Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post Reply
madner

#201 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by madner »

Sreca da si podjelio tu mudrost sa nama.
Danguba

#202 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by Danguba »

ko se '95 god javno pobunio protiv dejtona(pa cak i raseljeni i protjerani), neka mi se javi da mu uplatim dozivotnu penziju. :roll:
madner

#203 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by madner »

Tunjo te ceka, sef opozicije tada. :roll:
HM 2011

#204 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

još jedna od dušmanskih tema kojoj je cilj slabljenje bošnjaka -

Narode - ne dopusti da ti ovakvi utiču na sudbinu na bilo koji način....

Svi za SDA - u jedinstvu je snaga...
Seoskivaralica

#205 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by Seoskivaralica »

Glupo pro , glupo contra......
Tema nidje veze... :|
pedeset

#206 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by pedeset »

HM 2011 wrote:još jedna od dušmanskih tema kojoj je cilj slabljenje bošnjaka -

Ma neka ih, uživam ih gledati kako laju kao zavezana pseta ali nesmiju ujedati. Samo lajte izgubili ste izbore pa morate nekako liječiti frustrcije i opravdati neuspjeh.
razonoda

#207 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by razonoda »

STA JE SA SUDBINOM SREBRENICEEEEEEEEEEE :D
wolf07

#208 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by wolf07 »

razonoda wrote:

Pitaj u Hagu!
HM 2011

#209 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

razonoda wrote:

Jel ovo neka zajebancija ?

Provokacija.....

Šta je sa sudbinom svakoga bošnjaka ?

Svaki grad je bio rokan sa brda a u koji su ušli tu je bilo i klanja.....

Niit šćepo niti komšić niti bilo koja šuplja u svemu tome mogu pomoći - i zato moramo graditi SDA i glasati za SDA na svim nivoim - te pokazati našu snagu - SAMO SDA.....
BadAss14

#210 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by BadAss14 »

HM 2011 wrote:
razonoda wrote:

Provokacija.....

Niit šćepo niti komšić niti bilo koja šuplja u svemu tome mogu pomoći - i zato moramo graditi SDA i glasati za SDA na svim nivoim - te pokazati našu snagu - SAMO SDA.....

A ja mislio ono Srbija a kasnije i Hrvatska napali samo SDA centralu, i samo SDA se branila od dvostruke agresije, Ma vi ste ko zombi. Sta ti je to ta SDA toliko valjala u zivotu pa si postao ko zombi koji mora ponavljati "samo SDA", "snaga" itd? Mora da je nesto veliko un pitanju. Haj budi raja pa nam reci.
razonoda

#211 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by razonoda »

HM 2011 wrote:
razonoda wrote:

Provokacija.....

:lol: :lol: ovo je nevjerovatno. ILI SI BAKIR sto pises , ako nisi onda si ' PUKO.'
razonoda

#212 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by razonoda »

wolf07 wrote:
razonoda wrote:

Pitaj u Hagu!
Mislim da je pravednije u SARAJEVU.
razonoda

#213 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by razonoda »

HM 2011 wrote:
razonoda wrote:

Provokacija.....

Sva ta BRDA je Alija i BAKIR opet poklonio agresoru. Razlog - da se pred izbore pojavi KRST.Dalje ..... sve znas. :o
HM 2011

#214 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

Opet
samo SDA u jedinstvu je snaga.....

Sad da vidimo pameti - šta je to SDA oduzela bilo kome od Vas.....

Meni je država - a ne SDA - nego država

- omogućila skoro pa besplatno školovanje dodiplomski studij
- skoro pa besplatnu vožnju javnim saobraćajem -

Masi pojedinaca koje znam je uz ovo gore država, općina, kanton, lokalna NGO, pa čak i EU obezbjedila i :
- Stipendije (nikad niti jedne ne primih),
- Putovanja (ja svako putovanje platio svojim novcem),
- Subvencije na nabavku vozila,
- Oslobođanje od obaveze plaćanja poreza i raznih taksi za Invaliditet,

------------------------------------------------------------------------------
SDA daje....

SDA ne otima od sirotinje....

SDA nije neprijatelj gladnih i obespravljenih....

SDA je pomoć, SDA je sigurnost....

Samo SDA na svim nivoima

- u jedinstvu je snaga...
HM 2011

#215 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

BadAss14 wrote:
HM 2011 wrote:
razonoda wrote:

Provokacija.....

A ja mislio ono Srbija a kasnije i Hrvatska napali samo SDA centralu, i samo SDA se branila od dvostruke agresije, Ma vi ste ko zombi. Sta ti je to ta SDA toliko valjala u zivotu pa si postao ko zombi koji mora ponavljati "samo SDA", "snaga" itd? Mora da je nesto veliko un pitanju. Haj budi raja pa nam reci.

Ti si postavio pitanje o sudbini Srebrenice -

moj odgovor na tvoje pitanje i dalje stoji -

SAMO GLASATI ZA SDA NA SVIM NIVOIMA I DATI APSOLUTNU VLAST SDA

Sve ostalo je promašaj.....

Ne učestvujte u promašaju - budite precizni - SAMO SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
HM 2011

#216 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

crysis wrote:
Prije bana pametni odgovori na pitanje šta ti je to SDA oduzela ?
babo ridjobradog retarda u dejtonu se posrao na svu borbu i sve zrtve borbe za cjelovitu drzavu BiH i jos imas obraza pitat sta je meni i ovom narodu oduzela sda i ostale naci stranke. oduzeli su nam pravo na normalan zivot.
Eto nam pameti:
Rahmetli Babo - "riđobradog" Predsjednika iz reda bošnjaka - otišao na pregovore u USA....
U tom momentu operacija Blijesak i operacija Oluja već izvršene..... Republika Hrvatska slobodna..... Navala izbjeglica prema Srbiji.....
I ode on na pregovore - i kaže USA i UN u paketu - toliko imaš pravo - na ostalo nemaš pravo......
I on se poklopi i to je čitava priča....

Ko se posro, gdje se posro......

Borba za cjelovitu državu BiH na teritoriju čitave BiH - da pogledamo kako je to izgledalo i kakav je položaj bošnjaka bio u svemu tome kad smo već ponosni:
Ubijali nas sa dvije strane - čudom se čude da je ostao iko živ ?
Junačka borba za cjelovitu BiH - evo dobili smo cjelovitu jel tako jeste - to smo i tražili - romantičarski - i ja sa tim nemam nikakvih problema..... To je ono za što kažeš da se posrao ? Eto romantičarski cilj ostvaren a ti prigovaraš da se posrao....

Iz prošlosti idemo u sadašnjost:

Problem je što junačka borba za cjelovitu BiH ne vodi nigdje u ovakvoj postavci - odnosno vodi u slabljenje i nestanak bošnjaka, posebno sa ovakvim graditeljima građanskog društva samo i isključivo među bošnjacima, jer, ne lezi vraže, eto opet akcije oslobađanja teritorija od balija, turaka i ostale ekipe porijeklom sa bliskog istoka.....

Image

Romantično nema šta - a nema niti G u JMB....

Opet pitanje - šta ti je to SDA oduzela ?
Kako uopšte možeš biti toliko plitak i stavljati SDA u istu grupu sa drugim partijama - posebno je nazivajući naci.....

A ovaj što te podržava - TO, nek si ga sam sebi hakno......

Ja te ne podržavam i kažem da si plitak.....

šta ti je to SDA oduzela ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Da te samo podsjetim:

Bio je popis stanovništva - pošto smo 20 godina dresirani da se izjašnjavamo kao Bošnjaci, Srbi i Hrvati - bez obzira šta je tvoj interni osjećaj, pošto si prilikom aplikacije za posao morao da upišeš šta si - jesi li Bošnjak, Srbin ili Hrvat, pošto si kada si vadio prvu ličnu kartu projekta "CIPS"morao optirati jesi li Bošnjak Srbin ili Hrvat -
vidiš ima ljudi kojima to ni tada nije odgovaralo - bunili su se protiv toga misleći da grade BiH.....
E ti što su se bunili za opšte dobro ti se nisu obogatili - a uletili su raznorazni bezlični tipovi super bošnjaci, supersrbi, superhrvati i poklopili sve kao ŠAPOM......
Pa smo došli do fucking popisa na kojem je ekipa civilnog društva pokupila novčanu podršku za promidžbu integralnog Bosanstva samo i isključivo među bošnjacima jer nigdje drugo to ne pije vode (što li Beže ?).....
Pa je i na ovom forumu i na masi foruma javno postavljeno par pitanja - pa smo dobili i javno par odgovora - a na jedno pitanje odgovor nismo dobili - a pitanje je glasilo "ZNATE LI VI ŠTA SVE TO ZNAČI ZA BUDUĆNOST BIH"......

Eh da ti upravo sad kažem - nema G, nema Građana niti u ustavu niti u sustavu, dok to ne izgalsaju Srbi i Hrvati, i pazi da bi to i pokušali izglasati - traže se i ustupci sa strane Bošnjaka (malo blesavo zar ne) i novčana potpora od strane EU i USA.....
20 godina propuštenih prilika i neki bi željeli još 20 godina pokušavanja - e u tome i jeste problem - nema više vremena.....
Nemaš šta graditi građansko društvo - gradi društvo naroda kojem pripadaš - društvo Bošnjaka, kao što Srbi grade društvo Srba, Hrvati društvo Hrvata..... Okiti ulice zastavama zelene boje, kao što se vijore Trobojnice u REPUBLICI SRSPKOJ i Šahare u HRVATSKIM DJELOVIMA FEDERACIJE - širom BiH a Plavu zastavu sa zvjezdicama ostavi državnim institucijama.....

Svi za SDA i gradi SDA kao političku partiju Bošnjaka, a ostali nek se dogovaraju do prekosutra..... Gradi Bošnjaštvo i bošnjački zrak, bošnjačku vodu, bošnjačku pticu i sve ostalo kako nabroja Admir Glamočak...... Jer eto to je jedino što je ostalo.....

Glasaj za SDA i vrši pritisak na SDA da poboljšava uslove života Bošnjaka......

Nemoj glasati za bilo šta drugo pa poslje kukati na SDA - BUDI SDA !

Sve ostalo - vodi u nestanak.....

U jedinstvu je snaga.

P.S.
U svemu ovome nema neuspjeha Alije Izetbegovića niti SDA -
Nakon smrti Alije Izetbegovića zastavu BiH ponjeli su listom SDP, SzaBiH, raznorazne koalicije i partneri, a evo sad bi i DF, nakon popisa stanovništva, pomalo autistično da maše sa tom zastavom 8kako ono kažu "mamuzanje mrtvog konja"?).....

Taj neuspjeh ostavi tim grupama - jer su iz svega toga izvlačile samo korist od lakovjernih i dodatno mutili žestoko zamućenu vodu......

BUDI SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
wolf07

#217 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by wolf07 »

@razonoda

Ako je tebi za Srebrenicu veci krivac neko u Sarajevu nego neko od onih u Hagu ne vidim ni jedan razlog da se nastavi bilo kakva diskusija. Prema tome, zaobidji moje komentare u sirokom luku.

Sto se tice pitanja sta je to SDA dala svom narodu i ovoj drzavi. Podjimo od jedne na izgled minorne stvari. Gje je to A R BiH bila u novembru 1995.g. Znam da ce svi potrcati za zakljuckom da je bila na ulazu u Prijedor i Banja Luku medjutim hajmo malo biti realni. Ja mislim da je Prijedor mozda i mogao da se uzma, Banja Luka - ni pomocu trikova!!! S druge strane, bez ispaljenog metka je Alija u Dejtonu dobio sve one dijelove Sarajeva oko kojih se toliko ginulo tokom cijelog rata i koje ni u snu snova nismo mogli vojnim putem zauzeti. Znam ja da su u strahu svakome velike oci i da Prijedor jeste bi pod znakom pitanja i da su Srbi kalkulisali sa bjezanjem, ali to se ni sekunde nije reflektovalo na sarajevskom ratistu. U junu 1995.g. pokrenuta je najveca operacija koju je A R BiH provela u toku rata i sve sto je napravljeno, uz velike zrtve na nasoj strani, je nesto po vukojebinama oko Ilijasa bez ikakvih izgleda da bi i pisljivi Ilijas mogao biti uzet u dogledno vrijeme a vi se ovdje gadjate nekim glupostima kako je Alija Srbima dao brda oko Sarajeva. Pa gospodo draga niste ni bili na tim brdima prije Dejtona, i ne samo to, nego vam je VRS bila kod jebene Skenderije!!!!!

Za kraj! Upravo citam knjigu penzionisanog JNA general-pukovnika Ilije T. Radakovica "Besmislena YU ratovanja 1991-1995", umjesto sto mlatite k'o pizda po samaru o nekoj katastrofalnoj politici A.Izetbegovica, svaki dan otvorite po dvije teme protiv Bakira Izetbegovica koji jos nije ni preuzeo drugi mandat u Predsjednistvu, kenjate po SDA i za sta je kriva i za sta nije, bolje bi vam bilo da procitate nesto od relevantnih pisaca pa da onda vidite kolika je cija krivica za rat, genocid, silovanja, paljevinu, rusenje....

Pojedini Bosnjaci su do te mjere iskompleksirani svojim korijenima, vjerom, tradicijom da im je dovoljno da bilo koji Srbin ili Hrvat samo kaze da je BiH OK i da oni od takvog tipa naprave bezgresnog sveca i trpe njegovo pisanje po glavi narednih deset godina. S druge strane, Bosnjak koji naglas kaze da je Bosnjak, da je musliman i sl. vec je do pola terorista! Evo na sve strane serete i kao vapite za nekom pravdom koju vam uvijek i samo uskracuju bosnjacki politicari. Kad ste tako posteni i moralni, i vi i ove gnjide u raznim NVO, zasto niko ne postavlja pitanje pritvora jednog Abu Hamze! Taj covjek je zatvoren vec punih osam godina bez ikakvog pravnog osnova!!! Nije pocinio ratne zlocine - da jeste davno bi ga otpuhali za Hag, nije napravio nikakav prestup prema drzavi BiH i njenom uredjenju, nije pozivao na otcjepljenje, nema veze ni sa kakvim kriminalom, povredama medjunarodnog prava isl., nema nista sto bi mu se moglo staviti na teret! Medjutim, neki pametolog je procijenio da je on sigurnosna prijetnja i covjek vec lezi u zatvoru bez optuznice onoliko dugo koliko je Biljana Plavsic ukupno provela na sudjenju i na izdrzavanju kazne za vrlo konkretne zlocine!

Gdje ste sad posteni, moralni i eticni Bosanci i Hercegovci?
Arsenal Royal

#218 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by Arsenal Royal »

wolf07 wrote:@razonoda

Ako je tebi za Srebrenicu veci krivac neko u Sarajevu nego neko od onih u Hagu ne vidim ni jedan razlog da se nastavi bilo kakva diskusija. Prema tome, zaobidji moje komentare u sirokom luku.

Sto se tice pitanja sta je to SDA dala svom narodu i ovoj drzavi. Podjimo od jedne na izgled minorne stvari. Gje je to A R BiH bila u novembru 1995.g. Znam da ce svi potrcati za zakljuckom da je bila na ulazu u Prijedor i Banja Luku medjutim hajmo malo biti realni. Ja mislim da je Prijedor mozda i mogao da se uzma, Banja Luka - ni pomocu trikova!!! S druge strane, bez ispaljenog metka je Alija u Dejtonu dobio sve one dijelove Sarajeva oko kojih se toliko ginulo tokom cijelog rata i koje ni u snu snova nismo mogli vojnim putem zauzeti. Znam ja da su u strahu svakome velike oci i da Prijedor jeste bi pod znakom pitanja i da su Srbi kalkulisali sa bjezanjem, ali to se ni sekunde nije reflektovalo na sarajevskom ratistu. U junu 1995.g. pokrenuta je najveca operacija koju je A R BiH provela u toku rata i sve sto je napravljeno, uz velike zrtve na nasoj strani, je nesto po vukojebinama oko Ilijasa bez ikakvih izgleda da bi i pisljivi Ilijas mogao biti uzet u dogledno vrijeme a vi se ovdje gadjate nekim glupostima kako je Alija Srbima dao brda oko Sarajeva. Pa gospodo draga niste ni bili na tim brdima prije Dejtona, i ne samo to, nego vam je VRS bila kod jebene Skenderije!!!!!

Za kraj! Upravo citam knjigu penzionisanog JNA general-pukovnika Ilije T. Radakovica "Besmislena YU ratovanja 1991-1995", umjesto sto mlatite k'o pizda po samaru o nekoj katastrofalnoj politici A.Izetbegovica, svaki dan otvorite po dvije teme protiv Bakira Izetbegovica koji jos nije ni preuzeo drugi mandat u Predsjednistvu, kenjate po SDA i za sta je kriva i za sta nije, bolje bi vam bilo da procitate nesto od relevantnih pisaca pa da onda vidite kolika je cija krivica za rat, genocid, silovanja, paljevinu, rusenje....

Pojedini Bosnjaci su do te mjere iskompleksirani svojim korijenima, vjerom, tradicijom da im je dovoljno da bilo koji Srbin ili Hrvat samo kaze da je BiH OK i da oni od takvog tipa naprave bezgresnog sveca i trpe njegovo pisanje po glavi narednih deset godina. S druge strane, Bosnjak koji naglas kaze da je Bosnjak, da je musliman i sl. vec je do pola terorista! Evo na sve strane serete i kao vapite za nekom pravdom koju vam uvijek i samo uskracuju bosnjacki politicari. Kad ste tako posteni i moralni, i vi i ove gnjide u raznim NVO, zasto niko ne postavlja pitanje pritvora jednog Abu Hamze! Taj covjek je zatvoren vec punih osam godina bez ikakvog pravnog osnova!!! Nije pocinio ratne zlocine - da jeste davno bi ga otpuhali za Hag, nije napravio nikakav prestup prema drzavi BiH i njenom uredjenju, nije pozivao na otcjepljenje, nema veze ni sa kakvim kriminalom, povredama medjunarodnog prava isl., nema nista sto bi mu se moglo staviti na teret! Medjutim, neki pametolog je procijenio da je on sigurnosna prijetnja i covjek vec lezi u zatvoru bez optuznice onoliko dugo koliko je Biljana Plavsic ukupno provela na sudjenju i na izdrzavanju kazne za vrlo konkretne zlocine!

Gdje ste sad posteni, moralni i eticni Bosanci i Hercegovci?
Prijatelju 90% njih na koje misliš nisu Bošnjaci već su Srbi i Hrvati u to sam se uvjerio 100 puta na ovom forumu.Narod glasa za SDA a citajuci klix covjek bi rekao da SDA nece dobit ni 1 % glasova, javno mjenje na ovom forumu se konstantno nastoji kreirati unošenjem smutnje i sijanjem raskola među bošnjacima
preludezalude

#219 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by preludezalude »

HM 2011 wrote:
crysis wrote:
HM 2011 wrote:Opet
samo SDA u jedinstvu je snaga.....

Sad da vidimo pameti - šta je to SDA oduzela bilo kome od Vas.....

Meni je država - a ne SDA - nego država

- omogućila skoro pa besplatno školovanje dodiplomski studij
- skoro pa besplatnu vožnju javnim saobraćajem -

Masi pojedinaca koje znam je uz ovo gore država, općina, kanton, lokalna NGO, pa čak i EU obezbjedila i :
- Stipendije (nikad niti jedne ne primih),
- Putovanja (ja svako putovanje platio svojim novcem),
- Subvencije na nabavku vozila,
- Oslobođanje od obaveze plaćanja poreza i raznih taksi za Invaliditet,

------------------------------------------------------------------------------
SDA daje....

SDA ne otima od sirotinje....

SDA nije neprijatelj gladnih i obespravljenih....

SDA je pomoć, SDA je sigurnost....

Samo SDA na svim nivoima

- u jedinstvu je snaga...

ja cudna hajvana, jebote grob.
Postaviti ću ti to ovako:

Od SDA sam dobio isto onoliko koliko i od DF-a (DF je tražio uplatu članarine), SDP-a, SBB-a, SzaBiH tj. kao pojedinac ništa.

Od HDZ-a sam dobio donaciju municije kroz puščanu cijev,

Od SDS sam dobio donaciju municije kroz puščanu cijev.

Izjasnio sam se kao Bošnjak na popisu stanovništva, jezik Bosanski, vjeroispovjest Islam - i što je najgore - sada nema nazad......

Radi se o mom vlastitom, privatnom izboru koga ću podržati, kako i pod kojim uslovima.....

Komentar ću ti prijaviti kao vrijeđanje - jer smatram da nisam hajvan nego da sam insan - tebi ako su dali (da budemo iskreni možda samo "obećali") više ti ih podržavaj - ja sam izabrao koga ću podržavati .....

u svakom postu u kojem napdnete SDA - dobiti ćete još jedno obrazloženje zašto glasati za SDA !

Svi za SDA u jedinstvu je snaga......

Izgradimo našu budućnost, izgradimo našu SDA !

Prije bana pametni odgovori na pitanje šta ti je to SDA oduzela ?
To je tvoje licno misljenje i to je tvoje pravo na slobodu misljenja i slobodu izbora.
Ali zasto onda uporno naturas svoje misljenje drugima.
Ako imas koji konkretan argument kojim ces pokazati uspjeh politike SDA, slobodno reci.

Evo ja kazem da je SDA totalno neuspjesna stranka na politickom nivou. Jedino je uspjesna na njihovom privatnom nivou. SDA je na vlasti od 92. godine i vidimo u kakvom stanju se nalazimo.
Vlada mito, korupcija, kriminal, ogromna nezaposlenost, radnicka prava se masovno krse, sve drzavne (javne) firme su opljackane i gurnute u propast da bi neko od toga profitirao, sudstvo ne radi svoj posao, tuzilastvo ne radi svoj posao, ogroman broj poginulih u ratu, ogroman broj protjeranih u ratu, ogroman broj silovanih u ratu, drzava podjeljena...
Ovo su argumenti i svaki normalan covjek ce reci da im je politika totalni neuspjeh.
razonoda

#220 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by razonoda »

@wolf07

Sigurna sam da imas isto misljenje kao i ja, samo neda ti krv da to priznas.
poz :-D
tandmand

#221 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by tandmand »

HM 2011 wrote:
Nemaš šta graditi građansko društvo - gradi društvo naroda kojem pripadaš - društvo Bošnjaka, kao što Srbi grade društvo Srba, Hrvati društvo Hrvata..... Okiti ulice zastavama zelene boje, kao što se vijore Trobojnice u REPUBLICI SRSPKOJ i Šahare u HRVATSKIM DJELOVIMA FEDERACIJE - širom BiH a Plavu zastavu sa zvjezdicama ostavi državnim institucijama.....
:thumbup:
Zelena boja zastave nije najsretnije rjesenje jer se veze za vjeru umjesto za narod i naciju.
Imamo zastavu Republike BiH. Mnogi Bosnjaci imaju kompleks da se nacionalno odrede pa se kriju iza "gradjanskog" koje u BiH ne postoji. Upravo iz tog razloga S-H koalicija smatra Bosnjake "gradjane" slabim jer ne zele nista sa sebe,vec zele gradjanski suzivot sa svojim zlostavljacem. Iz njihovog ugla, ono sto je hrvatsko je samo hrvatsko (analogno srpsko) a ono sto je ostatak je svacije - gradjansko, jer to tako sami Bosnjaci zele, pa zasto ih ne hakati.
Na tom tragu se i pojavljuju ideje o Sarajevu kao disitriktu.
Slobodna Dalmacija
Dvije vodeće hrvatske stranke, HDZ BiH i HDZ 1990, imaju jedinstven stav prema budućem uređenju BiH, komentirajući inicijativu o uređenju BiH kroz tri federalne jedinice i distrikt Sarajevo, koju je predložio Dragan Čović, Božo Ljubić kaže da je taj prijedlog sličan konceptu usvojenom na Saboru HDZ-a 1990
Vjerovatno bi i tu Bosnjacku federalnu jedinicu oni gledali kao zajednicku, gradjansku, jer oni koji bi zivjeli njoj furaju taj fazon. Bio bi to vjerovatno posljednji bastion "bratstva i jedinstva" i "gradjanstva" u rasturenoj BiH, jedinoj drzavi Bosnjaka. U promisljanu Bosnjaka nuzan je zaokret koji vodi zastupanju vlastitih a ne tudjih interesa.
HM 2011

#222 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

tandmand wrote:
HM 2011 wrote:
:thumbup:
Zelena boja zastave nije najsretnije rjesenje jer se veze za vjeru umjesto za narod i naciju.
Imamo zastavu Republike BiH. Mnogi Bosnjaci imaju kompleks da se nacionalno odrede pa se kriju iza "gradjanskog" koje u BiH ne postoji. Upravo iz tog razloga S-H koalicija smatra Bosnjake "gradjane" slabim jer ne zele nista sa sebe,vec zele gradjanski suzivot sa svojim zlostavljacem. Iz njihovog ugla, ono sto je hrvatsko je samo hrvatsko (analogno srpsko) a ono sto je ostatak je svacije - gradjansko, jer to tako sami Bosnjaci zele, pa zasto ih ne hakati.
Na tom tragu se i pojavljuju ideje o Sarajevu kao disitriktu.
Slobodna Dalmacija
Dvije vodeće hrvatske stranke, HDZ BiH i HDZ 1990, imaju jedinstven stav prema budućem uređenju BiH, komentirajući inicijativu o uređenju BiH kroz tri federalne jedinice i distrikt Sarajevo, koju je predložio Dragan Čović, Božo Ljubić kaže da je taj prijedlog sličan konceptu usvojenom na Saboru HDZ-a 1990
Vjerovatno bi i tu Bosnjacku federalnu jedinicu oni gledali kao zajednicku, gradjansku, jer oni koji bi zivjeli njoj furaju taj fazon. Bio bi to vjerovatno posljednji bastion "bratstva i jedinstva" i "gradjanstva" u rasturenoj BiH, jedinoj drzavi Bosnjaka. U promisljanu Bosnjaka nuzan je zaokret koji vodi zastupanju vlastitih a ne tudjih interesa.

razmisljao o tome ali i to nije rjesenje - zastava R BIH je zastava RBIH -

ovdje se radi o zastavi iskljucivo bosnjaka i bosnjackog naroda - ista je valjda Zelene boje ....

i greska je da se bosnjaci stide - bosnjaci su jednostavno Bosnjaci - nakon popisa zauzimaju vlastiti kurs i beinu se o sebi i o onome sto je u njihovoj moci....

sve ostalo vodi nestanku bosnjaka....

eh sad da se vratim na prethidnu post...
HM 2011

#223 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by HM 2011 »

ja cudna hajvana, jebote grob.[/quote]

Postaviti ću ti to ovako:

Od SDA sam dobio isto onoliko koliko i od DF-a (DF je tražio uplatu članarine), SDP-a, SBB-a, SzaBiH tj. kao pojedinac ništa.

Od HDZ-a sam dobio donaciju municije kroz puščanu cijev,

Od SDS sam dobio donaciju municije kroz puščanu cijev.

Izjasnio sam se kao Bošnjak na popisu stanovništva, jezik Bosanski, vjeroispovjest Islam - i što je najgore - sada nema nazad......

Radi se o mom vlastitom, privatnom izboru koga ću podržati, kako i pod kojim uslovima.....

Komentar ću ti prijaviti kao vrijeđanje - jer smatram da nisam hajvan nego da sam insan - tebi ako su dali (da budemo iskreni možda samo "obećali") više ti ih podržavaj - ja sam izabrao koga ću podržavati .....

u svakom postu u kojem napdnete SDA - dobiti ćete još jedno obrazloženje zašto glasati za SDA !

Svi za SDA u jedinstvu je snaga......

Izgradimo našu budućnost, izgradimo našu SDA !

Prije bana pametni odgovori na pitanje šta ti je to SDA oduzela ?[/quote]
To je tvoje licno misljenje i to je tvoje pravo na slobodu misljenja i slobodu izbora.
Ali zasto onda uporno naturas svoje misljenje drugima.
Ako imas koji konkretan argument kojim ces pokazati uspjeh politike SDA, slobodno reci.

Evo ja kazem da je SDA totalno neuspjesna stranka na politickom nivou. Jedino je uspjesna na njihovom privatnom nivou. SDA je na vlasti od 92. godine i vidimo u kakvom stanju se nalazimo.
Vlada mito, korupcija, kriminal, ogromna nezaposlenost, radnicka prava se masovno krse, sve drzavne (javne) firme su opljackane i gurnute u propast da bi neko od toga profitirao, sudstvo ne radi svoj posao, tuzilastvo ne radi svoj posao, ogroman broj poginulih u ratu, ogroman broj protjeranih u ratu, ogroman broj silovanih u ratu, drzava podjeljena...
Ovo su argumenti i svaki normalan covjek ce reci da im je politika totalni neuspjeh.[/quote]

da repliciram

podjela vlasti je na zakonodavnu , izvrsnu, sudsku a neki autori tvrde i upravnu ali eto neka je samo n tri...

Za zakonodavnu glasamo a sefovi izvrsne proizilaze iz zakonidavne....

Sudska potpuno samostalna i odvojena.... istu ne biramo na izborima...

politick8 pluralizam je ustavom nametnuta kategorija u BIH.... tako da pored bosnjaka u vlasti ucesca uzimaju i srbi i hrvati a bogami i ostali...

SDA nije vlast od 92 na ovamo, svi su participirali u vlasti....

mito, korupcija, kriminal , krsenje radnickih prava, javne kompanije opljackane i gurnute u propast radi privatizacije- sve iz oblasti al sve iz oblasti izvrsne i sudske vlasti - za te ne glasamo na izborima....

SDA te ne uspostavlja to su profesionalci ala Brkan graditelj integralnog Bosanstva medju Bosnjacima pred popis....

za brojeve poginulih u ratu, ranjenih, silovanih, prognanih - SDA se zaista brine o tim skupinama i zaista su pripadnici tih skupina u vidokrugu paznje SDA.... Ali jako je bitno napomenuti da njihovu patnju nista ne moze nadoknaditi....

ogromna nezaposlenost kao posljedica unistenja prijeratnih giganata i zaposljavanja 3 lica na jedni radno mjesto.. ALI OPET SDA SE TRUDI pa uz svoje kadrove ulaze napore da strani investitori ulazu novac u ovu drzavu i pokrecu business u istoj..... a te investicije nisu male svako malo 100 miliona eura stranih greenfield investicija....

nadji tog normalnog covjeka i procitaj mu odgovore na ova pitanja - pa vidi kakvi su ti argumenti.....

vlasnici lokalnih kafana imaju uticaj na sudov3 a neki politicari nemaju .....

SAMO SDA DONOSI PROMJENE - I TI BUDI SDA - U JEDINSTVU JE SNAGA...

"Ovo su argumenti i svaki normalan covjek ce reci da im je politika totalni neuspjeh."

Ja ipak mislim da je taj čovjek previše čitao ABAZ u zadnje vrijeme....
Last edited by HM 2011 on 01/11/2014 18:44, edited 1 time in total.
madner

#224 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by madner »

Snaga znanja na djelu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#225 Re: Neuspjeh politike Alije Izetbegovića i SDA?

Post by japin_mutapi »

Danguba wrote:ko se '95 god javno pobunio protiv dejtona(pa cak i raseljeni i protjerani), neka mi se javi da mu uplatim dozivotnu penziju. :roll:
svi su govorili "potpisuj alija nek je ko avlija" samo da prestane rat
bolje nepravedan mir nego pravedan rat - govorio je alija i svi su se slagali sa njegovim riječima

sad ovi pametni neku filozofiju prosipaju valjda kontaju da su intiligentni
Post Reply