Neka kćerki za usranih gaća....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Čudna sorta

#176 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Čudna sorta »

Jah eto svi mi koji mislimo drugačije smo samo teoretičari, niko nije imao priliku biti sa bolesnikom pa onako bezveze pričamo. :-)

Ne kažem da je lako, ali da bih mogla nekoga svog bližnjeg ostaviti u staračkom domu - ne bih (bar ne ove pameti). Mislim da naše nane i dede i naši roditelji to ostavljanje u staračkom domu zaista gledaju kao napuštanje od strane najbližih. Meni je tuga pri samoj pomisli kad ih moraš ostaviti u bolnici, pa ono jedva čeka da ide kući, jer u tim godinama i kad si bolestan zapravo im sreću i volju za životom daju upravo porodica, njihova lijepa riječ i briga djece i unučadi, ili koga već imaju. Moja majka (nana) je trenutno bolesna, obzirom da sva djeca i unučad rade ili se školuju, žena je čuva dok mi dođemo s posla a onda se svaki dan neko mjenja kod nje na noćenju, a svaki dan se trudimo svi biti tu kod nje. Ne mogu ni zamisliti njenog osjećaja ni da bi to izdržala kad bi joj neko rekao da ide u starački dom (taman da je i k'o hotel sa pet zvjezdica).

I evo mi smo većinom sad odrasle osobe. Zamislite neke teške bolesti ne daj Bože, jer bolest ne bira godine... da li bi bilo opravdano da vas roditelji daju u neku ustanovu koja će navodno bolje brinuti o vama. Iskreno, možda je sebično s moje strane ali ja mislim da bi meni to vrlo teško palo.
Bambi_na_kofeinu

#177 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ali stvar uopće nije u tome ko će se ovdje brinuti o svojim roditeljima...mada sam mogla i očekivati da će se pretvoriti u vašar :D
Poenta teme je bilo s kakvim očekivanjima od svoje djece vi ulazite u roditeljstvo.
Ali, jebo to, de da još jednom pređemo preko teme koliko ko voli svoje starce i je li prihvatljivo baš toliko :D
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 04/02/2014 14:26, edited 1 time in total.
Korisnicko ime

#178 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Korisnicko ime »

Bloo wrote:
Edin25 wrote:ti ocito nikada nisi bio u sobi sa nepokretnom osobom a kamoli joj hizmetio..
Znas me pa to odgovorno tvrdis ili to onako cisto mahalski samo da se nesto kaze?
pa očito nisi :)
jesi pokušao pomaknuti nepokretnu osobu, a ne znas kako treba, a ona se upišala ili usrala?
znaš li kako je teško "baratati" sa nepokretnim ili slabo pokretnim ljudima? Presvlaciti ih? Brisati govna sa zidova jer su malo senilno musicavi, pa od djetinje huje razmazali fekalije po zidovima?

Ocito ne :D[/quote]

Pa i da nije, ne znaci da ne moze nauciti i i ne znaci da ne bi to radio ako bi morao...
Ma.Le.Na

#179 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Ma.Le.Na »

ne bih ni ja svoje dala u staracki dom
ali ne zato sto mislim da je to lose nego zato sto znam da bi njih to povrijedilo
ja licno bih sama otisla u dom, jer po logici tamo imam bolju njegu
vi se smjenjujete tako kod nane jer vas ima puno
sta da vas je dvoje samo?
kako bi tada ukomponovali da svaki drugi dan niste kod kuce a imate porodicu?
kako bi stigli?
sta da nemate novca da platite tu zenu?
ljudi zaboravljaju danasnju situaciju i kakvo je vrijeme, koliko je sve skupo i nedostupno
koliko malo vremena imamo
kao sto rekoh, ne bi ih poslala u dom...ali def ne zato sto ja dom smatram necim strasnim i losim
Korisnicko ime

#180 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Korisnicko ime »

Ma.Le.Na wrote:ne bih ni ja svoje dala u staracki dom
ali ne zato sto mislim da je to lose nego zato sto znam da bi njih to povrijedilo
ja licno bih sama otisla u dom, jer po logici tamo imam bolju njegu
vi se smjenjujete tako kod nane jer vas ima puno
sta da vas je dvoje samo?
kako bi tada ukomponovali da svaki drugi dan niste kod kuce a imate porodicu?
kako bi stigli?
sta da nemate novca da platite tu zenu?
ljudi zaboravljaju danasnju situaciju i kakvo je vrijeme, koliko je sve skupo i nedostupno
koliko malo vremena imamo
kao sto rekoh, ne bi ih poslala u dom...ali def ne zato sto ja dom smatram necim strasnim i losim
A staracki dom i profesionalna njega u nasim uslovima su jeftini i dostupni?
Bloo
Globalna šefica

#181 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

Korisnicko ime wrote: Pa i da nije, ne znaci da ne moze nauciti i i ne znaci da ne bi to radio ako bi morao...
ma znam..vec me iznervirao...ne gade se nama nasi roditelji (mozda bi malkice, kaka je kaka), ali tesko je deverati kada nisi strucan sa bolesnom osobom, a nemas para da platis njegu privatnu ili u domu
Ma.Le.Na

#182 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Ma.Le.Na »

nisu jeftini
ali su jeftiniji od toga da das otkaz i brines o starijoj osobi a onda nemas ni za lijekova joj, ni za hrane ni za pelena ni za..
Edin25

#183 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Edin25 »

Bloo wrote:
Edin25 wrote:ti ocito nikada nisi bio u sobi sa nepokretnom osobom a kamoli joj hizmetio..
pa očito nisi :)
jesi pokušao pomaknuti nepokretnu osobu, a ne znas kako treba, a ona se upišala ili usrala?
znaš li kako je teško "baratati" sa nepokretnim ili slabo pokretnim ljudima? Presvlaciti ih? Brisati govna sa zidova jer su malo senilno musicavi, pa od djetinje huje razmazali fekalije po zidovima?

Ocito ne :D
A jesu ove forumske trebe slozne kad treba nekoga napasti pa to su prikaze :)
Nenu, rahmet joj dusi pomagao koliko sam mogao, tetku, od raka umirala pomogao koliko sam mogao.
Ne zato sto to to Bog, vjera nalaze nego zato sto smatram da je to najmanje sto sam mogao za njih uradit a i valjalje su mi.
Nisam imao tih iskustva sa razbacivanjem fekalija po zidovima, ne znam da bi mi stalo, da izvinis govno ko govno, biorazgradljivo, nista strasno.
Ocito da :D dosta od mene na ovu temu, razocaro sam se skroz a i pritisak mi je oda vas otiso u tacku
Bloo
Globalna šefica

#184 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

Edin25 wrote: Ocito da :D dosta od mene na ovu temu, razocaro sam se skroz a i pritisak mi je oda vas otiso u tacku

ne se nervirati
sirijusli, nevezano za ovo i komentare i sve
nekada ni ja ne razmisljam, pa se iznerviram, pa svasta napisem :D

go'no je go'no :D

mir mir niko nije kriv? :D :kiss:

i pazi taj pritisak, ako te hekne sta, necu ti ja davati cokolesnika na kasikicu
agnostic_front

#185 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by agnostic_front »

:D :D

Edin25

#186 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Edin25 »

ne se nervirati
sirijusli, nevezano za ovo i komentare i sve
nekada ni ja ne razmisljam, pa se iznerviram, pa svasta napisem :D

go'no je go'no :D

mir mir niko nije kriv? :D :kiss:

i pazi taj pritisak, ako te hekne sta, necu ti ja davati cokolesnika na kasikicu[/quote]

vjeruj da imam mnogo ozbiljnih stvari pa se ne nanerviram ali eto malo me prenjela ova tema.
mir prihvacen, evo da i ja tebe obljubim :kiss: :D
nema brige za pritisak, imaju roditelji, osiguranje, novci,naci ce se vec dvije, tri koje su spremne dati . . . umal ne reko sta na kasikicu
Edin25

#187 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Edin25 »

Kastanienallee wrote:
Edin25 wrote:Ocito da :D dosta od mene na ovu temu, razocaro sam se skroz a i pritisak mi je oda vas otiso u tacku
Ma hajde. Takav filantrop i brizan unuk, sestric/bratic pa da mu pritisak skace tek tako radi nekih "forumskih treba". Prosto cu se zabrinuti. :run:
Kako da nisam, a i zasto ne bi bio, hem me cuvala ko malog, onako bolesna ( a ja maksum a test me dero uveliko), hem mi dala lijepo ime (nije da se hvalim) , a bogami od nje naslijedio i ove zelene oci ( nije ni ovo da se sad nesto hvalim) i ti mi sad nesto nasala popovat.

Nego de ti meni reci, da se primjetiti vidim ja ti nesto plaHo protiv roditelja.
Ocito je da si odrasla u poremecenoj porodici ( sad tacno koji je razlog ne bi znao a ne bi ni da vrijedjam) ali znas ono tipa, tata alkos, narkic, kockar, tuce mamu, mama kurava, starija sestra/brat se brinu o mladjoj itd.
Bloo
Globalna šefica

#188 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

Image
Ma.Le.Na

#189 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Ma.Le.Na »

Image
Bloo
Globalna šefica

#190 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

sada jedno rodno pitanje...zasto kcerki?
sta fali sinovima? :mrgreen:
JohnnyS

#191 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by JohnnyS »

ladyblue18 wrote:
JohnnyS wrote: Pa prije je srednja generacija mogla računati na to da im djeca neće živjeti na grbači u stanu bez posla do trideset i neke, a da će im roditelji imati penzije dovoljne za život i da neće morati plaćati svaki lijek. Današnja srednja generacija takav luksuz nema, nego daj za kafu tridesetineštogodišnjaku i kupi lopril mami. I plati ratu kredita.
I da se nadovezem na svoj prethodni post, izgovori, izgovori, izgovori...ovo mi zvuci kao kada su moje kolege kukale kako ne mogu stici jedinu obavezu koju imaju, da studiraju, a ja sam sa silnim obavezama na ledjima koje su vecini njih i danas nepoznanica stizala.
Valjda je ipak ovdje kljucan odgoj kao i za skoro sve u zivotu.
Mene bi bilo stid i da pomislim da roditelje sutnem u staracki dom, jer nema niko vazniji od roditelja (i djece).
A djeca nazalost cesto zaboravljaju pa se onda pitaju sta bi kad im njihova djeca vrate istom mjerom.

Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor. I to je sva mudrost.
Srecom

Ja imam 5-6 dežura mjesečno, žena također. Da su moji ili njeni roditelji nesposobni za samostalan život, ja bih trebao nekoga platiti da njih njeguje i da je 24 sata s njima, žena i ja teoretski ne bismo to mogli. Naravno da ih ne bih ni pod razno ostavio same, ali nemam ja posao od 8 do 4 i slobodne vikende pa da se uz posao još stignem brinuti za nekoga... Jebiga, i dijete mi čuva bejbisiterica, može onda i roditelje jednog dana...
Edin25

#192 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Edin25 »

vidi ih sto su se primile, pa tacno svaka majka za snahu da vas pozeli.
Zagoritis je zajebana stvar, bit ce da vibri colibri i prstici ne pomazu.
Nadjite si kakvo musko pa na njemu istresajte te frustaracije.
Bloo
Globalna šefica

#193 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

Edin25 wrote:vidi ih sto su se primile, pa tacno svaka majka za snahu da vas pozeli.
ma daaaaaaaaaaj
zar cemo se spusati na taj nivo...cim neko kontrira, mora da mu fali falus... :mrgreen:
JohnnyS

#194 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by JohnnyS »

Bloo wrote:
Edin25 wrote:vidi ih sto su se primile, pa tacno svaka majka za snahu da vas pozeli.
ma daaaaaaaaaaj
zar cemo se spusati na taj nivo...cim neko kontrira, mora da mu fali falus... :mrgreen:

Što da ne, i kad je neko muško vidno ogorčeno, fali mu vagina... Nije Sigmund Freud bajke pričao :D
Bloo
Globalna šefica

#195 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

JohnnyS wrote:
Što da ne, i kad je neko muško vidno ogorčeno, fali mu vagina... Nije Sigmund Freud bajke pričao :D
a ako je peder :D?

meni fali željeza i selena :D
annoy

#196 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by annoy »

Obitelj nesumnjivo jest jako bitna, i sretna obitelj koju veže ljubav je velika sreća, ali isto tako, disfunkcionalna obitelj može biti i velika nesreća. Postoje ljudi koji su jednostavno loše osobe, i prema tome loši roditelji, koji svoju djecu tretiraju loše, na različite načine.
Ja ću recimo svojim roditeljima uvijek pomagati jer ih volim, ne iz obaveze, jer obaveze nema, ja to činim iz ljubavi, kao što pomažem svima koje volim.
I poštujem ih, jer su uvijek bili mi potpora i nikad se nisu loše odnosili prema meni. Međutim, poštovanje se ne podrazumijeva samo po sebi. Poštovanje treba zaslužiti.
Imam prijateljicu koja je nedavno otišla od kuće jer su je roditelji praktički istjerali svojim nemogućim zahtjevima i kontroliranjem njezinog života 0-24. Njezin život pod njihovim krovom je bio pakao, i puno puta su dokazali da im je bitnija vlastita sreća nego sreća njihovog djeteta. I što ona "duguje" takvim roditeljima? Kakvo poštovanje oni zaslužuju? Nikakvo. To što si nekoga rodio i othranio, (a pritom se prema njemu loše odnosio), ne daje ti nikakvu osnovu da od njega očekuješ išta zauzvrat.
I užasno je kad roditelji ucjenjuju svoju djecu time, nabijaju im nekakav osjećaj krivnje i obaveze.
dert

#197 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by dert »

kiki-miki wrote:
Bloo wrote:sada jedno rodno pitanje...zasto kcerki?
sta fali sinovima? :mrgreen:

Sinovi očito ne s... :oops:

Eh,nista. Ja sam se brinuo o svom ocu /mati je poginula u saobracajki a on je ostao ziv al' sav polomljen/

Vodao ga po bolnicama od Zenice, Banja Luke, Beograd/ VMA/ pa nazad .Kada je bio u kuci ja sam ga i kupao ,brijao , hranio i sve ostalo. Nije mi ni bobe bilo tesko.Heeeeeeeej to je moj otac, da to nisam radio proklinjao bi se cijeli zivot.
Ma.....................
Ljakan

#198 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Ljakan »

Svaka tema nakon malo vremena ode u kurac :D zato sto se mnogi trude ispast smijesni,pametni a u sustinu su veoma daleko od toga :D
Steta ovolikog foruma kako rece sve po sablonu,vama ne treba vise od jedne teme,taman da se na njoj ispucavate :D
biscanka2

#199 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by biscanka2 »

Starcu umrla zena ali s njim su zivjeli sin i snaha.
Godine svoje donijele, starcu zdravlje oslabilo noge iznemogle.
Pogleda ga snaha svakog dana pa ce odjednom muzu - deder, ja ovo necu vise u kuci da gledam.
Uprti ga i nosi u sumu ostavi.
Poklopi se sin, uprti oca na ledja pa s njim u sumu.
Taman kad ga je spustiti htjeo progovori mu otac: "Sine nemoj me ovdje, de jos par metara pa
pod ono drvo tamo".
A zasto bas tamo, upita sin.
Pa tamo sam i ja mog oca ostavio.
Zamisli se sin, uprti oca ponovo na ledja pa s njim nazad kuci okrene. :jbt:

Svasta se ovdje nacitah... . :nija:
Mati mi rahmetli sa 32 godine ostade udovica sa petoro djece.
Mlada, lijepa, mogla nas je u dom dati i laksim zivotom zivjeti ali njena roditeljska ljubav
bila je jaca od lakseg ili luksuznijeg zivota.
Uz puno odricanja zrtvovala se podigla nas i na pravi put izvela.
Pa koja bi ja zivotinja bila da je do kraja zivota nisam pomagala razumijevanje i ljubav
uzvratila. Koliko puta je pokusala skriti ako bi neku potrebu imala ili joj dusu tegoba pritiskala.
Kad bi je upitala zasto skriva kad zna da cu ja primjetiti ili doznati, znala bi odgvoriti, pa ceri zao mi da te
opterecujem... .
Mom djetetu ( sinu ) dala sam maksimum kako bi danas bio samostalan i sposoban covjek,u prvom redu covjek sa ljudskim vrijednostima.
Hvala bogu uspjela sam i sebe obezbjediti da u starosti o njemu ne ovisim ali ukoliko bi mi u nekom smislu ( nedaj boze)
pomoc potrebna bila a od njega je ne osjetim ne bih mu zamjerila ali u dusi bi me zabolilo. :eh:
McMoy

#200 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by McMoy »

Ova tema se ne naslanja samo na onu o sindromu, već i o mnogim drugim vezanim za sve veći pritisak za napuštanje tradicionalnog i prihvatanje zapadnih (surovo kapitalističkih) normi ponašanja. Pored realnosti da po pitanju posla više nije kao što je nekad bilo, ostaje i dosta prostora za traženje kompromisa.
"Najslađe" mi je kad čujem da dosta ozbiljnih veza i brakova puca jer (uglavnom ona) neće ni pod razno da zna za njegove.
Sreća u nesreći je da smo od rata pa naovamo imali dosta djece odrasle po sirotištima, pa će i ove dame moći lakše naći izabranika srca svog neopterećenog teretom roditelja. :D Još kad krenu štampanja djece 3D skenerima, eto ga rješenja svih problema. :D

Svačiji je život zbog mnogo stvari drugačiji, kao što smo i mi različite individue.
Činjenica je da se dosta nekih shvatanja zbog raznih uticaja mijenja, a na nama je kako i koliko ćemo ih prihvatiti ili se uspjeti oduprijeti. Po najmanje bi trebalo da nas zanima šta tamo nekakomšinica misli o nama ili o nekom drugom.
Nekorektno je u diskusiju ubacivati ekstremne primjere nekih devijacija... uvijek je bilo i biće loših roditelja, od onih koji ostave bebu u korpi u haustoru do odgoja koji su prepustili ulici.
Moja deviza je da postoji neka kosmička ravnoteža i da će nam se vratiti kako smo se i sami ponašali. U najvećem broju slučajeva.

I na kraju, iako sam u nekoliko navrata banovan od strane @ladyblue18 i smatrao je najvećim zlom sax-a :oops: , čitajući njene postove i razmišljanja na ovoj temi, ne da sam samo prijatno iznenađen, već bih je (kad bih bio u prilici) odmah oženio. :oops: :oops: :kiss:
Post Reply