Neredi u Zenici!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
remover

Post by remover »

za ---> hool <---

Moram ti reci da lezesh, jes da je to ne kulturno al je tako..
Jer nije istina da su momci iz BHF gurali te robijashe, vec samo govorili da to ne rade, nije bilo guranje od strane BHF-a.. bio sam u prvom safu prisutan :-)
pitt

Post by pitt »

nineac wrote:Pitt znam ja sta ti pricas, to pricam i ja. Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.
Ovdje neki forumasi nemaju pojma sta pricaju. Pricaju sta se desilo u Zenici, a to se desava isto u njihovom dvoristu. Nije zenica izuzetak.
Problem u ovome je u drzavi. Socijalna nesigurnost, nezaposlenost, droga, politicka nesigurnost itd. Sve to se akumulira u ljudima, i onda im utakmice dodju kao ispusni ventil. Pitao bi ja bil se tako nesto desavalo da ljudi imaju posla? To je sve odraz stanja u nasoj drzavi. Nije ovdje ni Zenica ni sarajevo problem.
Zato nakon 15 godina primitivizma u politici a onda i NS BiH nema vise razgovora. Mi uvjek idemo ono "ma hajde, bit ce bolje, pusti ba". Nakon 15 godina sranja mi bi sve za stolom, uz kaficu.
Jel Iljo,Usanovic,Pasalic isto tako uz kaficu djele sa navijacima svoje planove? Ne. oni rade, kradu, uzivaju u putovanjima, a vi stoko se udarajte i prepirite se koji se gradovi vise mrze.
I sta ce biti nakon ovoga? Nista. Za 5 dana ce se sve zaboraviti i eto. Izgubi smo sad i fudbal, Usanovic i sl ce i dalje putovati po seminarima i sastancima, odjedati u najboljim htelima, a sta ljudima ostaje? Nista, nakon ovoga dnevnik ce biti jedina zanimacija!
Sport u BiH je davno umro. A ako neko misli da ce Usanovic podnjeti ostavku, ili Pasalic grdno se vara. Jebe se njima za ovaj poraz kao sto im se jebalo i prije.
Sad nastavite sa diskusijom i po mogucnosti sa sto vise pogrdnih rjeci i psovki. Mozda cemo na taj nacin nesto rjesiti!
U tome i jeste fazon. Ljude muce ozbiljni problemi i umjesto da ih rjesavaju na normalan nacin i na pravim mjestima, oni svoje frustracije lijece na drugima. Ovo se ne odnosi samo na robijase vec i na sve ostale koji za svoje probleme ucijek krive druge a ne poduzimaju nista da se satnje promjeni. Pravo da ti kazem, ja samdavno digao ruke i od reprezentacije i naseg sporta opcenito, ali ne zbog nepovoljnih rezultata nasih sportista vec zbog cinjenice da se politika tu zestoko umjesala i da mnogima nije stalo da se stanje promjeni. Godinama ljudi kukakju na usanovica, pusinu i ostalu bagru a niko nista ne cini. I umjesto da sve navijacke grupe budu jedinstvene po tom pitanju jer svi podjednako ispastaju radi stoke u savezu, dolazi do ovoga kada je vise vazno iz kojeg si grada i za koji klub navijas. mentalitet naseg naroda me ne prestaje iznenadjivati....ali i zabrinjavati. :roll:
mostarac

Post by mostarac »

nineac wrote:Mostarac ovako nesto od tebe nisam ocekivao! De ti meni sada malo pojasni istoriju bosne? Bas me zanima! I da, jel ona naka povelja napisana na neretvi ili u travniku mozda??? Koliko ja znam da je ta povelja napisana na Bilinom Polju, a i sjecanje me nesto sluzi pa znam da je to najstariji pisani dokument koji svjedoci o bosni, stoga povuci rucnu jaro moj! Sta bi ti, sa Iljom, Usanovicem i slicnim za pregovaracki sto nakon ovoliko godina?
sto ne znaci da Zenica do 1945. nije bila vukojebina a ja koliko imam protiv Bake i Ilje i Pasalica i Usanovica imam isto tako protiv ovih majmuna koji nisu nista bolji od ove ekipe iz saveza. Dok nas ovi iz saveza maltretiraju psihicki, ova skupina fukare je uzela sebi za pravo da nas sve ostale maltretira fizicki.
sivke

Post by sivke »

evo...utakmica hrvatska - engleska
Navijaci Dinama i Hajduka se potukli. Izgleda da nismo mi jedini

http://www.24sata.hr/articles/view/35540/
eeeeeee

Post by eeeeeee »

pitt wrote:U tome i jeste fazon. Ljude muce ozbiljni problemi i umjesto da ih rjesavaju na normalan nacin i na pravim mjestima, oni svoje frustracije lijece na drugima. Ovo se ne odnosi samo na robijase vec i na sve ostale koji za svoje probleme ucijek krive druge a ne poduzimaju nista da se satnje promjeni. Pravo da ti kazem, ja samdavno digao ruke i od reprezentacije i naseg sporta opcenito, ali ne zbog nepovoljnih rezultata nasih sportista vec zbog cinjenice da se politika tu zestoko umjesala i da mnogima nije stalo da se stanje promjeni. Godinama ljudi kukakju na usanovica, pusinu i ostalu bagru a niko nista ne cini. I umjesto da sve navijacke grupe budu jedinstvene po tom pitanju jer svi podjednako ispastaju radi stoke u savezu, dolazi do ovoga kada je vise vazno iz kojeg si grada i za koji klub navijas. mentalitet naseg naroda me ne prestaje iznenadjivati....ali i zabrinjavati. :roll:
Bravo majstore na postu svaga ti cast slazem se s tobom 100%
nineac

Post by nineac »

Nek si mostarac odrastao u metropoli! De nas jos malo pouci civilizacijskim manirima!
mostarac

Post by mostarac »

nineac wrote:Nek si mostarac odrastao u metropoli! De nas jos malo pouci civilizacijskim manirima!
vama ocito u Zenici treba i to onako da se od bukvara krene. Jest da ni ostali gradovi u BiH ne spadaju u neke sad visoke skole, ali Zenicacni svoje civilizacijske manire vecinom tek treba da pocnu da sticu. Onako kako se Zenicani ponasaju jos od spominjanja Markala je prije svega primitivno, oloski, jadno, nisko u naravno mega provincijski i malogradjanski.
Koliko god vi Zenicani mislili da ste nesto posebno, a jeste u negativnom smislu, i furali se na neke furke nepoznate normalnim ljudima, toliko ce vas ostali zalit i smijat vam se, a ponekad biti i bijesni, ali pozitivno misljenje nikad nece imati. Ne vidim nikakav razlog da neko u dresu Sarajeva ili Zelje ne bi smio proci Zenicom ili obrnuto. Kome vi ugrozavate sigurnost i odakle vam pravo? Vas grad ili sta? Nego treba jednom neko ponijet pistolj sa sobom i ta 2-3 manijaka sto se zalete lijepo ohladit i rjesice se stvar jer se nazalost u ovoj zemlji stvari najefikasnije rjesavaju tako i to je jedini moguci nacin :(
Ako se po starom mostu slobodno setaju u dresovima hrvatske reprezentacije (sto je meni normalno), a ko ne vjeruje nek vidi, zaista je jadno i zalosno da neko ne smije ici zenicom zbog svog dresa. U Sarajevu sam bio 6 godina, ali nisam cuo da je neko dobio batine iz cista mira onako jer je nosio dres Celika, a obrnute slucajeva imamo nazalost priliku primjetiti svaki dan u novinama. Svoje komplekse kojih ste ocito puni i koji vam kipe na sve strane dragi moji Zenicani lijecite na drugacije nacine a ne batinama, jer batine su sredstvo izrazavanja glupih ljudi.
koop

Post by koop »

mostarac wrote:
nineac wrote:Nek si mostarac odrastao u metropoli! De nas jos malo pouci civilizacijskim manirima!
vama ocito u Zenici treba i to onako da se od bukvara krene. Jest da ni ostali gradovi u BiH ne spadaju u neke sad visoke skole, ali Zenicacni svoje civilizacijske manire vecinom tek treba da pocnu da sticu. Onako kako se Zenicani ponasaju jos od spominjanja Markala je prije svega primitivno, oloski, jadno, nisko u naravno mega provincijski i malogradjanski.
Koliko god vi Zenicani mislili da ste nesto posebno, a jeste u negativnom smislu, i furali se na neke furke nepoznate normalnim ljudima, toliko ce vas ostali zalit i smijat vam se, a ponekad biti i bijesni, ali pozitivno misljenje nikad nece imati. Ne vidim nikakav razlog da neko u dresu Sarajeva ili Zelje ne bi smio proci Zenicom ili obrnuto. Kome vi ugrozavate sigurnost i odakle vam pravo? Vas grad ili sta? Nego treba jednom neko ponijet pistolj sa sobom i ta 2-3 manijaka sto se zalete lijepo ohladit i rjesice se stvar jer se nazalost u ovoj zemlji stvari najefikasnije rjesavaju tako i to je jedini moguci nacin :(
Ako se po starom mostu slobodno setaju u dresovima hrvatske reprezentacije (sto je meni normalno), a ko ne vjeruje nek vidi, zaista je jadno i zalosno da neko ne smije ici zenicom zbog svog dresa. U Sarajevu sam bio 6 godina, ali nisam cuo da je neko dobio batine iz cista mira onako jer je nosio dres Celika, a obrnute slucajeva imamo nazalost priliku primjetiti svaki dan u novinama. Svoje komplekse kojih ste ocito puni i koji vam kipe na sve strane dragi moji Zenicani lijecite na drugacije nacine a ne batinama, jer batine su sredstvo izrazavanja glupih ljudi.
Stvarno nisam imao namjeru da ostavljam post na ovoj temi, ovo sto se desilo je u najmanju ruku zalosno. Ali zbog komentara ovakve, u nedostatku bolje rijeci, stoke, kao sto je doticni pod nickom mostarac moram.
Haharu jedan odakle tebi pravo, da zbog sacice navijaca citavu populaciju jednoga grada tako pljujes? Zenica mozda ima kracu historiju nego drugi gradovi u BiH (mada je i ovo diskutabilno u najmanju ruku), ali ti si zivi dokaz da primitivizam i provincijalizam nemaju veze sa historijom (ako je ikome normalnom trebao dokaz) nego sa stanjem uma, ili nedostatkom istoga.

Simptomaticno je kako, jel' se neki belaj desi u ZE, horski se dignete da pricate o zenickim fukarama, primitivcima, provincijalcima.

Tuzno, zalosno, al' ponajvise ogavno.

Fuj, fuj, fuj.
mostarac

Post by mostarac »

koop wrote:
mostarac wrote:
Stvarno nisam imao namjeru da ostavljam post na ovoj temi, ovo sto se desilo je u najmanju ruku zalosno. Ali zbog komentara ovakve, u nedostatku bolje rijeci, stoke, kao sto je doticni pod nickom mostarac moram.
Haharu jedan odakle tebi pravo, da zbog sacice navijaca citavu populaciju jednoga grada tako pljujes? Zenica mozda ima kracu historiju nego drugi gradovi u BiH (mada je i ovo diskutabilno u najmanju ruku), ali ti si zivi dokaz da primitivizam i provincijalizam nemaju veze sa historijom (ako je ikome normalnom trebao dokaz) nego sa stanjem uma, ili nedostatkom istoga.

Simptomaticno je kako, jel' se neki belaj desi u ZE, horski se dignete da pricate o zenickim fukarama, primitivcima, provincijalcima.

Tuzno, zalosno, al' ponajvise ogavno.

Fuj, fuj, fuj.
stoko jedna citaj moj prvi ili drugi post na ovoj temi pa se onda javi. Tu sam jasno naglasio neke stvari.

P.S. obzirom da se citava BiH digne da prica o vama i bude protiv vas onda mora da je do nas, a ne do vas :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Cuj cijela Bosna :D ...ako je par pitara zajedno s tobom cijela nasha...:D...da se roknem namah... :lol: .
Santos

Post by Santos »

Mostarac svaka ti dala sve si im objasnio.Lazu petljaju foliraju.Ja idem na Zeljine tekme maltene 30 god, malo nekad se zakuha ali price njihove o prebijanju i ostalom.Kontaju da su u centru paznje.Koga boli kurac sto si ti iz Zenice i hodas Sarajevom.Mislis svi u tebe gledaju hej divi onog on je Zenicanin.Pa Mostarci su protiv Zelje njih 2.000 hodali ljudi cjeli dan po gradu mjenjali se salovi pilo se zajedno pa kako vas nije stid tih ljudi.Ugledajte se malo.I ne serite jer ja imam havera Zenicanina Mirsu i Bilog i to su prave ljudine bez kompleksa nize vrjednosti poput pojedinih Robijasa.
koop

Post by koop »

…sto ne znaci da Zenica do 1945. nije bila vukojebina…
… momcima, ta primitivna sredina nije zasluzila nista vise od cimburijade, jer ta manifestacija jedino prilici njihovom mentalnom sklopu!...
… A usa kerovi, bili ste selo u blizini travnika do 1945, godine i onda su vas naselili iz vukojebina i sad vi kao grad…

jel' se ovo logov'o neko pod tvojim nickom?
mostarac

Post by mostarac »

koop wrote:…sto ne znaci da Zenica do 1945. nije bila vukojebina…
… momcima, ta primitivna sredina nije zasluzila nista vise od cimburijade, jer ta manifestacija jedino prilici njihovom mentalnom sklopu!...
… A usa kerovi, bili ste selo u blizini travnika do 1945, godine i onda su vas naselili iz vukojebina i sad vi kao grad…

jel' se ovo logov'o neko pod tvojim nickom?
jesam to sam napisao i nisam nista slagao

P.S. sta fali cimburijadi? Meni je to skroz OK manifestacija
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

muthafuca wrote:ko robijasima garantuje da mogu da se komotno secu sarajevom sa salom robijasa.
Naravno niko jer su sami sve ovo poceli jos kad su bez ikakvog povoda poceli psovati markale sto je svakog normalnog covjeka u ovoj zemlji sokiralo.:x
Poslije toga je na kosarkaskoj utakmici celik-bosna u zenici pred oko 3000
ljudi pjevana i pjesma "uvijek si nam mrsko bilo sto te nije porusilo,mrzim saraj'vo mrzim saraj'vo..." :x Pjesma je pjevana i na fudbalskim utakmicama celik-zeljo celik-sarajevo... :x

Kada su prvi put reprezentativci iz grada sarajeva (buki i skoro) zaigrali za A reprezentaciju na bilinom polju svaki njihov dodir s loptom je popracen zvizdukom. :x
Normalan sljed dogadjaja je bio da onda sarajevski navijaci pocnu zvizdati kada je baho najavio navijace iz zenice...

Neko je rekao da bi i mi zvizdali reprezentativcima iz celika ,taj neko neka pogleda snimak kad vec nije bio na utakmici mlade reprezentacija i neka vidi kako je docekan vrsajevic na kosevu kada je ulazio u igru .Senad brkic je igrao za repku jednom i nikad vise, na kosevu,takodjer mu se nije zvizdalo...
Pisao sam vec jednom o majicama koje se prodaju u zenici tipa "neka cvjeta ljubav nek' se radja dan -nek' svako dijete mrzi glavni grad..."

Ja ne znam sta je u vasim glavama ali ocito imate velikih problema u njoj.
:x
Last edited by Krigla_Sa on 13/10/2006 13:24, edited 4 times in total.
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

nineac wrote: Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.
Sta si ti,njihov glasnogovornik???
Ti ba sve znas,mene cudi da te rusi nisu kidnapovali...

Haj molim vas tuzlaci i mostarci recite jeli vas ikad iko ruzno pogledao na utakmicama repke na kosevu samo zato sto ste iz tuzle ili mostara i sto nosite dres ili sal svog kluba na utakmici bosne koju ste dosli podrzati sa ostalim navijacima.
Evo nineac vas glasnogovrnik tvrdi da ste batine dobijali
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

dzaba se trudite pisete,pojasnjavate,ubjedjujete..neki ljudi jednostavno ne zele ili ne mogu da shvate neke stvari
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Prije ne zele:D:D

glupost je neunistiva...
shadow

Post by shadow »

Ja protiv zenice ili bolje reci robijasa nisam imao nista sve dok nisu poceli srati sa onim skandiranjima za markale, spicastu stijenu i slicno. Do tada je to bilo samo jedno solidno gostovanje na koje smo uvijek isli u velikom broju. Ali nakon tih skandiranja zgadili su mi se. I boli me qrac sto su kasnije to pokusali izgladiti i na neki nacin se izvinuti, ja to izvinjenje jednostavno ne prihvatam. Treba biti bolestan pa tako nesto izvaliti za gradjane grada koji je 4 godine bio pod opsadom, rusen i razoren, hiljade mrtvih i ranjenih. Sarajevo i njegovi gradjani sigurno nisu zasluzili da ih neko proziva na jedan tako jadan nacin. Sami ste sebi objavili neku vrstu navijackog rata.
Bobi, nije tacno da se radi samo o sacici pitara i mostarcima, vjeruj mi da tako misle svi navijaci iz glavnog grada bilo da smo to mi ili manijaci, bujrum pa pitaj. Mislim da se sami trebate zapitati cemu vodi to vase ponasanje, na ovaj nacin nikad necete steci nikakav respekt, idete u pogresnom pravcu.
Mostarci i Red Army- OK, znaju se neke osnovne norme i navijacki kodeksi. Zato su uvijek dobrodosli.
Ne mogu isto reci i za fukare jer se u Tuzli nazalost osjecam kao da sam dosao u Cacak, i oni bi se mogli zapitati cemu tolika yugonostalgija i mrznja prema glavnom gradu.

Ode tema u 3 lijepe ali jebi ga, mozda i nije lose ljudima dati do znanja sta ko o kome misli i zasto pa da svi na tome mozemo poraditi za bolje sutra.
Kaiser

Post by Kaiser »

Image

:bih:

:thumbup:
Kaiser

Post by Kaiser »

---
Last edited by Kaiser on 13/10/2006 15:51, edited 1 time in total.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma treba kljucat.ovu temu,jer ovdje ne postoji realnost niti dijalog,uzaludno je sve..ne mozes nekoga pljunuti u lice pa reci izvini,to tako jednostavno ne ide,barem sto se mene tice.
Kaiser

Post by Kaiser »

A kako to ide? :roll:

Ja niti sam kad psovao Markale niti išta drugo sarajevsko, niti se izvinjavao za to. Kao niti bilo ko od mojih prijatelja, navijača oba kluba i Čelika i Sarajeva (doduše, nisu to navijači sa čelikovog "Juga" i koševskog Sjevera, već ona tiha većina ostalih).

Ali ovo je po mome mišljenju jako bitno-ako ćete vi, pitari, tako reći-psovali ste Markale, nema više sa vama priče, onda je to krug u kojemu ćemo se vrtiti dovijeka. A jedno zlo vodi drugome i nikad mira između ove dvije grupe navijača!

p.s. boli mene za navijače kao takve, i jedne i druge! Meni je bitan moj Čelik, koji je postojao skoro 40 godina prije nego su Robijaši oformljeni
Smith17

Post by Smith17 »

Krigla_Sa wrote:
nineac wrote: Moji su prijatelji dobili batina u sarajevu zbog celikovog sala, majice i sl. Dobijali su i mostarci, i tuzlaci u sarajevu.

Haj molim vas tuzlaci i mostarci recite jeli vas ikad iko ruzno pogledao na utakmicama repke na kosevu samo zato sto ste iz tuzle ili mostara i sto nosite dres ili sal svog kluba na utakmici bosne koju ste dosli podrzati sa ostalim navijacima.
Ti iz Zenice jesu dobili batine iz jednog prostog razloga-što su ih tražili.
Ne znam kako ostali tumače dolazak na utakmicu reprezentacije u crveno-crnim dresovima i čelikovim šalovima ali to je ovdje kod nas u "mahali" provokacija ili "traženje batina"...

Isto tako prolaze i momci u Zenici koji se pojave sa šalom Sarajeva ili Želje...identično,tako da o tome ne treba raspravljati ...to je tako i tako će i biti.

A ostale navijačke grupe niko nije ni ružno pogledao( ne mogu tvrditi da nije bilo konflikata ali nije sigurno zato što su navijači iz drugog grada.može biti samo ako je u pitanju nešto privatno)...
Oi

Post by Oi »

Smith17 wrote:
Krigla_Sa wrote:

Ti iz Zenice jesu dobili batine iz jednog prostog razloga-što su ih tražili.
Ne znam kako ostali tumače dolazak na utakmicu reprezentacije u crveno-crnim dresovima i čelikovim šalovima ali to je ovdje kod nas u "mahali" provokacija ili "traženje batina"...

Isto tako prolaze i momci u Zenici koji se pojave sa šalom Sarajeva ili Želje...identično,tako da o tome ne treba raspravljati ...to je tako i tako će i biti.

A ostale navijačke grupe niko nije ni ružno pogledao( ne mogu tvrditi da nije bilo konflikata ali nije sigurno zato što su navijači iz drugog grada.može biti samo ako je u pitanju nešto privatno)...
bravo za post! tu je sve receno!
drage sarajlije - ako neko na tekmu repke u sarajevu dodje u celikovim obiljezjima, slobodno ga udarajte, jer batine znaju opametiti!

isto vazi i kod nas u zenici.... jer ja dres zelje, sarajeva, veleza... na utakmici u zenici smaram provokacijom, kao i vecina zenicana!
dodji sa salom ili dresom reprezentacije, niko te nece ruzno pogledati (osim ako sam ne trazis belaj)
baracuda

Post by baracuda »

Šta ovi novinari znaju baljezgati koješta i lagati... pa u čitavoj državi nemamo 2000 likova koji bi se zaletili na muriju, a oni pričaju o nekakvoj cifri od 2000 likova koji učestvuju u tuči u Zenici :-)
A ono šta se vidi na snimku, ako je ono tuča... ja sam slon...jedan ker maše pendrekom, a ostali ko nešta mašu rukama u prazno... nidje veze :-)
Locked