Lucy01 wrote:@Danko-ponovo, meshcini ignorises me
Ha'jmo obrunuti pitanje pa pitati ovako:
Ima li muslimana, koji su se totalno posvetili Islamu i slijede ga, a koji vole nemuslimane? Naravno, uzimajuci u obzir da ima onih koji ih ne mrze
Iskreno, ne vjerujem.
Samo ogromna vecina takvih nisu kjafirofobi

( gdje ovu ishcupah ), i ne zaskacu na svaki spomen toga, kao sto ogromna armija islamofoba zaskace svakoga i svugdje gdje se islam spomene. Ovaj forum je tipican primjer.
Vidis, ja kada nekome pricam nesto o islamu, ne govorim kako je sve ostalo pih, truba, bezze, vec mu pricam o ljepotama islama, o Allahu s.w.t, o Resulullahu s.a.w.s
I to je ta bitna razlika.
Da, i jos jedna - ja ne volim, stavise mrzim iz dna duse kufr tj. nevjerovanje, ali kao musliman ne mogu, nit smijem mrziti osobu koja je nosilac tog nevjerovanja. Dok ovi tolerantni nemuslimani mrze i pljuju po svemu sto imalo podsjeca na islam. Danas je to lijepo uobliceno kroz mrznju, atake i lazi na vehabije, ali je sasvim lijepa podloga i opomena svima onima koji malo cvrsce odluce uci u duboka prostranstva Islama.
Naravno, da ima ljudi koji ne iskazuju tu mrznju i da ima osoba koje se korektno ponasaju,i kao sto napomenuh nemam nikakvih problema sa njima kao licnostima iako prezirem njihov odnos prema Onome bez kojeg dahnut ne mogu. Ali kada, i ako,takva osoba krene dzonom, tad grizem, kidam, cupam...... rijecima naravno, jer su one najjace oruzje protiv nevjerovanja, ali naravno da bih cupao, grizao i kidao i svim drugim raspolozivim sredstvima kad bih bio u takvoj situaciji. Dosad, elhamdulillah nisam i nadam se da, insaAllah, necu ni bit, ali kako je krenulo....