Kada vidim kako se neki od njih ponašaju bude me strah kako će se ponašati kada odrastu. Bez odgoja roditelja i nastavnika u školama teško da će izaći na pravi put.
Mislim da će većina od njih biti pravi problemi.
Neće to biti nimalo naivno.
boki071 wrote:Ma meni je te djece žao jer šta god im daš, dodju oni "glavni" i uzmu im, a ako im ne daš onda ih izmarišu što nisu ništa našli... Ja često sa tom djecom pričam i zezam se sa njima i koliko sam do sada mogao skontati većina ih je iz zenice i srbije, najmanje iz sarajeva... Ali da znaju pretjerati - ZNAJU i to previše. Što će mi ikakav stres kad stanem na semafor
Potpisujem.invizigot323 wrote:fazon je u tome sto je citavo prosjacenje u sarajevu a vjerujem i u drugim gradovima ORGANIZOVANO...
znaci svaki put kad date pare nekom cigancicu ili ciganki sa djecom (koja vjerovatno nisu njena) ili nekoj baki ili nani koja sjedi negdje u sprednoj ulici ili cak prosjacima na grobljima, to znaci da ste dali pare nekome ko sjedi u nekoj kafani i pije kafu i jedini mu je posao da te sve ljude izbaci sabah zorom po odredjenim lokacijama i da na kraju dana pokupi vecinu onoga sto su zaradili....
razmislite o tome kad sljedeci put budete davali lovu drugima...
Možda griješim dušu, možda ženi fakat treba, ali bi volio znati koliko ona nana što šutljivo sjedi već nekoliko godina kod Robota zarađuje i da li je dio organizovanog prosjačenja.invizigot323 wrote:fazon je u tome sto je citavo prosjacenje u sarajevu a vjerujem i u drugim gradovima ORGANIZOVANO...
znaci svaki put kad date pare nekom cigancicu ili ciganki sa djecom (koja vjerovatno nisu njena) ili nekoj baki ili nani koja sjedi negdje u sprednoj ulici ili cak prosjacima na grobljima, to znaci da ste dali pare nekome ko sjedi u nekoj kafani i pije kafu i jedini mu je posao da te sve ljude izbaci sabah zorom po odredjenim lokacijama i da na kraju dana pokupi vecinu onoga sto su zaradili....
Mozda i ja grijesim dusu, ali ja mislim da ona nana fino uzme. Ja mislim da ona nije dio organizovanog prosjacenja pa joj zato i ja uvijek dam marku.alphonse kauders wrote:Možda griješim dušu, možda ženi fakat treba, ali bi volio znati koliko ona nana što šutljivo sjedi već nekoliko godina kod Robota zarađuje i da li je dio organizovanog prosjačenja.invizigot323 wrote:fazon je u tome sto je citavo prosjacenje u sarajevu a vjerujem i u drugim gradovima ORGANIZOVANO...
Možda neko od vas više zna..
ima ona scena iz doma za vjesanje kad boss (oko vrata lanac debeo k'o prst) natjera djecu da skacu ne bi li im sta zazveckalo u dzepovima. kako god, oni ce dobiti batine, a ono sto djeca zarade zavrsava smradu u dzepu. kad porastu postace i sami bossovi i tjerati svoju djecu na prosjacenje, tako da svako ucesce u tom krugu predstavlja doprinos krsenju djecijih prava. ako im das jabuku, kiflu ili sok i ako prihvate, dobro i jest' ako ne...boki071 wrote:Ma meni je te djece žao jer šta god im daš, dodju oni "glavni" i uzmu im, a ako im ne daš onda ih izmarišu što nisu ništa našli... Ja često sa tom djecom pričam i zezam se sa njima i koliko sam do sada mogao skontati većina ih je iz zenice i srbije, najmanje iz sarajeva... Ali da znaju pretjerati - ZNAJU i to previše. Što će mi ikakav stres kad stanem na semafor
a jaran se zove Maca?duh_sa_sjekirom wrote:Sjedim u basci s rajom, kad prilazi mlada ciganka sa dvoje djece i traži marku. Par stolova oda nas sjedila je neka naša raja. Kaže jaran ciganki:"Haj poljubi onog ćelavog u glavu, dobit ćeš 5 maraka". Ona, ni pet ni šest, već pravo i poljubi ga u ćelavicu!!! Zavalili smo se...![]()
![]()
Naravno, dobila je 5 marki....
sto ti je bilo neugodno?in medias res wrote:boki071 wrote:Ma meni je te djece žao jer šta god im daš, dodju oni "glavni" i uzmu im, a ako im ne daš onda ih izmarišu što nisu ništa našli... Ja često sa tom djecom pričam i zezam se sa njima i koliko sam do sada mogao skontati većina ih je iz zenice i srbije, najmanje iz sarajeva... Ali da znaju pretjerati - ZNAJU i to previše. Što će mi ikakav stres kad stanem na semafor
hhahhahha, joj jest, jednom ja u sarajevu kad sretnem "komsiju" cigu, prodaje carape![]()
i prepozna me lik, poceo se derati za mnom, "komsinice, jesi se to udala"
jest mi neugodno bilo
kad se god povede prica o ovom organizovanom prosjacenju, ja se sjetim kako je jaranica dosla sjebana iz banke kad su se mijenjale DM u KM.. ona dosla da zamijeni 50DM, nije vise ni imala, a u redu ispred nje cigo i citava njegova familija, svako mijenja po 500DM (to je bio limit po osobi pa on sve svoje poveo i dijeli im po 500DM pred punom bankom)...valterbranisarajevo wrote:Svojevremeno je o prosjačenju progovorio direktor doma na Bjelavama Amir Zelić. Policija je napravila raciju, pokupila perače prozora i smjestila ih u dom na Bjelavama. Istu noć su pred dom došle njihove gazde u mercedesima.
Počeli su maltretirati osoblje doma i oštetili im njihov kombi. Zelić je pozvao policiju a situacija se smirila tek kada je na lice mjesta stigla Jedinica za podršku MUPKS. Oni su ih morali uhapsiti.
Zelić je tada rekao da su perači stakala najčešće pripadnici organizovane grupe iz Živinica...
a, vala je koma bila ta Sabina, izrasla u pravi curetak... s njom je vazda sale bilo, ali on efine kulturne, znala je cesto sjesti sa mnom i rajom za sto, popije sokic, isprica se.....mIRCerka wrote:sto ti je bilo neugodno?in medias res wrote:boki071 wrote:Ma meni je te djece žao jer šta god im daš, dodju oni "glavni" i uzmu im, a ako im ne daš onda ih izmarišu što nisu ništa našli... Ja često sa tom djecom pričam i zezam se sa njima i koliko sam do sada mogao skontati većina ih je iz zenice i srbije, najmanje iz sarajeva... Ali da znaju pretjerati - ZNAJU i to previše. Što će mi ikakav stres kad stanem na semafor
hhahhahha, joj jest, jednom ja u sarajevu kad sretnem "komsiju" cigu, prodaje carape![]()
i prepozna me lik, poceo se derati za mnom, "komsinice, jesi se to udala"
jest mi neugodno bilo
Meni nije bilo nista ljepse nego kad sam sa grupom od 5 nadobudnih amerikanaca hodala po gradu i kad mi se mala Sabina zaletila u zagrljaj...a ovi prenerazeni da malo cigance skace po ljudima...
Nit su svi prosjaci isti, niti smo mi svi isti...
Jednom mi se samo desilo da mi je dosao lik na vrata, prica socijala, ja mu fino skupim u kesu hrane, konzervi, ulja, secera, i sve to nadjem pred haustorom...
od tada, prvo pucam pa pitam KO JE...
znam ovogtataratira wrote:ovaj je najluði, tipujem na njega
ma na svim parkinzima su davezivalterbranisarajevo wrote:Ima i onaj nekakav lik: "jarane da te pitam nešto imaš li možda 70 pfeninga ,treba mi za lijek".![]()
Moguće je da među onima koji nosaju ljekarske nalaze ima slobodnih strijelaca.
Oni što "naplaćuju" parking iza Robota u Hrasnom su isto pravi daveži.