Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Locked
Bodkin

#676 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Budemo li i dalje robovi te mahalske zavisti i postkomunisticke nasilu jednakosti - imacemo i dalje odliv talenata u Zagreb, Beograd, .. i dalje - jer drugdje se barem ne moraju pravdati zbog svog uspjeha.

uh ovo nisam vidio, dakle pustite backovice da rade sta hoce i da vode drzavu kako hoce jer inace nam sva pamet ode u bg i zg. inace ta pamet jedva ceka da radi za deena ili starog mu ili mozda ne moze a da ne svrsi jednom dnevno od srece sto im sudbinom vladaju likovi poput backovica ili fazlije :lol:
Michun

#677 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Michun »

Innovation wrote:Nisu ni moja maloljetna , ali su moja djeca /imaju i oni djecu/ i dok zivim cu ih braniti i stititi. Mislim da je normalan
covjek najojetljiviji na djecu.
pa ko je mene rodio pa mi ne sredi posao i ispite i srednju skolu i naslovnu itd itd.
jbte, pa treba ih braniti ali ako ima morala (kao sto ocigledno kod nas vise nema 99.9%) ne bi pricao bajke o sinovima.
CaCO3

#678 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by CaCO3 »

Jos da se Deen opredijeli hoce li biti pjevac, modni macak, musko ili zensko sve bi probleme rijesili :)
Paranoid

#679 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Paranoid »

Bodkin wrote: fakat misle da pricaju sa idiotima koji u zivotu nista nisu radili ni procitali ni skole vidjeli
Fakat je tako...jer da bi radio, prvo ide škola, onda čitanje, a tek onda posao...a ne obratno.
Pismonosa

#680 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Pismonosa »

Innovation wrote:Nisu ni moja maloljetna , ali su moja djeca /imaju i oni djecu/ i dok zivim cu ih braniti i stititi. Mislim da je normalan
covjek najojetljiviji na djecu.
"Nemoj bolan Rile, i oni imaju majku" :D

Image
hAZNADAR

#681 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by hAZNADAR »

ultima_palabra wrote: Pa što tu svoju sposobnost i talenat ne dokažu negdje podalje od budžetske sise? Ovim mislim i na Fazliju. Svima im bliža i dalje familija na budžetu... jel bi to ovoj državi bilo lošije da su svi oni negdje drugo?

Zaim i Fuad nisu obični smrtnici... nego šta su, grčki bogovi iz mitova? :lol: Jesi možda razmišljao da je Backovićev glas plaćen tim radnim mjestom u Telecomu i da je taj glas presudio da se formira kantonalna vlada koja diktira živote pola miliona ljudi? I da je još 7-8 poslanika isplaćeno na taj isti način, resursima koji pripadaju svima nama? Da li se od tih resursa mogla napraviti škola, park ili nešto još bolje?

A mali Fuad je posebna priča... tolike godine sprcati u Milanu i svako malo hraknuti na bijedne Sarajlije i Bosance koji samo "ispijaju kafe", a u isto vrijeme dobivati pare od te iste sirotinje kao zaslužni umjetnik koji nikad nije smio održati jedan jedini koncert... to može samo posebna vrsta moralne nule.
Nema te drzave gdje nema umjetnika, sportista,.. na budzetskoj sisi.
Nema tog Bosanca i Hercgovca koji nije iskoristio stelu pocev od upisa u skolu - ili je barem pozelio da je ima.
Nema tog naroda na svijetu koji toliko pljuje svoje poznate, zaviruje im u imovinu i posao, razapinje ih za ikakav bolji status,.. kao sto smo to mi.

Ti budzetski izdaci za Backovica i stela za posao - su apsolutno mala suma i mizerna stvar - nisu bogovi - ali su i otac i sin na svoj nacin i poznati i zasluzni i iskoristili privilegiju - kao sto bi svako od nas.

Zato nije ovdje u pitanju ganjanje neke toboze pravde od strane pljuvaca poznatih i Fazlijine raje - neko ganjanje tobozeg morala,.. ili cega vec sve ne. pa svi smo bar jednom iskoristili stelu, a pozelili je sto puta - kao da svi sto pljujete nebi za nekog svog uradili stelu za posao u telekomu. Ovdje je u pitanju mahalska zavist sto neko ima vise i bolje se snasao. Pa ako nije Fuad za tog doprinosa(kojio nije milionski) - nadjite koji umjetnik ili sportista to vise zasluzuje pa da krenemo u rat ukusa.

Mi smo takvi ljudi - kada je je nekoj sportskoj legendi ili umjetniku lose, jedva prezivljava, bolest, nema stana, .... tada se solidarisemo i kritikujemo vlast sto ne zbrinjava poznate i zasluzne.
A kada je nekome bolje, kada se neko bolje snasao istim metodama kao sto radimo svi - onda pljujemo, napadamo, i prizeljkujemo da ih spustimo na nas nivo egzistencije i privilegija - da nama eto bude lakse.
dječak sa šibicama

#682 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam samo cekao da neko napise kako Deenu ne mozemo oprostiti uspjeh :D
Bodkin

#683 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:
Bodkin wrote: fakat misle da pricaju sa idiotima koji u zivotu nista nisu radili ni procitali ni skole vidjeli
Fakat je tako...jer da bi radio, prvo ide škola, onda čitanje, a tek onda posao...a ne obratno.
aha, ne ide prvo citanje pa skola? i reci ti to armiji nezapolenih koji su skolovani i nacitani ali se ne prezivaju backovic ili fazlija :wink: pa sjede kuci i cekaju da ih telekom nazove i javi da su dobili posao :run:
Bodkin

#684 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:Ja sam samo cekao da neko napise kako Deenu ne mozemo oprostiti uspjeh :D
:lol: :lol:
Not My Idea

#685 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Not My Idea »

dječak sa šibicama wrote:Ja sam samo cekao da neko napise kako Deenu ne mozemo oprostiti uspjeh :D
Hos rec da nije tako?
Paranoid

#686 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Paranoid »

Bodkin wrote:
Paranoid wrote:
aha, ne ide prvo citanje pa skola? i reci ti to armiji nezapolenih koji su skolovani i nacitani ali se ne prezivaju backovic ili fazlija :wink: pa sjede kuci i cekaju da ih telekom nazove i javi da su dobili posao :run:
Koliko se sjećam Zaim reče da ga je "biro za zapošljavanje" pozvao, a ne telekom...refko opet bacaš bombe..
hAZNADAR

#687 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
hAZNADAR wrote:
Budemo li i dalje robovi te mahalske zavisti i postkomunisticke nasilu jednakosti - imacemo i dalje odliv talenata u Zagreb, Beograd, .. i dalje - jer drugdje se barem ne moraju pravdati zbog svog uspjeha.

uh ovo nisam vidio, dakle pustite backovice da rade sta hoce i da vode drzavu kako hoce jer inace nam sva pamet ode u bg i zg. inace ta pamet jedva ceka da radi za deena ili starog mu ili mozda ne moze a da ne svrsi jednom dnevno od srece sto im sudbinom vladaju likovi poput backovica ili fazlije :lol:
Uh, a sta to tako strasno i opasno ti Backovici rade? Jedan je heroj odbrane zemlje za kojeg se znalo i culo i prije politicke kartijere i sonovih zasluga, a drugi je nosioc jednog zvuka i predstavnik na eurosongu. I ako im je grijeh grebanje od jedan mali doprinos i stela za posao - ako je to toliko strasno i veliko - prije je u pitanju nasa zavist i postkomunisticko shvtanje jednoakosti gdje jednostavno ne mozemo da svarimo da je neko zasluzniji, poznatiji, privilegovaniji,,...
hAZNADAR

#688 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by hAZNADAR »

iako znamo svi odgovor na pitanje - vrijedi ga postaviti.

Dali bi vi prihvatili posao poreko stele u Telekomu ili to sredili svom rodjenom - ili bi to odbili? :D
fixer

#689 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by fixer »

hAZNADAR wrote:
Uh, a sta to tako strasno i opasno ti Backovici rade? Jedan je heroj odbrane zemlje za kojeg se znalo i culo i prije politicke kartijere i sonovih zasluga, a drugi je nosioc jednog zvuka i predstavnik na eurosongu. I ako im je grijeh grebanje od jedan mali doprinos i stela za posao - ako je to toliko strasno i veliko - prije je u pitanju nasa zavist i postkomunisticko shvtanje jednoakosti gdje jednostavno ne mozemo da svarimo da je neko zasluzniji, poznatiji, privilegovaniji,,...
Koliko bezobrazan moras biti za ovo. :x
CaCO3

#690 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by CaCO3 »

hAZNADAR wrote:
narodski receno jedan je obicni smrad koji je prodao svoj glas u skupstini za sinovo radno mjesto u stranackom bankomatu SDA, a drugi je derpe i to je to
Banksy

#691 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Jesi možda razmišljao da je Backovićev glas plaćen tim radnim mjestom u Telecomu i da je taj glas presudio da se formira kantonalna vlada koja diktira živote pola miliona ljudi? I da je još 7-8 poslanika isplaćeno na taj isti način, resursima koji pripadaju svima nama? Da li se od tih resursa mogla napraviti škola, park ili nešto još bolje?
Kao što je pri formiranju prošle vlade presudio Fazlijin glas koji je svoju ruku naplatio radnim mjestom svog brata ... I tako ukrug.

Svi su jednaki u lopovluku, bez razlike i bez iznimke, ali neko ko će ostati zapamćen kao apsolutni rekoder u nepotizmu i bezakonju, i na državnom i na kantonalnim nivoima, zadnji je koji može dijeliti lekcije i upite bilo kome, i s još vrućom rukom u tuđem džepu vikati: Drž'te lopova!

To je poenta.
CaCO3

#692 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by CaCO3 »

a kazu pticice da je mama Backovic otisla u prijevremenu penziju i maznula neku gadnu lovu za otpremninu :wink:
Last edited by CaCO3 on 31/01/2013 15:15, edited 1 time in total.
Innovation

#693 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Innovation »

ultima_palabra wrote:Jesu li i oni u kantonalnoj Vladi? :mrgreen:
Jesu. :skoljka:
Michun wrote: pa ko je mene rodio pa mi ne sredi posao i ispite i srednju skolu i naslovnu itd itd.
jbte, pa treba ih braniti ali ako ima morala (kao sto ocigledno kod nas vise nema 99.9%) ne bi pricao bajke o sinovima.
Ja ne bih pricala "bajke", uvijek cu reci da su moja djeca u svemu najbolja i najljepsa. Nije sto su moja, ali stvarno jesu. :-D
Pismonosa wrote:"Nemoj bolan Rile, i oni imaju majku" :D
Nedo Bog ni da se nasali! :evil:
Cafe Camargue

#694 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Cafe Camargue »

hAZNADAR wrote:iako znamo svi odgovor na pitanje - vrijedi ga postaviti.

Dali bi vi prihvatili posao poreko stele u Telekomu ili to sredili svom rodjenom - ili bi to odbili? :D
ljubomora je gadna stvar ;-) :thumbup:
Comrad

#695 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Comrad »

@hAZNADARe, odnosno Deene, znaci tebi je sasvim ok sto svaki politicar uhljebi sve porodice sto moze. Tebi je to sasvim ok. :-)

I nemoj mi molim te tih hipoteza, sta bi mi, sta bi oni. Oni su to URADILI i kraj price. Otkud ti bolan znas sta bi bilo ko od nas uradio. Mozda ima postenih ljudi, i bas zato nisu u politici. Zna se ko se bavi politikom i kakva kurvetina moras biti.

Ali haj, pravdaj ti i dalje. Zato i jeste ovako st(r)anje u zemlji. Jer je NORMALNO da politicari zbrinu svoju djecu i blize, jer eto dijete je najvaznije. A to sto je to dijete uhljup koji se nafuro da je neki pjevac (koncerta ne odrzati u zivotu heej), nije bitno. I zato ja koji nemam nikakvih veza, mogu samo u telecom, elektroprivredu otici da platim racun i to je to. Jbt kolike su te kompanije, pa nikad im konkursa ne moze vidjeti ba. A imaju brdo uposlenika, ali ajd valjda ih sa biroa kupe. :-) :roll:

Enver mi je bio profesor, najpametniji covjek na svijetu, po njegovom misljenju. A gdje god je bio, napravio sranje.
Ma nema, gdje bi bili da nam nije te porodice Backovic. :run:
Banksy

#696 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Banksy »

dobra je tema ... svašta je isplivalo ...
jasa

#697 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by jasa »

Svi bi mi zaposlili pola familije po budzetskim firmama da mozemo, htjeli mi to priznati ili ne.
Prvi podobni Fazlijaner.
Odavno je na drzavnim jaslama, muze budzetsku sisu i kao rekreativac ide po olimpijadama.
Sta vise covjek da pozeli?

Ovo sa gosp. Backovicem mu nije trebalo, mogao je i dalje uzivati sve povlastice bez puno dizanja prasine, a ovako je pokrenuo lavinu koja ce se tesko zaustaviti :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#698 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
Jesi možda razmišljao da je Backovićev glas plaćen tim radnim mjestom u Telecomu i da je taj glas presudio da se formira kantonalna vlada koja diktira živote pola miliona ljudi? I da je još 7-8 poslanika isplaćeno na taj isti način, resursima koji pripadaju svima nama? Da li se od tih resursa mogla napraviti škola, park ili nešto još bolje?
Kao što je pri formiranju prošle vlade presudio Fazlijin glas koji je svoju ruku naplatio radnim mjestom svog brata ... I tako ukrug.

Svi su jednaki u lopovluku, bez razlike i bez iznimke, ali neko ko će ostati zapamćen kao apsolutni rekoder u nepotizmu i bezakonju, i na državnom i na kantonalnim nivoima, zadnji je koji može dijeliti lekcije i upite bilo kome, i s još vrućom rukom u tuđem džepu vikati: Drž'te lopova!

To je poenta.

Mislis na Konakovica, Backovica i SDA :D
jasa

#699 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by jasa »

Cafe Camargue wrote:
hAZNADAR wrote:iako znamo svi odgovor na pitanje - vrijedi ga postaviti.

ljubomora je gadna stvar ;-) :thumbup:
Ma jok sta ti je, nas narod i forumasi su toliko posteni bi prije prosili nego preko stele posao uboli :lol:
dječak sa šibicama

#700 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dječak sa šibicama »

Not My Idea wrote:
Hos rec da nije tako?
Paaaa moguce :D

Sent from my PMP5770D using Tapatalk 2
Locked