Ma naravno, svi su isti. Daj covjece cinjenice. Ako nesto tvrdis, onda to i dokazi...ClonedAgain wrote:
O SDP-u i Zlatki Lagumdžiji ni pomisli...
Istina program im je dobar, ali svi mi znamo da su predizborne kampanje ultimativno sranje...
Druga stvar, sve i da kane izvesti sve što su obećali (iako mi se neki detalji ne sviđaju), politička je konstrukcija takva da oni ništa u tim svojim "nakanama" neće uspjeti izvesti...
...i SDP je korumpiran kao i sve ostale stranke!
Neću izaći na Izbore 2006!!!
-
Titov_pionir
- Jara
windas wrote:Trik nacionalnih stranaka je da glasace-mlade, dijasporu i tkzv. multikulturne, navedu da ne glasaju,
sa motivom: nemam za koga svi su oni isti itd.
Rezultat je u tom slucaju najveci broj glasova dobiju upravo
nacionalne stranke, i tako godinama sjede u vlasti,
a oni koji nisu glasali su pomogli nacionalnim stranakama nesvesno !
Ovaj trik je stalno uspijevao .
-
Dont Let
Wauuuu, koja čast! Ja tebe da ubjeđujem?gavrilo wrote:evo ja ne znam za koga cu glasati. dajem vam svima priliku da me ubjedite za koga da glasam. onaj koji iznese najbolje argumente ima moj glas. obecavam.
da cujem
Ubjedi me!
Ma ne mogu više ni da pišem koliko u ovom citiranom ima...ironije? gluposti? ...ne znam ni sama više čega...
-
kojsino
windas wrote:Trik nacionalnih stranaka je da glasace-mlade, dijasporu i tkzv. multikulturne, navedu da ne glasaju,
sa motivom: nemam za koga svi su oni isti itd.
Rezultat je u tom slucaju najveci broj glasova dobiju upravo
nacionalne stranke, i tako godinama sjede u vlasti,
a oni koji nisu glasali su pomogli nacionalnim stranakama nesvjesno !
Ovaj trik je stalno uspijevao .
-
gavrilo
bez komentara...Dont Let wrote: Ako saznaš da neko ipak uključuje mozak, daj da napravimo kakav masovni udar![]()
Ma ne mogu više ni da pišem koliko u ovom citiranom ima...ironije? gluposti? ...ne znam ni sama više čega...![]()
glupost? hajde ti meni moja kulminacijo inteligencije objasni sta je tu glupo? ili ti se nako bezze svadja?
nebitno... pitanje postavljam zato sto svi tvrde da se treba glasati, a pljuje se po onima koji ne znaju za koga. pa hajde kada su svi tako moralni i odgovorni neka me ubijede za koga da glasam.
jedini ozbiljan odgovor je dosao od mostarca
- suncica24
Sad mi trebamo Gavru, ociglednog nacionalistu po stavovima kroz diskusije, nagovarati za koga da glasa.
Pitam se na sta to misli da mi licimo? Delfine? Pingvine? Majmune? Papagaje?
Lijepo ti, Gavro, ako ti je vec do nagovoranja, prosetaj malo po internetu, pokupi par programa, ili mozda, zapravo vjereovatno ce ti programi sami zakucati na vrata, pojaviti se na televiziji, u novinama, pa prelistaj i ocjeni i odluci. Sam svojom glavom.
A ako ista nije to u stanju, nece pomoci ni "nase" nagovaranje. To pitanje je onda trebalo malo ranije pokrenuti u istoj, jos onda kad je ista tek hvatala prvi zrak.
Ovako, koliko god se i mi i ti trudio, opet ce ruka sama zaokruziti "one svoje". Sta ces, vuk dlaku mijenja, ali glavu nikada.
Lijepo ti, Gavro, ako ti je vec do nagovoranja, prosetaj malo po internetu, pokupi par programa, ili mozda, zapravo vjereovatno ce ti programi sami zakucati na vrata, pojaviti se na televiziji, u novinama, pa prelistaj i ocjeni i odluci. Sam svojom glavom.
A ako ista nije to u stanju, nece pomoci ni "nase" nagovaranje. To pitanje je onda trebalo malo ranije pokrenuti u istoj, jos onda kad je ista tek hvatala prvi zrak.
Ovako, koliko god se i mi i ti trudio, opet ce ruka sama zaokruziti "one svoje". Sta ces, vuk dlaku mijenja, ali glavu nikada.
-
zooropa
Onda se sljedeće 4 godine nemoj žaliti na stanje koje bude vladalo u državi.ClonedAgain: "vi kažete treba izaći na izbore, ja kažem to nema smisla, kao ni nervirati se zbog toga
nisam uvrijedio nikoga"
Mislim da niko ovdje (pa ni ja sada) ne treba da ubjeđuje (niti to čini) za koga ko da glasa već samo da se glasa.Gavrilo: "evo ja ne znam za koga cu glasati. dajem vam svima priliku da me ubjedite za koga da glasam. onaj koji iznese najbolje argumente ima moj glas. obecavam.
da cujem"
Stranke su te koje trebaju ubjediti za koga glasati. Ako niko ne ponudi ono što smo željeli, ima alternativa: glasaj za (naj)manje zlo.
Sad, svako ko tvrdi "da su svi isti" ili je blesav ili traži izgovor da ne glasa. Može se reći da niko nije bajan, ali svakako ne da su svi ista govna.
- danas
ako ne znas koji su tvoji, onda bolje ti je i ne glasaj... postedi i sebe i nas gluposti... jer mene niko ne treba ubjedjivat da republikanci u USA nisu "moji" a da demokrate jesu... isto tako i u bosni kad glasamgavrilo wrote:koji su to moji?danas wrote:gavriloglasaj haman za 'svoje'...
![]()
![]()
-
sveu16
Upravo tako, najgore je ne uraditi nista, tj. uopce ne glasati.Dont Let wrote:Titov_pionir wrote:Na proslim izborima odziv je bio ispod 50%, a ni to nije uticalo na regularnost. Tako da ce izbori biti validni, i kad samo jedan jedini covjek izadje na njih. Svako ko ne glasa nije ni zasluzio da mu bude bolje i apsolutna je budala za mene. Uvijek mozes izabrati najmanje zlo.
![]()
![]()
![]()
-
gavrilo
suncica24 wrote:Sad mi trebamo Gavru, ociglednog nacionalistu po stavovima kroz diskusije, nagovarati za koga da glasa.![]()
-
Šandor
Gavro, paša moj solidni, šta ti ovo rade?
Da budnem iskren, konto sam glasat za Hajeta.
Međutim, vidio sam ga dva puta na TV i definitivno me razuvjerio. Tako da ću glasat za Lamiju Tanović.
Mada Lamija nema nikakve šanse. Narode glupi!
Gavro, šta da ti pričam. Ako hoćeš u džemat jedina opcija ti je Jovičić Jugoslav.

Kad malo skontam....dosad sam glaso jedno četiri puta...mislim da će ovo biti peti....od toga sam dvaput glaso samo za SDP.
Da budnem iskren, konto sam glasat za Hajeta.
Međutim, vidio sam ga dva puta na TV i definitivno me razuvjerio. Tako da ću glasat za Lamiju Tanović.
Mada Lamija nema nikakve šanse. Narode glupi!
Gavro, šta da ti pričam. Ako hoćeš u džemat jedina opcija ti je Jovičić Jugoslav.
Kad malo skontam....dosad sam glaso jedno četiri puta...mislim da će ovo biti peti....od toga sam dvaput glaso samo za SDP.
-
Tuzlanka25
Ove godine je glasanje posebno "olaksano", jer se neregistrovani glasaci ne moraju gurati po kojekakvim sobicama i tu registrovati, sto i nije neki problem ali znam kako raja na to obicno gleda ("ma mrsko mi se gurat' sa seljacima i bla bla...", ali seljaci vam uvijek glasaju). Dakle, ko god ima CIPS ujedno je i registrovani glasac u svojoj MZ, nema vise isprika.
A za sve one koji i dalje namjeravaju da ne glasaju - imajte na umu da u demokratskim zemljama (pa i u ovakvim koje su to samo na papiru) svako ko nije glasao na izborima u biti daje saglasnost za stranku koja pobijedi. Zato ako ne znate za koga glasati, glasajte za one koji su po vama "najmanje zlo". Mozda sprijeciti time neko vece...
A za sve one koji i dalje namjeravaju da ne glasaju - imajte na umu da u demokratskim zemljama (pa i u ovakvim koje su to samo na papiru) svako ko nije glasao na izborima u biti daje saglasnost za stranku koja pobijedi. Zato ako ne znate za koga glasati, glasajte za one koji su po vama "najmanje zlo". Mozda sprijeciti time neko vece...
-
kojsino
Ove godine je glasanje posebno "olaksano", jer se neregistrovani glasaci ne moraju gurati po kojekakvim sobicama i tu registrovati, sto i nije neki problem ali znam kako raja na to obicno gleda ("ma mrsko mi se gurat' sa seljacima i bla bla...", ali seljaci vam uvijek glasaju). Dakle, ko god ima CIPS ujedno je i registrovani glasac u svojoj MZ, nema vise isprika.
POTPISUJEM
POTPISUJEM
-
vodolija_33
Glasati nego šta!!
A ko bude glasao za vladajuće kretene (BILO KOJE NACIONALNOSTI), ove što nas pokradoše, što nam uvode porez za porezom i OPET na porez, ove iste što ganjaju sebi honorare i povlastice i da ih mogu uživati i poslije njihovog mandata, ove što djecu svoju šalju na školovanje o našem trošku dok je sve manje normalnog naroda koji može sebi priuštiti studiranje u BiH, da Bog da makar dobio kvalitetan proliv u trajanju od 5-6 dana
živjeli
A ko bude glasao za vladajuće kretene (BILO KOJE NACIONALNOSTI), ove što nas pokradoše, što nam uvode porez za porezom i OPET na porez, ove iste što ganjaju sebi honorare i povlastice i da ih mogu uživati i poslije njihovog mandata, ove što djecu svoju šalju na školovanje o našem trošku dok je sve manje normalnog naroda koji može sebi priuštiti studiranje u BiH, da Bog da makar dobio kvalitetan proliv u trajanju od 5-6 dana
živjeli

-
Cvindlo
Osjetih zelju da pisem.Volja je moc, sjetih se. Ne znam zasto, mozda zato sto mogu da pisem I izrazim sebe, svoje misli I osjecanja, radost I tugu, pravdu I nepravdu - slobodno, u miru ove noci. Ah, da ta sloboda - ideja u cije ime I pocinju ratovi I sve ono sto sa sobom nose.
Tako se sloboda nadvi I nad mojim Gorazdem, u ranim devedesetim godinama. Dosla je sama, nicim izazvana.Ude I prosiri se kroz mahale, ulice I sokake, kuce, skole,javne ustanove I pore nas nesretnih ljudi. Sa njom sve poce da prima neku drugu dimenziju: ljudi ko da se prepadose te slobode. Oni najmudriji, rekose narodu da se ne boji da je sloboda konacno dosla, te da u njihovu slobodu niko ne smije da dira. Tako porucise, jedan po jedan, sa improvizovane bine, koja je bila postavljena na pregledno mjesto, tako da I oni najnizi ljudi mogu da vide njih mudre. Pricali su jos o suverenitetu , nezavisnosti, inegritetu I nekim drugim pojmovima. Onako uz put rekose, ako bi se neko I usudio da dira u nasu slobodu mi cemo je braniti, onako kako je branise nasi preci.
Nekako paralelno sa slobodom pojavi se I pojam ugrozenosti. Ljudi (ovi mudriji) se pocese optuzivati kako je “njihov” narod ugrozen u odnosu na drugi I treci, I svaki drugi narod. Pa zakljucise da sloboda jednog naroda direktno ugrozava slobodu “njihovog” naroda. Sve te debate mudrih, budno su pracene I u Gorazdu. I narod poce da se mijenja. Pocese I prve seobe, doduse lokalnog karaktera. Ovi “ugrozeniji” odose na brda oko grada, gdje su se valjda osjecali manje ugrozenim, gore blize Njemu. Javi se I strah, kod nas, koji odlucismo da ostanemo u gradu. Dodjose nam “nasi” iz Visegrada,Foce,Cajnica,Rogatice…protjerali ih kazu iz njihovih kuca, stanova, sa dugovjekovnih ognjista ovi najugrozeniji-paleci,ruseci I ubijajuci sve pred sobom. Organizova se odbrana grada , jer kazu nam da idu u pravcu Gorazda sa svih strana, mora se braniti sloboda. Stadose u jedan red visegradjani, rogaticani, cajnicani, focaci, rudjani I gorazdani da se brane od ovih ugrozenih. I tako je pocela golgota I horor Gorazda. Smrt je pocela da hara onim istim mahalama, ulicama, sokacimaa kojima vec prodje sloboda I tako nepune cetiri godine.Gorazde, ovi mudri, prozvase gradom heroja.
Godine 1994/1995, svijetski mudraci pozvase nase,da ih ubijede kako oni I nisu tako ugrozeni u odnosu jedni na druge.Izlozise pred njih raznorazne mape, I nacrtase drzavu u drzavi za ove ugrozene. Nekoliko dana su tako dodavali, oduzimali, dogovarali, dok se konacno ne usaglasise koliku ce drzavu dati ugrozenima.
Gorazde, kazu nam, nije ugrozeno. Svi ostali gradovi iz regiona, ugrozeni.
Danas jedanaest godina poslije, ja sjedim daleko od Gorazda, dok tamo kazu mi “biraju” neke nove mudrace.
Tako se sloboda nadvi I nad mojim Gorazdem, u ranim devedesetim godinama. Dosla je sama, nicim izazvana.Ude I prosiri se kroz mahale, ulice I sokake, kuce, skole,javne ustanove I pore nas nesretnih ljudi. Sa njom sve poce da prima neku drugu dimenziju: ljudi ko da se prepadose te slobode. Oni najmudriji, rekose narodu da se ne boji da je sloboda konacno dosla, te da u njihovu slobodu niko ne smije da dira. Tako porucise, jedan po jedan, sa improvizovane bine, koja je bila postavljena na pregledno mjesto, tako da I oni najnizi ljudi mogu da vide njih mudre. Pricali su jos o suverenitetu , nezavisnosti, inegritetu I nekim drugim pojmovima. Onako uz put rekose, ako bi se neko I usudio da dira u nasu slobodu mi cemo je braniti, onako kako je branise nasi preci.
Nekako paralelno sa slobodom pojavi se I pojam ugrozenosti. Ljudi (ovi mudriji) se pocese optuzivati kako je “njihov” narod ugrozen u odnosu na drugi I treci, I svaki drugi narod. Pa zakljucise da sloboda jednog naroda direktno ugrozava slobodu “njihovog” naroda. Sve te debate mudrih, budno su pracene I u Gorazdu. I narod poce da se mijenja. Pocese I prve seobe, doduse lokalnog karaktera. Ovi “ugrozeniji” odose na brda oko grada, gdje su se valjda osjecali manje ugrozenim, gore blize Njemu. Javi se I strah, kod nas, koji odlucismo da ostanemo u gradu. Dodjose nam “nasi” iz Visegrada,Foce,Cajnica,Rogatice…protjerali ih kazu iz njihovih kuca, stanova, sa dugovjekovnih ognjista ovi najugrozeniji-paleci,ruseci I ubijajuci sve pred sobom. Organizova se odbrana grada , jer kazu nam da idu u pravcu Gorazda sa svih strana, mora se braniti sloboda. Stadose u jedan red visegradjani, rogaticani, cajnicani, focaci, rudjani I gorazdani da se brane od ovih ugrozenih. I tako je pocela golgota I horor Gorazda. Smrt je pocela da hara onim istim mahalama, ulicama, sokacimaa kojima vec prodje sloboda I tako nepune cetiri godine.Gorazde, ovi mudri, prozvase gradom heroja.
Godine 1994/1995, svijetski mudraci pozvase nase,da ih ubijede kako oni I nisu tako ugrozeni u odnosu jedni na druge.Izlozise pred njih raznorazne mape, I nacrtase drzavu u drzavi za ove ugrozene. Nekoliko dana su tako dodavali, oduzimali, dogovarali, dok se konacno ne usaglasise koliku ce drzavu dati ugrozenima.
Gorazde, kazu nam, nije ugrozeno. Svi ostali gradovi iz regiona, ugrozeni.
Danas jedanaest godina poslije, ja sjedim daleko od Gorazda, dok tamo kazu mi “biraju” neke nove mudrace.
-
Odisej
Autor: kojsino Poslano: 31/08/2006 13:12
POTPISUJEM
I JQ TAKOĐE . I DODAJEM: AKO MISLITE DA NEMA ONIH KOJIMA TREBA DA DATE GLAS , ONDA IZAĐITE NA IZBORE , PONIŠTITE LISTIĆ , ALI NIKAKO , NIKAKO NEMOJTE DOPUSTITI DA U PARLAMENTE DODJU ONI KOJIMA SU GLASOVE DALI NEUKI , NEOBRAZOVANI , ONI KOJE SU IZABRALI MASOVNI GLASAČI , DAKLE ONI KOJI DOLAZE NA IZBORNA MJESTA KAO STADO...
AKO ONI OPET BUDU DOMINANTNI NA IZBORNIM MJESTIMA KAO GLASAČI BIH VIŠE NEMA ŠANSE...
POTPISUJEM
I JQ TAKOĐE . I DODAJEM: AKO MISLITE DA NEMA ONIH KOJIMA TREBA DA DATE GLAS , ONDA IZAĐITE NA IZBORE , PONIŠTITE LISTIĆ , ALI NIKAKO , NIKAKO NEMOJTE DOPUSTITI DA U PARLAMENTE DODJU ONI KOJIMA SU GLASOVE DALI NEUKI , NEOBRAZOVANI , ONI KOJE SU IZABRALI MASOVNI GLASAČI , DAKLE ONI KOJI DOLAZE NA IZBORNA MJESTA KAO STADO...
AKO ONI OPET BUDU DOMINANTNI NA IZBORNIM MJESTIMA KAO GLASAČI BIH VIŠE NEMA ŠANSE...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
dusho, idi pregledaj ochi...suncica24 wrote:Sad mi trebamo Gavru, ociglednog nacionalistu po stavovima kroz diskusije, nagovarati za koga da glasa.![]()
da bolje vidis...ne samo na forumu vec i kad budes glasala...