Nesposobne BH vlasti
-
HORN1
#51 Re: Nesposobne BH vlasti
Promjene neće doći izabirući druge kad opet i oni budu isti ili gori od predhodnih.
Treba pritiskom i borbom dovesti do promjena koje će dovesti državu u stanje da se normalno razvija.
Prvo treba donijeti zakon o antinarodnim elementima, a on bi sankcionisao sve one koji iskorištavaju svoj položaj da napakoste nanesu štetu pojedincu ili grupi kao i sankcionisao bi one koji protivpravno koristeći svoj položaj stiču sebi ili drugima bilo kakvu protivpravnu korist.
Takođe bi trebalo uvesti transparentnu kontrolu buđetskih prihoda i rashoda te onemogućiti stvaranje pozicije bilo kom na štetu društva pa i po cijenu da se nekima oduzme sva imovina protuzakonito stečena a neki bi možda završili i poput Čauseskua ako bi onemogućavali normalno funkcionisanje države i zakona.
Treba pritiskom i borbom dovesti do promjena koje će dovesti državu u stanje da se normalno razvija.
Prvo treba donijeti zakon o antinarodnim elementima, a on bi sankcionisao sve one koji iskorištavaju svoj položaj da napakoste nanesu štetu pojedincu ili grupi kao i sankcionisao bi one koji protivpravno koristeći svoj položaj stiču sebi ili drugima bilo kakvu protivpravnu korist.
Takođe bi trebalo uvesti transparentnu kontrolu buđetskih prihoda i rashoda te onemogućiti stvaranje pozicije bilo kom na štetu društva pa i po cijenu da se nekima oduzme sva imovina protuzakonito stečena a neki bi možda završili i poput Čauseskua ako bi onemogućavali normalno funkcionisanje države i zakona.
-
freebih
#52 Re: Nesposobne BH vlasti
Ne slazem se sa naslovom teme. BH vlasti su jedne od najsposobnijih na svijetu. One rade upravo ono sto im je zadatak a to je unistenje drzavnosti BiH. Dakle trebamo obracati paznju na naslove. Da su nesposobni onda bi nekad i slucajno napravili dobar potez. Sistematsko rusenje drzave od 1990 pa na ovamo iznutra ne moze biti plod nesposobnosti vec naprotiv.
- ari_selfsufficient
#53 Re: Nesposobne BH vlasti
freebih wrote:Ne slazem se sa naslovom teme. BH vlasti su jedne od najsposobnijih na svijetu. One rade upravo ono sto im je zadatak a to je unistenje drzavnosti BiH. Dakle trebamo obracati paznju na naslove. Da su nesposobni onda bi nekad i slucajno napravili dobar potez. Sistematsko rusenje drzave od 1990 pa na ovamo iznutra ne moze biti plod nesposobnosti vec naprotiv.
potpisujem
- MANIGO
#54 Re: Nesposobne BH vlasti
Ja se ne slažem jer je SDA ovih godina uradila više nego bilo oja druga opcija, jedino im zamjeram što su ušli u koaliciju sa izdajnicima bošnjaka kao što je SBIH. Mnoge stvari bi bile bolje da se usvojio APRILSKI PAKET. Još gore će biti ako pobjede SBI ili ne dao Bog SBB koji uistinu nemaju kapaciteta da ispune obećano. Sve ove propuste kojih ste naveli se ne mogu prepisati pokretačkoj snazi u BIH koja uvijek traži rješenja kroz dijalog i jedna radi u korist građana BIH.ari_selfsufficient wrote:freebih wrote:Ne slazem se sa naslovom teme. BH vlasti su jedne od najsposobnijih na svijetu. One rade upravo ono sto im je zadatak a to je unistenje drzavnosti BiH. Dakle trebamo obracati paznju na naslove. Da su nesposobni onda bi nekad i slucajno napravili dobar potez. Sistematsko rusenje drzave od 1990 pa na ovamo iznutra ne moze biti plod nesposobnosti vec naprotiv.![]()
potpisujem
-
freebih
#55 Re: Nesposobne BH vlasti
MANIGO, ne znam da ste prespavali zadnjih 20 godina ili se pravite naivni. EVo da nabrojimo neke od aferima vodjstva SDA stranke (tu slobodno racunajte sve stranke koje pocinju slovom S)Ja se ne slažem jer je SDA ovih godina uradila više nego bilo oja druga opcija, jedino im zamjeram što su ušli u koaliciju sa izdajnicima bošnjaka kao što je SBIH. Mnoge stvari bi bile bolje da se usvojio APRILSKI PAKET. Još gore će biti ako pobjede SBI ili ne dao Bog SBB koji uistinu nemaju kapaciteta da ispune obećano. Sve ove propuste kojih ste naveli se ne mogu prepisati pokretačkoj snazi u BIH koja uvijek traži rješenja kroz dijalog i jedna radi u korist građana BIH.
1. Veleizdaja RBiH 1994 Washingtonskim sporazumom i Dejtonskim sporazumom 14.12.1995
2. Entitetsko glasanje
3. Amandmani za Brcko (pokusaj legalizacije genocidnog dejtonskog "ustava")
4. Reforma policije (legalizacija genocidne policije tzv. "Rs")
5. Sabotaza tuzbe RBiH protiv SRJ
Ove radnje nije radila sama SDA vec u kolaboraciji sa SBiH, SDP-om i slicno.
A treba li napominjati "spavajte mirno" i prepustanje agresoru u ruke Grbavice, Bosanske Krajine, Podrinja, ilegalno prekrajanje granica, pregovore sa zlocincima itd. itd.
- kiky
#56 Re: Nesposobne BH vlasti
možda nije baš tema ali na slikovit način opisuje nesposobnost i nekompetentnost državnih organa ...
obratite pažnju na postupanje policije brčko distrikta bih prema ovim divljacima ...
sami centar grada, ni 50 metara od policijske stanice ...
http://www.youtube.com/watch?v=xNs3BFjMSh4
ovi nesposobnjakovići ( ili simpatizeri onih divljaka, vjerovatno ) su najplačenija policija u bih ...
sramota ...
obratite pažnju na postupanje policije brčko distrikta bih prema ovim divljacima ...
sami centar grada, ni 50 metara od policijske stanice ...
http://www.youtube.com/watch?v=xNs3BFjMSh4
ovi nesposobnjakovići ( ili simpatizeri onih divljaka, vjerovatno ) su najplačenija policija u bih ...
sramota ...
-
vela-ze
#57 Re: Nesposobne BH vlasti
Jarane, na cemu si ti... ako si placenik SDA, okey, sretno ti bilo, zaradi i ti parica, al gdje ces bolan reci da je neko nesto ovdje uradio, kada su svi mogli bolje.. sta si konkretno mislio pod tim da ste uradili?MANIGO wrote:Ja se ne slažem jer je SDA ovih godina uradila više nego bilo oja druga opcija, jedino im zamjeram što su ušli u koaliciju sa izdajnicima bošnjaka kao što je SBIH. Mnoge stvari bi bile bolje da se usvojio APRILSKI PAKET. Još gore će biti ako pobjede SBI ili ne dao Bog SBB koji uistinu nemaju kapaciteta da ispune obećano. Sve ove propuste kojih ste naveli se ne mogu prepisati pokretačkoj snazi u BIH koja uvijek traži rješenja kroz dijalog i jedna radi u korist građana BIH.ari_selfsufficient wrote:freebih wrote:Ne slazem se sa naslovom teme. BH vlasti su jedne od najsposobnijih na svijetu. One rade upravo ono sto im je zadatak a to je unistenje drzavnosti BiH. Dakle trebamo obracati paznju na naslove. Da su nesposobni onda bi nekad i slucajno napravili dobar potez. Sistematsko rusenje drzave od 1990 pa na ovamo iznutra ne moze biti plod nesposobnosti vec naprotiv.![]()
potpisujem
- therrarrius
#58 Re: Nesposobne BH vlasti
Kako, ali KAKO mozes spojiti ovo dvoje, kako bolan ne bio?MANIGO wrote: Ja se ne slažem jer je SDA ovih godina uradila više nego bilo oja druga opcija, jedino im zamjeram što su ušli u koaliciju sa izdajnicima bošnjaka kao što je SBIH. Mnoge stvari bi bile bolje da se usvojio APRILSKI PAKET. Još gore će biti ako pobjede SBI ili ne dao Bog SBB koji uistinu nemaju kapaciteta da ispune obećano. Sve ove propuste kojih ste naveli se ne mogu prepisati pokretačkoj snazi u BIH koja uvijek traži rješenja kroz dijalog i jedna radi u korist građana BIH.
- Noddle
#59 Re: Nesposobne BH vlasti
Ma ove pcele radilice ce za svoju maticu uraditi bilo sta pa cak i spojiti SDA i sa glagolom raditi plus gradjani BiH. Placeni ljudi da pricaju kako je SDA fina, draga i mila, pa da im sranka opet bude najbolja. Samo sto to vise ne pije vode kod gradjana BiH.therrarrius wrote:Kako, ali KAKO mozes spojiti ovo dvoje, kako bolan ne bio?MANIGO wrote: Ja se ne slažem jer je SDA ovih godina uradila više nego bilo oja druga opcija, jedino im zamjeram što su ušli u koaliciju sa izdajnicima bošnjaka kao što je SBIH. Mnoge stvari bi bile bolje da se usvojio APRILSKI PAKET. Još gore će biti ako pobjede SBI ili ne dao Bog SBB koji uistinu nemaju kapaciteta da ispune obećano. Sve ove propuste kojih ste naveli se ne mogu prepisati pokretačkoj snazi u BIH koja uvijek traži rješenja kroz dijalog i jedna radi u korist građana BIH.
- stochar
- Noddle
#61 Re: Nesposobne BH vlasti
Jos malo price o nesposobnosti nasih vlasti. Velika ekonomska kriza jeste pogodila sve zemlje ovog svijeta, ali se u svim normalnim zemljama postoje mjere za sto laksi i brzi izlazak iz krize i kako bi sto manje ljudi ostajalo bez primanja. Kod nas ne samo da se ne postoje mjere stednje, nego se unistava i ono malo fabrika sto je ostalo. Ustvari da pudem postenija imamo mjere za sto laksi i brzi izlazak iz krize MMF i smanjenje prihoda svima, a povecanje plata njima. Zbog ekonomske krize i nesposobnosti nasih vlasti je ovoliki broj nezaposlenih u nasoj zemlji.Od početka godine u FBiH 28.662 otkaza
Tehnološkim ili organizacionim viškom proglašene 11.394 osobe
Na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH u julu ove godine prijavile su se 10.564 osobe, od čega 4.411 po prestanku radnog odnosa.
Gledajući prethodne ovogodišnje podatke, od početka godine do 31. jula na evidenciju nezaposlenih u ovom entitetu prijavilo se ukupno 56.146 osoba, od toga 28.662 po prestanku radnog odnosa.
Sporazumni raskidi
To su najnoviji podaci Federalnog zavoda za zapošljavanje koji pokazuju da je ove godine u najvećem broju slučajeva - 16.425 do prestanka radnog odnosa došlo zbog isteka ugovora na određeno vrijeme, sporazumnog raskida ugovora, povrede radne obaveze i slično.
Na drugom mjestu kao razlog prestanka radnog odnosa navodi se tehnološki ili organizacioni višak, a takvih je ove godine, odnosno do 31. jula, u FBiH bilo 11.394. U ovom periodu 843 osobe prestale su raditi zbog stečaja, likvidacije, restukturiranja i privatizacije.
Najnoviji podaci Zavoda pokazuju i da su posljednjeg dana jula na evidencijama bile registrirane 361.654 nezaposlene osobe, što u odnosu na mjesec ranije predstavlja povećanje od 3.873 osobe, odnosno 1,08 posto.
Brisanje s evidencije
Od ukupnog broja nezaposlenih, 168.651 prvi put traži zaposlenje, dok su 193.003 osobe ranije bile zaposlene. Najveći broj nezaposlenih registriran je u Tuzlanskom kantonu (91.453 ili 25,2 posto).
Tokom prošlog mjeseca s evidencija kantonalnih službi za zapošljavanje brisana je 6.781 osoba, od čega je zaposleno 3.998. Od početka godine do kraja jula s evidencije je brisano 49.069 osoba, od čega je 27.806 zaposleno.
Broj otkaza po kantonima
LK KS ZHK HNK SBK BPK ZDK TK PK USK
550 8.026 522 1.416 2.766 342 5.172 6.778 398 2.692
*podaci za sedam mjeseci 2010.
- ari_selfsufficient
#62 Re: Nesposobne BH vlasti
Jos malo price o nesposobnosti nasih vlasti. Velika ekonomska kriza jeste pogodila sve zemlje ovog svijeta, ali se u svim normalnim zemljama postoje mjere za sto laksi i brzi izlazak iz krize i kako bi sto manje ljudi ostajalo bez primanja. Kod nas ne samo da se ne postoje mjere stednje, nego se unistava i ono malo fabrika sto je ostalo. Ustvari da pudem postenija imamo mjere za sto laksi i brzi izlazak iz krize MMF i smanjenje prihoda svima, a povecanje plata njima. Zbog ekonomske krize i nesposobnosti nasih vlasti je ovoliki broj nezaposlenih u nasoj zemlji.
Zbog ovih i ovakvih stvari prosto me stid što stanovnik ove države ,države u kojoj mi budućnost (ako je ima uopće) zavisi o postupcima ovih nesposobnjakovića i skorojevića na vlasti... Sa ovom vlašcu postoje jedino mjere za brži i lakši ulazak u krizu ,i enormno brzu propast...Crvenim se od same pomisli ko mi je na vlasti,fuj,fuj,fuj.
-
denis_sa
#64 Re: Nesposobne BH vlasti
Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada.
- jazzer
#65 Re: Nesposobne BH vlasti
Pa gdje si Denise? Sta ima? Kako je u centrali? Sta radi Timu? Navrati li Asim? Gdje Kaplan?denis_sa wrote:Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada.
Pa odakle izvirete vishe
Prvi post pa pravo na politiku
-
Desert Wind
#66 Re: Nesposobne BH vlasti
Aksiom nesposobnih BH vlasti ne postoji - itekako su oni sposobni samo sto ne rade ono sto bi trebalo nego onako kako njima licno odgovara - mi ne shvatamo jos uvijek i nemamo tu ideju da se oni prema nama ponasaju kao tirani - feudalci - prema kmetovima, roblju i vlasnistvu.
Nema nesposobnih vlasti - ima nesposobnih biraca.
Nema nesposobnih vlasti - ima nesposobnih biraca.
- silent_BoB
#67 Re: Nesposobne BH vlasti
jazzer wrote:Pa gdje si Denise? Sta ima? Kako je u centrali? Sta radi Timu? Navrati li Asim? Gdje Kaplan?denis_sa wrote:Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada.
Pa odakle izvirete vishe![]()
.
Prvi post pa pravo na politiku![]()
.
heheheh kad se bavis politikom nauci se i internet pomalo hahahaha
jazzer ak nadjes izvor javi da ga zatrpam
-
freebih
#68 Re: Nesposobne BH vlasti
Radovan Karadzic: "Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, zastitili Banja Luku i Republiku nasu Srpsku od pada ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada. Jos malo i dobicemo priznanje.denis_sa wrote:Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada.
Za one koji ne znaju znacenje skracenice:
S-rpska
D-rzavotvorna
A-gencija
- johnny_blazze
#69 Re: Nesposobne BH vlasti
ja neez ali kad viim tihica,covjeka koji je u logoru bio kako stisce ruku dodiku i jos se ljubi sa njimfreebih wrote:Radovan Karadzic: "Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, zastitili Banja Luku i Republiku nasu Srpsku od pada ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada. Jos malo i dobicemo priznanje.denis_sa wrote:Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada.
Za one koji ne znaju znacenje skracenice:
S-rpska
D-rzavotvorna
A-gencija
-
freebih
#70 Re: Nesposobne BH vlasti
Nije on dusu prodao. On se osjeca srpskim patriotom i tako i djeluje.
- therrarrius
#71 Re: Nesposobne BH vlasti
Hajd molim te Tihicevim svjetlom i Bakirovom sjenom, dojavi svojima u stranci da cu glasat za njih ako me fino potplate, jebiga preko merhameta su stekli dovljno da mogu potplacivati glasace do 2110-e godine.denis_sa wrote:Ja licno imam povjerenje u SDA, oni su nas izveli iz rata, ako su tada znali sta rade vjerujem da znaju i sada.
Javi mi njihov odgovor na pp.
-
ri0
-
Bloger
#73 Re: Nesposobne BH vlasti
Ma ove pcele radilice ce za svoju maticu uraditi bilo sta pa cak i spojiti SDA i sa glagolom raditi plus gradjani BiH. Placeni ljudi da pricaju kako je SDA fina, draga i mila, pa da im sranka opet bude najbolja. Samo sto to vise ne pije vode kod gradjana BiH.
Slažem se, u SDA nema puno pčela radilica ali u svakom slučaju ima manje trutova nego u SDP-u...
Slažem se, u SDA nema puno pčela radilica ali u svakom slučaju ima manje trutova nego u SDP-u...
- nosara
#74 Re: Nesposobne BH vlasti
...dok je broj krimosa po metru kvadratnom na strani 100% stranke za betoniranje rs...Bloger wrote:Ma ove pcele radilice ce za svoju maticu uraditi bilo sta pa cak i spojiti SDA i sa glagolom raditi plus gradjani BiH. Placeni ljudi da pricaju kako je SDA fina, draga i mila, pa da im sranka opet bude najbolja. Samo sto to vise ne pije vode kod gradjana BiH.
- stochar
#75 Re: Nesposobne BH vlasti
SBiH: Ponovljena neispunjena obećanja iz 2006., glasačima ponuđene nove “bajke”
Pokretanje investicionih ciklusa, obnovljivi izvori energije, stanogradnja, eliminacija korupcije, 30.000 radnih mjesta, saobraćajna infrsatruktura, dovršetak koridora 5C, razvoj željeznice, digitalizacija radio i TV prijema, nastavak inicijative da Srebrenica bude distrikt izvan RS, pravo na socijalnu penziju svima iznad 65 godina i, naravno, 100 posto BiH, neke su od stvari obećanih na prvom velikom predizbornom skupu Stranke Za BiH održanom u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu. Ovaj put nije bilo govora o ukidanju Republike Srpske, ali jeste o nastavku aktivnosti na specijalnom statusu Srebrenice.
http://razglasaj.ba/?p=5500
Pokretanje investicionih ciklusa, obnovljivi izvori energije, stanogradnja, eliminacija korupcije, 30.000 radnih mjesta, saobraćajna infrsatruktura, dovršetak koridora 5C, razvoj željeznice, digitalizacija radio i TV prijema, nastavak inicijative da Srebrenica bude distrikt izvan RS, pravo na socijalnu penziju svima iznad 65 godina i, naravno, 100 posto BiH, neke su od stvari obećanih na prvom velikom predizbornom skupu Stranke Za BiH održanom u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu. Ovaj put nije bilo govora o ukidanju Republike Srpske, ali jeste o nastavku aktivnosti na specijalnom statusu Srebrenice.
http://razglasaj.ba/?p=5500