Nervozna crijeva?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

lacrima

#26 Re: Nervozna crijeva?

Post by lacrima »

Seldiar je kontraindiciran kod upalnih bolesti crijeva (ulcerozni kolitis i m.crohn). Ostali lijekovi koje ste naveli su takodjer kontraindicirani za pojedina stanja koja diferencijalno dolaze u obzir tako da nemoj ti puno eksperimentisati nego pravac ljekar. Je li bilo krvi, sluzi u stolici? Jesi radio nalaze krvi, najvažniji parametar CRP? Uradi to, stollicu na parazite, koprokulturu, stolicu na okultno krvarenje, ako je sve uredu iduće je kolonoskopija. Sretno!
Student 5 god medicine.
KUZNETSOV

#27 Re: Nervozna crijeva?

Post by KUZNETSOV »

lacrima wrote:Seldiar je kontraindiciran kod upalnih bolesti crijeva (ulcerozni kolitis i m.crohn). Ostali lijekovi koje ste naveli su takodjer kontraindicirani za pojedina stanja koja diferencijalno dolaze u obzir tako da nemoj ti puno eksperimentisati nego pravac ljekar. Je li bilo krvi, sluzi u stolici? Jesi radio nalaze krvi, najvažniji parametar CRP? Uradi to, stollicu na parazite, koprokulturu, stolicu na okultno krvarenje, ako je sve uredu iduće je kolonoskopija. Sretno!
Student 5 god medicine.
radio sam nalaze krvi, ispostavilo se da je problem sa zeljezom, takodje doktorica rece da mi je jetra malo veca nego sto bi trebala da bude... ne pijem gazirane sokove, i kaze i ovo sto su mi ovi predhodni kazali tj. taj iritabilni kolon.... propisala je ampule za zeljezo prvih 20 dana po 2 dnevno pa onda mjesec dana po 1... jos uz to sam dobio centravit i pro balans za crijeva... gubitak kilograma je prestao dobio sam par kila na tezini, ne gadi mi se vise hrana :D ali stolica je ostala ista... deformisana...
lacrima

#28 Re: Nervozna crijeva?

Post by lacrima »

KUZNETSOV wrote:
lacrima wrote:Seldiar je kontraindiciran kod upalnih bolesti crijeva (ulcerozni kolitis i m.crohn). Ostali lijekovi koje ste naveli su takodjer kontraindicirani za pojedina stanja koja diferencijalno dolaze u obzir tako da nemoj ti puno eksperimentisati nego pravac ljekar. Je li bilo krvi, sluzi u stolici? Jesi radio nalaze krvi, najvažniji parametar CRP? Uradi to, stollicu na parazite, koprokulturu, stolicu na okultno krvarenje, ako je sve uredu iduće je kolonoskopija. Sretno!
Student 5 god medicine.
radio sam nalaze krvi, ispostavilo se da je problem sa zeljezom, takodje doktorica rece da mi je jetra malo veca nego sto bi trebala da bude... ne pijem gazirane sokove, i kaze i ovo sto su mi ovi predhodni kazali tj. taj iritabilni kolon.... propisala je ampule za zeljezo prvih 20 dana po 2 dnevno pa onda mjesec dana po 1... jos uz to sam dobio centravit i pro balans za crijeva... gubitak kilograma je prestao dobio sam par kila na tezini, ne gadi mi se vise hrana :D ali stolica je ostala ista... deformisana...
Iritabilni kolon se ne može dijagnosticirati nalazima krvi, željezo je problematicno u mnogim stanjima tako, ali eto vidi da li će ti to šta pomoći. Ako ne bude promjene pravac gatroenterologu i na kolonoskopiju. To ne boli, radi se u anesteziji na zahtjev tako da se ne trebaš bojati.
BISTRIK100

#29 Re: Nervozna crijeva?

Post by BISTRIK100 »

Ovo vazi i za crijeva
Bol u leđima (lijek)
https://www.youtube.com/watch?v=vsR4wydiIBI

Ovo je najbolja knjiga u Americi na ovu temu
https://www.scribd.com/doc/143003655...love-u-ledjima
Post Reply