Ovakve sigurno ne trebaju, jadni li su ovi što sad završavaju škole, niko ne zna č i ć. Mora da su i ovi upravni odbori što izabraše Sebiju isto kompetentni jer su tobože završili visoke škole. Visočije je moje spolovilo nego njihove škole.jabidapitam wrote:Pa do tog je doslo tako sto je ovaj koji ocjenjuje zavrsio prvo skolu i postane kompetentan. Ja kako bi drugacije. Metodom pokusaja i pogreske. Et sad nam ni skole ne trebaju....Unitedforever wrote:Krhko je znanje i u učenika i u profesora. I kako je uopšte došlo do toga da je jedan čovjek kompetentan da ocjenjuje drugog i da mu kroji sudbinu. Što manje škole, što više prakse i svijet će biti puno ljepši i produktivniji. Sve nekakve knjige, ispiranje mozgova, nekakvi nadobudni ocjenjivači nečijeg znanja, nekakvi magistri, inžinjeri. A niko ne zna zavrnuti sijalicu. Ne brini za nerealne ocjene, slobodno mu se nagovori, i najgori su završili škole.
Nerealne ocjene ?
-
Unitedforever
#51 Re: Nerealne ocjene ?
- cyprus
#52 Re: Nerealne ocjene ?
A gledaj to ovako... sigurno iz nekog drugog predmeta imaš i neku ocjenu koja je nerealno visoka
tako da kad se sve izravna, fer je 
Last edited by cyprus on 16/03/2013 14:57, edited 1 time in total.
-
jabidapitam
#53 Re: Nerealne ocjene ?
Neka si ti svoje spolovilo ubacio u komentar...Unitedforever wrote:Ovakve sigurno ne trebaju, jadni li su ovi što sad završavaju škole, niko ne zna č i ć. Mora da su i ovi upravni odbori što izabraše Sebiju isto kompetentni jer su tobože završili visoke škole. Visočije je moje spolovilo nego njihove škole.jabidapitam wrote:Pa do tog je doslo tako sto je ovaj koji ocjenjuje zavrsio prvo skolu i postane kompetentan. Ja kako bi drugacije. Metodom pokusaja i pogreske. Et sad nam ni skole ne trebaju....Unitedforever wrote:Krhko je znanje i u učenika i u profesora. I kako je uopšte došlo do toga da je jedan čovjek kompetentan da ocjenjuje drugog i da mu kroji sudbinu. Što manje škole, što više prakse i svijet će biti puno ljepši i produktivniji. Sve nekakve knjige, ispiranje mozgova, nekakvi nadobudni ocjenjivači nečijeg znanja, nekakvi magistri, inžinjeri. A niko ne zna zavrnuti sijalicu. Ne brini za nerealne ocjene, slobodno mu se nagovori, i najgori su završili škole.
-
irmanon
#54 Re: Nerealne ocjene ?
Nisi me shvatila, ako si ti takva osoba kada te neko uvrijedi tako da ti je neugodno o tome pricati pa ti to presutis, tvoj problem. Ponos mi je vazniji nego skola ili sta ce neki Bosnjo misliti o meni. Da su barem moji vrsnjaci kao ja, sad sam ja ispao los sto nisam babin sin pa da imam 70 neopravdanih i da me ne izbace iz skole, preko 10 puta zapisan u dnevnik, ima i takvih slucajeva kod mene. Zakonski bi taj davno letio iz skole. Eh takav ima 5, sto ne zna sastaviti dvije proste recenice.Asana wrote:Decko dragi, u par postova sli lijepo objasnio ko si i kako se ponasas, sada svi bolje razumijemo tvoju profesoricu ...irmanon wrote: Ma ko je to ona da ja njoj ne smijem ? Dodje na posao isfustrirana, valjda je ne zadovoljava muz i na meni se pocne istresati svoje frustracije. A niko nije komentarisao sto mi je razredna rekla kada sam je pitao da hocu pred komisijom odgovarati, kaze : "Ma mrs ba, da znas, onda bi ti bio na njenom mjestu" -.- Jao logike i sa takvim osobama pricati ? I da, tako govore sa nama, nije im strano ni da uvrijede. A imam jos iskustava, kao sa jednim profesorom u 2om razredu, neki seljacic dosao i uvrijedio me, nebitno sada sta je rekao uglavnom vjerujte mi nije nimalo primjereno, onda sam ga sacekao poslije skole
i zacudo, odjednom je pucao mucati.
Nikad nisam bio problem,mrava bukvalno ne bi zgazio, ali neke osobe zasluzuju degenek
, ako je profesor nije on nikakva vlast, imam i ja jednog clana familiji koji radi u prosvjeti pa ih ne branim.
bahatoscu se uvijek prikrivalo neznanje
-
irmanon
#55 Re: Nerealne ocjene ?
Vidi drug, nije meni problem kada imam 2 iz nekog predmeta kojeg ne znam ili ne volim (kao npr. matematika, lijen sam bio da je vjezbam nisam je godinama ni taknuo i sada imam problem) ali ono sto volim i iz cega raspolozam znanjem veoma dobrim (Engleski) ja da nemam 5, to mi je krivo.cyprus wrote:A gledaj to ovako... sigurno iz nekog drugog predmeta imaš i neku ocjenu koja je nerealno visokatako da kad se sve izravna, fer je
Iskreno, ponos je jedan od glavnih krivaca mogu reci sto nemam 5 kod nje i sto se brzo ljutim, da se ulizujem kao drugi mogao bih bez problema, ali radije cu zivjeti ponosno i dostojanstveno nego kao kukavica i da se na taj nacin provlacim kroz zivot.
- Asana
#56 Re: Nerealne ocjene ?
Ma shvatila sam ja tebe jako dobro. Ne postujes druge, a htio bi da te postuju.