neoborivi dokazi planiranja terorističkog napada u Sarajevu

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
crnileptir
Posts: 81
Joined: 14/08/2006 21:58

neoborivi dokazi planiranja terorističkog napada u Sarajevu

Post by crnileptir » 16/08/2006 23:52

HASANOVIĆ POLICIJI OTKRIO GDJE SE NALAZIO EKSPLOZIV
DNEVNI AVAZ 16 AUGUSTA 2006


Inspektori FMUP-a i jučer su na poziv Tužilaštva pred Sudom BiH svjedočili protiv optuženih za pripremanje terorističkog napada u slučaju „Bektašević i drugi“. Potvrdili su da su pretresom stana koji je optuženi Mirsad Bektašević iznajmio u Novopazarskoj ulici pronađene dvije kape s prorezima za oči „pentagonke“, futrola za pištolj, dva para rukavica, kompas, „Oglasnik od A-Ž“...
U kući optuženog Bajre Ikanovića policajci nisu pronašli ništa sumnjivo, izuzev ruksaka koji je iste marke kao onaj pronađen u stanu u Novopazarskoj. Na ruksaku nađenom kod Ikanovića napisano je ime Mohamed daut i adresa u Velikoj Britaniji.
Policajci su ispričali da im je optuženi Senad Hasanović otkrio da se nedaleko od njegove kuće u šumi u Podgaju, općina Hadžići, nalazi određena količina eksploziva. Hasanović ih je odveo i do tog mjesta. Hasanović je tvrdio da je eksploziv našao dok je brao gljive s prijateljem Muhidinom Osmanovićem.
Svjedočio je i Hamo Mahinić, koji je iznajmio stan Bektaševiću. Pojašnjava da mu je optuženi rekao da je u Sarajevo došao iz Danske kako bi studirao. Unajmio je sprat kuće na dvadeset dana u slučaju da ne „prođe prijemni ispit“ te tražio da ga se ne ometa.
Mahinić je u dva navrata vidio kako Bektašević izlazi iz kuće s nekim mladićem, a vidio ga je i kako razgovara s „debljim muškarcem koji je imao dugu bradu i kratke pantalone“. Svjedok je u sudnici prepoznao Bektaševića, Ikanovića i Abdulkadira Džesura.


Iako sam u početku sumnjao u pokušaj terorističkog napada od strane ove grupe, ovo svjedočenje me je uvjerilo da sam u krivu i da je ova grupa stvarno pripremala teroristički napad. Pošto mi je tema diplomskog bila terorizam, pomalo sam upoznat sa ovom tematikom i želio bih ukazati na nekoliko važnih činjenica koji potvrđuju tezu o planiranju terorističkog napada, a koje običnom oku može promaći.
Kao prmjer jedan želio bih navesti pronalazak futrole za pištolj, koja predstavlja jedno od nasavršenijih terorostičkih oružja u zadnjih nekoliko desetljeća. Mnogobronji genocidi i teroristički napadi izvedeni su sa futrolama za pištolj, i ovo savršeno, a naizgled bezopasno oružje predstavlja osnovu arsenala svakog teroriste koji imalo drži do svog imidža.Nemati futrolu za pištolj, u džetseterskom terorističkom miljeu jeste isto kao i kad nogometaš ne izlazi sa manekenkom, ili da Crnogorac nema spolne odnose sa kozom.
Kao najbrutalniji zločin izvršen sa futrolom za pištolj spominje se zločin iz 1962 izvršen u Mozambiku u sukobu plemene Nguru i Lsrifu. Naime nakon četverogodišnje seksualne apstinencije vrhovni vrač plemena Nguru silovao je sveto božanstvo plemena Lsrigu, mladu slonicu, od čega je ista podlegla. Izrevoltirani tim gnusnim činom najodabraniji ratnici plemena Lsrifu , naoružani praćkama i futrolama za pištolje, su izvršili brutalan upad u nekoliko sela plemena Nguru te ubili preko desetak hiljada Nguruanaca, te otevši im nekoliko desetina žirafi koje su uzeli kao robinje.
Povodom ovog zločina, donešena je i poznata Ženevska konvencija o zabrani upotrebe praćki i futrola za pištolj, te o zabrani seksualnog iskorišćavanja slonica i žirafi koja se često krši na ovim prostorima.
Drugi neoborivi dokaz je posjedovanje dva para rukavica koje su takodje sastavni dio arsenala jednog svjesnog teroriste. Osnovno pravilo terorističkog napada, posebno jednog samoubilačkog, jeste posjedovanje dva para, znači ne jednog, rukavica koje moraju ispunjavati neke uslove poput da ne budu izderane, moraju biti plave i slično.
Dokaz koji je pomalo zapostavljen jeste i posjedovanje kompasa. U gradu kao što je Sarajevo, koji je svojevrsna džungla u kojoj se vrlo teško snaći, sa nekoliko desetina američkih ambasadi, do koje ne možeš doći a da ne posjeduješ kompas-ovaj dokaz je krucijalan. Jer zašto i otkud pravo ovoj grupi da posjeduje kompas, i koji su to razlozi toga posjedovanja, ako nisu okrutni napad futrolama za pištolj,noseći dva para plavih rukavica ??!!!
Još jedna stvar je pronađena, a koja običnom i neukom posmatraču može se činiti nebitna, a to je „Oglasnik od A-Ž“...Ovo strašno oružje upotrebljeno je još davne 1922 u Donjoj Tanzaniji u sukobu plemena Musui i Bušmana, koji je izbio kad je ćerka poglavice Musuia prve bračne noći rekla poglavici Bušmana Tgoreu da je mali, nakon čega joj je on dao talak, futrolom za pištolj. Sukob je trajao desetak godina, uz milione mrtvih i hiljade i hiljade seksualno zlostavljanih zebri, au u ovom sukobu je prvi put primjenjen i „Oglasnik od A-Ž“ koji se eto i danas koristi. Ovaj sukob je bio povod donošenja još jedne Ženevske konvencije o zabrani upotrebe ovih oglasnika ali i o seksualnom zlostavljanju zebri koje se nažalost još uvijek krši...
Preći ću preko dokaza o istom ruksaku, jer on je dovoljan dokaz terorističke urote, u ovome vremenu kada se ruksaci ne proizvode serijski i kada je svaki ruksak antikni i jedinstven.A to što nisu našli ništa u stanu govori u prilog Tužilaštvu jer nenalazak ničega jeste dokaz da –postoji nešto.
I na kraju dokaz svih dokaza-sastajanje sa debelim, bradatim kratkohlačastim čovjekom.
Ovo je neoborivi dokaz jer debljina je sigurno jedan od osnovnih dokaza da je neko terorist. Poznato je da su najveći svjetski teroristi bili debeljuce. Carlos zvani Šakal je imao nadimak debeljuca, a poznate se u „Debeljuškaste Crvene brigade“, zatim „Odredi debele smrti-IRA“, Tamilske debeljke i slično. Prisustvo debelog čovjeka u ovim grupama sigurno je dokaz sam za sebe i dovoljan je, i stvarno ne znam kako bi Tužilaštvo moglo izgubiti sa ovakvim dokazima.


dino_selma
Posts: 37
Joined: 24/07/2005 15:25

Post by dino_selma » 17/08/2006 00:01

Hahahahaha . Dori su im dokazi vala . Pa ovo nebi proslo ni kod staljina sa dokazima ovakve vrste :D

putnik
Posts: 262
Joined: 05/06/2003 00:00

Post by putnik » 17/08/2006 14:02

Imam kući i "Oglasnik od A do Ž" i "SuperOglase".

Kako da ih se riješim a da SIPA ne sazna za to? :?

vodolija_33
Posts: 2068
Joined: 11/11/2003 00:00
Location: Sarajevo

Post by vodolija_33 » 17/08/2006 14:12

dobar fol :D

Post Reply