nevina djevojka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#576 Re: nevina djevojka

Post by anoush »

*mima* wrote:himen je čudo

jašta, viđu ga
Image
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#577 Re: nevina djevojka

Post by anthraxQ »

madner wrote:Vidim mala ali odabrana grupa strucnjaka sa foruma zna bolje od antropologa. To sto vi ne znate ne znaci da nije tacno. :D
Antropolozi? To su oni što mogu utvrditi starost nečega milijarde godina unazad?

Neka, hvala. Dajte vi meni jednu bezhimenu vaginu... :)
madner

#578 Re: nevina djevojka

Post by madner »

Predlazem da pogledate kako to izgleda kod manje razvijenih plemena ili procitate barem nesto na temu pa se onda javite. Isto da se kreveljite sto je neko rekao da je 4 puta 4 16.

Razumijem da vam razbija koncepciju, ali vi ste ti koji tvrdite da ne zelite biti zrtva predrasuda :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#579 Re: nevina djevojka

Post by anthraxQ »

madner wrote:Predlazem da pogledate kako to izgleda kod manje razvijenih plemena ili procitate barem nesto na temu pa se onda javite. Isto da se kreveljite sto je neko rekao da je 4 puta 4 16.

Razumijem da vam razbija koncepciju, ali vi ste ti koji tvrdite da ne zelite biti zrtva predrasuda :D
Kojih plemena?

Iz prašuma Amazona ili Konga?

To što ti pričaš je teorija. Kao što postoji mnogo drugih teorija u nauci.

Teorija nije zakon. ;-)
Ghost_Rider_XXX

#580 Re: nevina djevojka

Post by Ghost_Rider_XXX »

Pa ta plemena su nam referentna tačka, jerbo očigledno nismo evoluirali, još samo da se počnemo njuškat po ulici.
nihil_

#581 Re: nevina djevojka

Post by nihil_ »

madner wrote:Predlazem da pogledate kako to izgleda kod manje razvijenih plemena ili procitate barem nesto na temu pa se onda javite. Isto da se kreveljite sto je neko rekao da je 4 puta 4 16.

Mozes li me molim te uputiti na literaturu u kojoj stoji da su postojale zene bez himena te da su kroz evoluciju izumrle zato jer nisu imale himen.
Hvala.
citadela

#582 Re: nevina djevojka

Post by citadela »

madner wrote:Tako je, postojale su zene bez himena i iste su pod selekcionim pritiskom izumrle.

Ne snagom misli, nego preko nekoliko generacija. Muskarci su birali zene sa istim, zene bez su imale manje i manje potomaka i na kraju su nestale i svedene na nivo statisticke greske.
:lol: :dance:

Kad ste vec toliko zapeli za famozni himen, bilo bi lijepo kad bi se neko potrudio da sire forumske mase upozna sa embriogenezom, mislim organogenezom zenskog vanjskog splovila .. :D Ali kako se poveza himen i evolucija - genijalno..

I da ..himen ne znaci nevinost (ovoj o kojoj se govori).. Himen moze biti i do prvog porodjaja, pa koliko-toliko :lol:
anoush

#583 Re: nevina djevojka

Post by anoush »

Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ta plemena su nam referentna tačka, jerbo očigledno nismo evoluirali...

naravno, i ni u kojem slučaju nisu argumentiranje preko ekstremnog slucaja.
nihil_

#584 Re: nevina djevojka

Post by nihil_ »

citadela wrote:
madner wrote:Tako je, postojale su zene bez himena i iste su pod selekcionim pritiskom izumrle.

Ne snagom misli, nego preko nekoliko generacija. Muskarci su birali zene sa istim, zene bez su imale manje i manje potomaka i na kraju su nestale i svedene na nivo statisticke greske.

Kad ste vec toliko zapeli za famozni himen, bilo bi lijepo kad bi se neko potrudio da sire forumske mase upozna sa embriogenezom, mislim organogenezom zenskog vanjskog splovila .. :D Ali kako se poveza himen i evolucija - genijalno..

I da ..himen ne znaci nevinost (ovoj o kojoj se govori).. Himen moze biti i do prvog porodjaja, pa koliko-toliko :lol:
Ma pusti profa zna, samo se pravi lud/a, zavali se, pusti ga da se ukopava i uzivaj :lol: :lol:
anoush

#585 Re: nevina djevojka

Post by anoush »

citadela wrote:

Kada se ženski fetus razvija tijekom trudnoće, unutrašnji reprodukcijski organi i vagina razvijaju se odvojeno od vanjskih reproduktivnih organa (usmina…) Vagina u početku izgleda kao vrpca koja ide od stijenki tijela do maternice, ali bez otvora van tijela. Naposljetku se stijenka počinje rastvarati na mjestu gdje se sreću unutrašnji i vanjski reproduktivni organi, a “ostaci” tkiva oko otvora vagine tvore himen ili “djevičnjak”.

Djevičnjak je jedan od najvećih, još uvijek općeprihvaćenih mitova prema kojim je moguće utvrditi je li žena djevica ili nije. himen ili djevičnjak je tanka opna oko vaginalnog otvora kada se žena rodi. Većina žena se rodi s himenom, ali on obično ne prekriva cijeli otvor vagine. Čak i žene koje nisu nikada imale nikakve seksualne kontakte imaju rupice u djevičnjaku i to stoga da prirodni vaginalni sokovi mogu izaći van.

Normalni djevičnjaci se jako razlikuju. Izgled varira od “tankog filma” do mrežice. Himen nije neprobojan, on se rasteže i nakon što je rastegnut/probijen preostaje oko vaginalnog otvora do kraja života.

Djevičnjak se može raširiti ili pokidati tijekom odnošaja ili manualnog seksa, s ili bez krvarenja. Brojne svakodnevne tjelesne aktivnosti, masturbacija, uporaba tampona (…) mogu raširiti ili ukloniti himen i to je apsolutno zdravo i normalno. Većina himena se s vremenom počinje se lagano trošiti i nestajati zbog utjecaja tjelesnih hormona.
oldschool

#586 Re: nevina djevojka

Post by oldschool »

Ode tema u helać, sve se objašnjava s naučne strane, nigdje pragmatizma. :D
Ghost_Rider_XXX

#587 Re: nevina djevojka

Uopšte nije stvar naučne strane himena.
Mene interesuje psihologija nevinosti. Zašto je to tako bitno?
nihil_

#588 Re: nevina djevojka

Post by nihil_ »

Ghost_Rider_XXX wrote:Uopšte nije stvar naučne strane himena.
Rekoh vec ja negdje svoje misljenje. Zasto je to muskarcima bitno.
Nadmoc, ego, nesigurnost, strah...
Ghost_Rider_XXX

#589 Re: nevina djevojka

Ma to znam i ja, jebo to, interesuje me sami temelj toga.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#590 Re: nevina djevojka

Post by Velkoski »

Cuj nadmoc, ego bla bla. Pa nije isto MEĆAT u onu gdje nije niko prije i u onu gdje je metalo 100 ljudi. :mrgreen: :mrgreen:
nihil_

#591 Re: nevina djevojka

Post by nihil_ »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ma to znam i ja, jebo to, interesuje me sami temelj toga.
Lupi neku teoriju pa da je razmotrimo :D
anoush

#592 Re: nevina djevojka

Post by anoush »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ma to znam i ja, jebo to, interesuje me sami temelj toga.
čisto sumnjam da ovdje možeš dobiti iskren odgovor na to pitanje.
Dioda

#593 Re: Re:

Post by Dioda »

zakonpera wrote:Nevjerovatno kako se na temu nevinosti uvijek javljaju jezici koji propagiraju blud i nemoral na svakoj temi. Ova prica na forumu o nevinosti je apsolutna statisticka greska jer nije reprezent nikakvog misljenja i nikakvog stanja. Vecini muskaraca nevinost zene ce biti i ostati dragocjeno. Po prirodi covjeka i ako voli, postuje zenu to je tako. Ova prica da je dobro da se istaslaci pa da se uda..kao nece varat tada su price za naivne. Probajte navici na jedan nacin zivota pa ga necete mijenjati tako brakom. Isto i zena koja je mijenjala partnere, stvorila je naviku i to ce raditi i u braku. Zena koja se cuvala za svog supruga ispunjavat ce svoje potrebe iz ljubavi prema tom covjeku i necemu sto je upecatljivo a sto svaka zena ima u kodu programirano..on je prvi..to jako znaci !!!
:lol:
Cuj upecatljivo :lol:
Ti si moj idol :mrgreen:
oldschool

#594 Re: nevina djevojka

Post by oldschool »

nihil_ wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Uopšte nije stvar naučne strane himena.
Rekoh vec ja negdje svoje misljenje. Zasto je to muskarcima bitno.
Nadmoc, ego, nesigurnost, strah...
Poznajem jednog, i uvijek ponavlja, uvijek te se sjeća ta, donekle si u pravu.
Ghost_Rider_XXX

#595 Re: nevina djevojka

leet wrote:Cuj nadmoc, ego bla bla. Pa nije isto MEĆAT u onu gdje nije niko prije i u onu gdje je metalo 100 ljudi. :mrgreen: :mrgreen:
U čemu je razlika? Mećo i u jedno i u drugo, pravo da ti kažem gore mi bilo sa ovom neotpakovanom.
citadela

#596 Re: nevina djevojka

Post by citadela »

nihil_ wrote:
citadela wrote:

Ma pusti profa zna, samo se pravi lud/a, zavali se, pusti ga da se ukopava i uzivaj :lol: :lol:
Znaci, ova prethodna prica - himen i evolucija nije bila zajebancija .. :lol:
The genital tract develops during embryogenesis, from the third week of gestation to the second trimester, and the hymen is formed following the vagina.
At week seven, the urorectal septum forms and separates the rectum from the urogenital sinus.
At week nine, the müllerian ducts move downwards to reach the urogenital sinus, forming the uterovaginal canal and inserting into the urogenital sinus.
At week 12, the müllerian ducts fuse to create a primitive uterovaginal canal called unaleria
At month 5, the vaginal canalization is complete and the fetal hymen is formed from the proliferation of the sinovaginal bulbs (where müllerian ducts meet the urogenital sinus), and becomes perforate before or shortly after birth.
Ovako nastaje,. ali hajde, bitno je da znamo kako se uklanja, ha ya :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#597 Re: nevina djevojka

Post by Velkoski »

Ghost_Rider_XXX wrote: U čemu je razlika? Mećo i u jedno i u drugo, pravo da ti kažem gore mi bilo sa ovom neotpakovanom.

Kod mene je problem u psihologiji. :D
anoush

#598 Re: nevina djevojka

Post by anoush »

leet wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote: U čemu je razlika? Mećo i u jedno i u drugo, pravo da ti kažem gore mi bilo sa ovom neotpakovanom.

Kod mene je problem u psihologiji. :D
a psihologija ti kaže da nisi siguran u sebe, pa biraš ono što ti nije superiorno - partnericu bez iskustva
nihil_

#599 Re: nevina djevojka

Post by nihil_ »

Ili ono kad muskarci tjese, zene uvijek pamte prvog. Pa normalno da pamte, valjda za to pamcenje sluzi, da zapamtis nesto! Muskarci isto pamte prvu pa sta sad.
To isto ide u prilog mojoj teoriji :D

@cidatela- ma jok, nije zajebancija, covjek mrtav ozbiljan
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#600 Re: nevina djevojka

Post by Velkoski »

Ne.. Iskreno, svejedno mi je u sta mecem al' zamisli da u po' frke pomislim na onih 100 prije sto su metali u isto ? :D
Locked