Nesporazum u Briselu!

Post Reply
Hafis

#2726 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Na cemu baziras tvrdnju da ima "jace karte" za predsjednistvo, da i ne idemo dalje na reformu federacije?
Temeljim na nekim podatcima koji kažu da je u pitanju provedba cjelokupnog paketa.
Kojim?
Ispravljanjem ove očite nepravde i klasičnog institucionalnog ponižavanja na državnoj razini (predsjedništvo) ''hrvatsko'' pitanje bi bilo u potpunosti manje-više riješeno. To je bez dileme.
Koje nepravde? To mjesto ustavom nije bilo garantovano HDZ-u, ni kandidatu koji bi dobio vecinu glasova. Po Sejdic-Finci vise ne moze biti garantovani ni Hrvatu.
Međutim, kada se ''lobiralo'' za predsjedništvo, jedan dio lobiranja usredotočio se i na određene nepovoljne moduse u Federaciji.
Koje?
Tu je problem daleko više ''koncentriraniji'', potpada pod resor svega dvije momčadi, jer će se rješavati bez kooperativne ekipe iz RS-a.
Koji problem?
A buduće najavljene ustavne reforme federacije su više nego odlična prilika za to. Što kažu: na vruću ranu - vruća obloga.
Koje reforme? One koje obecavaju zadnjih 20 godina?
U jebo ga ti. Pa u tebe pitanja samo koji, koja, koje.
Ne ide to tako. Ko će to sve ispočetka objašnjavati. Moram i nešto raditi...treba živjeti od nečeg.
Alfons Kauders

#2727 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: U jebo ga ti. Pa u tebe pitanja samo koji, koja, koje.
Ne ide to tako. Ko će to sve ispočetka objašnjavati. Moram i nešto raditi...treba živjeti od nečeg.
Posteno.

Ali ne trebas to objasniti meni, vec sebi. :wink:
pemanapemani

#2728 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by pemanapemani »

Pola Hrvata odselilo iz BiH. U čitavoj RS ih ima manje nego u gradu Sarajevu. Proces oddržavljenja od BiH, da ga tako nazovem, još uvijek traje. Mogao bih nabrajati dva dana sve idiotske i polufašističke poteze hrvatske politike u BiH.
Onda ono govori o nekim "zaokruženim teritorijama". :-)

Niko Hrvatima nije naškodio kao lopovski bilmezi iz HDZ-a.
Mister Yes

#2729 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Mister Yes »

Alfons Kauders wrote: To nema veze s religijom vec sa sadaka mentalitetom. Bilo je ovdje metar diskusija na tu temu, javljali se profesori, cijeli razredi imaju petice. Dzabna ocjena, nista vise... A svi hoce da bas njihovo dijete uleti na neki lafina faks, da se okiti diplomom prava, menadzmenta ili nekog kurca, i da se uvali na budzet za 2000 mjesecno.

To ima veze s religijom koliko i ja.
Možeš reći da nema veze SAMO sa religijom i složit ćemo se. Mada se i te petice dobijaju kao dio priče (da dijete zavoli vjeronauku itd.).
Ali reći da vjeronauka nema veze sa religijom je oksimoron. To je upravo prvi stupanj indoktrinacije ili drugi zavisno od roditelja. U svakom slučaju važan pokazatelj važnosti religije u nekom društvu.
Last edited by Mister Yes on 18/10/2013 13:19, edited 2 times in total.
Mister Yes

#2730 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Mister Yes »

pemanapemani wrote: Niko Hrvatima nije naškodio kao lopovski bilmezi iz HDZ-a.
Tačno ali samo ako pod "Hrvatima" misliš na pojedince. Ako misliš na narod onda nije tačno.

Činjenica da i dalje dobijaju tako puno glasova svjedoči da je njihov mandat da brinu o kolektivitetu a ne o ljudima kao pojedincima. I u Hrvatskoj su dobijali najviše glasova dok je trebalo da brinu o kolektivitetu. Kada je percepcija opasnosti po kolektivitet prošla i oni su izgubili izbore jer nisu dobar izbor za zaštitu pojedinaca.
Vasco da Gama

#2731 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Vasco da Gama »

Mister Yes wrote:
Hafis wrote:Prvo, ova zemlja se zove Bosna i Hercegovina i ponavljaj to dok ne naučiš.
Drugo, kakve veze ima Hrvatska i konstitutivni status Srba s ovom temom?? Mislim...stvarno se ljudi u sve razumiju.
Mogli bi malo i o povezanosti razine metaboličke regulacije bolesti i kvalitete života u bolesnika sa šećernom bolešću tipa dva u odnosu na stupanj socijalne potpore koju dobijaju iz svoje neposredne okoline.
Trudim se da budem objektivan i da ne naginjem ni na jednu stranu. Smatram sebe neutralnim jer nemam mržnje prema bilo kome. Ali kad vidim nekog Hrvata da se čudi što neko povezuje ono što se desilo Srbima u Hrvatskoj sa onim što se dešava u BIH to me iznervira kao malo šta drugo. To je toliki bezobrazluk da odmah počnem težiti tome da Federacija postane 100% Bošnjački entitet.

Ovo je bio jedan rat kojeg su vodile tri države (BiH, Hrvatska i Srbija) na teritorijama dvije države (BiH i Hrvatska). Na kraju je i završen za jednim stolom u Daytonu potpisima predsjednika sve tri zaraćene države (BiH, Hrvatska i Srbija). Ono što se dešavalo u jednoj zemlji itekako je uticalo na drugu. I vojnički/strateški i demografski. Hrvatska se riješila Srba ali ti Srbi nisu nestali već su se naselili po BiH odakle su protjerani Bošnjaci. Ti Bošnjaci su se naselili po srednjoj Bosni odakle su protjerani Hrvati. A ti Hrvati su se naselili po Hrvatskoj odakle su protjerani Srbi. Krug u svakom pogledu. Bošnjaci ne bi potpisali Dayton da nisu znali da su 80%-tna većina u entitetu koji zauzima 51% BiH. To im je jedina utjeha za gubitak životnog prostora u podrinju i podkozarju. Hrvati su se pak odrekli entiteta u BiH i pristali da budu manjina u Federaciji u zamjenu za cijelu Hrvatsku očišćenu od Srba. Sada 20 godina kasnije vi bi opet i entitet u BiH? Koji bezobrazluk Tito dragi :lol:
prvi ukinuli srbima konbstitutivnost u hrvatskoj još 1990 godine. glasali za nezavisnu bih samo da bi se odcjepili od jugoslavije. u ratu između hrvata i srba, bosnjaci se priklone hrvatima stavljajuci vlastitu glavu na panj. onda im hrvati zabiju noz u leđa i udrže se sa četnicima da bi formirali herceg bosnu. onda istjeraju srbe iz hrvatske koji spadnu na 3% a njih 10% u bih dobije i konstitutivnost i predsjednika i kvotu ministara i elektroprivredu i dvije škole pod jednim krovom i još im to malo hoće i treći entitet.

ma ne, nema to nikakve veze...
Vasco da Gama

#2732 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Vasco da Gama »

Alfons Kauders wrote: Opet o "islamofobicnoj Evropi"... :-) Koja eto nekako napravi s Amerima od Kosova nezavisnu drzavu, skoro etnicki cistu, s debelom muslimanskom vecinom.

Imas ovdje na forumu rezultate raznih istrazivanja uglednih medjunarodnih institucija, po kojima Bosnje redovno ispadaju nasekularniji narod u BiH, a i sire. U januaru stizu rezultati popisa, koji ce samo potvrditi te cifre - garantujem ti da ce u jednoj Tuzli biti vise sekularista, agnostika i ateista nego u cijeloj Z.Hercegovini.

Ne kazem da islamofobije nema u Evropi, ali treba malo i pogledati koliko je prisutna i bitna. Breivik nije mjerodavan, mada znam da bi mnogi zeljeli da je upravo Breivik slika i prilika prosjecnog stanovnika EU - ali jebi ga, nije.

Oni klinci koje je pobio jesu. I sve ih je vise, valjda otuda i dolazi to hvatanje za slamke.
heheheh... jel zato islamska zajednica u stanju da ucjeni ministarstvo obrazovanja u kantonu sarajevo, zato što nemaju podršku u narodu? haha, pa bošnje su tako sekularne da je jedna nevladina vjerska organizacija jača od države. jel zato imamo slikovnice u školima kako se kolje janje za kurban bajram u prvom osnovne, prebijanje nekih gej slikara, pomjeranje festivala zbog ramaza, i šta ja znam. sve odlike jedne velesekularne sredine... ja ne znam kako to silni agnostici i atesti trpe, jesu oni bili kad u pravoj sekularnoj zemlji, znaju li svoja prava? ili im je ok što je za tobože građansku stranku najbitnije pored svega toga biti bošnjak...
madner

#2733 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Ne kolje se janje, mogao si nesto nauciti o obicajima sredine. :-)
Sequoia

#2734 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Sequoia »

Hafis wrote:
Sequoia"
BiH je imala po popisu 1991 godine 1 954 000 stanovnika . 108 000 mrtvih ( minimalno imenom i prezimenom ) daleko premasuje tvojih 2-3 posto .
PS Od covjeka koji bi sutra hrvatsku granicu stavio kod Kiseljaka i ne ocekujem posteno pisanje.
Na šta radi u tebe taj tvoj kompjuter? Na čumur? I još došao pametovati na javnom mediju.
Fino izguglaj koliko je bilo stanovništva u BiH po popisu 1991. pa ćeš vidjeti da sam dobro naveo postotak. Čak je i manji 2,5%. Uostalom, i ne moraš, evo ti:
Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini je izvršen u martu. 1991. godine, kao dio Popisa stanovništva u Jugoslaviji. Po popisu stanovništva na površini od 51.197 km² 1991. godine u Bosni i Hercegovini živjelo je 4.377.033 stanovnika.

PS
Od covjeka koji nije u stanju ni tako jednostavan podatak shvatiti
i pravilno prezentirati i ne očekujem neko suvislo pisanje.
to je bio lapsus linque a tvoje radovanje govori o tvojim kompleksima .Znam koliko je zivjelo ljudi u B I H . Ja sam postavio broj bih muslimana . Bilo ih je oko 2 miliona a ubijeno je imenom i prezimenom oko 80 000 . to nije sigurno 2-3 % nego puno vise . Skoro duplo vise . Stavljati 5000 poginulih Hrvata i 28 000 pgunilih Srba u taj kos i praviti postotak moze samo zlonamjeran covjek ( pusti mi pricu da je svaki covjek vrijedan isto i kada ubijes 1 covjeka kao da si ubio milion :lol:
PS Podatak je samo podatak i njega mozes znati ili ne znati , zapamtiti ili zaboraviti , podatak ( broj ) se ne shvatiti ili neshvatiti . 8-) 8)
Alfons Kauders

#2735 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote: To nema veze s religijom vec sa sadaka mentalitetom. Bilo je ovdje metar diskusija na tu temu, javljali se profesori, cijeli razredi imaju petice. Dzabna ocjena, nista vise... A svi hoce da bas njihovo dijete uleti na neki lafina faks, da se okiti diplomom prava, menadzmenta ili nekog kurca, i da se uvali na budzet za 2000 mjesecno.

To ima veze s religijom koliko i ja.
Možeš reći da nema veze SAMO sa religijom i složit ćemo se. Mada se i te petice dobijaju kao dio priče (da dijete zavoli vjeronauku itd.).
Ali reći da vjeronauka nema veze sa religijom je oksimoron. To je upravo prvi stupanj indoktrinacije ili drugi zavisno od roditelja. U svakom slučaju važan pokazatelj važnosti religije u nekom društvu.
Hajmo reci ovako - vise ima sa peticama i slanju plitke djece u gimnazije i na drustvene nauke nego s vjerom.

Po sistemu "gdje ce moje dijete biti bilo sta manje od strucnog saradnika ili zamjenika izvrsnog direktora?!" (to sto su sincic ili kcerkica iz price imbecili nije bitno)
Alfons Kauders

#2736 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Vasco da Gama wrote:
heheheh... jel zato islamska zajednica u stanju da ucjeni ministarstvo obrazovanja u kantonu sarajevo, zato što nemaju podršku u narodu?
Zanimljive rijeci od nekod u cijem gradu ili svaki semafor ima krsnu slavu ili se u svakoj instituciji nalazi kriz. I gle cuda, ima i vjeronauk, isto kao i kod nas, iz istih razloga koji imaju vrlo malo veze s duhovnoscu - tj. zato da na birou nema hodza i popova.
haha, pa bošnje su tako sekularne da je jedna nevladina vjerska organizacija jača od države.

Koja?
jel zato imamo slikovnice u školima kako se kolje janje za kurban bajram u prvom osnovne, prebijanje nekih gej slikara, pomjeranje festivala zbog ramaza, i šta ja znam. sve odlike jedne velesekularne sredine...

Janje za kurban? Hajd dobro, da i to cujem. Prebijanje gay slikara? Onih istih sto su dosli u Sarajevo, a ne u tolerantnu Capljinu ili Zvornik?
ja ne znam kako to silni agnostici i atesti trpe, jesu oni bili kad u pravoj sekularnoj zemlji, znaju li svoja prava? ili im je ok što je za tobože građansku stranku najbitnije pored svega toga biti bošnjak...
Ko kaze da trpe, ti silni agnostici i ateisti su u prosla dva izborna ciklusa izabrali prvog ateistu u predsjednistvo od rata. :D
Vasco da Gama

#2737 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Vasco da Gama »

-
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2738 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Chmoljo »

auf, eksplicitno klaje janjca, a glavuša nije :D džizs :D
Vasco da Gama

#2739 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Vasco da Gama »

Alfons Kauders wrote:
Vasco da Gama wrote:
heheheh... jel zato islamska zajednica u stanju da ucjeni ministarstvo obrazovanja u kantonu sarajevo, zato što nemaju podršku u narodu?
Zanimljive rijeci od nekod u cijem gradu ili svaki semafor ima krsnu slavu ili se u svakoj instituciji nalazi kriz. I gle cuda, ima i vjeronauk, isto kao i kod nas, iz istih razloga koji imaju vrlo malo veze s duhovnoscu - tj. zato da na birou nema hodza i popova.
haha, pa bošnje su tako sekularne da je jedna nevladina vjerska organizacija jača od države.

Koja?
jel zato imamo slikovnice u školima kako se kolje janje za kurban bajram u prvom osnovne, prebijanje nekih gej slikara, pomjeranje festivala zbog ramaza, i šta ja znam. sve odlike jedne velesekularne sredine...

Janje za kurban? Hajd dobro, da i to cujem. Prebijanje gay slikara? Onih istih sto su dosli u Sarajevo, a ne u tolerantnu Capljinu ili Zvornik?
ja ne znam kako to silni agnostici i atesti trpe, jesu oni bili kad u pravoj sekularnoj zemlji, znaju li svoja prava? ili im je ok što je za tobože građansku stranku najbitnije pored svega toga biti bošnjak...
Ko kaze da trpe, ti silni agnostici i ateisti su u prosla dva izborna ciklusa izabrali prvog ateistu u predsjednistvo od rata. :D

u cijem gradu? ja zivim na ciglanama. a to samo pokazuje tvoje predrasude "liberalni građanine". nemam pojma o detaljima u vjerskim pravilima i običajima jer me ne interesuju. ni "svoje" ni "tuđa". međutim, ne moram da budem obućar da bi znao da li je cipela tijesna ili ne ili da skontam da za slikovnicu u kojij se kolje kurban, lav, janje ili tele za neki praznik sasvim nebitno, sa eksplicitnim slikama, ima religijsku konotaciju i namjenu za djecu. i da uporavo tako, najjaca nevladina organizacija u rs je srpska pravoslavna crkva i jaca je od drzave, a najjaca nevladina organizacija u kantonu sarajevo je islamska zajednica i jaca je od drzave. to sve je isto sranje sa drugim pakovanjem i ja to svo vrijeme i tvrdim. ne samo to već da su te tri vjerske organizacije u istom timu. samo ti "građanine" nalaziš pseudo argumente za tobože sekulrne bošnjake.
Vasco da Gama

#2740 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Vasco da Gama »

Chmoljo wrote:auf, eksplicitno klaje janjca, a glavuša nije :D džizs :D
izvini, ali ovo je opet relativiziranje jer nije janje vs kjurban ili glavisa vs janje vec poenta je u poruci sa jasnom vjerskom konotacijom na času bosanskog jezika za prvi osnovne. sekularno drustvo? i dont think so.
madner

#2741 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Osim sto te vjerski obicaji sredine ne zanimaju, nisi bas vican ni pojmovima koje koristis.

Predlazem da se prvo upoznas sa pojmom sekularizam, pa onda preuredis svoj post.
Styling

#2742 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Styling »

madner wrote:Ne kolje se janje, mogao si nesto nauciti o obicajima sredine. :-)
Janje se kolje dodatno uz kurban da ga dobri i pošteno Bošnjaci mogu mahnuti uz mezu. :wink: Haram je piti uz kurbansko meso. :oops:
Alfons Kauders

#2743 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Vasco da Gama wrote:
Alfons Kauders wrote:
Vasco da Gama wrote:

Koja?

u cijem gradu? ja zivim na ciglanama. a to samo pokazuje tvoje predrasude "liberalni građanine". nemam pojma o detaljima u vjerskim pravilima i običajima jer me ne interesuju. ni "svoje" ni "tuđa". međutim, ne moram da budem obućar da bi znao da li je cipela tijesna ili ne ili da skontam da za slikovnicu u kojij se kolje kurban, lav, janje ili tele za neki praznik sasvim nebitno, sa eksplicitnim slikama, ima religijsku konotaciju i namjenu za djecu. i da uporavo tako, najjaca nevladina organizacija u rs je srpska pravoslavna crkva i jaca je od drzave, a najjaca nevladina organizacija u kantonu sarajevo je islamska zajednica i jaca je od drzave. to sve je isto sranje sa drugim pakovanjem i ja to svo vrijeme i tvrdim. ne samo to već da su te tri vjerske organizacije u istom timu. samo ti "građanine" nalaziš pseudo argumente za tobože sekulrne bošnjake.
Tim gore, znaci da nisi dobro informisan ni u vlastitom gradu i naselju. Ako zivis na Ciglanama i tvrdis da je prebijanje gay umjetnika radi religije uobicajena pojava u Sarajevu, onda fakat ne znam sta da ti kazem. :-)

Liberalni gradjanin svakako nisam, ono sto ti nazivas predrasudama ja nazivam iskustvom.

IZ nije "jaca od drzave" u Sarajevu. To je mozda tvoje misljenje, ali jednostavno ne odgovara cinjenicama.
madner

#2744 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Styling wrote:
madner wrote:Ne kolje se janje, mogao si nesto nauciti o obicajima sredine. :-)
Janje se kolje dodatno uz kurban da ga dobri i pošteno Bošnjaci mogu mahnuti uz mezu. :wink: Haram je piti uz kurbansko meso. :oops:
Natakariti janje na kolac pa ga poslje copati uz mezu je ipak malo siri obicaj. :D
Vasco da Gama

#2745 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Vasco da Gama »

Alfons Kauders wrote:
Tim gore, znaci da nisi dobro informisan ni u vlastitom gradu i naselju. Ako zivis na Ciglanama i tvrdis da je prebijanje gay umjetnika radi religije uobicajena pojava u Sarajevu, onda fakat ne znam sta da ti kazem. :-)

Liberalni gradjanin svakako nisam, ono sto ti nazivas predrasudama ja nazivam iskustvom.

IZ nije "jaca od drzave" u Sarajevu. To je mozda tvoje misljenje, ali jednostavno ne odgovara cinjenicama.
kako nije jaca od drzave kada su ucjenili ministarstvo obrazovanja da ne usvoji regulaciju vezanu za vjeronauku. stranka na vlasti se naravno usrala jer zna s kim se ne smije kacit. ako to nije dokaz da je IZ jaca od drzave onda ne znam sta je. kakav dokaz tebi treba? ne znam jesi li ti ikad putovao na zapad, ali to nije praksa ni u sekularnim drustvima a ni u sekularnim drzavama. i naravno da je situacija ista u rs pa i srbiji, kad sam tvrdio da nije? dokaz je na primjer crkva u privatnom posjedu neke babe.

i onda relativiziras... nisam rekao da je prebijanje gej umjetnika regularna pojava radi religije, vec sam mislio na to kako su prije par godina u sarajevu prekinuli neku queer galeriju ili festival pojma nemam, prebili su onog novinara iz nase stranke ja mislim, nebitno... sve odlike građanskog, sekularnog drustva. pored svega toga, tebi slicni imaju veci problem sa dodikom.

ja samo vidim da ste i jedfni i drugi nacionalisti.
Alfons Kauders

#2746 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

Vasco da Gama wrote:
Alfons Kauders wrote:

kako nije jaca od drzave kada su ucjenili ministarstvo obrazovanja da ne usvoji regulaciju vezanu za vjeronauku. stranka na vlasti se naravno usrala jer zna s kim se ne smije kacit. ako to nije dokaz da je IZ jaca od drzave onda ne znam sta je. kakav dokaz tebi treba? ne znam jesi li ti ikad putovao na zapad, ali to nije praksa ni u sekularnim drustvima a ni u sekularnim drzavama. i naravno da je situacija ista u rs pa i srbiji, kad sam tvrdio da nije? dokaz je na primjer crkva u privatnom posjedu neke babe.
Ziv ti meni bio, o slucaju Suljagic se pricalo mjesecima i IZ je samo dio price. Dio. Suljagica su razapinjali svi iz svojih razloga, od liberala do vehabija, od Slobodne Bosne do FTV-a. I njegova stranka ga je zajebala, ne radi IZ vec zato jer se zamjerio nekima u stranci. Zato mi je i danas drag. Dakle informisi se.
i onda relativiziras... nisam rekao da je prebijanje gej umjetnika regularna pojava radi religije, vec sam mislio na to kako su prije par godina u sarajevu prekinuli neku queer galeriju ili festival pojma nemam, prebili su onog novinara iz nase stranke ja mislim, nebitno... sve odlike građanskog, sekularnog drustva. pored svega toga, tebi slicni imaju veci problem sa dodikom.

ja samo vidim da ste i jedfni i drugi nacionalisti.
Queer fest je organizovan ima 6 godina cini mi se... Ali ocito ni tu ne znas cijelu pricu. Uzmi malo listaj crnu hroniku u Amsterdamu, da vidis bude li gore jednom u 5-6 godina napada na nekog gay lika. Ocekujes od Sarajeva da bude progresivnije od najprogresivnijih i najliberalnijih gradova na planeti. Smijesno, sta reci.
baxul

#2747 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by baxul »

OT: inače nam je pojam poštovanja tuđih prava i sloboda nije najbolje sjeo (u kompletnoj državi). sjećam se onog nekog "vehabijskog" skupa u tuzli kad su se tobož borci za slobode digli da uskrate slobodu govora ljudima sa kojima se ne slažu.
Alfons Kauders

#2748 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Alfons Kauders »

baxul wrote:OT: inače nam je pojam poštovanja tuđih prava i sloboda nije najbolje sjeo (u kompletnoj državi). sjećam se onog nekog "vehabijskog" skupa u tuzli kad su se tobož borci za slobode digli da uskrate slobodu govora ljudima sa kojima se ne slažu.
Pa to je sasvim normalno - skupili se ljudi da ludjacima pokazu da nisu dobrodosli u svom gradu. Isto se desi kada se desnicari kurce po Njemackoj ili kad rasisti organizuju skup u Americi.

Postivanje tudjih prava i sloboda ne znaci da se treba tolerisati sve i svasta.
baxul

#2749 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by baxul »

Alfons Kauders wrote:
Pa to je sasvim normalno - skupili se ljudi da ludjacima pokazu da nisu dobrodosli u svom gradu. Isto se desi kada se desnicari kurce po Njemackoj ili kad rasisti organizuju skup u Americi.

nisi baš upravu. u americi policija obezbjeđuje skupove KKK i brani njihovu slobodu govora.
link 1
link 2
a opasna je igra kad ti kao rasuđuješ šta jeste šta nije "ispravan" govor. šta te onda razlikuje od vehabije u tom pogledu? sa jedne strane tražiš jedna prava (sve 5 korektno i podržavam) a sa druge strane ne dopuštaš da ljudi teoretišu o svom stilu života (što opet ekstremistima ide u prilog jer im je poklonjena pažnja). gdje završava protekcionizam standardnih vrijednosti društva a gdje počinje fašizam?
Last edited by baxul on 18/10/2013 16:59, edited 1 time in total.
Havatar

#2750 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote:
baxul wrote:OT: inače nam je pojam poštovanja tuđih prava i sloboda nije najbolje sjeo (u kompletnoj državi). sjećam se onog nekog "vehabijskog" skupa u tuzli kad su se tobož borci za slobode digli da uskrate slobodu govora ljudima sa kojima se ne slažu.

Ovo nije tacno
Post Reply