunice predložila je zaoštravanje odnosa sa svim zemljama, a osobito članicama NATO-a, koje priznaju bilo kakav oblik neovisnosti Kosova, a prijedlog je jučer dostavila predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, piše u srijedu Blic pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije.
Blicov sugovornik tvrdi da to praktično znači da Koštunica predlaže prekid diplomatskih odnosa sa svim zemljama koje priznaju bilo kakav oblik nezavisnosti Kosova, među kojima bi se mogla naći i Hrvatska.
U prijedlogu također piše da bi buduća vlada, ako rješenje za Kosovo Srbiji bude nametnuto, trebala zauzeti jasan stav u vezi s daljnjim integracijama u NATO.
Taj dokument temelj je platforme s kojom je DSS ušao u pregovore o budućoj vladi i postavio je kao uvjet za njezino formiranje.
Predstavnici DSS-a zatražili su što skoriji Tadićev odgovor na njihov prijedlog.
Nakon konzultacija s predstavnicima DSS-a i NS-a, iz Tadićeva je ureda priopćeno da su predstavnici narodnjačke koalicije predsjedniku Tadiću prenijeli kako je platforma te koalicije o Kosovu "preduvjet za formiranje vlade“ te da je njome predviđeno "eventualno reagiranje Srbije u slučaju nametnutog rješenja za budući status Kosova“.
Čelnik G17 plus Mlađan Dinkić odgovorio je kako je platforma države određena u Skupštini 2006. godine te da, ako DSS smatra da je treba mijenjati, to treba i predložiti.
"G17 plus smatra da je potrebno pronaći uistinu pravi kompromis za konačni status Kosova, naravno, na miran način", rekao je Dinkić i dodao kako o tom pitanja imaju isti stav kao predsjednik Srbije.
Jutarnji list
Demokratska stranka Srbije pod vodstvom Vojislava Koštunice predložila je zaoštravanje odnosa sa svim zemljama, a osobito članicama NATO-a, koje priznaju bilo kakav oblik neovisnosti Kosova, a prijedlog je jučer dostavila predsjedniku Srbije Borisu Tadiću, piše u srijedu Blic pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije.
Blicov sugovornik tvrdi da to praktično znači da Koštunica predlaže prekid diplomatskih odnosa sa svim zemljama koje priznaju bilo kakav oblik nezavisnosti Kosova, među kojima bi se mogla naći i Hrvatska.
U prijedlogu također piše da bi buduća vlada, ako rješenje za Kosovo Srbiji bude nametnuto, trebala zauzeti jasan stav u vezi s daljnjim integracijama u NATO.
Taj dokument temelj je platforme s kojom je DSS ušao u pregovore o budućoj vladi i postavio je kao uvjet za njezino formiranje.
Predstavnici DSS-a zatražili su što skoriji Tadićev odgovor na njihov prijedlog.
Nakon konzultacija s predstavnicima DSS-a i NS-a, iz Tadićeva je ureda priopćeno da su predstavnici narodnjačke koalicije predsjedniku Tadiću prenijeli kako je platforma te koalicije o Kosovu "preduvjet za formiranje vlade“ te da je njome predviđeno "eventualno reagiranje Srbije u slučaju nametnutog rješenja za budući status Kosova“.
Čelnik G17 plus Mlađan Dinkić odgovorio je kako je platforma države određena u Skupštini 2006. godine te da, ako DSS smatra da je treba mijenjati, to treba i predložiti.
"G17 plus smatra da je potrebno pronaći uistinu pravi kompromis za konačni status Kosova, naravno, na miran način", rekao je Dinkić i dodao kako o tom pitanja imaju isti stav kao predsjednik Srbije.
Jutarnji list
-
ThePoliglot
poslednji trzaji propalog Voje....Srbija bolje da lobira Ruse i Kineze da postave veto u Vijeću sigurnosti ako želi na bilo koji način spriječavati nezavisnost Kosova. Opet i da je spriječi, Kosovo ostaje bure baruta, kako god! Republika Srbija neće imati nikakvu jurisdikciju nad Kosovom, to je svima jasno!kicky wrote:Msilio sam otvoriti novu temu, ali bi je administratori zatvorili jer se tiče Kosova. Naime evo kako izgleda diplomacija na Koštuničin način:
Jutarnji list
-
ThePoliglot
iskrenost se uvijek cijeniOp3r4t0r wrote:Podrzavam iz zelje da plan velike srbije ustvari postane sto manja srbija:) eto iskreno, konkretno i direktno
-
Oceania
Po cemu sam pogan , sto mi je smijesno kada Bobanov papak koji ne zna ni izgovoriti rijec Hrvatska , nego govori 'rvacka , a za HDZ kaze ADZ , a za ezan sa dzamije kaze " da 'odza piva i vice i urilce ........i kada taj i takav bilmaz iz Sirokog Brijega dodje u Njemacku i kaze da je iz Hrvatske , a na pitanje da taj svoj grad ili svoju selendru pokaze na karti sav se preznoji.ThePoliglot wrote:jesi pogan malo je reći. Što se Hrvata tiče,oni svi imaju hrvatske papire tako da im je svejedno da li su iz Zagreba ili iz Širokog Brijega!Oceania wrote:citat , @Abercrombie"" vjerujte mi dragi bosnjaci ne mozete naci ni jednog ni Hrvata iz Mostara ili zap. Hercegovine koji ce reci u inostranstvu da je iz BiH , sve i jedini kaze da je iz Hrvatske. ""
----------------------------------------------------------------------------------------
![]()
pa nisu se valjda dzaba borili , berem mogu reci u Njemackoj da su iz Hrvatske / ali i taj merak traje sve doltle dok Svabo ne kaze : > Ausvajs bitte , papiren bitte
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hrvatski ministar odbrane Gojko Susak je sam sebi napravio licnu kartu u Hrvatskoj u kojoj je pisalo / mjesto rodjenja Siroki Brijeg , Republika Hrvatska / i sad sam ja tebi pogan sto je to meni smijesno.I pogan sam ti takodje sto mi nije smijesno sto je taj isti Gojko Susak zapalio i u prah i pepeo pretvorio pola Mostara i pola Bosne da bi se ostvarili njegovi bolesni snovi iz emigrantskog zivota u Kanadi kada razvozeci pizzu po Torontu mastaqo kako je Siroki Brijeg u Hrvatskoj.Ja sam ti pogan zato sam kao pripadnik HVO-a bio razurazan i zatvoren upravo od ovih koji i dan danas govore da je Siroki Brijeg u Hrvatskoj a da balije treba pobiti.I ja sam ti pogan a ti crnokosuljasi iz Sirokog ti nisu pogani.Po onome sto pises na ovom forum i zxa tebe se moze reci u najmanju ruku . POGAN !!!!!!!!!!!!!
-
ThePoliglot
koji su to koji danaz zagovaraju tako nešto. Šta je onda na tebe uticalo da promjeniš stranu,ideologiju i državu. Ako si jednom bio ustaško cvijeće sad mijenjaš tabor i odnekle iz sretne dijaspore pogano palamudiš i prsiš se! A ti čojstva i junaštvaOceania wrote:Po cemu sam pogan , sto mi je smijesno kada Bobanov papak koji ne zna ni izgovoriti rijec Hrvatska , nego govori 'rvacka , a za HDZ kaze ADZ , a za ezan sa dzamije kaze " da 'odza piva i vice i urilce ........i kada taj i takav bilmaz iz Sirokog Brijega dodje u Njemacku i kaze da je iz Hrvatske , a na pitanje da taj svoj grad ili svoju selendru pokaze na karti sav se preznoji.ThePoliglot wrote:jesi pogan malo je reći. Što se Hrvata tiče,oni svi imaju hrvatske papire tako da im je svejedno da li su iz Zagreba ili iz Širokog Brijega!Oceania wrote:citat , @Abercrombie"" vjerujte mi dragi bosnjaci ne mozete naci ni jednog ni Hrvata iz Mostara ili zap. Hercegovine koji ce reci u inostranstvu da je iz BiH , sve i jedini kaze da je iz Hrvatske. ""
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hrvatski ministar odbrane Gojko Susak je sam sebi napravio licnu kartu u Hrvatskoj u kojoj je pisalo / mjesto rodjenja Siroki Brijeg , Republika Hrvatska / i sad sam ja tebi pogan sto je to meni smijesno.I pogan sam ti takodje sto mi nije smijesno sto je taj isti Gojko Susak zapalio i u prah i pepeo pretvorio pola Mostara i pola Bosne da bi se ostvarili njegovi bolesni snovi iz emigrantskog zivota u Kanadi kada razvozeci pizzu po Torontu mastaqo kako je Siroki Brijeg u Hrvatskoj.Ja sam ti pogan zato sam kao pripadnik HVO-a bio razurazan i zatvoren upravo od ovih koji i dan danas govore da je Siroki Brijeg u Hrvatskoj a da balije treba pobiti.I ja sam ti pogan a ti crnokosuljasi iz Sirokog ti nisu pogani.Po onome sto pises na ovom forum i zxa tebe se moze reci u najmanju ruku . POGAN !!!!!!!!!!!!!
-
Oceania
Ja tabore nikad ne mijenjam , ustasko cvijece niti sam bio niti cu biti , ja sam partizansko dijete bio i ostao , moj komandant se Tito ! Volim vise petokraku nego ista.U mom gradu gdje zivi 90 % Hrvata nije bilo nikakvog izbora.Svi smo bili HVO koji se borio protiv cetnika.Onaj ko je mene zbog mog imena razurazao u skaladu sa nekim dogovorima iz Karadjordjeva i Graca .....to nema veze sa mnom nego sa njima .Svakom na obraz.Sutra kada bi zapucalo opet bi u svoj grad u istu uniformu i opet protiv cetnika.ThePoliglot wrote:koji su to koji danaz zagovaraju tako nešto. Šta je onda na tebe uticalo da promjeniš stranu,ideologiju i državu. Ako si jednom bio ustaško cvijeće sad mijenjaš tabor i odnekle iz sretne dijaspore pogano palamudiš i prsiš se! A ti čojstva i junaštvaOceania wrote:Po cemu sam pogan , sto mi je smijesno kada Bobanov papak koji ne zna ni izgovoriti rijec Hrvatska , nego govori 'rvacka , a za HDZ kaze ADZ , a za ezan sa dzamije kaze " da 'odza piva i vice i urilce ........i kada taj i takav bilmaz iz Sirokog Brijega dodje u Njemacku i kaze da je iz Hrvatske , a na pitanje da taj svoj grad ili svoju selendru pokaze na karti sav se preznoji.ThePoliglot wrote: jesi pogan malo je reći. Što se Hrvata tiče,oni svi imaju hrvatske papire tako da im je svejedno da li su iz Zagreba ili iz Širokog Brijega!
Serem ti se na republiku sumsku koja je nastala tako sto ste ubili i protjerali sve zivo , naoruzani do zuba protiv golorukog naroda.Serem ti se na srpsko cojstvo i junastvo.Srbin mi ovdje dosao pricati o junastvu i cojstvu .Vidio sam ja tvoje cojstvo i junastvo u Srebrenici i Manjaci ........sikter
-
Jastreb35
Tebi idiote treba onemoguciti da pises na ovom forumu. Ne mozes u svoju opoziciju velikosrpskom projektu pakovati i mrznju prema citavom narodu. Takvim si pristupom koristan bosanskohercegovackom drustvu koliko i Seselj.Srbin mi ovdje dosao pricati o junastvu i cojstvu
-
Makaveli - 7
Covjek se borio protiv cetnika u HVO uniformi da bi ga taj isti HVO zatvorio i oteo pusku jer je Bosnjak-musliman. I onda ga provocira i naziva poganom ovi sto propagiraju znamo sta i on lijepo i otmeno odgovori i ti sad njega napadas, sram te bilo.Jastreb35 wrote:Tebi idiote treba onemoguciti da pises na ovom forumu. Ne mozes u svoju opoziciju velikosrpskom projektu pakovati i mrznju prema citavom narodu. Takvim si pristupom koristan bosanskohercegovackom drustvu koliko i Seselj.Srbin mi ovdje dosao pricati o junastvu i cojstvu
Prije nekoliko mjeseci Jay Leno na NBC televiziji kada je Njemacka optuzila Ameriku za zlocine u Iraku rekao "kad te Nijemci optuze za ratne zlocine znas da si najebo" naravno kao salu, i sta sad ukinut mu program? De ne pricaj....
-
Oceania
Jastreb35 wrote:Tebi idiote treba onemoguciti da pises na ovom forumu. Ne mozes u svoju opoziciju velikosrpskom projektu pakovati i mrznju prema citavom narodu. Takvim si pristupom koristan bosanskohercegovackom drustvu koliko i Seselj.Srbin mi ovdje dosao pricati o junastvu i cojstvu
Posalji mi svoju adresu kad si tako hrabar da me zovnes iditom.Ono sto pak ti pises lici na pisanje jednog Sesljovog ljubavnika.Hem ti je prica cetnicka hem pederska .
-
Jastreb35
Da ti covjek, koji je za pola sata ubio 127 Bosnjaka u Potocarima, pokuca na vrata i opsuje mrtvu mater, ima da svoju reakciju ogranicis na njega, sta god reakcija bila (tuzba, noga u glavu, metak u celo....). Generalizirati citave narode jer si slab na zivcima, pa ne mozes racionalno odgovarati na provokacije, nije korisno drustvu. Naprotiv.Covjek se borio protiv cetnika u HVO uniformi da bi ga taj isti HVO zatvorio i oteo pusku jer je Bosnjak-musliman. I onda ga provocira i naziva poganom ovi sto propagiraju znamo sta i on lijepo i otmeno odgovori i ti sad njega napadas, sram te bilo.
-
Jastreb35
Za sada verbalno kolega. BiH je otadzbina Srba, Hrvata i Bosnjaka. Kada kao Caco pocnes fizicki raditi na stvaranju neke svoje BiH, reakcija ce biti fizicke prirode i zavrsices kao i on.Posalji mi svoju adresu kad si tako hrabar da me zovnes iditom.
-
ThePoliglot
kako se to i gdje vojnici HVO-a borili protiv VRS?! Koliko ja znam HVO se većinom borio protiv Armije BiH do tamo pred kraj rata.
Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
Tjeramo mlade iz zemlje, prodajemo preduzeća u bescjenje, uzimamo sebi za pravo (mislim na poneke članove ovog foruma) da kanoniziramo i postavljamo svoju istinu za jedinu legitimnu. E pa, takvu BiH ne želim!
Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
Tjeramo mlade iz zemlje, prodajemo preduzeća u bescjenje, uzimamo sebi za pravo (mislim na poneke članove ovog foruma) da kanoniziramo i postavljamo svoju istinu za jedinu legitimnu. E pa, takvu BiH ne želim!
-
Jastreb35
Istina je jedna, ostalo je propaganda. Uzimajuci u obzir metode ratovanja ARBiH, HVO-a i VRS-a, omjer ubijenih civila, omjer za ratni zlocin optuzenih odgovornih lica (kako vojnih tako i civilnih), deklarisani krajnji cilj, itd. lako je zakljuciti gdje lezi odgovornost. Relativizirati dvostruku agresiju na BiH tezom o nekakve tri istine, jeste pokusaj izjednacavanja kriminalca i zrtve tog kriminala.Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
Kao, napao vuk janje, odgrizao mu pola noge i zgulio komad mesa s vrata, ali posto im se opisi tog dogadjaja ne poklapaju jedan s drugim, tesko je doci do definitivnog zakljucka po pitanju odgovornosti.
-
ThePoliglot
sereš brate,sereš ko foka! Meni je ta Armija BiH pobila pola komšiluka što vojnika što civila ali sam realan i otvoreno priznajem i greške moje strane!Jastreb35 wrote:Istina je jedna, ostalo je propaganda. Uzimajuci u obzir metode ratovanja ARBiH, HVO-a i VRS-a, omjer ubijenih civila, omjer za ratni zlocin optuzenih odgovornih lica (kako vojnih tako i civilnih), deklarisani krajnji cilj, itd. lako je zakljuciti gdje lezi odgovornost. Relativizirati dvostruku agresiju na BiH tezom o nekakve tri istine, jeste pokusaj izjednacavanja kriminalca i zrtve tog kriminala.Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
Kao, napao vuk janje, odgrizao mu pola noge i zgulio komad mesa s vrata, ali posto im se opisi tog dogadjaja ne poklapaju jedan s drugim, tesko je doci do definitivnog zakljucka po pitanju odgovornosti.
-
brdo
papire ???pa mogu sa njima obrisati g....!!! iz koze se ne izlazi!!ThePoliglot wrote:jesi pogan malo je reći. Što se Hrvata tiče,oni svi imaju hrvatske papire tako da im je svejedno da li su iz Zagreba ili iz Širokog Brijega!Oceania wrote:citat , @Abercrombie"" vjerujte mi dragi bosnjaci ne mozete naci ni jednog ni Hrvata iz Mostara ili zap. Hercegovine koji ce reci u inostranstvu da je iz BiH , sve i jedini kaze da je iz Hrvatske. ""
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Makaveli - 7
Ti i ja nemamo sta vise pricati. Ima u Bosni bosanska, cetnicka i ustaska strana i nista vise.ThePoliglot wrote:sereš brate,sereš ko foka! Meni je ta Armija BiH pobila pola komšiluka što vojnika što civila ali sam realan i otvoreno priznajem i greške moje strane!Jastreb35 wrote:Istina je jedna, ostalo je propaganda. Uzimajuci u obzir metode ratovanja ARBiH, HVO-a i VRS-a, omjer ubijenih civila, omjer za ratni zlocin optuzenih odgovornih lica (kako vojnih tako i civilnih), deklarisani krajnji cilj, itd. lako je zakljuciti gdje lezi odgovornost. Relativizirati dvostruku agresiju na BiH tezom o nekakve tri istine, jeste pokusaj izjednacavanja kriminalca i zrtve tog kriminala.Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
VRS i HVO su ratovali u dolini Neretve kada je VRS htjela poklopit cijelu Hercegovinu, ABIh i HVO su se zajedno borili u Mostaru do maja 92´. Kasnije nam je HVO zabio noz u ledja, ali to sam vec objasnio.
-
Jastreb35
Zlocina jeste bilo, ali se radi o djelu pojedinaca i grupa. Svi optuzeni su se pojavili pred nadleznim sudom. S druge strane, osnovni cilj pobunjenicke VRS je imao zlocinacku narav, koju se u separatistickoj "Skupstini" ublazavalo terminom "fizicko odvajanje naroda". Upravo se zato tvoj ratni "predsjednik" i komandant generalstaba jos uvijek kriju kolega.ThePoliglot wrote:sereš brate,sereš ko foka! Meni je ta Armija BiH pobila pola komšiluka što vojnika što civila ali sam realan i otvoreno priznajem i greške moje strane!Jastreb35 wrote:Istina je jedna, ostalo je propaganda. Uzimajuci u obzir metode ratovanja ARBiH, HVO-a i VRS-a, omjer ubijenih civila, omjer za ratni zlocin optuzenih odgovornih lica (kako vojnih tako i civilnih), deklarisani krajnji cilj, itd. lako je zakljuciti gdje lezi odgovornost. Relativizirati dvostruku agresiju na BiH tezom o nekakve tri istine, jeste pokusaj izjednacavanja kriminalca i zrtve tog kriminala.Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
-
zavrzlama
Nije bitno dali ti ili bilo ko priznaje greske ove ili one strane..bitno je dali se zalazes za ponistenje rezultata tih necasnih radnji..koliko znam srpski politicari se i nogama i rukama zalazu da se ne dira u rezultate zlocina i ratnih osvajanja..tu lezi problem...zato se i docekuje na noz reintegracija BIH,reforma policije,promjena obiljezja i mnoge druge stvari...ThePoliglot wrote:sereš brate,sereš ko foka! Meni je ta Armija BiH pobila pola komšiluka što vojnika što civila ali sam realan i otvoreno priznajem i greške moje strane!Jastreb35 wrote:Istina je jedna, ostalo je propaganda. Uzimajuci u obzir metode ratovanja ARBiH, HVO-a i VRS-a, omjer ubijenih civila, omjer za ratni zlocin optuzenih odgovornih lica (kako vojnih tako i civilnih), deklarisani krajnji cilj, itd. lako je zakljuciti gdje lezi odgovornost. Relativizirati dvostruku agresiju na BiH tezom o nekakve tri istine, jeste pokusaj izjednacavanja kriminalca i zrtve tog kriminala.Bosna i Hercegovina je jedna prelijepa zemlja kojoj je Bog dao sve a mi smo to sve uspjeli uništiti. Zato imamo 3 istine, 3 aždaje, 3 nesreće, 3 ratne ideologije.
-
kubanac
ThePoliglot wrote:kako se to i gdje vojnici HVO-a borili protiv VRS?! Koliko ja znam HVO se većinom borio protiv Armije BiH do tamo pred kraj rata.
-
Makaveli - 7
A sta su to balije? Cetnici i ustase su fasisticki pokreti, balije su samo pogrdna rijec za Bosnjake, kao "Vlasi" za Srbe i "Sokci" za Hrvate. Stavljati "Balije" u isti ravan sa cetnicima i ustasama sto su svoje zrtve upravo nazivali BALIJAMA je glupo. Jos jedan pokusaj izjednacavanja.kubanac wrote:ThePoliglot wrote:kako se to i gdje vojnici HVO-a borili protiv VRS?! Koliko ja znam HVO se većinom borio protiv Armije BiH do tamo pred kraj rata.
Tjeramo mlade iz zemlje, prodajemo preduzeća u bescjenje, uzimamo sebi za pravo (mislim na poneke članove ovog foruma) da kanoniziramo i postavljamo svoju istinu za jedinu legitimnu. E pa, takvu BiH ne želim!![]()
Svaka ti cast za ove reci.Zbog ljudi kakav je oceania(namerno pisem malim slovom) treba zatvoriti ovaj forum,jer to sto pisu i koliko vredjaju jedni druge nije humano.Ne vidim kakve veze sa Kosovom imaju ustase,balije i cetnici.Stvarno su neki od forumasa za psihijatra.
-
Oceania
Jos kada bi mogao dokazati ovo sto si napisao.Tipicno srpski.Svako spominjanje rata , genocida , agresije , masakra , kljanja .....je mrznja i vredjanje.Bas bi bilo dobro da te poslusamo , da zatvorimo forum , da ukinemo stampu i televiziju ( kada bi se Dodika pitalo ), da ukinemo Hagkubanac wrote:ThePoliglot wrote:kako se to i gdje vojnici HVO-a borili protiv VRS?! Koliko ja znam HVO se većinom borio protiv Armije BiH do tamo pred kraj rata.
Tjeramo mlade iz zemlje, prodajemo preduzeća u bescjenje, uzimamo sebi za pravo (mislim na poneke članove ovog foruma) da kanoniziramo i postavljamo svoju istinu za jedinu legitimnu. E pa, takvu BiH ne želim!![]()
Svaka ti cast za ove reci.Zbog ljudi kakav je oceania(namerno pisem malim slovom) treba zatvoriti ovaj forum,jer to sto pisu i koliko vredjaju jedni druge nije humano.Ne vidim kakve veze sa Kosovom imaju ustase,balije i cetnici.Stvarno su neki od forumasa za psihijatra.
(" necemo se valjda tuzakati po svetu " citat sobodana Milosevica ) da ugasimo svjetlo i da cetnici opet naprave isto.Istina o ljudima koji su gori od zcvijeri mora na svjetlo dana.Istinu o tome kako srbin pravi vel;iku srbiju mora da odzvanja ovom planetom svake sekunde.Pravda mora da udje u srpsku avliju.Veliki dio naroda koji je 10 godina glasao za Zlobu Milosevica mora pred istoriski sud .A sto se tice pshijatra
prvo se sjetim dvojice psijatara koji su vodili srpski narod u BiH i Hrvatskoj
Raskovica i Karadzica .Necu dalje ............................................