Nemiri u Njemackoj

Post Reply
Sanjarko

#276 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
animals wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa onima koji tako razmisljaju je smijesno. Znam to. :( = Nazalost
Evo za tebe ljubavi i za nesanicu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Harvestin ... ing_energy

:kiss:
TheMule

#277 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by TheMule »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
The 51st State wrote:Cinjenica je da inovatori najbolje uspjevaju u kapitalizmu, tj. Imaju svrhu.
Pa sto meni onda ne pomognu, ne daju lovu itd. Jos me svi podj-bavaju u vezi mojih ideja itd. Ama bas svi. Sta ces ti, ti si gnjida itd. Jesam i svjestan sam toga ali opet to ne znaci da nemam ideja itd. i da me ne treba postovat, uvazavat, podrzat, pomoc itd. Nego me jos najbolje udarat jer sam gnjida. Ali neka. Evo Soko kaze da imate oko hiljadu godina, mozda dobacite do nekog sistema do tad.
A ja mogu sutra umrijet. Mogu se i ubit ko zna. Vec sam jednom izletio pred auta zbog svega, iako se nisam htjeo ubit. I znas sta boli me briga odavno za sve, pa i mene. PS. Ali opet nije bas tako. Nije da ne marim.
Nemoj tako jarane, drzi se. Ne uzimaj misljenja drugih za ozbiljno, jer obicno nisu nista vrijednija od tvojih
Sanjarko

#278 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Sanjarko »

TheMule wrote: Nemoj tako jarane, drzi se. Ne uzimaj misljenja drugih za ozbiljno, jer obicno nisu nista vrijednija od tvojih
Ma moja nisu mozda vrijedna, ali ja ne govorim da jesu vrijedna. A drugi ne slusaju, uopste ili veoma malo, ne uvazavaju ili veoma malo itd. Najgore nemam podrske ili veoma malo imam od porodice, a i da hoce dat podrsku, bas ne bi ni mogli pomoc jer su i oni u velikim problemima kao i ja.

Ali evo vidis ovdje kazu nema struje, energije od boga. Kako nema da mi je znat. A pale naftu, benzin, ugalj, vodu koriste da je dobiju itd. i kazu nema. Sad ovo od boga je stvar vjerovanja, moze bit od prirode itd., sta ko voli nek izvoli.

Evo tema jedna kako su se ponasali prema meni ovdje. Vako mi je skoro sa svima.

http://forum.klix.ba/kako-nastadosmo-ni ... s1300.html

Mene vrijedzali ovdje i ja ban popio i komentare mi izbrisali a nikog nisam vrijedzao. Sto li. Ma znam ja sam idiot, ludzak i ovo sve moje su idiotluci, ludosti pa zato.
TheMule

#279 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by TheMule »

Vizionar 1985 wrote:
TheMule wrote: Nemoj tako jarane, drzi se. Ne uzimaj misljenja drugih za ozbiljno, jer obicno nisu nista vrijednija od tvojih
Ma moja nisu mozda vrijedna, ali ja ne govorim da jesu vrijedna. A drugi ne slusaju, uopste ili veoma malo, ne uvazavaju ili veoma malo itd. Najgore nemam podrske ili veoma malo imam od porodice, a i da hoce dat podrsku, bas ne bi ni mogli pomoc jer su i oni u velikim problemima kao i ja.

Ali evo vidis ovdje kazu nema struje, energije od boga. Kako nema da mi je znat. A pale naftu, benzin, ugalj, vodu koriste da je dobiju itd. i kazu nema. Sad ovo od boga je stvar vjerovanja, moze bit od prirode itd., sta ko voli nek izvoli.

Evo tema jedna kako su se ponasali prema meni ovdje. Vako mi je skoro sa svima.

http://forum.klix.ba/kako-nastadosmo-ni ... s1300.html

Mene vrijedzali ovdje i ja ban popio i komentare mi izbrisali a nikog nisam vrijedzao. Sto li. Ma znam ja sam idiot, ludzak i ovo sve moje su idiotluci, ludosti pa zato.
Ma ja sam tog MogTao i Sizifinja davno stavio na ignore. Ne mozes se raspravljati sa svakim, a cim vidis da neko vrijedja, ignorisi. Vecina korisnika su ovdje mladji od 20 godina, ne bi se sa njim raspravljo da ih sretnem na ulici, pa sto bi ovdje?

A sto se tice izuma, ne mozes nista ni pokusati bez para. Trebas izgraditi i testirati prototip, imati neko teoretsko znanje, ili znati nekog ko ima, veze sa nekom firmom, logistiku, marketing itd. Sad za sad ne mozes nista s tim, al mozda dodje nekad vrijeme i za to
insomnia78

#280 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

Sigurno. Ako ovi iz videa pobjede :lol:
TheMule

#281 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by TheMule »

insomnia78 wrote:Sigurno. Ako ovi iz videa pobjede :lol:
Fakat te ne kontam Inzomnia. Ljudi sa snimka se bore da ljudi ko Vizionar bar imaju kako-tako rjesenje i zastitu u zivotu, bar ono i minimalno. Ako se pogleda Maslowa teorija (a i laiku je jasno) - vidi se da ne moze covjek dostignuti svoj vrhunac dok se bori da obezbjedi sebi osnovne potrepstine za zivot.

Nas Vizionar voli da razmislja, nema nista lose u tome, mozda bi nesto nekad i izumio, ali ako nema posla da skupi nesto para i da bar ispuni aplikaciju za patent, sta se tu moze? Divlji kapitalizam tu ne moze pomoci, a upravo tome teze neki od politicara koji prisustvuju G20 sastanku. Podsjeti me, kolko mocnih kompanija i novih otkrica i izuma dolazi iz Afrike i jugoistocne Azije i Juzne Amerike, a kolko iz zemalja sa strogo regulisanim trzistem i zakonima?

Ne vjerujem da ni 1% demonstranata zele da ih okupira Staljin i vrati njegovu "naprednu" ekonomiju, ali ni cista eksploitacija nije rijesenje, a upravo taj val potpuno liberalnog "slobodnog trzista" zahvata svijet, uz dobru dozu "alternativnih cinjenica". Onda dodjes u situaciju da prvi covjek najnaprednije zemlje na svijetu nevjeruje i klimatske promjene, a ni njegovi sljedbenici i istomisljenici-kao nas Fudo i ti- nisu nesto zainteresovani.

Recimo, 75% zagadjenja zraka je zbog auta, ali vi nevjerujete da bi elektricna auta - atomska - solarna energija to promjenili 8-) Alternativne novosti koje ste pokupili sa nekog sumljivog sajta ili foruma.

Ti i Fudo ste problem, ne rjesenje, zato vam ovi i smetaju.
Sanjarko

#282 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Sanjarko »

TheMule wrote:
Ma ja sam tog MogTao i Sizifinja davno stavio na ignore. Ne mozes se raspravljati sa svakim, a cim vidis da neko vrijedja, ignorisi. Vecina korisnika su ovdje mladji od 20 godina, ne bi se sa njim raspravljo da ih sretnem na ulici, pa sto bi ovdje?

A sto se tice izuma, ne mozes nista ni pokusati bez para. Trebas izgraditi i testirati prototip, imati neko teoretsko znanje, ili znati nekog ko ima, veze sa nekom firmom, logistiku, marketing itd. Sad za sad ne mozes nista s tim, al mozda dodje nekad vrijeme i za to
Ma znam, mozda dodze, ali me bas sad ni ne zanima vise realizacija a i drugi su na iste ideje dosli i sad mnogi dosta toga izumili za ovih skoro sta znam 9 godina od kako sam ja imao neke od tih ideja. Istina ima jos dosta toga na sta nisu i koje tek sada imam itd. A ja sam ne mogu nista, imam samo ideje nista drugo, ni znanja, ni obrazovanja, ni para itd. Pa i da imam opet ne bi mogo. Da mi je znat sta je neko sam napravio ikad. Sve od kuca pa do piramida su ljudi zajedno gradili, stvarali itd. Evo auto da se neko napravi na desetine hiljada ljudi zajedno radi da ga naprave. Ne moze sam covjek nista skoro. Moze nesto ali veoma malo. Kao drustvo ljudi vec mogu svasta to smo i dokazali. Ne samo mi nego i druge zivotinje koje grade, stvaraju.
Sanjarko

#283 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Sanjarko »

TheMule wrote:
Fakat te ne kontam Inzomnia. Ljudi sa snimka se bore da ljudi ko Vizionar bar imaju kako-tako rjesenje i zastitu u zivotu, bar ono i minimalno. Ako se pogleda Maslowa teorija (a i laiku je jasno) - vidi se da ne moze covjek dostignuti svoj vrhunac dok se bori da obezbjedi sebi osnovne potrepstine za zivot.

Nas Vizionar voli da razmislja, nema nista lose u tome, mozda bi nesto nekad i izumio, ali ako nema posla da skupi nesto para i da bar ispuni aplikaciju za patent, sta se tu moze? Divlji kapitalizam tu ne moze pomoci, a upravo tome teze neki od politicara koji prisustvuju G20 sastanku. Podsjeti me, kolko mocnih kompanija i novih otkrica i izuma dolazi iz Afrike i jugoistocne Azije i Juzne Amerike, a kolko iz zemalja sa strogo regulisanim trzistem i zakonima?

Ne vjerujem da ni 1% demonstranata zele da ih okupira Staljin i vrati njegovu "naprednu" ekonomiju, ali ni cista eksploitacija nije rijesenje, a upravo taj val potpuno liberalnog "slobodnog trzista" zahvata svijet, uz dobru dozu "alternativnih cinjenica". Onda dodjes u situaciju da prvi covjek najnaprednije zemlje na svijetu nevjeruje i klimatske promjene, a ni njegovi sljedbenici i istomisljenici-kao nas Fudo i ti- nisu nesto zainteresovani.

Recimo, 75% zagadjenja zraka je zbog auta, ali vi nevjerujete da bi elektricna auta - atomska - solarna energija to promjenili 8-) Alternativne novosti koje ste pokupili sa nekog sumljivog sajta ili foruma.

Ma nisu auta i fosilna goriva problem mozda. Mozda i za to ima rjesenje. Ja mislim da ga teoretski imam, ali mane nikoga, ni para itd. da bilo sta sa tim pokusam. Nesto je pokusavano ali ne znam koliko je uspjelo u tome. Slucajno sam na tu ideju dosao. Mozda je jos neko, mislim i da jest ali za nesto drugo. Ne kazem da bi radilo ali barem pokusat. Probat, pokusat pa vidjet. To je mislim temelj kako kazu pokusaj, greska, itd.
Sanjarko

#284 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
TheMule wrote:

Ma znam, mozda dodze, ali me bas sad ni ne zanima vise realizacija a i drugi su na iste ideje dosli i sad mnogi dosta toga izumili za ovih skoro sta znam 9 godina od kako sam ja imao neke od tih ideja. Istina ima jos dosta toga na sta nisu i koje tek sada imam itd. A ja sam ne mogu nista, imam samo ideje nista drugo, ni znanja, ni obrazovanja, ni para itd. Pa i da imam opet ne bi mogo. Da mi je znat sta je neko sam napravio ikad. Sve od kuca pa do piramida su ljudi zajedno gradili, stvarali itd. Evo auto da se neko napravi na desetine hiljada ljudi zajedno radi da ga naprave. Ne moze sam covjek nista skoro. Moze nesto ali veoma malo. Kao drustvo ljudi vec mogu svasta to smo i dokazali. Ne samo mi nego i druge zivotinje koje grade, stvaraju.
Ovdje sam malo pretjerao. Ne mozda svasta nego dosta.
Gojeni H

#285 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Gojeni H »

Vizionar 1985 wrote:
Velkoski wrote:kak'a ba klima, I just wanna see the world buuuuuurnnnnnn :mrgreen:
Pa to ce i bit mozda. Evo bili, prosli mnogi i ljudi i druga bica, sad ih nema a mnoga su pred nestankom.
Sto si papak, bolan? Sto se cerekas malom?
Mali ima sitni zivotni izazov, ali nikada nikoga na ovom forumu nije uvrijedio. Totalni BO.

Ti s druge strane, lafo zdrav-prav, ...
animals wrote:A dje to ima bolje, proleteri..
postoji li alternativa..
ko onaj sto upuca Ferdinanda, pa nas sjeba za sljedeci 200 godina..

animals wrote:Ma samo se pitam, sto nas oslobodjavali, kad mi to nismo htjeli :D

H, H, H ... 'te Ljudevit Gaj a ti njega.

O-S-L-O-B-A-DJ-A-L-I.
Last edited by Gojeni H on 10/07/2017 08:40, edited 1 time in total.
insomnia78

#286 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

TheMule wrote:

Ljudi kao vizionar i imaju rjesenje i zastitu jedino u ovim zemljama u kojima ovi i protestvuju
animals

#287 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

Gojeni H wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Velkoski wrote:kak'a ba klima, I just wanna see the world buuuuuurnnnnnn :mrgreen:
Pa to ce i bit mozda. Evo bili, prosli mnogi i ljudi i druga bica, sad ih nema a mnoga su pred nestankom.
Mali ima sitni zivotni izazov, ali nikada nikoga na ovom forumu nije uvrijedio. Totalni BO.

postoji li alternativa..

animals wrote:Ma samo se pitam, sto nas oslobodjavali, kad mi to nismo htjeli :D

O-S-L-O-B-A-DJ-A-L-I.
Kako ti ne dosadi da me ispravljas.. :D
bluesjunior

#288 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by bluesjunior »

pa kako više ne naučiš govorit?
tranquil

#289 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by tranquil »

Ovo ima veze sa Njemačkom samo zato što je samit bio tamo. Da je samit bio u Francuskoj ili Španiji, isto bi bilo, samo u drugoj zemlji.

Ovo nisu demonstranti protiv njemačke vlasti, nego borci protiv kapitalizma.

Kapitalizam jeste nepravedan. Ali i dalje mi se čini prihvatljivijim od alternative koja je trenutno na stolu. Pogotovo dok na prvoj liniji fronte protiv kapitalizma imaš ove iPhone borce. Presmiješno.
realna do boli

#290 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

A da je umjesto iphona ima kalasnjikov..kakav bi tada bio komentar.
Gdje god se odrzava samit G20..budu i demonstracije..naslov teme treba biti...G20..protesti...narod protiv onih koji misle da imaju pravo sjesti za sto i zajebavat cijelu planetu.
tranquil

#291 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by tranquil »

realna do boli wrote:A da je umjesto iphona ima kalasnjikov..kakav bi tada bio komentar.
Da je umjesto iPhona imao kalašnjikov, povjerovao bih da je ozbiljan. Ovako, kada protestvuju protiv zapadnog sistema istovremeno koristeći sve njegove dobre strane a da nisu iskusili loše, djeluju kao razmažena djeca sa narcisističkim poremećajem. Što bi rekla moja žena, to ne treba hapsiti, nego poslati u Bosnu da žive i rade bez štele, da se u Bosni zajebavaju po šalterima, pa da onda imaju razlog da se bune.
realna do boli

#292 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

To pricaj onima koji nisu mrdnuli iz bosne..ako si "tamo" uzmi kalsnjikov ..a uz to moze i selfi..da se upotpuni.
Birokratija je gora u EU i u SAD..znam..samo se ovdje moze i preko stele ide brze...ali nije tema.
tranquil

#293 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by tranquil »

realna do boli wrote:To pricaj onima koji nisu mrdnuli iz bosne..ako si "tamo" uzmi kalsnjikov ..a uz to moze i selfi..da se upotpuni.
Birokratija je gora u EU i u SAD..znam..samo se ovdje moze i preko stele ide brze...ali nije tema.
Znam kakva je birokratija u EU. Loša je, ali rješavati to uličnom paljevinom je glupost.

Meni nije do kalašnjikova. Nisi me razumjela, ne kažem "treba uzeti kalašnjikov", nego kažem da ako čovjeka natjera nevolja, uzeće ga. Sada trenutno, nema tolike nevolje, koliko vidim trenutna nevolja je tolika da je jedino natjerala omladinu da malo zapali tuđi auto i sa iPhoneom uzme selfi ispred toga. Jakih revolucionara a u PM.

Osim toga, ta EU birokratija nije ni mali dio problema s kakvim se Bosna suočava. Da mogu, implementirao bih njemačku / EU birokratiju u sekundi u BiH. Njihov "problem" bi za nas bio rješenje.

Ali nije tema birokratija. Ovdje pričamo o razmaženoj privilegovanoj EU omladini kojoj smetaju sitnice i predstavljaju se kao "narod" i borci za pravdu, a u suštini su obična nezahvalna vandalska balavurdija.
Last edited by tranquil on 10/07/2017 11:30, edited 1 time in total.
animals

#294 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

.
animals

#295 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

bluesjunior wrote:pa kako više ne naučiš govorit?
Ne govorim, vec pisem..
kad te nepismen pocne ispravljati :-)
realna do boli

#296 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

tranquil wrote:
realna do boli wrote:To pricaj onima koji nisu mrdnuli iz bosne..ako si "tamo" uzmi kalsnjikov ..a uz to moze i selfi..da se upotpuni.
Znam kakva je birokratija u EU. Loša je, ali rješavati to uličnom paljevinom je glupost.

Meni nije do kalašnjikova. Nisi me razumjela, ne kažem "treba uzeti kalašnjikov", nego kažem da ako čovjeka natjera nevolja, uzeće ga. Sada trenutno, nema tolike nevolje, koliko vidim trenutna nevolja je tolika da je jedino natjerala omladinu da malo zapali tuđi auto i sa iPhoneom uzme selfi ispred toga. Jakih revolucionara a u PM.

Osim toga, ta EU birokratija nije ni mali dio problema s kakvim se Bosna suočava. Da mogu, implementirao bih njemačku / EU birokratiju u sekundi u BiH. Njihov "problem" bi za nas bio rješenje.

Ali nije tema birokratija. Ovdje pričamo o razmaženoj privilegovanoj EU omladini kojoj smetaju sitnice i predstavljaju se kao "narod" i borci za pravdu, a u suštini su obična nezahvalna vandalska balavurdija.
Na drugoj temi sam vec otracala brata..al stas..u njemackoj je izgubio skoro sve sporove za poslodavcima ( njemci)..kaze da ih je dobio..i da su platitili sto je zaradio...bio bi pun ko brod..od njega i znam za tu EU birokratiju u Njemackoj..dok ti nesto ne zatreba ni neznas kako je komplikovana...samo sto se susret sa birokratijom bilo gdje u svijetu smatra normalom..a u BiH..gnjavazom..pa lajemo i lajemo..dok se negdje tamo..nahodas i sutis.
Obican narod je obican narod..bilo gdje..
Nasilje ne podrzavam..ali nigdje se nista nije promijenilo sa cvijecem u ruci.
Penzioneri..sjede pred tv..ili navijiju ili se iscudzavaju..ko ce ako nece mladi..a sad..ko ce ih nauciti..i sta ce ih nauciti..ko ce ih usmjeriti..ocito nesto zele promijeniti...i ne samo mladi.
Challenger__

#297 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Challenger__ »

Gojeni H wrote:
Vizionar 1985 wrote:

postoji li alternativa..

O-S-L-O-B-A-DJ-A-L-I.
Manjak pismenosti, manjak elementarnih znanja, manjak ljuduskosti.

Najgora moguća kombinacija.
tranquil

#298 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by tranquil »

realna do boli wrote:
tranquil wrote:

Na drugoj temi sam vec otracala brata..al stas..u njemackoj je izgubio skoro sve sporove za poslodavcima ( njemci)..kaze da ih je dobio..i da su platitili sto je zaradio...bio bi pun ko brod..od njega i znam za tu EU birokratiju u Njemackoj..dok ti nesto ne zatreba ni neznas kako je komplikovana...samo sto se susret sa birokratijom bilo gdje u svijetu smatra normalom..a u BiH..gnjavazom..pa lajemo i lajemo..dok se negdje tamo..nahodas i sutis.
Obican narod je obican narod..bilo gdje..
Nasilje ne podrzavam..ali nigdje se nista nije promijenilo sa cvijecem u ruci.
Penzioneri..sjede pred tv..ili navijiju ili se iscudzavaju..ko ce ako nece mladi..a sad..ko ce ih nauciti..i sta ce ih nauciti..ko ce ih usmjeriti..ocito nesto zele promijeniti...i ne samo mladi.
Apsolutno ne mogu da skontam koja ti je poenta. Ja zapravo jesam za nasilje ako ima jak razlog i jasan cilj. Da, ne može se sve promijeniti mirnim putem, tu se slažemo.

Ali u ovom slučaju nema razloga, a cilj je dalek i nejasan samim učesnicima. Podrivaju jedini sistem koji daje iole neka prava ljudima, ne znaju ni šta će u slučaju da uspiju. Kao što je neko rekao, ako im ne valjaju kapitalizam i demokratija, neka probaju to raditi na Tienanmenu pa da vidimo šta će se desiti u tom superiornom nekapitalizmu i nedemokratiji.

Ah, pa to se već desilo. Ups.

A eto ti si navodno protiv nasilja ali izgleda podržavaš kada to iz običnog bijesa i bez vidljivog vodstva i plana čini sita omladina koja se nije mučila dana u životu.

Ja imam osjećaja za tuđu nesreću i patnju pod kapitalizmom. Ali se ne mogu poistovijetiti sa ovim nehljebima iz Hamburga, niti ih mogu podržati. Niti mogu podržati zamjenu lošeg sistema sa još lošijim, ili još gore, "ruši sve pa ćemo se dosjećati usput šta ćemo poslije".

Nejasno mi je kako je brat koji je imao višestruke sporove sa poslodavcima i svaki izgubio pred sudom argument za bilo šta. Je li i on sada među ovima u Hamburgu pa ga zato pominješ a braniš vandale?
insomnia78

#299 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

Jel moguce da je brat izgubio zato sto nije bio u pravu?
realna do boli

#300 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Brata sam spomenula u kontekstu..toga da bi ti birokratski sistem prebacio u Bih.

Divljanje bilo koga se osudzuje ako je u tvojoj avliji.
G20 bilo gdje u svijetu izaziva divljanje.ocito nemaju vodstvo..
U bilo kojem nekoordiranom nasilju..bilo gdje u svijetu..male duse cine lopove..
Sto kazu..nisi lopov dok nema priliku..dokaz..bilo koji izgredi u svijetu..zavrse pljackanjem radnji.
Sta im je cilj...ocito ga imaju..ali mu nemaju ime.
Post Reply