nepovratak izbjeglica

Vodenjak

Post by Vodenjak »

seno1 wrote:
Vodenjak wrote:A ima li neko podatak koliko se Bosnjaka vratilo u Federaciju (sa bosnjackom vecinom), Hrvata u naselja sa hrvatskom vecinom i Srba u RS?
Ne racunam tu one koji su bili raseljeni diljem BiH u toku rata!

Mozda i u tome lezi odgovor?
Ali i pitanje, ZASTO se ne vracaju ako se ne vracaju?
povratak bosnjaka u naselja u federaciji sa nasom vecinom je veci od 90%.to samo govori o grupisanju etnickih grupa.

vj,ako je tako,zasto se u zvorniku tako masovno prodaje imovina.znas li da je broj povratnika na podrucje zvornika bio veci 2002. nego danas.jebi ga,ljudi pokusali da zive ,vidjeli da ne ide,pa sada prodaju kuce.tako je svugdje,nemaju ljudi od cega da zive,a moraju djeci da obezbjede egzistenciju.broj povratnika u istocnu bosnu je katastrofalan,to sam ti vec pisao(provjereni podaci).
Kojih bolan 90%??
Ja pitam za ljude koji su vani!

Koliko ja znam, malo kome pada na pamet da se vraca!
seno1

Post by seno1 »

Vodenjak wrote:
seno1 wrote:
Vodenjak wrote:A ima li neko podatak koliko se Bosnjaka vratilo u Federaciju (sa bosnjackom vecinom), Hrvata u naselja sa hrvatskom vecinom i Srba u RS?
Ne racunam tu one koji su bili raseljeni diljem BiH u toku rata!

Mozda i u tome lezi odgovor?
Ali i pitanje, ZASTO se ne vracaju ako se ne vracaju?
povratak bosnjaka u naselja u federaciji sa nasom vecinom je veci od 90%.to samo govori o grupisanju etnickih grupa.

vj,ako je tako,zasto se u zvorniku tako masovno prodaje imovina.znas li da je broj povratnika na podrucje zvornika bio veci 2002. nego danas.jebi ga,ljudi pokusali da zive ,vidjeli da ne ide,pa sada prodaju kuce.tako je svugdje,nemaju ljudi od cega da zive,a moraju djeci da obezbjede egzistenciju.broj povratnika u istocnu bosnu je katastrofalan,to sam ti vec pisao(provjereni podaci).
Kojih bolan 90%??
Ja pitam za ljude koji su vani!

Koliko ja znam, malo kome pada na pamet da se vraca!
pa nije niko lud da se vrati,iz boljeg u gore.a znamo da je vise od 70% bosnjaka protjeranih iz rs otislo na zapad.ko je lud da se vrati?
Post Reply