Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
tatjanamster

#101 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by tatjanamster »

Plavi Jadran se talasa
odmara se radnička klasa...... :thumbup:

:sax:
ja progovorila

#102 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by ja progovorila »

Mila 28 wrote:
tatjanamster wrote:Mene samo zanima, kako se zna ko je tu bošnjak, srbin ili ti hrvat :shock:
Koliko znam sve ženske su gloguze na plaži, a i muškarci :D
Pa jel' to ima neki pravilnik kako odrediti hrvatsko dupence, srpski penis ili bošnjačke noge? :D :D :D
:-) :-) :-)

Rekoh da znadem, da se pripremim..teretana i to... ili wonderbra :D :D :D
:dance: :dance: :dance:

Hahhhaaa, razlika izmedju srpskog p..... i bosnjackog..... je ocigledna, zato volim bosnuuuuuu,hahhhhaaa :thumbup:
Vidis ja bih stvar malo zarotirala, pa bih to postavila ovako, bosnjacki penis, hrvatske noge i srpsko dupence: shock:-) :-)
tatjanamster

#103 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by tatjanamster »

ja progovorila wrote:
Mila 28 wrote:
tatjanamster wrote:Mene samo zanima, kako se zna ko je tu bošnjak, srbin ili ti hrvat :shock:
Koliko znam sve ženske su gloguze na plaži, a i muškarci :D
Pa jel' to ima neki pravilnik kako odrediti hrvatsko dupence, srpski penis ili bošnjačke noge? :D :D :D
:-) :-) :-)

Rekoh da znadem, da se pripremim..teretana i to... ili wonderbra :D :D :D
:dance: :dance: :dance:

Hahhhaaa, razlika izmedju srpskog p..... i bosnjackog..... je ocigledna, zato volim bosnuuuuuu,hahhhhaaa :thumbup:
Vidis ja bih stvar malo zarotirala, pa bih to postavila ovako, bosnjacki penis, hrvatske noge i srpsko dupence: shock:-) :-)
vidim ti progovorila :D :D :D
lanckok

#104 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by lanckok »

Kome se ne ide u Neum može na Boračko jezero, ima hladovine, nacionalizam samo bošnjački što bošnjacima ne bi trebalo smetati, jedino što voda nije slana ali ne može sve biti idealno :D
Bijeli_sa

#105 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Bijeli_sa »

lagano zaobici u sirokom luku.... :dance: pa kada pocnu cijeniti one od kojih zive...itd.....onda da, ovako nikada....

Neum je sto se mene tice prekrizen a najbolji nacin da te pocnu cijeniti je da osjete malo po djepu..... 8-)
zonbirile

#106 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by zonbirile »

zar je Neum turističko mjesto?
bepina

#107 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by bepina »

Bila u Neumu prije 10-tak godina s dvije bebe. Plaža kod hotela Zenit, za vikend "sašli" gorštaci...mi svi dobili kožni osip. Neum=nikad više!!! :run:
kockica_kockica

#108 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by kockica_kockica »

Ady88 wrote:
BarbaDue wrote:nikad cuo, a gdje taj Neum?
u hrvaCkoj :lol: :lol:
Neum je u BiH :oops:
simonese

#109 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by simonese »

Neum je u P.M.
kockica_kockica

#110 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by kockica_kockica »

simonese wrote:Neum je u P.M.

Pa P.M. ili ti BiH ... isto ti je to :oops: rijeci razlicite a isto znacenje :evil:
ja2

#111 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by ja2 »

od kad je govno proplivalo pored mene u Neumu, Neum je jedino mjesto u BiH u koje zasigurno nikad vise otici necu.
Radje necu ni ici na more ako nemam dovoljno novca da odem ko co`jek...a neko je kao dobru alternativu naveo Boračko jezero. Bila sam preko vikenda i stvarno je prelijepo, a u izgradnji je i novo eko selo i bit ce fantasticnih sadrzaja, U odnosu na period od prije dvije godine kada sam bila zadnji put, Boracko jezero je procvijetalo.
JEdino sto kultura ne bacanja otpadaka i cuvanja okolisa jos uvijek nije dostigla zavidan nivo, ali nadam se da ce se i na tome ubrzo poraditi.
Cijene jeftine, nocenje 13 km, pansion 20km.
djana h

#112 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by djana h »

Bila sam sa porodicom par puta u Neumu,jednom na dan,drugi put u apartmanu nekoliko dana.Nemam neke velike zamjerke osim hronicnog nedostatka hlada i presvlacionica na plazi.O wc-u i ne sanjajte :)
Inace,cijene su pristupacne,Apartman gdje smo bili je divan,sve novo,gazdarica za pozeljeti.
Sve u svemu nemam previse ruzna sjecanja na Neum,planiram svake godine otici bar par dana.
newklear

#113 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by newklear »

ja2 wrote:od kad je govno proplivalo pored mene u Neumu, Neum je jedino mjesto u BiH u koje zasigurno nikad vise otici necu.
Radje necu ni ici na more ako nemam dovoljno novca da odem ko co`jek...a neko je kao dobru alternativu naveo Boračko jezero. Bila sam preko vikenda i stvarno je prelijepo, a u izgradnji je i novo eko selo i bit ce fantasticnih sadrzaja, U odnosu na period od prije dvije godine kada sam bila zadnji put, Boracko jezero je procvijetalo.
JEdino sto kultura ne bacanja otpadaka i cuvanja okolisa jos uvijek nije dostigla zavidan nivo, ali nadam se da ce se i na tome ubrzo poraditi.

Je li ovo na magistrali ili bliže plaži??? Ako imaš br. telefona javi mi na PM
lejlamo

#114 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by lejlamo »

Neum je kao i svako drugo mjestasce na makarskoj rivijeri...s tom razlikom sto je neum naš :-D ... bila, vidjela, uzivala...malo je ona francuska nekultura pokvarila ukupan dojam ( brod ispusto fekalije i druge necistoce u neumu) ...sve ostalo je ok ...u neumu se kupa... u dubrovnik ides da razgledas... :-D
Deeney

#115 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Deeney »

Ove godine sam po prvi put u zivotu bila u Neumu na ljetovanju. Dosada sam nebrojeno puta boravila dolje po par dana, na raznim konferencijama, seminarima, ali nikada na odmoru. Pa rekoh - zasto ne? I nisam se pokajala. Bila sam u hotelu, na bazi punog pansiona. Sredina juna, pa su i cijene bile malo nize, nema guzve na plazi, a voda precista! Dubrovnik blizu za prozujati malo, ma ljepota! Mislim da zaista bez ikakvog razloga potcjenjujemo Neum. Za miran porodicni odmor, Neum je sasvim OK.
P.S. Najdrazi su mi oni koji ne zale para da ljetuju "ko ljudi". Pa napakuju pasteta i paradajza pun gepek i pravac Gradac preko vikenda! :roll:
ja2

#116 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by ja2 »

newklear wrote:
ja2 wrote:od kad je govno proplivalo pored mene u Neumu, Neum je jedino mjesto u BiH u koje zasigurno nikad vise otici necu.

Je li ovo na magistrali ili bliže plaži??? Ako imaš br. telefona javi mi na PM

cijene o kojima pisem su cijene na Borackom jezeru a ne u Neumu.
A sto se tice smjestaja na Borackom, odes lijepo tamo i sve ce ti se samo kazat.
simonese

#117 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by simonese »

da se ne lazemo,Neum je selendra a more bara
Nihad_27

#118 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Nihad_27 »

japanka wrote:htjela bi ici na ljetovanje u neum ili ako neko ima kakav prijedlog da nije puno skupo ,idemo sa malom bebom :D svi koji su bili u neumu,nek napisu kako je tamo,sto je zanimljivo za vidjeti,cijene,utisci ma sve...

Neum je stratesko mjesto i svakako da ne samo da treba ici na odmor u njega vec kupovati nekretnine u prvoj a naseljavati u drugoj fazi.

Problema ne mozes imati jer tokom ljeta 90% osoba u Neumu su Bosnjaci. 90% konobara i osoblja u kafanama/restoranima su Bosnjaci. (Najvise Visoko i Zenica)

I na moje veliko iznenadenje i radost ima jako puno Bosnjaka koji imaju svoje nekretnine dole i sve ih je vise. I ne samo to, upoznao sam ljude koji su se doselili iz centralne Bosne. Doduse ljudi penzioneri.

Image

Na ovoj slici imas zutu kucu. Kuca prije nje je u vlasnistvu Bosnjaka i tu ti je apartman 20KM/noc. Ispod ima terasa i par veceri je bilo "vecer sevdaha".

Imas jos tih kuca gdje izdaju apartmane za iste cijene. Upoznao sam i covjeka koji kupio poslovni prostor i otvorio cevabdzinicu. Iz Sarajeva je. Dakle proces je u toku.

No Neum kao i vecina okolnih naseljae jedno malo mjesto i nema tu Bog zna sto za vidjeti ali je ok za provesti par dana.... ako se ide porodicno.

No na nama je da se naselimo i stvorimo sebi ugodno mjesto.

Image
Akibh

#119 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Akibh »

[quote="Nihad_27"]
No na nama je da se naselimo i stvorimo sebi ugodno mjesto.
quote]

Kolumbo, neka te... :-D
Obuca9

#120 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Obuca9 »

Doživljaj za deset, pogotovo kad ležiš na plaži, a pored tebe žena sa loncem kupusa prolazi i dere se "Ahmede, Lejla, hajte iz vode, ruuučaak".
metar_drva

#121 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by metar_drva »

nihade, želim ti da nikad mora osim neuma ne vidiš :D
ProbuseniDolar

#122 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by ProbuseniDolar »

hz__semir wrote:Doživljaj za deset, pogotovo kad ležiš na plaži, a pored tebe žena sa loncem kupusa prolazi i dere se "Ahmede, Lejla, hajte iz vode, ruuučaak".
Licno vidio na hrvatskom primorju 2 ceha kupaju se u carapama. Izasli iz vode, kasikama jedu iz kante eurokrem i zaljevaj pivom.
michio

#123 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by michio »

Plaza nije pozoriste. Sam koncept plaze je popularizovan nakon drugog svjetskog da obicni radnik uopste ode negdje.
gurabija78

#124 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by gurabija78 »

neum izgleda, nazalost, ko da je '94, i ko da se JNA jos uvijek povlaci.... setalista su prljava i neuredna, hoteli na rivi izgledaju ko iz filmova strave i uzasa, ali zato se 50 m od plaze gradi crkva za koju ce, kad se zavrsi, katedrala srca isusova u Sarajevu izgledati ko baraka.... opet zapisavanje teritorije, tipicno bosansko-hercegovacki....
Nihad_27

#125 Re: Neum ljetovanje,je li ko bio,cuo??

Post by Nihad_27 »

metar_drva wrote:nihade, želim ti da nikad mora osim neuma ne vidiš :D

Nemam nista protiv. Nisam ja neko ko se moze izlezavati po 10-15 dana na plazi.Imam mogucnosti da odem bilo gdje i u tome nije problem... U Neum sam isao par dana da ispitam situaciju i kao sto vidis napravio sam i neke snimke. Napravio sam i snimke kuca/vikendica i slobodnih placeva koji se prodaju pa ako koga zanima... mislim ima lijepih lokacija.

Prijatno sam iznenaden da ima prilicno dosta osoba iz Sarajeva,Tuzle i Zenice koji imaju nekretnine dole. Sve sto bude vise slicnih primjera to ce biti i bolja situacija u samom Neumu koji je trenutno jedini bh. teritorij koji ima dodir sa morem i samim time ima ogroman strateski znacaj. Sa izgradnjom dzamije taj proces bi se prilicno ubrzao.
Post Reply