Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

poostar

#126 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by poostar »

ultima_palabra wrote:
poostar wrote:Haj sve,ali ne razumijem one sto se zene/udaju po tri puta...zamislite biti mladozenja tri puta :-) kako cestitati insanu po treci put a da se ne uvrijedi ? Pitam jer mi se prijatelj zeni po treci put u subotu...ja nakon svoje svadbe ne mogu zamisliti da bi ponovo mogo kroz sve isto prolazit sa nekom drugom osobom...
Ja znam ovoga koji se razveo i oženio istu ženu drugi put... šta bi tad rekao? :mrgreen:
:-) jel bila svadba i po drugi put ?
ultima_palabra

#127 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by ultima_palabra »

poostar wrote:
ultima_palabra wrote:
poostar wrote:Haj sve,ali ne razumijem one sto se zene/udaju po tri puta...zamislite biti mladozenja tri puta :-) kako cestitati insanu po treci put a da se ne uvrijedi ? Pitam jer mi se prijatelj zeni po treci put u subotu...ja nakon svoje svadbe ne mogu zamisliti da bi ponovo mogo kroz sve isto prolazit sa nekom drugom osobom...
Ja znam ovoga koji se razveo i oženio istu ženu drugi put... šta bi tad rekao? :mrgreen:
:-) jel bila svadba i po drugi put ?
Aha :mrgreen:
poostar

#128 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by poostar »

ultima_palabra wrote: Aha :mrgreen:
Sta se prica po mahali o njima ? Mogu misliti :-) . Mene bi sramota bilo :mrgreen:
mire - ložač

#129 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by mire - ložač »

Čuj sramota... Nema se tu čega stidjeti čovjek
Ugledajte se na našeg premijera oliti primeminister-a KS: Glista Genij !!!

Živi po devizi - ne vadio ga Dino pa makar iz vrele kahve.... Novinarka je mislim..mmm... koja ono po redu???
Sociolog

#130 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by Sociolog »

da je Dino zaposlen u Konzumu, ili Hoše Marketu, ne bi ga ni pogledala... ccc..kazem 80% poslije 28 godine je interes i matematika...nažalost takav je vakat sve je manje hemije u različitim ljudskim odnosima i komunikacijama
dobar osjecaj

#131 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by dobar osjecaj »

ultima_palabra wrote:
Ja poznajem dva para koja su se tako vjencala po dva puta s tim razvodom izmedju. Prvi slucaj su danas stariji ljudi 50/60+ i nisu se zaustavili na toj bracno-razvodnoj varijaciji. On je u medjuvremenu ozenio neku curu, nekoliko zivota mladju od njega i u 'najboljim' godinama ponovo postao otac a ona, iako u pedesetim ima dugogodisnju vezu s 15 godina mladjim tipom koji uredno ima zenu i dvoje djece. Znaci ziva pantljicara.

Drugi primjer je kolegica iz bivse firme. Jedan dan sam je srela tokom pauze za rucak. U setnji do grada mrtva hladna rece da ide predati papire za razvod. Nisam bila ljubopitljiva a do tada sam vjerovala da ima skladan brak i porodicu. Nakon godinu dana sretnem je ponovo u gradu, zovne me na kafu i pocne odusevljeno pricati kako se pomirila s bivsim muzem, kako spremaju serijatsko i gradjansko vjencanje. Ne znadoh dotad ni da je religozna ali me potpuno ubijedila zakljucivsi pricu rijecima "ja nisam bila sva svoja kad sam se odlucila razvesti, u mene su bili usli dzini".

Suma sumarum, ne poznajem nijedan meni privlacan primjer tih duplih brakova. Uglavnom neka dzinska kategorija.
Bodkin

#133 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by Bodkin »

Recenica koja je odgovorna za 50% problema u drzavi-sta ce mahala reci
ho oponopono

#134 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by ho oponopono »

...kiti kiti kiti...kineski macak... :pusi2:
Mis mekinjas

#135 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by Mis mekinjas »

ultima_palabra wrote:
Nenadjebiva dva idiota. :mrgreen: Ali ipak dobro. Bolje da su zajedno nego da zavrses nekim ko nije idiot. :mrgreen:
Tuga je samo ako se razmnoze u vise primjeraka svoje vrste.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#136 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by Truba »

pare samo jednom moze dobiti za jabuku pri vjencanju
a ako zeli castiti vecerom dva puta ili tri slobodno
utopijabih

#137 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by utopijabih »

Black swan wrote:pare samo jednom moze dobiti za jabuku pri vjencanju
a ako zeli castiti vecerom dva puta ili tri slobodno

tacno :-)
Saian

#138 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by Saian »

dobar osjecaj wrote:"ja nisam bila sva svoja kad sam se odlucila razvesti, u mene su bili usli dzini".
'nachi swingeraj neki presudio prvi put, haj nek se toga rijesila makar :D
dobar osjecaj

#139 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by dobar osjecaj »

Saian wrote:'nachi swingeraj neki presudio prvi put, haj nek se toga rijesila makar :D
Savremeni nacin da se nosis s muzevim kurvanjem. Mislim. Shvatis da je bilo do tebe i tih nekih malih vatrenih. I ides dalje :roll:
TheMule

#140 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by TheMule »

30 nije tako strasno kao sto je nekad bilo, po sto i zene rade, emancipovane su i te gluposti. Mozda je danas 37 ko prije 30, za muskarce mozda i 40.
Saian

#141 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by Saian »

dobar osjecaj wrote:
Saian wrote:'nachi swingeraj neki presudio prvi put, haj nek se toga rijesila makar :D
Savremeni nacin da se nosis s muzevim kurvanjem. Mislim. Shvatis da je bilo do tebe i tih nekih malih vatrenih. I ides dalje :roll:
Znas sta meni ne ide u glavu, taj muz jel treba njoj to utuvit' u glavu, u jednom momentu je on odlucio odn. "oni" da je to pravi odgovor i rjesenje, meni je s pozicije muskarca neshvatljivije kako nekog s kim planiras dalje zivjeti i oslanjati se na njega uvjeriti u takvo sto, zapravo svjesno pravis od te osobe zombija s aspekta samopostovanja, a i emocionalno je sakatish u neku ruku, onda ta mama odgaja tvoju djecu i biva tebi jel zena, partner, i ti dakle zelis imati porodicu ciji si jedan stub napravio zombijem, uvjerio je da nema pravo da trazi od tebe neki minimum postovanja, kako ce ona nauciti tu djecu istom? I onda pored takvih konstelacija u onoj glavnoj drustvenoj celiji mi ocekujemo zdravu politicku, ekonomsku i moralnu dimenziju drustva

dobar osjecaj

#142 Re: Neudate djevojke i neoženjeni muškarci poslije tridesete godine..

Post by dobar osjecaj »

Saian wrote:Znas sta meni ne ide u glavu,

I onda pored takvih konstelacija u onoj glavnoj drustvenoj celiji mi ocekujemo zdravu politicku, ekonomsku i moralnu dimenziju drustva
ma ta ti je drustvena celija suplja ko trapist iz crtica mekanog djetinjstva. ne popunjava je ni sva ljepljiva masna gauda kojom smo preplavljeni.
da ona voli sireve, mozda bi rekla i da je obuzeo i neki sir. zena se razumije u male vatrene i stas ti sad da joj pricas o diobi celija.
Post Reply