Nerad Zimske službe KJKP Rad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

SmokingMan

#76 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by SmokingMan »

muha_sa wrote:u moj ulaz se ulazi stepenicam kojih je ravno 10 :D

prodju pored lopate a mrsko im uzet pa malo ocistit sa stepeništa :-) :-) e takvi su najveci kriticari zimske službe :-)
Radije će i pola sata ići do obližnje kladionice da bi uplatio tiket nego da komšija kaže "Pa red je da i ja pomognem".

Neka gori hala,samo sebi treba očistit,ostali neka pokrenu svoje rezerve sala jer dežurne budale sigurno nema da bi i za njih hamalio.Vrijeme je morževi za pokret... :D
muha_sa

#77 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by muha_sa »

un1ted wrote:Kritičari ne pricaju o izlazu iz zgrade. Ocisveno, kao i ispred garaze.
Pričamo o trotoaru uz saobraćajnice! Pa valjda ja kao pješak trebam doći od tačke A do B bez potrebe da hodam saobraćajnicom. Parkirajte malo automobili pa prošetajte gradom.
ocistit ce dok stignu--postoje neki prioriteti a meni ništa vala ne smeta da malo i zagazim po snijegu

inace--sve i jedan privatnik ciji je ducan iliti prodavnica koja je uz trotoar obavezan je ocistit snijeg ispred prodavnice
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#78 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by mk ultra »

muha_sa wrote:
konektovan wrote:Jutros iz nocne se vracam kuci, ispred ulaza u zgradu niko nije ni dotakao snijeg, valjda se ceka promjena vremena, da se samo otopi i ocisti. Razumio bih kad bi u ulazu bili samo stari ljudi, ali pun quratz testosteronaša ali nece masu da gube, sta li..... :-)
Uzmem fino lopatu i jutarnju gimnastiku uradim, šta cu, nece se samo očistiti...
:thumbup:

pošto sam ja stariji i sjecam se nekdašnjih velikih snježnih padavina u SA :) obaveza nam je bila da svak ispred svoje avlije trotoar ocisti :-D pošto nije bilo ledine vec drito cesta nikakav problem--pobacaš snijeg a komunalci pokupe i drito u Miljacku

a tramvaji ispred sebe gurali zakacenu za tramvaj grtalicu i tako cistili prugu ispred
Nekad je bilo sramota da nije ocisceno, al jbg

Tako i mene gledaju kad ispred kuce cistim, ili kanal za odvod kisnice na cesti otvorim od lisca i pijeska kad kisa nanese, a svi mogu kroz lokvu 10cm dubine proci :-)

I sadasnja politika ti je

Jednom si ocistio, uvijek cistis
Ako nije ocisceno ti si kriv :lol:
kabal1337

#79 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by kabal1337 »

criticos wrote:Jutros sam izašao ispred zgrade i počeo čistiti snijeg. U tih 1h čišćenja, od 10-tak susjeda koji su izašli iz zgrade, trojica u bili od 20-30 godina i proletili su pored mene kao duhovi bez pozdrava. Većina prolaznika me je gledala u čudu sa blago ciničnim osmjehom na licu iskazujući reakciju ''vidi ove budale''. Dok god nismo u stanju izaći iz svoji stanova i kuća i ispred svog ulaza ili praga počistiti, nemamo pravo kritikovati, pogotovo dok snijeg još uvijek propadava.
Sve to treba nasamarati
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#80 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Matijevic_Vlado »

Ja bih svakom penzioneru zaduzio po lopatu, solju caja i 2 kifle. Nek nam ociste a ne samo da udisu zrak i cifru uzimaju.
muha_sa

#81 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by muha_sa »

ne do bog da im je auto pola dana zatrpano--tad se može gazat po snijegu i smrzavat se

ne branim ja komunalce :-) nit mi pada na pamet da ih branim :-) ne do mi dragi bog

samo jedno --moramo bit malo samokriticni i svak se upitat šta je uradio da mu bude ljepši iliti prohodniji put do kuce, ulaza u zgradu il na parking
hali gali halid

#82 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by hali gali halid »

Jutros u 7h fino lopatu i ocistim ispred svog i susjednog ulaza :thumbup:
Prpa.ba

#83 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Prpa.ba »

Neobicno je da upravitelji ne koriste priliku i ne ukljuce uslugu ciscenja snijega po uzoru na usluge ciscenja ulaza. Svaka dva dana tokom snijeznih perioda ljudi dodju na teren, ako nije ocisceno podrazumijeva se da ce ocistiti oni i to masno naplatiti. :D
spreca

#84 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by spreca »

Haris033 wrote: Nadji mi jednu zemlju ili jedan grad gdje su ulice 100% očišćene po ovakvim vremenskim uslovima?
Najlakse je sjesti uz comp ili mobitel i kritikovati.
Moskva.....ulice i trotoari ispred zgrada itd su uvijek ociscene bez obzira koliko je snijega palo i kakve su temp. i nikada stanovnici ne ciste nista....sve ulice su iste nema veze u kom dijelu gradu se nalaze
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#85 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by un1ted »

Evo opet sam prosetao vani i cinjenica je da smo uhljupi:

-debil cisti auto, iako snijeg moze gurati u stranu gdje nikome ne smeta, on baca na vec ocisceni ulaz zgrade.
-samo jedan ulaz zgrade ociscen, ostali drkaju kurac
-niti jedne stepenice nisu ociscene, bogu hvala pa imam snage za sebe, ne cistio ja ostalim debilima
-komsija cisti i baca snijeg na saobracajnicu hahahahha :bih:

Moram li napomenuti da trotoar sa desne strane nije ociscen niti jednom ove zime? Ne postoji trotoar sa lijeve strane, a pjesaci moraju ici glavnom saobracajnicom odakle saobracaju automobili, kaomioni, gradski prevoz. Zar za ovo postoji opravdanje? Snijeg pada vec 7 dana i NITI JEDAN SLOJ nije ociscen.
Bloo
Globalna šefica

#86 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Bloo »

U Hrvatskoj, Zagreb fino okace spisak stanara po danima.
I stvarno, staro i mlado lopata ispred ulaza.
ko ne lopata, taj plati globu.
ko lopata taj vrijedi
spreca

#87 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by spreca »

Bloo wrote:U Hrvatskoj, Zagreb fino okace spisak stanara po danima.
I stvarno, staro i mlado lopata ispred ulaza.
ko ne lopata, taj plati globu.
ko lopata taj vrijedi
To me podsjeca na price na radne obaveze posle drugog svjetskog rata u Yu....kod toliko svremene tehnike za ciscenje od manje pa do najvece u XXI vijeku narod lopata ulice ...sta reci...Balkan je ovo
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#88 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by un1ted »

Pa evo, cijeli prostor ispred i oko zgrade nije ocicesn. Ako stanari ne plate nekome da ocisti, ili sami ne ociste, ko ce da ocisti?
espn

#89 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by espn »

U mojoj ulici uopce nije ociscen trotoar. Cesta jeste dobro ociscena, trotoar nije.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#90 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by konektovan »

Kod mene maloprije grtalica za trotoar došla i ocistila cik cak, ne moze od parkiranih automobila. :-) Jutros veca prošla, ocistila ulicu, naselje mojmilo....
Tesla Edison

#91 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Tesla Edison »

Sinoć prolazim ulicom Bulevar Meše Selimovića iz pravca Stupa prema Pofalićima i nisam vidio niti jednu jedinu grtalicu. Snijega na kolovozu je bilo cca 5 cm debljine.
Ovaj KJKP RAD treba pod hitno ugasiti i dati posao privatniku.
mk ultra

#92 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by mk ultra »

TESLA_EDISON wrote:Sinoć prolazim ulicom Bulevar Meše Selimovića iz pravca Stupa prema Pofalićima i nisam vidio niti jednu jedinu grtalicu. Snijega na kolovozu je bilo cca 5 cm debljine.
Jesi li prosao?
Haris033

#93 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Haris033 »

TESLA_EDISON wrote:Sinoć prolazim ulicom Bulevar Meše Selimovića iz pravca Stupa prema Pofalićima i nisam vidio niti jednu jedinu grtalicu. Snijega na kolovozu je bilo cca 5 cm debljine.
Koji ti to SF film gledas? :lol:
man_464

#94 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by man_464 »

Haris033 wrote:
man_464 wrote:Ulica 1. Prioriteta. Live:
Image
Ulica 2. Prioriteta. Live:
Image
Nadji mi jednu zemlju ili jedan grad gdje su ulice 100% očišćene po ovakvim vremenskim uslovima?
Najlakse je sjesti uz comp ili mobitel i kritikovati.
Za primjer sam namjerno uzeo glavne gradske ulice. Nema ih važnijih od ove dvije. Čišćenje = 0.

Nemam namjeru pljuvati RAD. Ja tipkam sa mobitela nakon sto sam sve oko kuće očistio i sad mogu da i bacim barem malu kritiku na ipak nemar. Makar se glavne ulice mogu drzati čistim.
criticos

#95 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by criticos »

man_464 wrote: Za primjer sam namjerno uzeo glavne gradske ulice. Nema ih važnijih od ove dvije. Čišćenje = 0.

Nemam namjeru pljuvati RAD. Ja tipkam sa mobitela nakon sto sam sve oko kuće očistio i sad mogu da i bacim barem malu kritiku na ipak nemar. Makar se glavne ulice mogu drzati čistim.
Zamolio sam danas sestru da mi iz Austrije pošalje fotku. Makar su mogli ti austrijanci da glavne ulice održe čistim. Aloooo, austrijaci :twisted:

Image

Kada nešto uzimaš za primjera, onda je red da ponudiš i neke paralele. Uloviti noćnu sliku u jeku propadavanja snijega i pametovati je više spin nego stvarna briga. Danas prijepodne sve glavne ulice su bile samo mokre, bez tragova snijega. Bolje nego u Austriji. Ne branim RAD, ali i mi pretjerujemo!
konektovan

#96 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by konektovan »

criticos wrote:
man_464 wrote: Za primjer sam namjerno uzeo glavne gradske ulice. Nema ih važnijih od ove dvije. Čišćenje = 0.

Zamolio sam danas sestru da mi iz Austrije pošalje fotku. Makar su mogli ti austrijanci da glavne ulice održe čistim. Aloooo, austrijaci :twisted:

Image

Kada nešto uzimaš za primjera, onda je red da ponudiš i neke paralele. Uloviti noćnu sliku u jeku propadavanja snijega i pametovati je više spin nego stvarna briga. Danas prijepodne sve glavne ulice su bile samo mokre, bez tragova snijega. Bolje nego u Austriji. Ne branim RAD, ali i mi pretjerujemo!

Potpis :thumbup:
mk ultra

#97 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by mk ultra »

kako bolan u austriji nisu očistili, na forumu i na komentarima na kliksu kažu da je tamo cesta crna non stop, ljudi šetaju okolo i tope snijeg :lol:
konektovan

#98 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by konektovan »

mk ultra wrote:kako bolan u austriji nisu očistili, na forumu i na komentarima na kliksu kažu da je tamo cesta crna non stop, ljudi šetaju okolo i tope snijeg :lol:
Nema gore sorte od balkanca, al' zato uz dobru kandziju zna i on biti razuman. Pljujemo, kritikujemo, omalavazavamo, ismijavamo, pametujemo vrhunski, tu smo najbolji u svijetu.
Haris033

#99 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Haris033 »

Nema većih pljuvača i kritičara od balkanaca.
Last edited by Haris033 on 07/01/2019 15:12, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#100 Re: Nerad Zimske službe KJKP Rad

Post by Tomahawk11 »

Image
Post Reply