Alfons Kauders wrote:Ne, ti si rekao da sam "izjednacio" sekularizam sa ateizmom i agnosticizmom. Nicim izazvan. Odgovor se odnosio na to.Mister Yes wrote:Kakvi crni zarezi Bog ti dao lijepo zdravlje? Ključna je ova rečenica:Alfons Kauders wrote:
Kako sam ga izjednacio?! Zarez i znak jednakosti ne izgledaju isto, dakle ako nesto nabrajam... To je po tebi isto... Kazem crnci, bijelci, pederi... I tebi je to isto?
Evo da ne bude da ja govorim šta si mislio fino nam ti objasni šta si mislio reći sa tom rečenicom? Kako se to mjeri sekularnost jednog naroda? Nije li više nego očigledno da si mislio na sklonost ka praktikovanju religijskih obreda? Ili si mislio na nešto drugo?Alfons Kauders wrote: Imas ovdje na forumu rezultate raznih istrazivanja uglednih medjunarodnih institucija, po kojima Bosnje redovno ispadaju nasekularniji narod u BiH, a i sire.
Nesporazum u Briselu!
- Mister Yes
#2801 Re: Nesporazum u Briselu!
- Challenger__
#2802 Re: Nesporazum u Briselu!
Uključujući moju familiju i mene lično. To nije izgovor za redukcije vode u jednom glavnom gradu u Evropi ili isključenje struje GRAS-u. Da ne nabrajam dalje.nisi se počešao po glavi pa zapitao kakvu ulogu u nazadovanju kvaliteta društva u bih ima stotine hiljada granata koje su padale na glave bosnaca i hercegovaca?
Treba se pogledati u ogledalo i početi rješavati probleme.
- Alfons Kauders
#2803 Re: Nesporazum u Briselu!
Nije, niti sam to rekao.Mister Yes wrote:Alfons Kauders wrote: Ne, ti si rekao da sam "izjednacio" sekularizam sa ateizmom i agnosticizmom. Nicim izazvan. Odgovor se odnosio na to.Pa naravno da si izjednačio ako je tebi dokaz sekularnosti Bošnjaka to što su slabi vjernici.
To si ti rekao.
-
miki.ba
#2804 Re: Nesporazum u Briselu!
To jeste tako, ko se drzi striktno Islamskih propisa ne moze biti za sekularnudrzavu, jedno iskljucuje drugo.Alfons Kauders wrote:Nije, niti sam to rekao.Mister Yes wrote:Alfons Kauders wrote: Ne, ti si rekao da sam "izjednacio" sekularizam sa ateizmom i agnosticizmom. Nicim izazvan. Odgovor se odnosio na to.Pa naravno da si izjednačio ako je tebi dokaz sekularnosti Bošnjaka to što su slabi vjernici.
To si ti rekao.
Eto ja sam reko
- Vasco da Gama
#2805 Re: Nesporazum u Briselu!
evidentno je da tip nije neki mislioc.Mister Yes wrote:
Pa naravno da si izjednačio ako je tebi dokaz sekularnosti Bošnjaka to što su slabi vjernici.
- Alfons Kauders
#2806 Re: Nesporazum u Briselu!
Haj sad reci kako je Obama kriv... I pocasti ga nekim od epiteta tipicnih za stovatelje lika & djela Rand Paula i njegovog degenerika od ocaChallenger__ wrote:Uključujući moju familiju i mene lično. To nije izgovor za redukcije vode u jednom glavnom gradu u Evropi ili isključenje struje GRAS-u. Da ne nabrajam dalje.nisi se počešao po glavi pa zapitao kakvu ulogu u nazadovanju kvaliteta društva u bih ima stotine hiljada granata koje su padale na glave bosnaca i hercegovaca?
-
zavrzlama
#2807 Re: Nesporazum u Briselu!
Molim da se tema primenuje u @alfons vs.rest of salon team 
-
baxul
#2808 Re: Nesporazum u Briselu!
normalno da nije ali ti lika lično optuži za deterioraciju društva. sa posve pogrešnim premisama iđeš u raspravu k tomu još prozivaš forumaše bez potrebe. (još uključuješ sebe lično i svoju porodicu što ti je invalidan argument u bilo kakvoj raspravi). ti si zapravo taj površni na kog se žališ. i ti bi kao riješavao probleme okolo i ti bi se žalio na kvalitet bh društva? kreni ti od sebe i pogledaj ti sebe prvo u ogledalo. radi na svom neumjeću argumentovane rasprave pa nekome drži pridike o deterioraciji društva.Challenger__ wrote:Uključujući moju familiju i mene lično. To nije izgovor za redukcije vode u jednom glavnom gradu u Evropi ili isključenje struje GRAS-u. Da ne nabrajam dalje.nisi se počešao po glavi pa zapitao kakvu ulogu u nazadovanju kvaliteta društva u bih ima stotine hiljada granata koje su padale na glave bosnaca i hercegovaca?
Last edited by baxul on 18/10/2013 19:13, edited 2 times in total.
-
Hafis
#2809 Re: Nesporazum u Briselu!
E, sad da mi smeta...mislim da pridaješ ''velikog'' značaja nečemu što me se uopće ne tiče, niti će me se ticati u budućnosti.Alfons Kauders wrote:Znam ja vrlo dobro sta tebi i tebi slicnim likovima smeta, zato i potenciram tu temu.Hafis wrote:Međutim Alfons tvrdi suprotno:Nekada se i sam izgubim u definiciji ''sekularan'', a pogotovo kada se taj pridjev prenese na čitav narod.Imas ovdje na forumu rezultate raznih istrazivanja uglednih medjunarodnih institucija, po kojima Bosnje redovno ispadaju nasekularniji narod u BiH, a i sire.
Kako se mjeri sekularnost nekog naroda? I kojom to znanstvenom metodom ''ugledne međunarodne institucije'' vrše raščlambu i usporedbu ''sekularnosti'' dvaju naroda?... i na temelju čega procjenjuju koji od njih je sekularniji. Radi li se o anketama? Ili o prebrojavanju broja novosagrađenih bogomolja na broj stanovnika? Brojanjem sati vjeronauka u školskom programu? Brojanjem neradnih dana za vrijeme vjerskih praznika godišnje?
Super bi ti sjelo da su fakat Bosnje onakve kakvim ih pokusavaju prikazati, zar ne? Super bi bilo da Covic moze, u 2013 godini, kada pomene da se BiH islamizira, navesti neke primjere. Super bi bilo kada bi na Trebevicu nikao polumjesec od 30 metara, ili kad bi u Tuzli na termoelektrani nacrtali polumjesece (zeleno svjetlo je vec tu). Kad bi prosjecni Bosnjo bio Mevlid, a ne onaj sto je Mevlida upucao u guzicu i kad bi ramazan bio neradni mjesec ko januar u Sumskoj.
Al kurca graha druze, kurca graha
Ovo je prosjecni Bosnjo, i znam da vam to smeta, ali sta se moze. Bice jos gore, ne sikiraj se.
Onako najiskrenije: apsolutno me zaboli.Tuđi problem, tuđa briga. Neka ga sam riješava.
- Mister Yes
#2810 Re: Nesporazum u Briselu!
Alfons Kauders wrote:Nije, niti sam to rekao.Mister Yes wrote:Alfons Kauders wrote: Ne, ti si rekao da sam "izjednacio" sekularizam sa ateizmom i agnosticizmom. Nicim izazvan. Odgovor se odnosio na to.Pa naravno da si izjednačio ako je tebi dokaz sekularnosti Bošnjaka to što su slabi vjernici.
To si ti rekao.
- Alfons Kauders
#2811 Re: Nesporazum u Briselu!
I hocu da mi pustite Eye of the tiger u pozadini...zavrzlama wrote:Molim da se tema primenuje u @alfons vs.rest of salon team
- Challenger__
#2812 Re: Nesporazum u Briselu!
Hoće Rambo od Tuzle da se druži, a ja neću... Rambo. Napravio si pojmovnu pometnju, ne razlikuješ sekularizam od ateizma/teizma.
Izvini se ekipi i nastavi dalje da trolaš.

- Mister Yes
#2813 Re: Nesporazum u Briselu!
Upravo tako. Čovjek u stvari nije pogriješio ali se prepao madnera pa stalno poriče da nije pogriješio.miki.ba wrote: To jeste tako, ko se drzi striktno Islamskih propisa ne moze biti za sekularnudrzavu, jedno iskljucuje drugo.
Eto ja sam rekosto vise ateista i agnostika to sekularnije drustvo i drzava.
- Alfons Kauders
#2814 Re: Nesporazum u Briselu!
Naravno da jeste, ali to je samo jedan od faktora. Jedno je imati drustvo koje je sekularno zato jer je razvijeno i obrazovano, a nesto sasvim deseto kada se sekularizam namece (pa onda kada nestane tog sto ga je nametao, sve ode u tri lijepe)Mister Yes wrote:
A ti to ne misliš? Ne misliš da je broj vjernika u nekom društvu i intenzitet njihovog vjerovanja obrnuto proporcijalan sklonosti tog društva prema pitanju sekularnosti?
- Alfons Kauders
#2815 Re: Nesporazum u Briselu!
Nije Rambo vec Rocky, hajd sto se ne kontas u politiku vec nemas pojma ni o kinematografiji i muzici osamdesetih. Doduse, nije bilo kod vas u Rusiji video rekordera tad.Challenger__ wrote:Hoće Rambo od Tuzle da se druži, a ja neću... Rambo. Napravio si pojmovnu pometnju, ne razlikuješ sekularizam od ateizma/teizma.
- Alfons Kauders
#2816 Re: Nesporazum u Briselu!
Otprilike isto su Radoncic i Lagumdzija rekli Covicu u Briselu.Hafis wrote:E, sad da mi smeta...mislim da pridaješ ''velikog'' značaja nečemu što me se uopće ne tiče, niti će me se ticati u budućnosti.
Onako najiskrenije: apsolutno me zaboli.Tuđi problem, tuđa briga. Neka ga sam riješava.
- Havatar
#2817 Re: Nesporazum u Briselu!
Dolazili u Jugoslaviju da kupuju stvariAlfons Kauders wrote:Nije Rambo vec Rocky, hajd sto se ne kontas u politiku vec nemas pojma ni o kinematografiji i muzici osamdesetih. Doduse, nije bilo kod vas u Rusiji video rekordera tad.Challenger__ wrote:Hoće Rambo od Tuzle da se druži, a ja neću... Rambo. Napravio si pojmovnu pometnju, ne razlikuješ sekularizam od ateizma/teizma.
- Mister Yes
#2818 Re: Nesporazum u Briselu!
Pa kakve sad to veze ima sa našom pričom? Jeste, kod nas je nametan i onda je tog nametanja nestalo i otišlo je sve u tri lijepe. Ali sada smo već 20 godina bez tog nametanja. I mi i Kosovari (a tako je priča počela).Alfons Kauders wrote:Naravno da jeste, ali to je samo jedan od faktora. Jedno je imati drustvo koje je sekularno zato jer je razvijeno i obrazovano, a nesto sasvim deseto kada se sekularizam namece (pa onda kada nestane tog sto ga je nametao, sve ode u tri lijepe)Mister Yes wrote:
A ti to ne misliš? Ne misliš da je broj vjernika u nekom društvu i intenzitet njihovog vjerovanja obrnuto proporcijalan sklonosti tog društva prema pitanju sekularnosti?
Vidi, dobro je rasprava krenula. Ti si sekularnost Bošnjaka dokazivao njihovim otklonom od islama. Sve ok. Na to ti je odgovoreno da je taj otklon još veći kod Kosovara i Albanaca. I opet sve ok. I onda se ubaci madner da malo priča o pojmovima. I ode rasprava ča.
-
Hafis
#2819 Re: Nesporazum u Briselu!
Pa i jesu otprilike.Alfons Kauders wrote:Otprilike isto su Radoncic i Lagumdzija rekli Covicu u Briselu.Hafis wrote:E, sad da mi smeta...mislim da pridaješ ''velikog'' značaja nečemu što me se uopće ne tiče, niti će me se ticati u budućnosti.
Međutim za razliku od mogućeg polumjeseca od 30 metara na Trebeviću ili na dimnjaku u Tuzli (jadni vi gore s tom ''industrijom''
S druge strane, veličina navedenog polumjeseca ili prosječna duljina vehabijske brade u tuzlanskom kantonu ne tangira nikoga i nije zajednički problem.,
- Alfons Kauders
#2820 Re: Nesporazum u Briselu!
Kod nas je nametan sekularizam, a u Albaniji ateizam. Kod Kosovara taj otklon nije puno veci nego kod nas (ako je uopste veci), u Albaniji jeste.Mister Yes wrote:Pa kakve sad to veze ima sa našom pričom? Jeste, kod nas je nametan i onda je tog nametanja nestalo i otišlo je sve u tri lijepe. Ali sada smo već 20 godina bez tog nametanja. I mi i Kosovari (a tako je priča počela).Alfons Kauders wrote:Naravno da jeste, ali to je samo jedan od faktora. Jedno je imati drustvo koje je sekularno zato jer je razvijeno i obrazovano, a nesto sasvim deseto kada se sekularizam namece (pa onda kada nestane tog sto ga je nametao, sve ode u tri lijepe)Mister Yes wrote:
Vidi, dobro je rasprava krenula. Ti si sekularnost Bošnjaka dokazivao njihovim otklonom od islama. Sve ok. Na to ti je odgovoreno da je taj otklon još veći kod Kosovara i Albanaca. I opet sve ok. I onda se ubaci madner da malo priča o pojmovima. I ode rasprava ča.
A brkanje pojmova nije nista novo, niti je madner prvi poceo podjebavati.
Nije problem u pojmovima, vec u budalama.
- Challenger__
#2821 Re: Nesporazum u Briselu!
Kako samo izmišlja, ne bi li skrenuo temu sa svoje blamaže...Challenger za kojeg sam vehabija.
OK, tema otišla u neku stvar, vozdra.
- Alfons Kauders
#2822 Re: Nesporazum u Briselu!
Dobro, blago se nama s tom industrijom, a blago se vama u Zvorniku i Mostaru bez te industrije. Ima da vam dolazimo na izlete, na cist zrak, ili srbski vazduh. Svakom svoje, mi smo tako odabrali, i vi ste. (a uskoro ce jos 450MW, pa ce biti instalirani kapacitet preko 1GW)Hafis wrote:Pa i jesu otprilike.Alfons Kauders wrote:Otprilike isto su Radoncic i Lagumdzija rekli Covicu u Briselu.Hafis wrote:E, sad da mi smeta...mislim da pridaješ ''velikog'' značaja nečemu što me se uopće ne tiče, niti će me se ticati u budućnosti.
Međutim za razliku od mogućeg polumjeseca od 30 metara na Trebeviću ili na dimnjaku u Tuzli (jadni vi gore s tom ''industrijom'') koji je pitanje lokalne sredine, religijske naravi, pa i ptanje ukusa, ovdje se radi o zajedničkom problemu, koji će i oni (figurativno), odnosno cijelo društvo osjetiti. Relativno brzo.
S druge strane, veličina navedenog polumjeseca ili prosječna duljina vehabijske brade u tuzlanskom kantonu ne tangira nikoga i nije zajednički problem.,
Kako je zajednicki problem? Zajednicki je jer je hrvatski... A da je tuzlanski, onda po tebi ne bi bio zajednicki. I tu ne vidis nista cudno? Zar nam ne bi svima trebalo biti u interesu da tih pizdarija nema nigdje u drzavi, a da industrije i firmi ima i u Zvorniku, i Tuzli, i Mostaru? Ali takvi su prioriteti. Jebes glinicu, struju i aluminij kada Kristo nije u predsjednistvu.
- Alfons Kauders
#2823 Re: Nesporazum u Briselu!
Eto mene na Siriju sad, da vam opet napravim pizdariju i da vas pola popije banove, pa da kukate po advancetu po obicaju.Challenger__ wrote:Kako samo izmišlja, ne bi li skrenuo temu sa svoje blamaže...Challenger za kojeg sam vehabija.Ako ćemo pravo, ti si za mene jedan lik čije upise uopšte ne pamtim. Ja nemam pojma šta ti pišeš, niti me interesuje. Samo vidim da ne razlikuješ osnovne pojmove (sekularizam, ateizam, teizam)
OK, tema otišla u neku stvar, vozdra.
- Danguba
#2824 Re: Nesporazum u Briselu!
svi smo mi Alfons...zavrzlama wrote:Molim da se tema primenuje u @alfons vs.rest of salon team
- vee-jay
#2825 Re: Nesporazum u Briselu!
ko mu je kriv