Nerealne ocjene ?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Unitedforever

#51 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Unitedforever »

jabidapitam wrote:
Unitedforever wrote:Krhko je znanje i u učenika i u profesora. I kako je uopšte došlo do toga da je jedan čovjek kompetentan da ocjenjuje drugog i da mu kroji sudbinu. Što manje škole, što više prakse i svijet će biti puno ljepši i produktivniji. Sve nekakve knjige, ispiranje mozgova, nekakvi nadobudni ocjenjivači nečijeg znanja, nekakvi magistri, inžinjeri. A niko ne zna zavrnuti sijalicu. Ne brini za nerealne ocjene, slobodno mu se nagovori, i najgori su završili škole.
Pa do tog je doslo tako sto je ovaj koji ocjenjuje zavrsio prvo skolu i postane kompetentan. Ja kako bi drugacije. Metodom pokusaja i pogreske. Et sad nam ni skole ne trebaju....
Ovakve sigurno ne trebaju, jadni li su ovi što sad završavaju škole, niko ne zna č i ć. Mora da su i ovi upravni odbori što izabraše Sebiju isto kompetentni jer su tobože završili visoke škole. Visočije je moje spolovilo nego njihove škole.
cyprus

#52 Re: Nerealne ocjene ?

Post by cyprus »

A gledaj to ovako... sigurno iz nekog drugog predmeta imaš i neku ocjenu koja je nerealno visoka :mrgreen: tako da kad se sve izravna, fer je :mrgreen:
Last edited by cyprus on 16/03/2013 14:57, edited 1 time in total.
jabidapitam

#53 Re: Nerealne ocjene ?

Post by jabidapitam »

Unitedforever wrote:
jabidapitam wrote:
Unitedforever wrote:Krhko je znanje i u učenika i u profesora. I kako je uopšte došlo do toga da je jedan čovjek kompetentan da ocjenjuje drugog i da mu kroji sudbinu. Što manje škole, što više prakse i svijet će biti puno ljepši i produktivniji. Sve nekakve knjige, ispiranje mozgova, nekakvi nadobudni ocjenjivači nečijeg znanja, nekakvi magistri, inžinjeri. A niko ne zna zavrnuti sijalicu. Ne brini za nerealne ocjene, slobodno mu se nagovori, i najgori su završili škole.
Pa do tog je doslo tako sto je ovaj koji ocjenjuje zavrsio prvo skolu i postane kompetentan. Ja kako bi drugacije. Metodom pokusaja i pogreske. Et sad nam ni skole ne trebaju....
Ovakve sigurno ne trebaju, jadni li su ovi što sad završavaju škole, niko ne zna č i ć. Mora da su i ovi upravni odbori što izabraše Sebiju isto kompetentni jer su tobože završili visoke škole. Visočije je moje spolovilo nego njihove škole.
Neka si ti svoje spolovilo ubacio u komentar... :roll:
irmanon

#54 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Asana wrote:
irmanon wrote: Ma ko je to ona da ja njoj ne smijem ? Dodje na posao isfustrirana, valjda je ne zadovoljava muz i na meni se pocne istresati svoje frustracije. A niko nije komentarisao sto mi je razredna rekla kada sam je pitao da hocu pred komisijom odgovarati, kaze : "Ma mrs ba, da znas, onda bi ti bio na njenom mjestu" -.- Jao logike i sa takvim osobama pricati ? I da, tako govore sa nama, nije im strano ni da uvrijede. A imam jos iskustava, kao sa jednim profesorom u 2om razredu, neki seljacic dosao i uvrijedio me, nebitno sada sta je rekao uglavnom vjerujte mi nije nimalo primjereno :lol: , onda sam ga sacekao poslije skole :shock: i zacudo, odjednom je pucao mucati.
Nikad nisam bio problem, :-? mrava bukvalno ne bi zgazio, ali neke osobe zasluzuju degenek :-) , ako je profesor nije on nikakva vlast, imam i ja jednog clana familiji koji radi u prosvjeti pa ih ne branim.
Decko dragi, u par postova sli lijepo objasnio ko si i kako se ponasas, sada svi bolje razumijemo tvoju profesoricu ...

bahatoscu se uvijek prikrivalo neznanje
Nisi me shvatila, ako si ti takva osoba kada te neko uvrijedi tako da ti je neugodno o tome pricati pa ti to presutis, tvoj problem. Ponos mi je vazniji nego skola ili sta ce neki Bosnjo misliti o meni. Da su barem moji vrsnjaci kao ja, sad sam ja ispao los sto nisam babin sin pa da imam 70 neopravdanih i da me ne izbace iz skole, preko 10 puta zapisan u dnevnik, ima i takvih slucajeva kod mene. Zakonski bi taj davno letio iz skole. Eh takav ima 5, sto ne zna sastaviti dvije proste recenice.
irmanon

#55 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

cyprus wrote:A gledaj to ovako... sigurno iz nekog drugog predmeta imaš i neku ocjenu koja je nerealno visoka :mrgreen: tako da kad se sve izravna, fer je :mrgreen:
Vidi drug, nije meni problem kada imam 2 iz nekog predmeta kojeg ne znam ili ne volim (kao npr. matematika, lijen sam bio da je vjezbam nisam je godinama ni taknuo i sada imam problem) ali ono sto volim i iz cega raspolozam znanjem veoma dobrim (Engleski) ja da nemam 5, to mi je krivo.

Iskreno, ponos je jedan od glavnih krivaca mogu reci sto nemam 5 kod nje i sto se brzo ljutim, da se ulizujem kao drugi mogao bih bez problema, ali radije cu zivjeti ponosno i dostojanstveno nego kao kukavica i da se na taj nacin provlacim kroz zivot.
Asana

#56 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Asana »

Ma shvatila sam ja tebe jako dobro. Ne postujes druge, a htio bi da te postuju.
Locked