Moram ti reci da lezesh, jes da je to ne kulturno al je tako..
Jer nije istina da su momci iz BHF gurali te robijashe, vec samo govorili da to ne rade, nije bilo guranje od strane BHF-a.. bio sam u prvom safu prisutan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
U tome i jeste fazon. Ljude muce ozbiljni problemi i umjesto da ih rjesavaju na normalan nacin i na pravim mjestima, oni svoje frustracije lijece na drugima. Ovo se ne odnosi samo na robijase vec i na sve ostale koji za svoje probleme ucijek krive druge a ne poduzimaju nista da se satnje promjeni. Pravo da ti kazem, ja samdavno digao ruke i od reprezentacije i naseg sporta opcenito, ali ne zbog nepovoljnih rezultata nasih sportista vec zbog cinjenice da se politika tu zestoko umjesala i da mnogima nije stalo da se stanje promjeni. Godinama ljudi kukakju na usanovica, pusinu i ostalu bagru a niko nista ne cini. I umjesto da sve navijacke grupe budu jedinstvene po tom pitanju jer svi podjednako ispastaju radi stoke u savezu, dolazi do ovoga kada je vise vazno iz kojeg si grada i za koji klub navijas. mentalitet naseg naroda me ne prestaje iznenadjivati....ali i zabrinjavati.nineac wrote:Pitt znam ja sta ti pricas, to pricam i ja. Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.
Ovdje neki forumasi nemaju pojma sta pricaju. Pricaju sta se desilo u Zenici, a to se desava isto u njihovom dvoristu. Nije zenica izuzetak.
Problem u ovome je u drzavi. Socijalna nesigurnost, nezaposlenost, droga, politicka nesigurnost itd. Sve to se akumulira u ljudima, i onda im utakmice dodju kao ispusni ventil. Pitao bi ja bil se tako nesto desavalo da ljudi imaju posla? To je sve odraz stanja u nasoj drzavi. Nije ovdje ni Zenica ni sarajevo problem.
Zato nakon 15 godina primitivizma u politici a onda i NS BiH nema vise razgovora. Mi uvjek idemo ono "ma hajde, bit ce bolje, pusti ba". Nakon 15 godina sranja mi bi sve za stolom, uz kaficu.
Jel Iljo,Usanovic,Pasalic isto tako uz kaficu djele sa navijacima svoje planove? Ne. oni rade, kradu, uzivaju u putovanjima, a vi stoko se udarajte i prepirite se koji se gradovi vise mrze.
I sta ce biti nakon ovoga? Nista. Za 5 dana ce se sve zaboraviti i eto. Izgubi smo sad i fudbal, Usanovic i sl ce i dalje putovati po seminarima i sastancima, odjedati u najboljim htelima, a sta ljudima ostaje? Nista, nakon ovoga dnevnik ce biti jedina zanimacija!
Sport u BiH je davno umro. A ako neko misli da ce Usanovic podnjeti ostavku, ili Pasalic grdno se vara. Jebe se njima za ovaj poraz kao sto im se jebalo i prije.
Sad nastavite sa diskusijom i po mogucnosti sa sto vise pogrdnih rjeci i psovki. Mozda cemo na taj nacin nesto rjesiti!
sto ne znaci da Zenica do 1945. nije bila vukojebina a ja koliko imam protiv Bake i Ilje i Pasalica i Usanovica imam isto tako protiv ovih majmuna koji nisu nista bolji od ove ekipe iz saveza. Dok nas ovi iz saveza maltretiraju psihicki, ova skupina fukare je uzela sebi za pravo da nas sve ostale maltretira fizicki.nineac wrote:Mostarac ovako nesto od tebe nisam ocekivao! De ti meni sada malo pojasni istoriju bosne? Bas me zanima! I da, jel ona naka povelja napisana na neretvi ili u travniku mozda??? Koliko ja znam da je ta povelja napisana na Bilinom Polju, a i sjecanje me nesto sluzi pa znam da je to najstariji pisani dokument koji svjedoci o bosni, stoga povuci rucnu jaro moj! Sta bi ti, sa Iljom, Usanovicem i slicnim za pregovaracki sto nakon ovoliko godina?
Bravo majstore na postu svaga ti cast slazem se s tobom 100%pitt wrote:U tome i jeste fazon. Ljude muce ozbiljni problemi i umjesto da ih rjesavaju na normalan nacin i na pravim mjestima, oni svoje frustracije lijece na drugima. Ovo se ne odnosi samo na robijase vec i na sve ostale koji za svoje probleme ucijek krive druge a ne poduzimaju nista da se satnje promjeni. Pravo da ti kazem, ja samdavno digao ruke i od reprezentacije i naseg sporta opcenito, ali ne zbog nepovoljnih rezultata nasih sportista vec zbog cinjenice da se politika tu zestoko umjesala i da mnogima nije stalo da se stanje promjeni. Godinama ljudi kukakju na usanovica, pusinu i ostalu bagru a niko nista ne cini. I umjesto da sve navijacke grupe budu jedinstvene po tom pitanju jer svi podjednako ispastaju radi stoke u savezu, dolazi do ovoga kada je vise vazno iz kojeg si grada i za koji klub navijas. mentalitet naseg naroda me ne prestaje iznenadjivati....ali i zabrinjavati.
vama ocito u Zenici treba i to onako da se od bukvara krene. Jest da ni ostali gradovi u BiH ne spadaju u neke sad visoke skole, ali Zenicacni svoje civilizacijske manire vecinom tek treba da pocnu da sticu. Onako kako se Zenicani ponasaju jos od spominjanja Markala je prije svega primitivno, oloski, jadno, nisko u naravno mega provincijski i malogradjanski.nineac wrote:Nek si mostarac odrastao u metropoli! De nas jos malo pouci civilizacijskim manirima!
Stvarno nisam imao namjeru da ostavljam post na ovoj temi, ovo sto se desilo je u najmanju ruku zalosno. Ali zbog komentara ovakve, u nedostatku bolje rijeci, stoke, kao sto je doticni pod nickom mostarac moram.mostarac wrote:vama ocito u Zenici treba i to onako da se od bukvara krene. Jest da ni ostali gradovi u BiH ne spadaju u neke sad visoke skole, ali Zenicacni svoje civilizacijske manire vecinom tek treba da pocnu da sticu. Onako kako se Zenicani ponasaju jos od spominjanja Markala je prije svega primitivno, oloski, jadno, nisko u naravno mega provincijski i malogradjanski.nineac wrote:Nek si mostarac odrastao u metropoli! De nas jos malo pouci civilizacijskim manirima!
Koliko god vi Zenicani mislili da ste nesto posebno, a jeste u negativnom smislu, i furali se na neke furke nepoznate normalnim ljudima, toliko ce vas ostali zalit i smijat vam se, a ponekad biti i bijesni, ali pozitivno misljenje nikad nece imati. Ne vidim nikakav razlog da neko u dresu Sarajeva ili Zelje ne bi smio proci Zenicom ili obrnuto. Kome vi ugrozavate sigurnost i odakle vam pravo? Vas grad ili sta? Nego treba jednom neko ponijet pistolj sa sobom i ta 2-3 manijaka sto se zalete lijepo ohladit i rjesice se stvar jer se nazalost u ovoj zemlji stvari najefikasnije rjesavaju tako i to je jedini moguci nacin
Ako se po starom mostu slobodno setaju u dresovima hrvatske reprezentacije (sto je meni normalno), a ko ne vjeruje nek vidi, zaista je jadno i zalosno da neko ne smije ici zenicom zbog svog dresa. U Sarajevu sam bio 6 godina, ali nisam cuo da je neko dobio batine iz cista mira onako jer je nosio dres Celika, a obrnute slucajeva imamo nazalost priliku primjetiti svaki dan u novinama. Svoje komplekse kojih ste ocito puni i koji vam kipe na sve strane dragi moji Zenicani lijecite na drugacije nacine a ne batinama, jer batine su sredstvo izrazavanja glupih ljudi.
stoko jedna citaj moj prvi ili drugi post na ovoj temi pa se onda javi. Tu sam jasno naglasio neke stvari.koop wrote:Stvarno nisam imao namjeru da ostavljam post na ovoj temi, ovo sto se desilo je u najmanju ruku zalosno. Ali zbog komentara ovakve, u nedostatku bolje rijeci, stoke, kao sto je doticni pod nickom mostarac moram.mostarac wrote:vama ocito u Zenici treba i to onako da se od bukvara krene. Jest da ni ostali gradovi u BiH ne spadaju u neke sad visoke skole, ali Zenicacni svoje civilizacijske manire vecinom tek treba da pocnu da sticu. Onako kako se Zenicani ponasaju jos od spominjanja Markala je prije svega primitivno, oloski, jadno, nisko u naravno mega provincijski i malogradjanski.nineac wrote:Nek si mostarac odrastao u metropoli! De nas jos malo pouci civilizacijskim manirima!
Koliko god vi Zenicani mislili da ste nesto posebno, a jeste u negativnom smislu, i furali se na neke furke nepoznate normalnim ljudima, toliko ce vas ostali zalit i smijat vam se, a ponekad biti i bijesni, ali pozitivno misljenje nikad nece imati. Ne vidim nikakav razlog da neko u dresu Sarajeva ili Zelje ne bi smio proci Zenicom ili obrnuto. Kome vi ugrozavate sigurnost i odakle vam pravo? Vas grad ili sta? Nego treba jednom neko ponijet pistolj sa sobom i ta 2-3 manijaka sto se zalete lijepo ohladit i rjesice se stvar jer se nazalost u ovoj zemlji stvari najefikasnije rjesavaju tako i to je jedini moguci nacin
Ako se po starom mostu slobodno setaju u dresovima hrvatske reprezentacije (sto je meni normalno), a ko ne vjeruje nek vidi, zaista je jadno i zalosno da neko ne smije ici zenicom zbog svog dresa. U Sarajevu sam bio 6 godina, ali nisam cuo da je neko dobio batine iz cista mira onako jer je nosio dres Celika, a obrnute slucajeva imamo nazalost priliku primjetiti svaki dan u novinama. Svoje komplekse kojih ste ocito puni i koji vam kipe na sve strane dragi moji Zenicani lijecite na drugacije nacine a ne batinama, jer batine su sredstvo izrazavanja glupih ljudi.
Haharu jedan odakle tebi pravo, da zbog sacice navijaca citavu populaciju jednoga grada tako pljujes? Zenica mozda ima kracu historiju nego drugi gradovi u BiH (mada je i ovo diskutabilno u najmanju ruku), ali ti si zivi dokaz da primitivizam i provincijalizam nemaju veze sa historijom (ako je ikome normalnom trebao dokaz) nego sa stanjem uma, ili nedostatkom istoga.
Simptomaticno je kako, jel' se neki belaj desi u ZE, horski se dignete da pricate o zenickim fukarama, primitivcima, provincijalcima.
Tuzno, zalosno, al' ponajvise ogavno.
Fuj, fuj, fuj.
jesam to sam napisao i nisam nista slagaokoop wrote:…sto ne znaci da Zenica do 1945. nije bila vukojebina…
… momcima, ta primitivna sredina nije zasluzila nista vise od cimburijade, jer ta manifestacija jedino prilici njihovom mentalnom sklopu!...
… A usa kerovi, bili ste selo u blizini travnika do 1945, godine i onda su vas naselili iz vukojebina i sad vi kao grad…
jel' se ovo logov'o neko pod tvojim nickom?
Naravno niko jer su sami sve ovo poceli jos kad su bez ikakvog povoda poceli psovati markale sto je svakog normalnog covjeka u ovoj zemlji sokiralo.muthafuca wrote:ko robijasima garantuje da mogu da se komotno secu sarajevom sa salom robijasa.
Sta si ti,njihov glasnogovornik???nineac wrote: Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.
Ti iz Zenice jesu dobili batine iz jednog prostog razloga-što su ih tražili.Krigla_Sa wrote:Sta si ti,njihov glasnogovornik???nineac wrote: Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.
Ti ba sve znas,mene cudi da te rusi nisu kidnapovali...
Haj molim vas tuzlaci i mostarci recite jeli vas ikad iko ruzno pogledao na utakmicama repke na kosevu samo zato sto ste iz tuzle ili mostara i sto nosite dres ili sal svog kluba na utakmici bosne koju ste dosli podrzati sa ostalim navijacima.
Evo nineac vas glasnogovrnik tvrdi da ste batine dobijali
bravo za post! tu je sve receno!Smith17 wrote:Ti iz Zenice jesu dobili batine iz jednog prostog razloga-što su ih tražili.Krigla_Sa wrote:Sta si ti,njihov glasnogovornik???nineac wrote: Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.
Ti ba sve znas,mene cudi da te rusi nisu kidnapovali...
Haj molim vas tuzlaci i mostarci recite jeli vas ikad iko ruzno pogledao na utakmicama repke na kosevu samo zato sto ste iz tuzle ili mostara i sto nosite dres ili sal svog kluba na utakmici bosne koju ste dosli podrzati sa ostalim navijacima.
Evo nineac vas glasnogovrnik tvrdi da ste batine dobijali
Ne znam kako ostali tumače dolazak na utakmicu reprezentacije u crveno-crnim dresovima i čelikovim šalovima ali to je ovdje kod nas u "mahali" provokacija ili "traženje batina"...
Isto tako prolaze i momci u Zenici koji se pojave sa šalom Sarajeva ili Želje...identično,tako da o tome ne treba raspravljati ...to je tako i tako će i biti.
A ostale navijačke grupe niko nije ni ružno pogledao( ne mogu tvrditi da nije bilo konflikata ali nije sigurno zato što su navijači iz drugog grada.može biti samo ako je u pitanju nešto privatno)...