jakih i slabih,malih i velikih,vratnika
Orson Wells
http://images.google.de/images?q=tbn:IM ... on_150.jpg
Do tada se tjesi! abdulhaqq_e.
Posebno sa Neptunom na MC.stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Neki se osvjeste za par godina(kad popuste teski tranziti) a neki ostanu da plivaju u magli-vjecno ziveci u zabludama i nadajuci se boljemu zivotu na tamo onome svijetu.
pa kad na to jos dodas tezak tranzitni kvadrat marsa i saturna, nije ni cudo da je bila poplava, jel' tako?stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Neki se osvjeste za par godina(kad popuste teski tranziti) a neki ostanu da plivaju u magli-vjecno ziveci u zabludama i nadajuci se boljemu zivotu na tamo onome svijetu.
Ne boj se ti mene, ja to samo povremeno pomislim, kad me ovakvi citati naljute - ja sam ti zadnji koji bi takvu stvar napravio, bas zbog toga sto ne volim prisilu, ni onaj osobiti sloj ljudi koji bi ju provodio.avicena wrote:Eh, kad bi tebe pitali............ali bilo je kroz historiju......ali ti projekti se pokazali kao neinteligentnimosor1 wrote:Evo, bas zbog ovakvih gluposti, i ljudi koji ih doslovno shvacaju, ponekad pomislim da bi krscanstvo i islam trebalo dekretom ukinuti, radi zastite ljudske inteligencije.abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
80. I Luta - kad reče narodu svome: "Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio?
81. Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!"
82. A odgovor naroda njegova glasio je: "Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi čistunci!"
83. I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili.
84. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.
Uuuuuuu...sestro....danas wrote:pa kad na to jos dodas tezak tranzitni kvadrat marsa i saturna, nije ni cudo da je bila poplava, jel' tako?stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Imali ko još bolje......prvi put.......drugi put......?stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.

avicena wrote:Imali ko još bolje......prvi put.......drugi put......?stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
ja mislim, i u teskim aspektima sa debilitiranim JU?stella_k wrote:avicena wrote:Imali ko još bolje......prvi put.......drugi put......?stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Prodato..Neptun 0 MC
Nije to reakcija zbog straha.....mosor1 wrote: Ne boj se ti mene, ja to samo povremeno pomislim, kad me ovakvi citati naljute - ja sam ti zadnji koji bi takvu stvar napravio, bas zbog toga sto ne volim prisilu, ni onaj osobiti sloj ljudi koji bi ju provodio.
Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
Potpuno se slazem sa tobom.stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Mozes li oznaciti u mom postu pasus u kome to dvoje poredim s islamom? Naravno da ne. Procitaj ponovo. A onda, molim te, odgovori na pitanje.avicena wrote:Nije to reakcija zbog straha.....mosor1 wrote:Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
E gdje nađe ta ritualna ubojstva i kanibalizam da porediš sa islamom?
mosor1 wrote: Mozes li oznaciti u mom postu pasus u kome to dvoje poredim s islamom? Naravno da ne. Procitaj ponovo. A onda, molim te, odgovori na pitanje.
Evo, bas zbog ovakvih gluposti, i ljudi koji ih doslovno shvacaju, ponekad pomislim da bi krscanstvo i islam trebalo dekretom ukinuti, radi zastite ljudske inteligencije.
Ne baš direktno, ali nevjerovatno asocira.Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
Cuj njega: "Ne baš direktno, ali nevjerovatno." Naravno da ne mislim da su ritualna ubojstva i kanibalizam odlike krscanstva ili islama. Moja je poanta da razvojem ljudskog drustva pojedina vjerovanja postaju smijesna i zastarjela. I krscanstvo i islam svojim su radanjem i razvojem suzbili i iskorijenili neka starija vjerovanja. Jednog ce dana i njima proci rok trajanja.avicena wrote:mosor1 wrote: Mozes li oznaciti u mom postu pasus u kome to dvoje poredim s islamom? Naravno da ne. Procitaj ponovo. A onda, molim te, odgovori na pitanje.Evo, bas zbog ovakvih gluposti, i ljudi koji ih doslovno shvacaju, ponekad pomislim da bi krscanstvo i islam trebalo dekretom ukinuti, radi zastite ljudske inteligencije.Ne baš direktno, ali nevjerovatno asocira.Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
To su valjda rekli i oni sto su nosali zlatno tele...avicena wrote:To je sad domena osoba poput Vidovite Džemile, Kleopatre - balkanske proročice.....mosor1 wrote:Jednog ce dana i njima proci rok trajanja.
Imas pravo - pa cemo prestati, i omoguciti drugima da dodu do rijeci.avicena wrote:već smo polemisali poodavno o ovome.....da li je uspon ili kriza i čega....
Kao Allahova kazna naravno!Kako onda po tvom viđenju koje više šteti nego koristi onome što hoćeš reći ............izgledaju katastrofalni zemljotresi u Iranu.......Turskoj .........?
E pa vidi se da navijamo za isti timmanijak1 wrote:I ti Abdull našao primjer New Orleansa ............slučajno ?
Kako onda po tvom viđenju koje više šteti nego koristi onome što hoćeš reći ............izgledaju katastrofalni zemljotresi u Iranu.......Turskoj .........?
Je li i Sarajevo bilo isto tako "pravedno" kaznjeno?abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
80. I Luta - kad reče narodu svome: "Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio?
81. Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!"
82. A odgovor naroda njegova glasio je: "Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi čistunci!"
83. I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili.
84. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.