muha_sa wrote:eeeeeeeee*zena21 wrote:ceifi li iko vise kafu ono pravo.. ono iz dzezve naspes sebi i drugoj osobi/osobama.. pa onda opet... pa opet.. zavisno od velicin dzezveneki novi vakat naša draga ženo
![]()
![]()
![]()
u naske u SweCkoj pijemo naku filterušuda bog mili sacuva i sakloni-turi se u aparat nakav papirni filter i u njeg nake kafe
onda se pritisne naka puljka te kafa kaplje u naku casu
![]()
_jebla ih ta kafaništa bRez džezve i kajmakuše
![]()
naspider nam po jeNNu-nebilo ti zapovjedjeno![]()
Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
- @mba
#76 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
-
Alive
#77 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Gdje u Sarajevu ima kupiti ovih kapsula za aparat ali da je ponuda malo veca... Gdje god da odem tu je 4-5 okusa (u svakoj prodavnici isti okusi) i to je to... Recimo trazim Nesquick i Chochochino nigdje do sada nisam nasao. Ako neko zna bio bih zahvalan za informaciju 
- Tahta
#78 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
vukojebina wrote:prosle godine kupih ovu srednju, patkicu kako je mi zovemo i platio sam je u austriji 70 eura...par dana posle jaran mi dolazio i istu masinu na nekoj dnevnoj akciji plati 50 eura..tad jos nije bilo kapsula u bosni, pa sam mu ja donosio iz austrije...medjutim sad ima i dole...ali fakat nisu normalni sa cijenama aparata...ko sto reko karanana, ko da je dole duplo veca kupovna moc,,,a i glupost je uopste placat aparat, po meni logicnije je da ga daju dzaba, ili nesto simbolicno, jer si primoran kupovat njihove kapsule..dok recimo kod ovih skupih aparata uzimas kafu koju ti hoces...
raja je vec skontala da ne treba uzimat ove kapsule gdje dodje samo 8 kafa i 8 mlijeka, pa uzimaju ove samo gdje je samo kafa..tak da vidim da je i proizvodjac skonto da je to los fazon, pa se sad pojavljuju nove vrste kafa i kapucina bez ovog mlijeka...moj favorit neka cafe au lait..preeeeejakaaaa, ukus boli glava, a dodje 16 kafa..i ovaj nesquik nije los..a i on je 16 kafa..u mene zena nadje negdje neke akcije, kupis 2 kutije, trecu dobijes dzaba...i da, i ovdje kutija kosta 4.99 eura...na pocetku su bile svugdje 4.55...
i jos nesto, razlika kod ove 3 masine je samo vizuelna, sve rade na isti princip, sve prave kafu na 15 bara...i da, spremnik za vodu je manji kod ove jeftinije verzije...sto je mozda i bolje, moras uvjek svjezu vodu sipat
kod nas je sve tako sve skuplje od skupe Austrije
i onda naravno dođu dijsporci kukaju kako im je teško kako se pate
odron
Da je da zamjenimo političare za godinu dana kako bi Austrija bila Bosna i obrnuto
- Comrad
#79 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Sa obzirom da smo zemlja od 3+ miliona stanovnika (sam Berlin ima toliko stanovnika), sa poprilicno niskom kupovnom moci, cijene svih proizvoda ce uvijek biti vece nego vani.
Jeste mozda nelogicno na prvi mah, ali treba uzeti u obzir da sto se veca kolicina prodaje, moze se postaviti niza cijena. Jer kompanijama je isto ili prodali 100 komada po 100 KM ili prodali 200 komada po 50KM.
Dakle, oni znaju da u svabiji moze prodat sigurno 200 kom po 50 KM, ali kod nas je to vec upitno. Zato i idu visoke cijene, jer kod nas postoji manji broj ljudi koji moze uzet te skupe stvarcice i oni opet dodju na isto.
Hocu reci, nemoguce je porediti trziste Njemacke ili Austrije sa nasim. Ne samo zbog kupovne moci, nego i zbog same velicine istog.
Jeste mozda nelogicno na prvi mah, ali treba uzeti u obzir da sto se veca kolicina prodaje, moze se postaviti niza cijena. Jer kompanijama je isto ili prodali 100 komada po 100 KM ili prodali 200 komada po 50KM.
Dakle, oni znaju da u svabiji moze prodat sigurno 200 kom po 50 KM, ali kod nas je to vec upitno. Zato i idu visoke cijene, jer kod nas postoji manji broj ljudi koji moze uzet te skupe stvarcice i oni opet dodju na isto.
Hocu reci, nemoguce je porediti trziste Njemacke ili Austrije sa nasim. Ne samo zbog kupovne moci, nego i zbog same velicine istog.
-
Alive
#80 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Helllllloooooo nije tema kupovna moc vec Dolce Gusto kafa i aparati... 
- vukojebina
#81 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Comrad wrote:Sa obzirom da smo zemlja od 3+ miliona stanovnika (sam Berlin ima toliko stanovnika), sa poprilicno niskom kupovnom moci, cijene svih proizvoda ce uvijek biti vece nego vani.
njemacka= 80 miliona st
austrija = 8 miliona st
dolce gusto isto kosta...znaci teorija ti je, u najmanju ruku, malo cudna
- blinker13
#82 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Nadam se da neće biti shvaćeno kao off-topic, jer je u stvari savjet ljudima koji vole espresso da ovo vjerovatno nije najbolji izbor za njih. Na osnovu ličnog iskustva, mislim da je puno bolji izbor ovo:

Espresso bolji nego u 99% svih ugostiteljskih objekata, a košta 0,80 KM. Jedini problem je ako ti se familija navali na kosti zbog dobre kafe

Espresso bolji nego u 99% svih ugostiteljskih objekata, a košta 0,80 KM. Jedini problem je ako ti se familija navali na kosti zbog dobre kafe
- Irm@
#83 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
je li neko ima fotografiju one reklame na plakatima po gradu: Hajde znas da me zelis

-
samoTEgledam
#84 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Gdje nabaviti ovo kino i koja mu je cijenablinker13 wrote:Nadam se da neće biti shvaćeno kao off-topic, jer je u stvari savjet ljudima koji vole espresso da ovo vjerovatno nije najbolji izbor za njih. Na osnovu ličnog iskustva, mislim da je puno bolji izbor ovo:
Espresso bolji nego u 99% svih ugostiteljskih objekata, a košta 0,80 KM. Jedini problem je ako ti se familija navali na kosti zbog dobre kafe![]()
- blinker13
#85 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Ovlašteni distributer Lavazza proizvoda http://www.ptrade.ba/kontakt.htm, a cijena je 260 KM 
-
lajkujMe
#86 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Nadam se da nisam ja offtopic al kupio ja jucer espresso kafu 1 kg u zrnu za moju poluprofesionalnu masinu a da znate kako je dobra mnogo bolja od one franckove i lavazza cream gusto cafe a no name proizvod stvarno sam iznenadzen kako je dobra kafa.
- mayab
#87 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Koja, gdje, pošto?lajkujMe wrote:Nadam se da nisam ja offtopic al kupio ja jucer espresso kafu 1 kg u zrnu za moju poluprofesionalnu masinu a da znate kako je dobra mnogo bolja od one franckove i lavazza cream gusto cafe a no name proizvod stvarno sam iznenadzen kako je dobra kafa.
-
VjecitiStudent
#88 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Znaci oni su glavni krivci za sramotno velike cijene Lavazze u BiH.blinker13 wrote:Ovlašteni distributer Lavazza proizvoda http://www.ptrade.ba/kontakt.htm, a cijena je 260 KM
- Not My Idea
#89 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
zateznistub wrote:Skup pederluk.
Uzmi kafu, đevZu i zamuti, ha ya
Trigoria wrote:Realno, svi ovi aparati su za ljude koji vole espresso, imaju love, a ne žele da se pate sa istinskim aparatom ili ne znaju. Zato je i izmišljen sistem sa patronama, gdje automatski isključuješ mogućnost razmišljanja o pritisku vode, količini kafe, granulaciji kafe, svježini kafe, dužini procesa.. itd. Sve ono što je potrebno za jedan kvalitetan espresso. Zato su kućni espresso aparati postali sve jednostavniji a sve vjerodostojnije isporučuju kvalitetan espresso.
ti il si degustator kafe il imas previse slobodnog vremenaTrigoria wrote:
@vjeciti - u suštini da, espresso je u većini cafea loš, ali postoje itekako dobri izuzeci. Lavazza je skoro svugdje uvijek kakva i treba biti, posebno u Metropolisu, Cacau, Cordobi (tu jedino služe specijalnu mješavinu koja se ne može naći nigdje drugdje u gradu). Dobar Illy prave u Vatri, čak i osoblje ide na obuku u Italiju na Illy Akademiju. Illy u Torte i to je ipak lošiji od onog u Vatri, ne bih znao zašto, human error, vjerovatno.
Oduševljava me Segafredo u Milan's-u, već danima.. odličan macchiato prave i u ORT-u sa Juilus Meinl-om. Suludo jaki Davidoff espresso možete popiti u Bečkoj kafani hotela Europe. Crem Cafe je isto tako sjajan skoro svugdje gdje sam ga probao (Crem Cafe je inače italijanski podbrend Julius Meinl-a, koji je austrijska firma). Vrlo pristojan espresso (nepoznat brend) sa pogledom na glavnu ulicu i djevojke koje šetaju njome možete dobiti u cafeu Fantasia kod Šentade, gdje će vas uvijek, ali uvijek sačekati pristojno i nasmijano osoblje. Manuel, također talijanski brend koji je onako na foru okupirao grad, je jedna od najjeftinijih i najlošijih varijanti ikakvog talijanskog cafe brenda. Ali, samo zato što se ugostitelji odlučuju na najjeftiniju mješavinu. Kao i svaki pristojniji cafe brend, i Manuel ima bolje i lošije mješavine. Zašto ovo govorim - zato što na prste jedne ruke možete prebrojati cafee koji nude bolju mješavinu Manuela, koji apsolutno ne liči na ovu jeftinu varijantu tipa koju nude u Aspeku. Takav, bolji Manuel možete dobiti npr. u Sendiju i Delizie di Sendi (Dobrinja), ili na Ilidži onoj cafe-slastičarni na prvom spratu.
Na moju žalost, i žalost onih koji znaju, u gradu više nigdje nema u ponudi Danesi espresso kafe, koji je mjerna jedinica za vrhunski napitak te vrste.
-
lajkujMe
#90 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Ime zaboravio xd eno mi je kuci (a ja na poslu sad), u robotu u hrasnom, 18.30 km 1 kg, crno zeleno pakovanje.mayab wrote:Koja, gdje, pošto?lajkujMe wrote:Nadam se da nisam ja offtopic al kupio ja jucer espresso kafu 1 kg u zrnu za moju poluprofesionalnu masinu a da znate kako je dobra mnogo bolja od one franckove i lavazza cream gusto cafe a no name proizvod stvarno sam iznenadzen kako je dobra kafa.
-
photo
#91 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
ja sam chochochino nasao u zagrebu. mislim da prije CRO nema nigdje. na zalost.Alive wrote:Gdje u Sarajevu ima kupiti ovih kapsula za aparat ali da je ponuda malo veca... Gdje god da odem tu je 4-5 okusa (u svakoj prodavnici isti okusi) i to je to... Recimo trazim Nesquick i Chochochino nigdje do sada nisam nasao. Ako neko zna bio bih zahvalan za informaciju
-
Alive
#92 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
U Sarajevu nema nigdje 100%. Imam informaciju da ce od Marta biti vise okusa pa sad...
- Comrad
#93 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
@Trigoria
Ti nam referat napisa, dobar.
Sendi na Dobrinji. Kafa je ludilo dobra. Pogotovo duza s mlijekom, dvije kerme - mislim da nema bolje u gradu.
Ti nam referat napisa, dobar.
Sendi na Dobrinji. Kafa je ludilo dobra. Pogotovo duza s mlijekom, dvije kerme - mislim da nema bolje u gradu.
- shalla
#94 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Ako bude tačna informacija za muštuluka siAlive wrote:U Sarajevu nema nigdje 100%. Imam informaciju da ce od Marta biti vise okusa pa sad...
-
Alive
#95 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Tako su mi rekle one djevojke sto promoviraju Dolce Gusto aparate u Mercatoru. Ako one lazu, lazem i ja 
-
motorola01
#96 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Eno imas sad akciju u konzumu ovih aparata. Cijene su im izmedju 115 i 160 KM. Snizenje 50 posto. U ovaj najmanji od 115km moze stati cini mi se 600ml vode. Sasvim dovoljno.karanana wrote:odusto sam od kupovine, a to sam reko i onoj trebi promoterki u konzumu, zato sto su kod nas masine duplo skuplje nego u njemackoj ili cak i u sloveniji. mozda bih i dao 300 maraka za masinu, ali kad sam na dolce-gusto.de vidio da je ta ista masina 80 eura, reko sam da me nece oni budalom praviti. a evo vidim da se nekad na akciji mogu naci i sa 40-50 ko sto vi kazete.
eto ko ja imam duplo vecu kupovnu moc od shvabe pa mi masina treba da bude duplo skuplja.
a mozda se nekad i ode do austrije ili germanije pa se donese.
- Quaresma
#97 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
moracu i ja sebi uzeti ovaj aparat, planirao sam odavno ali cijena je bila problem
sad je nesto jeftinije ali bice mi problem samo navi te kapsule
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
sad je nesto jeftinije ali bice mi problem samo navi te kapsule
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
-
febo_acm
#98 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Joj ja sam prije godinu u Njemackoj uzeo Dolce Gusto aparat za 39€ sa 2 gratis kutije kafe
Jeste da me smaraju ove kapsule, ali jebiga. Gust se placa...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
kenci234
#99 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
Pozdrav svima ,
Dali u Bingu ima kupiti ovi filtera za ovaj aparat Dolce Gusto Piccolo
Citao sam negdje da se kamenac skuplja kako to spreciti ? Hvalla

-
de balzac
#100 Re: Nescafe Dolce Gusto u Sarajevu?
To se ne moze sprijeciti. Sve i kad imas filtere u aparatima (bilo kojim), kalk (kamenac) se skuplja. A narocito od tvrde vode, kakva je npr. u Sarajevu. No, ima lijeka i za to: za kafemasine proizvodjaci nude specijalnu otopinu koja rastvara kamenac i cisti aparat. Postoje i one tzv. tabletice kojima se i pegle mogu cistiti od kamenca. Ja kupio u Splitu, u Lidlu.kenci234 wrote:Pozdrav svima ,