Nerealne ocjene ?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Asana

#26 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Asana »

irmanon wrote:
Asana wrote:
irmanon wrote: Stvar je u tome sto nemam sta da naucim, mogu imati 5 ako bi bio aktivan svaki cas, ali ona znaci ceka samo jedan cas da budem nespreman tj da ne uradim zadacu i ne javljam se, imao sam dvije 5 a dala mi je prije nekoliko dana 1 jer dosao sam bolestan nikakav i jos sam morao stajati citav cas (znaci sat i po bolestan sam stajao) kao da sam prvi osnovne, a razlog tome je sto sam se nasmijao drugu koji je inace njen mezimac.
Nemas sta da naucis? Sve znas? Kako onda mozes ikad biti nespreman?
Znanje je znati sta znas i sta ne znas. Ako ti mislis da sve znas, prava si neznalica.
Kladim se da mislis da je tvoj akcent pokupljen iz americkih filmova dokaz kako dobro vladas jezikom... pa zanemarujes gramatiku i pisanje. Istina je, mnogi ljudi koriste strani jezik da se snadju, i dobro ime ide snalazenje, ali im je jezik i dalje jako los. Ako mislis da ti je dovoljno snalazenje a ne i znanje - kao sto neko rece - ne moras ni zavrsavati skolu ...
Nisam mislio da sam nespreman da ne znam, vec nisam pratio nastavu.. A sto se tice akcenta, ne mislim samo na akcent, dok su moje "kolege" ucile nove rijeci ja nikada nisam imao potrebu za tim.. A dobar sam i u gramatici, ne znam teoretski ali se uvijek dokazem na testu, svi ovi sto imaju petice na kraju dobiju 1 ili 2 a ja uvijek 5 iz zavrsnog testa.. Pa ne znaju prevesti obican tekst ako ga ne vjezbaju a oni imaju 5...
Ocjenu je uvijek cinilo i ispunjavanje obaveza - pisanje zadaca, redovan rad ... Pripremaj se na bolnjski nacin studiranja gdje mozes maksimalno uraditi parcijalne ispite ali ces time dobiti prolaznu ili tek nesto visu ocjenu - ukoliko nisi redovno radio testove, pohadjao nastavu i td ... Medjutim, da je to tako, kaze ti se na pocetku - pa ti izvoli, radi kako hoces.
Reklo bi se da ti vec znas kakvi su zahtjevi tvoje profesorice, ali smatras da ne treba da im odgovoris.
No,, ako stvarno mislis da si zakinut - trazi brate polaganje pred komisijom... i nemoj se iznenaditi ako ti rezultat srusi iluzije o tome kako sve znas.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#27 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Matijevic_Vlado »

irmanon wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:
irmanon wrote: A po cemu si ti to zakljucio ? Mah joj, zlatni su nasi profesori jelde, pravda vlada u nasem skolskom obrazovnom sistemu, sta ces takva nam je drzava, sva pravedna :D

Tvoje misljenje, ja znam da sam bolji od sviju, eto neka vam se ovi sa Ruskim akcentom prave Englezi u ovom gradu, ja zasigurno necu, imam znanje za sebe, a kada vidim komentare kao sto je tvoj, stvarno se zazelim da postanem kao moji vrsnjaci, wanna be krimosi, odoh i ja u klosare, bye bye school :D
I koga ces na kraju zajebat nego sebe.znanje koje imas tolku ocjenu i dobivas prema tome pametnije bi ti bilo da sjednes i naucis za vise nego da ovde kukas.svako ko je slabo ucio je ganjo neku "pravdu" i trazio krivca u drugima.sto je najtuznije na kraju je moro sjest i naucit a te price da je kriv ovaj ili onaj su zavrsavale zakacene "macku o rep" :D
Stvar je u tome sto nemam sta da naucim, mogu imati 5 ako bi bio aktivan svaki cas, ali ona znaci ceka samo jedan cas da budem nespreman tj da ne uradim zadacu i ne javljam se, imao sam dvije 5 a dala mi je prije nekoliko dana 1 jer dosao sam bolestan nikakav i jos sam morao stajati citav cas (znaci sat i po bolestan sam stajao) kao da sam prvi osnovne, a razlog tome je sto sam se nasmijao drugu koji je inace njen mezimac.
Sta ima englez ? e jesi levat ,cuj stajao sat i po :mrgreen: :mrgreen: ,znaci imao si dvocas i nisi ni na malom odmoru smio sjesti :mrgreen:
Rajvosa26

#28 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Rajvosa26 »

irmanon wrote:
Rajvosa26 wrote:Kako se zamaras glupostima. Za par godina se neces ni sjecati ovih tvojih muka,vec ces sa sjetom i nostalgijom gledati na srednjoskolske dane. Ako znas kao sto tvrdis, super za tebe, koristice ti u zivotu jako. Profesorica takva? Jbg zivot je nepravedan ali ti je to besmislena borba jer ionako uskoro zavrzavas skolu.Uzivaj u mladosti.
Ma kakvo uzivanje u mladosti.. Kazes nostalgijom cu gledati na srednjoskolske dane ? HAHAHAHAAHHA. Nemas pojma drug moj, sve cu gledati sa nostalgijom ali ovaj period mog zivota u srednjoj skoli nikad... I nemoj mi molim te generalizovanja, tipa svi tako govore, svima nedostaje srednja, vjeruj mi meni nece.
Ti si izgleda dosao na forum da cujes samo ono sto zelis cuti. Znas koliko te vecih problema ceka u zivotu da sve ovo sto ti pricas je vjerovatno malo starijim sa foruma smijesno. Kukas oko ocjene a ima ljudi koji su zavrsili fakultete a nemaju posla a djecu imaju npr. Stisni zube i prekini kukat. Moj savjet.
_Belaj_Bager_

#29 Re: Nerealne ocjene ?

Post by _Belaj_Bager_ »

irmanon wrote:Kako bi ste vi postupili, kada biste dobivali nerealne ocijene iz nekog predmeta u kojem ste medju najboljim ako ne i najbolji, profesorica ima svoje ljubimce a vi ako samo na 5 minuta popustite, ona ce to odmah iskoristiti da vam smanji ocijenu. Znaci, maturant sam, imam previse obaveza da bih se peglao pred komisijom sad da polazem ili nesto, ali sta cu u svjedocanstvu ce mi pisati da iz npr Engleskog Jezika imam 3 a zasluzujem 5, ocjena nije mjerilo znanja ali realno svi ce gledati to.

Sta bi vi uradili ? Sva mi je skola debilna, nemam se kome obratiti, ne mozes normalno razgovarati, pitao sam svoju razrednicu ona mi drsko odgovorila tipa kao "ma mrs ba sta hoces ti da znas bio bi na njenom mjestu" pa HALOOO kakva je to logika ? Izgleda moram da se pomirim sa tim ili cu je provocirati do kraja mog skolovanja, a ako me budu namjeravali izbaciti iz skole, tuzim ih ili pozovem inspekciju ako je to uopce moguce ? Jer znam 100% nekoliko stvari koje se krse sa zakonom a koje se desavaju unutar moje skole.

p.s. Nadam se da ce ovo moja profesorica procitati, mlada je :D
Jesi li se žalio mami?
harisaga

#30 Re: Nerealne ocjene ?

Post by harisaga »

Uvijek je toga bilo.Ja sam srednju zavrsio prije 4 godine.Radi se o jednoj gimnaziji,necemo reci kojoj .Od 15ak profesora koji su mi predavali,samo za 4,5 mogu reci da su bili dobri pedagogi i da su dobro poznavali svoj predmet.Ostatak su bili sve mahom nezainteresove,isfrustrirane ,prepotentne neznalice.Ja licno nisam imao nikakvih problema,al mogu da shvatim odakle dolaze ovakve optuzbe.poz
Joker88

#31 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Joker88 »

irmanon wrote: Ma kakvo uzivanje u mladosti.. Kazes nostalgijom cu gledati na srednjoskolske dane ? HAHAHAHAAHHA. Nemas pojma drug moj, sve cu gledati sa nostalgijom ali ovaj period mog zivota u srednjoj skoli nikad... I nemoj mi molim te generalizovanja, tipa svi tako govore, svima nedostaje srednja, vjeruj mi meni nece.

sta oni tebi tamo rade pa si toliko ogorcen :D
koja skola?
It_is_a_Leclerc

#32 Re: Nerealne ocjene ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Tebi nikad ništa ne paše.
Ideš u srednju školu, k'o da ideš u Gulag. :roll: :D
Neradnik

#33 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

Ja nekad naprosto zavidim danasnjim profesorima.Valja sa ovom omladinom izac na kraj.Svi neka svoja prava ganjaju ko da su oni profesori.Predaji pasha umjesto profesora kad imas vece znanje od njega.Jos se neki nađu kompetentni pa komentarisu ljude koji rade a pritom platu ne dobivaju na vrijeme.Bil ti bio frustriran da radis za exere kuci dodjes u frizderu promaja,kasni plata,racuni cekaju niko ne pita imas li.jos se nađu mudraci pa pricaju kako zasluzuju bolje a knjigu dotakli nisu....
Najlakse je samo sebe gledat u zivotu.
Filter

#34 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Filter »

Gospodin_bez_kravate wrote:Ja nekad naprosto zavidim danasnjim profesorima.Valja sa ovom omladinom izac na kraj.Svi neka svoja prava ganjaju ko da su oni profesori.Predaji pasha umjesto profesora kad imas vece znanje od njega.Jos se neki nađu kompetentni pa komentarisu ljude koji rade a pritom platu ne dobivaju na vrijeme.Bil ti bio frustriran da radis za exere kuci dodjes u frizderu promaja,kasni plata,racuni cekaju niko ne pita imas li.jos se nađu mudraci pa pricaju kako zasluzuju bolje a knjigu dotakli nisu....
:-)
jbte logike
Neradnik

#35 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

Filter wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:Ja nekad naprosto zavidim danasnjim profesorima.Valja sa ovom omladinom izac na kraj.Svi neka svoja prava ganjaju ko da su oni profesori.Predaji pasha umjesto profesora kad imas vece znanje od njega.Jos se neki nađu kompetentni pa komentarisu ljude koji rade a pritom platu ne dobivaju na vrijeme.Bil ti bio frustriran da radis za exere kuci dodjes u frizderu promaja,kasni plata,racuni cekaju niko ne pita imas li.jos se nađu mudraci pa pricaju kako zasluzuju bolje a knjigu dotakli nisu....
jbte logike
sta ti nije jasno?popricaj malo sa danasnjim profesorima pa onda komentarisi.i nemoj jest 24 sata pa cu te pitat za raspolozenje.
Sta vi mislite zasto danas profesori strajkuju iz zajebancije jel?Jos ocekujete da vam se krevelje za neznanje?

Lako je napisat post "jbte logike" a pritom mislit da si ispo pametan.
Filter

#36 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Filter »

Gospodin_bez_kravate wrote:
Filter wrote:
jbte logike
sta ti nije jasno?popricaj malo sa danasnjim profesorima pa onda komentarisi.i nemoj jest 24 sata pa cu te pitat za raspolozenje.
Sta vi mislite zasto danas profesori strajkuju iz zajebancije jel?Jos ocekujete da vam se krevelje za neznanje?

Lako je napisat post "jbte logike" a pritom mislit da si ispo pametan.
iskreno se nadam da ne radis u prosvjeti
Neradnik

#37 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Neradnik »

Filter wrote: iskreno se nadam da ne radis u prosvjeti
kazu, nada je kurva. :D
Sunrise00

#38 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Sunrise00 »

cuj provocirati je do kraja skolovanja :lol:
pa samo ces gore zavrsiti :-)
ne mozes se s rogatim bosti...sto rece neko ostani, popricaj s njom, nemoj drsko "STO ON IMA 5 JA 3, JA BOLJE ZNAM". Nece ti niko fino na to odgovoriti
i da, na cas MORAS doci spreman, zadacu MORAS raditi, ma koliko dobro znao :-) hajd dodji na faks i reci asistentu da nisi uradio zadacu jer ti to sve znas ili profesoru i reci "sto ja nemam ocjenu ko on kad znam bolje". I ako si vec bio toliko bolestan i nikakav sto nisi otisao kuci :roll:
ne kazem ja da je njen pristup ispravan, daleko od toga, ali se moras pomiriti s tim :roll: uci se prilagodjavati, trebat ce ti najmanje do penzije :D
MedenoSrce

#39 Re: Nerealne ocjene ?

Post by MedenoSrce »

U pravu je decko ima nerealnu ocjenu trebala mu je dati 2ojku, za trud.
JThomas

#40 Re: Nerealne ocjene ?

Post by JThomas »

kad dođeš na fakultet, pa ga završiš, pa se zaposliš...skontaćeš koliko je nebitno jesi li imao trojku, četvorku ili peticu.

a ako stvarno znaš k'o što kažeš, to je bitno i to će ti ostati.
irmanon

#41 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

Sunrise00 wrote:cuj provocirati je do kraja skolovanja :lol:
ne mozes se s rogatim bosti...sto rece neko ostani, popricaj s njom, nemoj drsko "STO ON IMA 5 JA 3, JA BOLJE ZNAM". Nece ti niko fino na to odgovoriti
i da, na cas MORAS doci spreman, zadacu MORAS raditi, ma koliko dobro znao :-) hajd dodji na faks i reci asistentu da nisi uradio zadacu jer ti to sve znas ili profesoru i reci "sto ja nemam ocjenu ko on kad znam bolje". I ako si vec bio toliko bolestan i nikakav sto nisi otisao kuci :roll:
ne kazem ja da je njen pristup ispravan, daleko od toga, ali se moras pomiriti s tim :roll: uci se prilagodjavati, trebat ce ti najmanje do penzije :D
Ma ko je to ona da ja njoj ne smijem ? Dodje na posao isfustrirana, valjda je ne zadovoljava muz i na meni se pocne istresati svoje frustracije. A niko nije komentarisao sto mi je razredna rekla kada sam je pitao da hocu pred komisijom odgovarati, kaze : "Ma mrs ba, da znas, onda bi ti bio na njenom mjestu" -.- Jao logike i sa takvim osobama pricati ? I da, tako govore sa nama, nije im strano ni da uvrijede. A imam jos iskustava, kao sa jednim profesorom u 2om razredu, neki seljacic dosao i uvrijedio me, nebitno sada sta je rekao uglavnom vjerujte mi nije nimalo primjereno, onda sam ga sacekao poslije skole i zacudo, odjednom je pucao mucati.
Nikad nisam bio problem, mrava bukvalno ne bi zgazio, ali neke osobe zasluzuju degenek, ako je profesor nije on nikakva vlast, imam i ja jednog clana familiji koji radi u prosvjeti pa ih ne branim.
irmanon

#42 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

MedenoSrce wrote:U pravu je decko ima nerealnu ocjenu trebala mu je dati 2ojku, za trud.
Po tvojim postovima sam zakljucio da je tvoj mozak na nivou nekog trinaestogodisnjaka, daleko je tvoje srce od medenog, ako nemas nista konkretno ni pametno reci, bolje nemoj nista. Wanna be furaci sa kliksa :wink:
MedenoSrce

#43 Re: Nerealne ocjene ?

Post by MedenoSrce »

irmanon wrote:
MedenoSrce wrote:U pravu je decko ima nerealnu ocjenu trebala mu je dati 2ojku, za trud.
Po tvojim postovima sam zakljucio da je tvoj mozak na nivou nekog trinaestogodisnjaka, daleko je tvoje srce od medenog, ako nemas nista konkretno ni pametno reci, bolje nemoj nista. Wanna be furaci sa kliksa :wink:
Umjesto sto si protracio vrijeme citajuci moje postove mogao si zadacu uraditi ili malo ponoviti to gradivo iz kojeg imas 3. Promijenila sam misljenje trebala te je oboriti.
irmanon

#44 Re: Nerealne ocjene ?

Post by irmanon »

MedenoSrce wrote:
irmanon wrote:
Umjesto sto si protracio vrijeme citajuci moje postove mogao si zadacu uraditi ili malo ponoviti to gradivo iz kojeg imas 3. Promijenila sam misljenje trebala te je oboriti.
Ma ne da mi se sa tobom raspravljati, glupa si. Makse se seljanko, makse .
MedenoSrce

#45 Re: Nerealne ocjene ?

Post by MedenoSrce »

irmanon wrote: Ma ne da mi se sa tobom raspravljati, glupa si. Makse se seljanko, makse .
Dusa draga, jos nisi naucio komunicirati ni na maternjem jeziku.
Sunrise00

#46 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Sunrise00 »

irmanon wrote:
Sunrise00 wrote:cuj provocirati je do kraja skolovanja :lol:
Ma je to ona da ja njoj ne smijem ? Dodje na posao isfustrirana, valjda je ne zadovoljava muz i na meni se pocne istresati svoje frustracije. A niko nije komentarisao sto mi je razredna rekla kada sam je pitao da hocu pred komisijom odgovarati, kaze : "Ma mrs ba, da znas, onda bi ti bio na njenom mjestu" -.- Jao logike i sa takvim osobama pricati ? I da, tako govore sa nama, nije im strano ni da uvrijede. A imam jos iskustava, kao sa jednim profesorom u 2om razredu, neki seljacic dosao i uvrijedio me, nebitno sada sta je rekao uglavnom vjerujte mi nije nimalo primjereno, onda sam ga sacekao poslije skole i zacudo, odjednom je pucao mucati.
Nikad nisam bio problem, mrava bukvalno ne bi zgazio, ali neke osobe zasluzuju degenek, ako je profesor nije on nikakva vlast, imam i ja jednog clana familiji koji radi u prosvjeti pa ih ne branim.
bra'o :roll:

Skontat ces jedan dan da ces se stalno susretati s takvima, i da ces se morati prema njima ophoditi sa postovanjem makar ga nemao ni trunke za njih. Ali, to je vec kucni odgoj, postovati starije od sebe, a pogotovo profesore (u skoli JESU vlast)...necu te ja tome uciti :)

Kad vidim kakvih ucenika ima, razumijem sve i jednu profesorsku frustraciju :roll:
Last edited by Sunrise00 on 16/03/2013 14:36, edited 1 time in total.
jabidapitam

#47 Re: Nerealne ocjene ?

Post by jabidapitam »

irmanon wrote:Kako bi ste vi postupili, kada biste dobivali nerealne ocijene iz nekog predmeta u kojem ste medju najboljim ako ne i najbolji, profesorica ima svoje ljubimce a vi ako samo na 5 minuta popustite, ona ce to odmah iskoristiti da vam smanji ocijenu. Znaci, maturant sam, imam previse obaveza da bih se peglao pred komisijom sad da polazem ili nesto, ali sta cu u svjedocanstvu ce mi pisati da iz npr Engleskog Jezika imam 3 a zasluzujem 5, ocjena nije mjerilo znanja ali realno svi ce gledati to.

Sta bi vi uradili ? Sva mi je skola debilna, nemam se kome obratiti, ne mozes normalno razgovarati, pitao sam svoju razrednicu ona mi drsko odgovorila tipa kao "ma mrs ba sta hoces ti da znas bio bi na njenom mjestu" pa HALOOO kakva je to logika ? Izgleda moram da se pomirim sa tim ili cu je provocirati do kraja mog skolovanja, a ako me budu namjeravali izbaciti iz skole, tuzim ih ili pozovem inspekciju ako je to uopce moguce ? Jer znam 100% nekoliko stvari koje se krse sa zakonom a koje se desavaju unutar moje skole.

p.s. Nadam se da ce ovo moja profesorica procitati, mlada je :D

:lol: :lol:
Cuj dobije 3 a zasluzi 5, pa kako ti bolan znas koliko zasluzujes? Ako imas neki konkretni dokaz da si nesto pravilno uradio a ona ti prekrizila i sl zali se, ovako je smijesno pravo. E ja ucenika danas, znaju vise od profesora.
Unitedforever

#48 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Unitedforever »

Krhko je znanje i u učenika i u profesora. I kako je uopšte došlo do toga da je jedan čovjek kompetentan da ocjenjuje drugog i da mu kroji sudbinu. Što manje škole, što više prakse i svijet će biti puno ljepši i produktivniji. Sve nekakve knjige, ispiranje mozgova, nekakvi nadobudni ocjenjivači nečijeg znanja, nekakvi magistri, inžinjeri. A niko ne zna zavrnuti sijalicu. Ne brini za nerealne ocjene, slobodno mu se nagovori, i najgori su završili škole.
jabidapitam

#49 Re: Nerealne ocjene ?

Post by jabidapitam »

Unitedforever wrote:Krhko je znanje i u učenika i u profesora. I kako je uopšte došlo do toga da je jedan čovjek kompetentan da ocjenjuje drugog i da mu kroji sudbinu. Što manje škole, što više prakse i svijet će biti puno ljepši i produktivniji. Sve nekakve knjige, ispiranje mozgova, nekakvi nadobudni ocjenjivači nečijeg znanja, nekakvi magistri, inžinjeri. A niko ne zna zavrnuti sijalicu. Ne brini za nerealne ocjene, slobodno mu se nagovori, i najgori su završili škole.
Pa do tog je doslo tako sto je ovaj koji ocjenjuje zavrsio prvo skolu i tako postao kompetentan. Ja kako bi drugacije. Metodom pokusaja i pogreske. Et sad nam ni skole ne trebaju....
Last edited by jabidapitam on 16/03/2013 14:48, edited 1 time in total.
Asana

#50 Re: Nerealne ocjene ?

Post by Asana »

irmanon wrote: Ma ko je to ona da ja njoj ne smijem ? Dodje na posao isfustrirana, valjda je ne zadovoljava muz i na meni se pocne istresati svoje frustracije. A niko nije komentarisao sto mi je razredna rekla kada sam je pitao da hocu pred komisijom odgovarati, kaze : "Ma mrs ba, da znas, onda bi ti bio na njenom mjestu" -.- Jao logike i sa takvim osobama pricati ? I da, tako govore sa nama, nije im strano ni da uvrijede. A imam jos iskustava, kao sa jednim profesorom u 2om razredu, neki seljacic dosao i uvrijedio me, nebitno sada sta je rekao uglavnom vjerujte mi nije nimalo primjereno :lol: , onda sam ga sacekao poslije skole :shock: i zacudo, odjednom je pucao mucati.
Nikad nisam bio problem, :-? mrava bukvalno ne bi zgazio, ali neke osobe zasluzuju degenek :-) , ako je profesor nije on nikakva vlast, imam i ja jednog clana familiji koji radi u prosvjeti pa ih ne branim.
Decko dragi, u par postova sli lijepo objasnio ko si i kako se ponasas, sada svi bolje razumijemo tvoju profesoricu ...

bahatoscu se uvijek prikrivalo neznanje
Locked