Neven Anđelić Queer Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
callmethebreeeze

#351 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by callmethebreeeze »

hadzinicasa wrote:
callmethebreeeze wrote: slazem se sa svim, pogotovo sa onim podebljanim. :thumbup: :bih: :)
puno bi manje problema imali da nas vise razmislja i komunicira na isti nacin kao ti.
aferim bratko, hajmo sad šta pregrist' do iftara :)
(interna)
pazi da ne uzbrkas osjecaje bosnjaka-vjernika.
:oops: :evil: :D
hadzinicasa

#352 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by hadzinicasa »

callmethebreeeze wrote: pazi da ne uzbrkas osjecaje bosnjaka-vjernika.
:oops: :evil: :D
zdrava zafrkancija ne bi trebala nikoga da vrijeđa :)
lopta

#353 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by lopta »

Kuci neka rade sta hoce, na ulici, ni Sarajevo, ni Bosna ni regija nije spremna za ovako nesto niti ce ikada biti, zato nema potrebe isprovocirati nesto sto niko ne zeli. ;)
buba

#354 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by buba »

Lada wrote:
buba wrote:Na stranu to sto tema i polemisanje ide u prilog predizbornoj, politici, strankama itd..fakat je da bez deklarisano otvorenog i ravnopravnog homoseksualnog miljea..necemo uljegnuti u ovoju Evropu ka kojoj gamizemo..pa et'..hosh-nesh, take it or leave it.
Postojali smo i prije nje, umnogome prije nje..ali smo zaboravili na to, kako je biti starosjedioc ''kulture i bastine'', pa se zato sada kreveljimo iz nasih pecina, udarajuci kamen o' kamen, ko u zooloskom vrtu, dok posjetioci iz ''kulturne'' Evrope, nadviruju nad nasim kavezima, klikajuci svojom tech novom foto opremom, a prstom pokazujuci svojim mladjim narastajima, kako izgleda primitivus balkanikus.

Al vise me zivo zaboli ...jer sve vidim kao manipulaciju u kojoj ne zelim da sudjelujem. :D
Ma da? Znaš nešto što mi ne znamo ili pričaš napamet? Brno i Moravska su, koliko ja znam, u EU.

Anti QUEER PARADE 2008 action - http://de.youtube.com/watch?v=85ZUDrJs4rI

Ja poštujem i vjernike i homoseksualce, samo se grozim ignoranata. Odpor su inače poznati u EU.

Image
Tebi Brno i Moravska = BiH? nidje veze :-)
buba

#355 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by buba »

shuriken wrote:
buba wrote:Na stranu to sto tema i polemisanje ide u prilog predizbornoj, politici, strankama itd..fakat je da bez deklarisano otvorenog i ravnopravnog homoseksualnog miljea..necemo uljegnuti u ovoju Evropu ka kojoj gamizemo..pa et'..hosh-nesh, take it or leave it.
Postojali smo i prije nje, umnogome prije nje..ali smo zaboravili na to, kako je biti starosjedioc ''kulture i bastine'', pa se zato sada kreveljimo iz nasih pecina, udarajuci kamen o' kamen, ko u zooloskom vrtu, dok posjetioci iz ''kulturne'' Evrope, nadviruju nad nasim kavezima, klikajuci svojom tech novom foto opremom, a prstom pokazujuci svojim mladjim narastajima, kako izgleda primitivus balkanikus.

Al vise me zivo zaboli ...jer sve vidim kao manipulaciju u kojoj ne zelim da sudjelujem. :D
ovo je fraza godine!!
pises li stogod, ima li kakav blog?
Dragi Shuri, svaka me inspiracija sem one sto me vodi na spavanje, napustila :D

Narode..festival ce se odrzati, onako istiha, hinjavo, uljudno i fino, sa okruglim stolovima, bezazlenim brosuricama, par filmicha, pristojnih sjedeljki ...(a licno se nadam da nece, jer bi to bio jos jedan uspjeh kvazi demokratije, slobode ljudskih prava i svega naizvrat u ovoj zemlji).
Ako se odrzi ove godine, iduce ce biti jos drcniji i pompezniji, a one naredne ..eto rose tepiha na sred Ferhadije :D Ama neka ih pobogu,ljudi ko ljudi, mnogi od njih obrazovaniji, kulturniji, inteligentniji, karakterniji od vecine heteroseksualaca...i vecina ljudi ni ovde nije homofobicna, ali jeste paradofobichna i ne zelim homoseksualizam kao prihvatljivu drustveno sociolosku vrijednost! Tu pocinje, tu zavrsava prica o homoseksualizmu!
Bar za mene..ko to ne moze skontati, nek' se proba izaprat' nitrom koji put..more bit' procisti dizne :D
Compact

#356 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Compact »

buba wrote:
shuriken wrote:

ovo je fraza godine!!

Narode..festival ce se odrzati, onako istiha, hinjavo, uljudno i fino, sa okruglim stolovima, bezazlenim brosuricama, par filmicha, pristojnih sjedeljki ...(a licno se nadam da nece, jer bi to bio jos jedan uspjeh kvazi demokratije, slobode ljudskih prava i svega naizvrat u ovoj zemlji).
Ako se odrzi ove godine, iduce ce biti jos drcniji i pompezniji, a one naredne ..eto rose tepiha na sred Ferhadije :D Ama neka ih pobogu,ljudi ko ljudi, mnogi od njih obrazovaniji, kulturniji, inteligentniji, karakterniji od vecine heteroseksualaca...i vecina ljudi ni ovde nije homofobicna, ali jeste paradofobichna i ne zelim homoseksualizam kao prihvatljivu drustveno sociolosku vrijednost! Tu pocinje, tu zavrsava prica o homoseksualizmu!
Bar za mene..ko to ne moze skontati, nek' se proba izaprat' nitrom koji put..more bit' procisti dizne :D
Nije istina da je većina njih obrazovanija, kulturnija, inteligentnija, od heteroseksualaca. Ne znam odakle ti taj podatak. Obzirom da ih je malo, vrlo malo, uglavnom predstavljaju ih oni od njih "naj" kako ono ti kažeš. Tako se stvori utisak da je to skupina intelektualaca. Kako je samo jadno pljuvati po sebi da bi se prikazao i ti obrazovan i kulturan. Mislim da ima mnogo boljih načina da se to iskaže. Ovdje nisu mogle proći mnogo prihvatljivije skupine od homosa, (Hare krišna, Jehovini svjedoci) tako da sam pesimista što se tiče održavanja manifestacije. Pogotovo ako uzmem u obzir raspoloženje koje vlada među običnom rajom koja nisu zatrovana kvazi zapadnom kulturom.
Topla voda

#357 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Topla voda »

murija treba da gazi neonaciste
shuriken

#358 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

tacno tako
Hare Krishne cijeli rat bili aktivni u Sarajevu, molili za mir i pokusavali pomoci ljudima
a iza rata ih premlatili i jednog izboli nozem na carsiji
tako da ko god misli da su netolerantnost, mrznja i nasilje noviji fenomeni u ovom gradu
nije realan
ja bi rekao da ima hiljadu godina kontinuiteta

jebiga, ima li miroljubivije religije od Hare Krishna?
Hare Krishne paze da ne povrijede komarce

al staces, ne mole se nasim bogovima
a mozda i duvaju
kolji!
madner

#359 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by madner »

Ima li ko dosadniji od Hari Krishne?

Znam za ljude koji su ih napusheni mogli slushat, ali svi ostali...
d2

#360 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by d2 »

tolerancija kojom se busamo postoji samo u pricama, davno je ovdje nestalo tolerancije
portfast

#361 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

d2 wrote:tolerancija kojom se busamo postoji samo u pricama, davno je ovdje nestalo tolerancije

Da li je to ona tolerancija kada bošnjaci mašu yugoslovenskim zastavama i titovim slikama a komšije ukopavaju haubice na obližnjim brdima ?
portfast

#362 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

portfast wrote:
d2 wrote:tolerancija kojom se busamo postoji samo u pricama, davno je ovdje nestalo tolerancije

Da li je to ona tolerancija kada bošnjaci mašu yugoslovenskim zastavama i titovim slikama a komšije ukopavaju haubice na obližnjim brdima ?
Da li je tolerancija upitati nanu kojoj su ubili svu djecu, muža i brachu, šta ona misli o queer festu..
shuriken

#363 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

madner wrote:Ima li ko dosadniji od Hari Krishne?

Znam za ljude koji su ih napusheni mogli slushat, ali svi ostali...
nakon sto zbodemo dosadne, prelazimo na ... ?
shuriken

#364 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

portfast wrote:
portfast wrote:

Da li je tolerancija upitati nanu kojoj su ubili svu djecu, muža i brachu, šta ona misli o queer festu..
Uzas! Ko ju je pitao?
portfast

#365 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

="portfast"]
portfast wrote:
d2 wrote:tolerancija kojom se busamo postoji samo u pricama, davno je ovdje nestalo tolerancije[/

Uzas! Ko ju je pitao?[/quote]

Nije niko. To je užas.
shuriken

#366 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

portfast wrote:="portfast"]
portfast wrote:
d2 wrote:tolerancija kojom se busamo postoji samo u pricama, davno je ovdje nestalo tolerancije[/

Uzas! Ko ju je pitao?
Nije niko. To je užas.[/quote]

Mozes odahnut, pitao ju je SAFF i Avaz. To je uzas.
Gray

#367 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Gray »

portfast wrote:
portfast wrote:

Kakve veze ima queer fest sa ubistvom nanine familije?
callmethebreeeze

#368 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

primjetio sam da su mnogi veoma osjetljivi na tu konstataciju.
:run: :bih: :D
buba

#369 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by buba »

Na stranu to sto tema i polemisanje ide u prilog predizbornoj, politici, strankama itd..fakat je da bez deklarisano otvorenog i ravnopravnog homoseksualnog miljea..necemo uljegnuti u ovoju Evropu ka kojoj gamizemo..pa et'..hosh-nesh, take it or leave it.

ovo je fraza godine!!

Compact wrote:Nije istina da je većina njih obrazovanija, kulturnija, inteligentnija, od heteroseksualaca. Ne znam odakle ti taj podatak. Obzirom da ih je malo, vrlo malo, uglavnom predstavljaju ih oni od njih "naj" kako ono ti kažeš. Tako se stvori utisak da je to skupina intelektualaca. Kako je samo jadno pljuvati po sebi da bi se prikazao i ti obrazovan i kulturan. Mislim da ima mnogo boljih načina da se to iskaže. Ovdje nisu mogle proći mnogo prihvatljivije skupine od homosa, (Hare krišna, Jehovini svjedoci) tako da sam pesimista što se tiče održavanja manifestacije. Pogotovo ako uzmem u obzir raspoloženje koje vlada među običnom rajom koja nisu zatrovana kvazi zapadnom kulturom.
Od onih koje sam licno poznavala. :D
Ne znam samo odakle tebi ideja da ja govorim o ''ovdasnjim turbo pederima'' na nasim prostorima :roll:
Kako je samo jadno pljuvati po sebi da bi se prikazao i ti obrazovan i kulturan.
Ne znam o kome ili cemu govoris, ali sadomazohista nisam, jos manje neobrazovana i nekulturna..a prikazujem se samo muzu kad hocu da ga pr(ip)adnem :D
Moji stavovi glede homoseksualizma su kristalno jasni i nepromjenjivi, a misljenje vezano za ovu terevenku koja se planira je vec izneseno i podlijeze diskusiji, tako da sam ja pesimista da ce se tu stvoriti neki znacajniji otpor, u mjeri da se ovaj festival ne odrzi. Atmosfera o kojoj govoris, je daleko drugacija, poroznija i slabijeg intenziteta, uglavnom apatichna i kratkog fitilja, koji kako se brzo zapali, jos lakse se udune, nego u vrijeme busanja Hare Krishne i slicnih sektasha po Sarajevu. Opet kazem..nazalost..ali to je tako.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#370 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

:( 250 grama putera 4KM...
milivoje

#371 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by milivoje »

mIRCerka wrote::( 250 grama putera 4KM...
još putera, još puteraaaaaa
:lol:
callmethebreeeze

#372 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

puno, jebo te. toliko ne kosta ni ovdje ja mislim.
:-)
black

#373 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by black »

ne koriste oni puter vec vazeLJin :mrgreen:
milivoje

#374 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by milivoje »

black wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
iz dna duše

#375 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by iz dna duše »

black wrote:
Ti bogami dobro informisan.... ;-)
Locked