Ocjenu je uvijek cinilo i ispunjavanje obaveza - pisanje zadaca, redovan rad ... Pripremaj se na bolnjski nacin studiranja gdje mozes maksimalno uraditi parcijalne ispite ali ces time dobiti prolaznu ili tek nesto visu ocjenu - ukoliko nisi redovno radio testove, pohadjao nastavu i td ... Medjutim, da je to tako, kaze ti se na pocetku - pa ti izvoli, radi kako hoces.irmanon wrote:Nisam mislio da sam nespreman da ne znam, vec nisam pratio nastavu.. A sto se tice akcenta, ne mislim samo na akcent, dok su moje "kolege" ucile nove rijeci ja nikada nisam imao potrebu za tim.. A dobar sam i u gramatici, ne znam teoretski ali se uvijek dokazem na testu, svi ovi sto imaju petice na kraju dobiju 1 ili 2 a ja uvijek 5 iz zavrsnog testa.. Pa ne znaju prevesti obican tekst ako ga ne vjezbaju a oni imaju 5...Asana wrote:Nemas sta da naucis? Sve znas? Kako onda mozes ikad biti nespreman?irmanon wrote: Stvar je u tome sto nemam sta da naucim, mogu imati 5 ako bi bio aktivan svaki cas, ali ona znaci ceka samo jedan cas da budem nespreman tj da ne uradim zadacu i ne javljam se, imao sam dvije 5 a dala mi je prije nekoliko dana 1 jer dosao sam bolestan nikakav i jos sam morao stajati citav cas (znaci sat i po bolestan sam stajao) kao da sam prvi osnovne, a razlog tome je sto sam se nasmijao drugu koji je inace njen mezimac.
Znanje je znati sta znas i sta ne znas. Ako ti mislis da sve znas, prava si neznalica.
Kladim se da mislis da je tvoj akcent pokupljen iz americkih filmova dokaz kako dobro vladas jezikom... pa zanemarujes gramatiku i pisanje. Istina je, mnogi ljudi koriste strani jezik da se snadju, i dobro ime ide snalazenje, ali im je jezik i dalje jako los. Ako mislis da ti je dovoljno snalazenje a ne i znanje - kao sto neko rece - ne moras ni zavrsavati skolu ...
Reklo bi se da ti vec znas kakvi su zahtjevi tvoje profesorice, ali smatras da ne treba da im odgovoris.
No,, ako stvarno mislis da si zakinut - trazi brate polaganje pred komisijom... i nemoj se iznenaditi ako ti rezultat srusi iluzije o tome kako sve znas.