Nepotizam BH političara

Post Reply
rokan
Posts: 480
Joined: 23/11/2013 17:32

#1 Re: Nepotizam BH političara

Post by rokan »

nije nepotizam ali je najnoviji primjer kako vlast gura svoje podanike i pokazuje da nema namjeru stati bez obzira na proteste.

Na današnjoj Skupštini JP Željeznice FBiH (ŽFBiH) donesena je odluka o imenovanju članova Nadzornog odbora JP ŽFBiH kojeg sačinjavaju u ime državnog kapitala: Jadranko Stojkić, Šefkija Botonjić, Igor Stojanović, Rasim Muminović i Dalfina Bošnjak, u ime privatnog kapitala Snježana Šindrić, a u ime sindikata ŽFBiH Vanja Pirgić.

Također, održana je i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora ŽFBiH na kojoj je potvrđeno imenovanje Nijaza Puzića, diplomiranog inžinjera saobraćaja, za vršioca dužnosti generalnog direktora-predsjednika Uprave ŽFBiH na period do šest mjeseci, uz prethodno datu saglasnost od Vlade FBiH za donošenje ove odluke, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH.

taj isti sdp-ovac igor stojanovic je i "direktor svih kosarkaskih reprezentacija bih".
http://www.klix.ba/sport/kosarka/igor-s ... a/14020403

i kako ce on biti efikasan kad vise ne zna ni sam koje sve funkcije obavlja?
jugoistocnjak
Posts: 493
Joined: 24/05/2007 07:53

#2 Re: Nepotizam BH političara

Post by jugoistocnjak »

U BPK se polomise bivsi ministri iz S BIH, SDP-a i SDA govoreci kako treba ukinuti "bijeli hljeb", a niko od njih se toga nije htio odreci kad je bilo njihovor vrijeme da "jedu" taj hljeb. :-) Ovo ukljucuje iz preglasnu Dalilu Klovo iz SDP-a.
Par slucajeva nepotizma iz BPK-a:
Bivsi prmijer iz SBIH Salem Halilovic se nije okanio dok nije svoju suprugu zaposlio u poslovnic Telekoma u Gorazdu.
Bivsi pemijer iz SDA Nazif Uruci je upregao budzetske novce da omoguci nekakvu saradnju u oblasti urbanizma izmedju fakultetu u Austriji gdje studira njegov sin i BPK-a. Ovo sve naravno ukljucuje i putovanja u Austriju o trosku budzeta.
Ima jos primjera, ali da cujemo i ostale. :-D
Post Reply