Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Locked
jasa

#701 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by jasa »

micki125 wrote:
jasa wrote:Svi bi mi zaposlili pola familije po budzetskim firmama da mozemo, htjeli mi to priznati ili ne.
Prvi podobni Fazlijaner.
Odavno je na drzavnim jaslama, muze budzetsku sisu i kao rekreativac ide po olimpijadama.
Sta vise covjek da pozeli?

Ovo sa gosp. Backovicem mu nije trebalo, mogao je i dalje uzivati sve povlastice bez puno dizanja prasine, a ovako je pokrenuo lavinu koja ce se tesko zaustaviti :-D
tako je. naguzit će ga fudo kad se vrati iz milana. :lol: :lol:

Sisarikom naopako :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#702 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by JoseMujica »

aaa comrad pametan je Enver kaine sekirli za to...nestade 15 miliona i niti ih nađoše, niti ih ko odleža....priznaj da to ni Koperfildu ne bi uspjelo :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#703 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dječak sa šibicama »

Banksy wrote:dobra je tema ... svašta je isplivalo ...
Meni se cini najvise onih sto su upali u telecom preko biroa.

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
Comrad

#704 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Comrad »

jasa wrote:
Cafe Camargue wrote:
hAZNADAR wrote:iako znamo svi odgovor na pitanje - vrijedi ga postaviti.

Dali bi vi prihvatili posao poreko stele u Telekomu ili to sredili svom rodjenom - ili bi to odbili? :D
ljubomora je gadna stvar ;-) :thumbup:
Ma jok sta ti je, nas narod i forumasi su toliko posteni bi prije prosili nego preko stele posao uboli :lol:
Nemojte ofirno prebacivati lopticu.

To sto pricate je obicna suplja i naglabanje ko tetke kakve. Kod gospodina Zaima su cinjenice u pitanju. I da ne mislite da sam neki sdp-as zivo me zaboli karina za Fazliju istog uhljupa kao i Backovici...sve je to ista nesorta.
Comrad

#705 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Comrad »

JoseMujica wrote:aaa comrad pametan je Enver kaine sekirli za to...nestade 15 miliona i niti ih nađoše, niti ih ko odleža....priznaj da to ni Koperfildu ne bi uspjelo :lol: :lol:
ma eto da budem iskren, enver mi je bio zanimljiv kao profesor. Ali me malo nerviralo sto je znao pricati o svemu i svacemu, kao on najpametniji - pa realizuj to brate, pusti suplju. A nije da nije imao priliku.
Bodkin

#706 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:
Bodkin wrote:
aha, ne ide prvo citanje pa skola? i reci ti to armiji nezapolenih koji su skolovani i nacitani ali se ne prezivaju backovic ili fazlija :wink: pa sjede kuci i cekaju da ih telekom nazove i javi da su dobili posao :run:
Koliko se sjećam Zaim reče da ga je "biro za zapošljavanje" pozvao, a ne telekom...refko opet bacaš bombe..
stvarno nas pravis budalama jel tako :D telekom pozvao nekoga sa biroa i zaposlio :lol: :lol: :run:
ultima_palabra

#707 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by ultima_palabra »

hAZNADAR wrote:
ultima_palabra wrote: Pa što tu svoju sposobnost i talenat ne dokažu negdje podalje od budžetske sise? Ovim mislim i na Fazliju. Svima im bliža i dalje familija na budžetu... jel bi to ovoj državi bilo lošije da su svi oni negdje drugo?

Zaim i Fuad nisu obični smrtnici... nego šta su, grčki bogovi iz mitova? :lol: Jesi možda razmišljao da je Backovićev glas plaćen tim radnim mjestom u Telecomu i da je taj glas presudio da se formira kantonalna vlada koja diktira živote pola miliona ljudi? I da je još 7-8 poslanika isplaćeno na taj isti način, resursima koji pripadaju svima nama? Da li se od tih resursa mogla napraviti škola, park ili nešto još bolje?

A mali Fuad je posebna priča... tolike godine sprcati u Milanu i svako malo hraknuti na bijedne Sarajlije i Bosance koji samo "ispijaju kafe", a u isto vrijeme dobivati pare od te iste sirotinje kao zaslužni umjetnik koji nikad nije smio održati jedan jedini koncert... to može samo posebna vrsta moralne nule.
Nema te drzave gdje nema umjetnika, sportista,.. na budzetskoj sisi.
Nema tog Bosanca i Hercgovca koji nije iskoristio stelu pocev od upisa u skolu - ili je barem pozelio da je ima.
Nema tog naroda na svijetu koji toliko pljuje svoje poznate, zaviruje im u imovinu i posao, razapinje ih za ikakav bolji status,.. kao sto smo to mi.

Ti budzetski izdaci za Backovica i stela za posao - su apsolutno mala suma i mizerna stvar - nisu bogovi - ali su i otac i sin na svoj nacin i poznati i zasluzni i iskoristili privilegiju - kao sto bi svako od nas.

Zato nije ovdje u pitanju ganjanje neke toboze pravde od strane pljuvaca poznatih i Fazlijine raje - neko ganjanje tobozeg morala,.. ili cega vec sve ne. pa svi smo bar jednom iskoristili stelu, a pozelili je sto puta - kao da svi sto pljujete nebi za nekog svog uradili stelu za posao u telekomu. Ovdje je u pitanju mahalska zavist sto neko ima vise i bolje se snasao. Pa ako nije Fuad za tog doprinosa(kojio nije milionski) - nadjite koji umjetnik ili sportista to vise zasluzuje pa da krenemo u rat ukusa.

Mi smo takvi ljudi - kada je je nekoj sportskoj legendi ili umjetniku lose, jedva prezivljava, bolest, nema stana, .... tada se solidarisemo i kritikujemo vlast sto ne zbrinjava poznate i zasluzne.
A kada je nekome bolje, kada se neko bolje snasao istim metodama kao sto radimo svi - onda pljujemo, napadamo, i prizeljkujemo da ih spustimo na nas nivo egzistencije i privilegija - da nama eto bude lakse.
Ne bih se složio, loše nam je upravo zato jer sve radimo kroz štelu, jer nas ne zanima ko nas krade sve dok je iz stranke koju preferiramo, jer ne osjećamo da imovina državne ustanove ili firme pripada nama... razlog toga je što nismo imali svoju državu u novijoj istoriji, nego se nama upravljalo sa strane... pa onda svako gleda da državu ošteti ili se od nje ogrebe koliko može. Ali odosmo daleko...

Kad Zaim bude preduzetnik čije poslovanje ne ovisi od države a istoj izmiruje sve obaveze, obećavam da neću komentarisati njegovu familiju niti posao niti bilo šta drugo... isto vrijedi i za Fazliju.
Bodkin

#708 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:
Budemo li i dalje robovi te mahalske zavisti i postkomunisticke nasilu jednakosti - imacemo i dalje odliv talenata u Zagreb, Beograd, .. i dalje - jer drugdje se barem ne moraju pravdati zbog svog uspjeha.

uh ovo nisam vidio, dakle pustite backovice da rade sta hoce i da vode drzavu kako hoce jer inace nam sva pamet ode u bg i zg. inace ta pamet jedva ceka da radi za deena ili starog mu ili mozda ne moze a da ne svrsi jednom dnevno od srece sto im sudbinom vladaju likovi poput backovica ili fazlije :lol:
Uh, a sta to tako strasno i opasno ti Backovici rade? Jedan je heroj odbrane zemlje za kojeg se znalo i culo i prije politicke kartijere i sonovih zasluga, a drugi je nosioc jednog zvuka i predstavnik na eurosongu. I ako im je grijeh grebanje od jedan mali doprinos i stela za posao - ako je to toliko strasno i veliko - prije je u pitanju nasa zavist i postkomunisticko shvtanje jednoakosti gdje jednostavno ne mozemo da svarimo da je neko zasluzniji, poznatiji, privilegovaniji,,...
nista, ajd ti nazad na cetnike i ustase. vidim ja sa kim pricam ;-)
dječak sa šibicama

#709 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dječak sa šibicama »

hAZNADAR wrote:iako znamo svi odgovor na pitanje - vrijedi ga postaviti.

Dali bi vi prihvatili posao poreko stele u Telekomu ili to sredili svom rodjenom - ili bi to odbili? :D
Ja bi volio da zivim u drzavi u kojoj se takva radna mjesta dobiju na osnovu znanja, sposobnosti, strucnosti, pa ako ga dobije i Backovic junior, znas da je zasluzio.

Ne znam kako vi, konformisti...

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#710 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by KatarinaKosaca »

jasa wrote:Ma jok sta ti je, nas narod i forumasi su toliko posteni bi prije prosili nego preko stele posao uboli :lol:
Ne radi se šta bi ko od forumaša uradio, nego da konačno uđe u ****enu svijest građana, forumaša i zadnjeg seljaka u planini, da je posao tržišna utakmica po kvalitetu, iskustvu, profesionalnosti i da tu svi građani moraju imati jednake šanse posebno u firmama koje plaćaju svojim novcem. Da političari nisu vlasnici tih firmi, niti im je to babovina, i da je najmanje što se može i mora transparentan natječaj. Sve dok mi sliježemo ramenima i kažemo da je nečija puka zavist pričati o nekom drugom ko je imao štelu.. nikada nećemo kreirati takvo društvo. Pri tome, naravno, ne mislim na Fazliju, jer on baš jeste od takvih kojem je samo krivo što je SDP dobio jedno telecom radno mjesto manje. Zauzeto bilo :D

btw. Enver Backović je odličan profesor, dobro predaje, strogo i pravično ispituje, nikada nisam vijdjela da je nekoga pustio preko štele. Iako, ne znam zašto on u priči.
jasa

#711 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by jasa »

Kazu da je Fazlija preko konkursa postenim putem dosao tu gdje je sad.
I da je sam sebi platio sobu na olimpijadi.
Sad koliko je narodu vjerovat .. :-D
Innovation

#712 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Innovation »

hAZNADAR wrote:Post Postao/la hAZNADAR dana 31/01/2013 15:06
iako znamo svi odgovor na pitanje - vrijedi ga postaviti.

Sad svi u glas, naravno da bi "odbili", nismo mi kao oni. Kakvo je to pitanje. :evil: :mrgreen: :)
Locked