Nedelja kad je otišao...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
- cyprus
#27 Re: nedelja kad je otisao....
GianfrancoBetter Man wrote:Chelsea - Stuttgart, finale kupa pobjednika kupova 1998. godine i legendarni gol Zole! Frajer nije igrao duže vremena zbog povrede u uše sa klupe i prvi kontakt s loptom i golčina!
- johnny_blazze
#28 Re: nedelja kad je otisao....
sjecas se ovako igraca i utakmica i na trenutak te vrati u proslost 
-
Heller
#30 Re: nedelja kad je otisao....
Alen Mešanović
Joj Ronaldo, i što neko spomenu frizuru iz 2002 svi furali, onda Raul, Beckham i oni prvi Galacticosi Figo, Zidan, Roberto Carlos pa onda Morientes, zatim Canizares iz Valencie, Ruben Baraja, zatim Mehmet Scholl, Kahn pa naš Sergej, pa Solskaer i Henrik Larrson od velikana mog djetinjstva tu su jos Giggs i Scholes i donedavno prva postava Milana
Roy Keane onda od Arsenalovh Bergkamp, Pires, Henry, Ljunberg i Seamann i onda Cafu, Dado Pršo
i još Dida
jesam se ispiso ko da 100 godina imam
Joj Ronaldo, i što neko spomenu frizuru iz 2002 svi furali, onda Raul, Beckham i oni prvi Galacticosi Figo, Zidan, Roberto Carlos pa onda Morientes, zatim Canizares iz Valencie, Ruben Baraja, zatim Mehmet Scholl, Kahn pa naš Sergej, pa Solskaer i Henrik Larrson od velikana mog djetinjstva tu su jos Giggs i Scholes i donedavno prva postava Milana
jesam se ispiso ko da 100 godina imam
-
cindrlimindrli
#31 Re: nedelja kad je otisao....
Od nasih...idol,tito 2...(jest` da je kao trener hashimaga
)
Od stranaca...
Od stranaca...
- Obuca9
#32 Re: nedelja kad je otisao....
Alen još nije otišaoHeller wrote:Alen Mešanović![]()
-
Heller
#33 Re: nedelja kad je otisao....
Ma mrlja nešto al kad se sjetim djetinjstva bio glavna faca u SlobodiObuca9 wrote:Alen još nije otišaoHeller wrote:Alen Mešanović![]()
- ganjeta
#34 Re: nedelja kad je otisao....
Pippoo..
-
oridjidji
#35 Re: nedelja kad je otisao....
kakav je ovo igrac bio. klasa.Admir_1984 wrote:
- Hopkins
#36 Re: nedelja kad je otisao....
Dzemo Smjecanin
... jos kad bi igdje na netu bio njegov legendarni lob Adnana Guse ... svi to pamte, steta sto nema da se vidi
- Jack Be Nimble
#37 Re: nedelja kad je otisao....

Dok redamo ove igrace vecinu izvlacimo is Italijanske lige.
- Hopkins
#38 Re: nedelja kad je otisao....
Oni su bili ti koji su tih godina trosili milijarde ... vidjecemo da li ce njihovu sudbinu dozivjeti primera i premiership. Jedina liga koja ispravno posluje je bundesliga.
- Jack Be Nimble
#39 Re: nedelja kad je otisao....
Pa nisu bas sada nesto puno trosili na strance, kada pogledas timove koji su bili u vrhu evropskih takmicenja iz Italije obicno su imali 3-4 stranca. 93/94 Milan je imao najvise stranaca 7. Danas City a prije Arsenal u prvih 11 nemaju nijednog Engleza.
- johnny_blazze
#40 Re: nedelja kad je otisao....
ma njemci se nikad nisu opterecivali da im liga bude najbolja na svijetu jednostavno su gledali smao sebe i radili i radilli i radili nebi me cudilo da bundes liga bude za koju godinu broj 1, a neko spomenu beckahama jooj ja ga se sjecam iz man-utd i sjecam se utakmice engleska-portugal kad je fulio penal 
Last edited by johnny_blazze on 16/05/2012 00:55, edited 1 time in total.
-
papedzaja
#41 Re: nedelja kad je otisao....
http://www.youtube.com/watch?v=V3mtzN9oWuQHopkins wrote:Dzemo Smjecanin... jos kad bi igdje na netu bio njegov legendarni lob Adnana Guse ... svi to pamte, steta sto nema da se vidi
-
Edge
#42 Re: nedelja kad je otisao....
Evo moj doprinos.
Nikad neću zaboraviti majstorije na svjetskom prvenstvu 1994. godine.

Nikad neću zaboraviti majstorije na svjetskom prvenstvu 1994. godine.

- cyprus
#43 Re: nedelja kad je otisao....
Nego, jeste li upamtili možda za kojeg ste igrača prvog čuli?
Ja sam fudbal počeo pratiti sa 8 godina, i to na EP 96. Prije tog prvenstva sam znao samo za jednog igrača - Roberta Baggia
Tako da je on moj prvi igrač
Prva utakmica koju sam gledo je bila Bugarska - Rumunija
i tad sam upamtio Stojčkova (čija me slika iz prethodnog posta podsjeti na ovo)... Na tom prvenstvu sam upamtio još nekoliko igrača, od kojih su mi se Poborski i Šuker najviše urezali u pamćenje
Na kraju se sjećam da sam bio pravo tužan što je Češka zijanila u finalu...
Već od jeseni 1996. godine sam postao ozbiljan fudbalski fan
i vrlo brzo sam pohvatao sve najbolje timove i igrače, zapisivajući ih u sveske... Kroz djetinjstvo sam imo nekoliko desetina svesaka ispunjenih samo fudbalskom tematikom 
Ja sam fudbal počeo pratiti sa 8 godina, i to na EP 96. Prije tog prvenstva sam znao samo za jednog igrača - Roberta Baggia
Prva utakmica koju sam gledo je bila Bugarska - Rumunija
Već od jeseni 1996. godine sam postao ozbiljan fudbalski fan
- johnny_blazze
#44 Re: nedelja kad je otisao....
ja kako se sjecam prvi put kad sam pogledao utakmicu i ono fkt je pratio je svjetsko prvenstvo 98 te godine i poceo skupljati slikice france98 onako najupecatljiviji su mi fudbaleri bili zidane,ronaldo,suker,ronald de boer,klinsmanncyprus wrote:Nego, jeste li upamtili možda za kojeg ste igrača prvog čuli?![]()
Ja sam fudbal počeo pratiti sa 8 godina, i to na EP 96. Prije tog prvenstva sam znao samo za jednog igrača - Roberta BaggiaTako da je on moj prvi igrač
![]()
Prva utakmica koju sam gledo je bila Bugarska - Rumunijai tad sam upamtio Stojčkova (čija me slika iz prethodnog posta podsjeti na ovo)... Na tom prvenstvu sam upamtio još nekoliko igrača, od kojih su mi se Poborski i Šuker najviše urezali u pamćenje
Već od jeseni 1996. godine sam postao ozbiljan fudbalski fani vrlo brzo sam pohvatao sve najbolje timove i igrače, zapisivajući ih u sveske... Kroz djetinjstvo sam imo nekoliko desetina svesaka ispunjenih samo fudbalskom tematikom
- k3ngur
#45 Re: nedelja kad je otisao....
Prvi put kad sam pogledao tekmu je sigurno kad sam pogledao reprizu utakmice Juga - Argentina, cetvrtine finale na sp 1990, ali sjecam se kako je Sarajevo orilo kad je Juga pobjedila UAE i Spaniju, sjecam se veliki red taksista kod oslobodenja i studentskih domova kad smo pobjedili Spaniju.
Zanimljivo je kad smo izgubili protiv Argentine da su neki iz moje ulice na Alipasinom Ficu gurnuli naopako iz frustracije sto smo izgubili, joj to je bilo havarija...
Inace SP '94 je pravo kad sam poceo pratiti fudbal, tada sam bio u Njemackoj, sjecam tada kad je Roberto Baggio dao go Nigeriji da bi prosli dalje, od tada mi je postao najomiljeniji igrac sve dok za Dzeka nisam saznao. Sjecam se kad sam gledao kad je Bugarska pobjedila Njemacku, joj jesu njemci tada bili ljuti. Poslije toga pocelo je gledanje utakmica, igranje po klubovima, citanje magazina, almanaha i knjiga o proslim svjetskim i evropskim prvenstvima i o poznatim fudbalerima...
Zanimljivo je kad smo izgubili protiv Argentine da su neki iz moje ulice na Alipasinom Ficu gurnuli naopako iz frustracije sto smo izgubili, joj to je bilo havarija...
Inace SP '94 je pravo kad sam poceo pratiti fudbal, tada sam bio u Njemackoj, sjecam tada kad je Roberto Baggio dao go Nigeriji da bi prosli dalje, od tada mi je postao najomiljeniji igrac sve dok za Dzeka nisam saznao. Sjecam se kad sam gledao kad je Bugarska pobjedila Njemacku, joj jesu njemci tada bili ljuti. Poslije toga pocelo je gledanje utakmica, igranje po klubovima, citanje magazina, almanaha i knjiga o proslim svjetskim i evropskim prvenstvima i o poznatim fudbalerima...
- Jack Be Nimble
#46 Re: nedelja kad je otisao....
Prva utakmica Argentina - Engleska 86te. Ipak tehnicki to nisam gledao, samo znam da je bilo na televiziji brat i tata zavikali joj dao gol rukom. A mozda je bila i repriza.
Prvi igrac za kojeg sam cuo je naravno Piksi i imao njegov veliki poster na zidu iz dva djela. Mislim da sam dobio u Zabavniku u dva izdanja. Prvo gornji pa onda donji dio, u dresu crvene zvezde. A prvu utakmicu koju sam gledao je bila Holandija Jugoslavija, sigurno kada si igrali u Zagrebu, ja mislim da je bila 89ta da jos nismo dogurali do 90te.
Onda SP 90 citavo gledao i zaljubio se u Njemce i njihove igrace. Takodjer sam htjeo staviti sliku Vollera. Kup Sampiona 91', kvalifikacije za Euro 92 i samo EP u Svedskoj. Sjebo se pravo zbog Danaca
. Dolazi rat i TV Republike Sprske/Pala kako se kod zvala krade sve moguce sa RAI sport sto se tice Seria A i tako odrastao gledajuci italijansku ligu. TV Crna Gora u to doba samo prikazivala Milan liga/KES zbog Savicevica naravno. Najbolje KES finale Barca - Milan i fenomalan gol Savicevica. Hagi daje isti tog ljeta, samo je njegov bolji jer je lopta na zemlji.
A SP 94 struja samo bila za vrijeme utakmica i kako se priblizava 90minuta u finalu mi svi cekamo da nam ugase struju, ali ostavili do Badzijevog promasaja i onda ukinuli.
Prvi igrac za kojeg sam cuo je naravno Piksi i imao njegov veliki poster na zidu iz dva djela. Mislim da sam dobio u Zabavniku u dva izdanja. Prvo gornji pa onda donji dio, u dresu crvene zvezde. A prvu utakmicu koju sam gledao je bila Holandija Jugoslavija, sigurno kada si igrali u Zagrebu, ja mislim da je bila 89ta da jos nismo dogurali do 90te.
Onda SP 90 citavo gledao i zaljubio se u Njemce i njihove igrace. Takodjer sam htjeo staviti sliku Vollera. Kup Sampiona 91', kvalifikacije za Euro 92 i samo EP u Svedskoj. Sjebo se pravo zbog Danaca
A SP 94 struja samo bila za vrijeme utakmica i kako se priblizava 90minuta u finalu mi svi cekamo da nam ugase struju, ali ostavili do Badzijevog promasaja i onda ukinuli.
- ultima_palabra
#47 Re: nedelja kad je otisao....
Hmm... teško je rećicyprus wrote:Nego, jeste li upamtili možda za kojeg ste igrača prvog čuli?![]()
Ja sam fudbal počeo pratiti sa 8 godina, i to na EP 96. Prije tog prvenstva sam znao samo za jednog igrača - Roberta BaggiaTako da je on moj prvi igrač
![]()
Prva utakmica koju sam gledo je bila Bugarska - Rumunijai tad sam upamtio Stojčkova (čija me slika iz prethodnog posta podsjeti na ovo)... Na tom prvenstvu sam upamtio još nekoliko igrača, od kojih su mi se Poborski i Šuker najviše urezali u pamćenje
Već od jeseni 1996. godine sam postao ozbiljan fudbalski fani vrlo brzo sam pohvatao sve najbolje timove i igrače, zapisivajući ih u sveske... Kroz djetinjstvo sam imo nekoliko desetina svesaka ispunjenih samo fudbalskom tematikom
Od naših, valjda prvo za Piksija jer je bio navikan pravo od zvezdaških medija. I Pape naravno, kad se vratio u reprezentaciju na ovoj utakmici i pogodio protiv "svojih" Francuza... to mi je bila prva utakmice Juge koju pamtim:
http://www.tip.ba/2011/10/11/video-susi ... francuske/
- aveos
#48 Re: nedelja kad je otisao....
i ja 96,svbe i englezi dobra utakmica pravo,sjecam se olivera bierhofa i njegovih golova uvijek glavomcyprus wrote:Nego, jeste li upamtili možda za kojeg ste igrača prvog čuli?![]()
![]()
pa legendarni gol sukera dancima pa ispadanje od svaba odlicna utakmica,u finalu sam navijao za cehe
- ganjeta
#49 Re: Nedelja kad je otisao ...
Prvi igrač za kojeg sam čuo je Salvatore „Totò“ Schillaci 
- johnny_blazze
#50 Re: Nedelja kad je otisao ...
ja mislim da se svi sjecamo (koji smo gledali utakmicu) gdje smo bili te noci i sa kim 
ja sa starim u jednoj sobi hastal pun slatkisa
i meze, sestra i stara u drugoj sobi gledaju esmeraldu ili marisol pojma nemam
znam da nam je pravo vokri bilo sto bajern zijani najvise sto je hasan igrao za bajern 
ja sa starim u jednoj sobi hastal pun slatkisa