Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Locked
Danguba

#276 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Danguba »

poskok + serbian cafe na jednom mjestu
Umalo popisivac

#277 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Umalo popisivac »

A i s kim vi ovdje raspravljate. Od ovog Havatara :lol: pa nadalje. Ne mozete vi to njima objasniti, mozda i mozete al se prave blesavi i ne zele priznati da njima u biti puca neka stvar za tamo nekim Tvrtkom, Stjepanom, Hrvojem, Katarinom... To je jedina istina. Mozete vi Havataru i bratiji do jutra diplati o tome ko je i kako ubio bosanskog kralja itd., njih to jednostavno ne zanima, stovise vjerovatno opravdavaju i odobravaju, samo ne zele reci.

Ljutio se neko ili ne (i tu ne mislim da vrijedjam, provociram... A i sto bi se ljutili kad stujete turske osvajace) nisu vas ljudi bezveze zvali Turcima (sto neki i danas rade, a i radit ce dok je ovakvih stvari, a ne zbog pukog islama). Meni je isto neshvatljivo nazivati nesto po osvajacima vlastite zemlje, al eto. Odgovor na to je uvijek "Poskokovci" i sl. gluposti u manjku argumenata.

Svakom njegovo sto bi se reklo. Moj je Tvrtko, Hrvoje, Katarina i Stjepan... Neciji je kako vidimo Mehmed Fatih, Sulejman, Murat, princeza Dzevhera (kako se vec zove)... To dosta (sve) govori.
Havatar

#278 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Havatar »

Umalo popisivac wrote:A i s kim vi ovdje raspravljate. Od ovo Havatara :lol: pa nadalje. Ne mozete vi to njima objasniti, mozda i mozete al se prave blesavi i ne zele priznati da njima u biti puca neka stvar za tamo nekim Tvrtkom, Stjepanom, Hrvojem, Katarinom... To je jedina istina.
Ljutio se neko ili ne (i tu ne mislim da vrijedjam, provociram... A i sto bi se ljutili kad stujete turske osvajace) nisu njih ljudi bezveze zvali Turcima (sto neki i danas rade, a i radit ce dok je ovakvih stvari).

Svakom njegovo sto bi se reklo. Moj je Tvrtko, Hrvoje i Katarina... Neciji je kako vidimo Mehmed Fatih, Sulejma, Murat, princeza Dzevhera (kako se vec zove)... To dosta govori.
Tvoja je Katarina koja je ostavila Bosnu u nasljedstvo okupatoru kao sto bi i ti uradio ali Tvrtko nije tvoj . Te rasisticke posalice kako su Bosnjaci Turci i kako ih treba protjerati iz Evrope ostavi za sajtove odakle si dosao a ovdje to nemoj da prosipas. Isto tako mozete da se upinjete koliko hocete ali to sto ljudi vole one koji su izgradili skoro sve gradove u Bosni i koji su Bosnjacima priznavali i jezik ( i to bio jedan od zvanicnih jezika na Porti) i nacionalno ime i kod kojih su Bosnjaci drzali najvise funkcije u vojsci , administraciji i vjerskim institucijama nemozete ma koliko se trudili da prikazete kao nesto lose niti se Bosnjaci razlikuju po tome od drugih naroda . Isto tako niko vas ne pita koga ce Bosnjaci smatrati za prijateljski narod niti je vase misljenje relevantno.
Umalo popisivac

#279 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Gdje sam ja ikog bilo kako nazivao (samo isticem) a kamo li rekao da nekog treba tjerati? I tu sam stao s citanjem tvoje proljevade od posta. Sve ja znam. :thumbup:
arslanbey

#280 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

Bosnjaci se vezu za Kulina Bana i Tvrtka,,,a nisu oni dzaba zaboravili Katarinu..kada je ona uslov vlastitoj djeci postavila da se ponovo pokrste,nebi sigurno bolje postupila ni s nama koji smo islam prihvatili
arslanbey

#281 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

Umalo popisivac wrote:Gdje sam ja ikog bilo kako nazivao (samo isticem) a kamo li rekao da nekog treba tjerati? I tu sam stao s citanjem tvoje proljevade od posta. Sve ja znam. :thumbup:
Jesi li upratio koje su "austro-ugarske" stranice na facebooku? i sve najvise clanova iz Zagreba :lol:
Havatar

#282 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Havatar »

Umalo popisivac wrote:Gdje sam ja ikog bilo kako nazivao (samo isticem) a kamo li rekao da nekog treba tjerati? I tu sam stao s citanjem tvoje proljevade od posta. Sve ja znam. :thumbup:
Ne istices nego pokusavas da osporis pravo Bosnjacima da sami odredjuju ko su im prijatelji i to na nacin na koji se to radi na najgorim nacionalistickim forumima u Hrvatskoj ali sve onako "neofirno" pokusavas da osporis Bosnjake kao naciju i da ih predstavis kao ljude bez identiteta i da ih totalno dehumaniziras i predstavis onakvim kakvi su u tvojoj glavi. Ali ipak cu ti otkriti jednu tajnu , slusaj pazljivo: to uopste nije neofirno i takvih smo se nagledali .
Umalo popisivac

#283 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

arslanbey wrote:Bosnjaci se vezu za Kulina Bana i Tvrtka,,,a nisu oni dzaba zaboravili Katarinu..kada je ona uslov vlastitoj djeci postavila da se ponovo pokrste,nebi sigurno bolje postupila ni s nama koji smo islam prihvatili
A je l stujete Stjepana, posljednjeg kralja? Mislim, kad vec stujete njegovog ubojicu, a stujete dok tako nazivate bogomolje, da ne kazem svoju djecu?

A o Katarini poslije, da se ne pogubimo. imamo dosta kraljeva i plemstva za primjer, kamo srece da je samo Katarina u pitanju.
Last edited by Umalo popisivac on 21/06/2014 23:43, edited 1 time in total.
MuaDib

#284 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by MuaDib »

Havatar wrote:
Umalo popisivac wrote:A i s kim vi ovdje raspravljate. Od ovo Havatara :lol: pa nadalje. Ne mozete vi to njima objasniti, mozda i mozete al se prave blesavi i ne zele priznati da njima u biti puca neka stvar za tamo nekim Tvrtkom, Stjepanom, Hrvojem, Katarinom... To je jedina istina.
Ljutio se neko ili ne (i tu ne mislim da vrijedjam, provociram... A i sto bi se ljutili kad stujete turske osvajace) nisu njih ljudi bezveze zvali Turcima (sto neki i danas rade, a i radit ce dok je ovakvih stvari).

Svakom njegovo sto bi se reklo. Moj je Tvrtko, Hrvoje i Katarina... Neciji je kako vidimo Mehmed Fatih, Sulejma, Murat, princeza Dzevhera (kako se vec zove)... To dosta govori.
Tvoja je Katarina koja je ostavila Bosnu u nasljedstvo okupatoru kao sto bi i ti uradio ali Tvrtko nije tvoj . Te rasisticke posalice kako su Bosnjaci Turci i kako ih treba protjerati iz Evrope ostavi za sajtove odakle si dosao a ovdje to nemoj da prosipas. Isto tako mozete da se upinjete koliko hocete ali to sto ljudi vole one koji su izgradili skoro sve gradove u Bosni i koji su Bosnjacima priznavali i jezik ( i to bio jedan od zvanicnih jezika na Porti) i nacionalno ime i kod kojih su Bosnjaci drzali najvise funkcije u vojsci , administraciji i vjerskim institucijama nemozete ma koliko se trudili da prikazete kao nesto lose niti se Bosnjaci razlikuju po tome od drugih naroda . Isto tako niko vas ne pita koga ce Bosnjaci smatrati za prijateljski narod niti je vase misljenje relevantno.
Ti Bošnjaci su se u osmanskim spisima nazivali Srbima, a jedan od služebnih jezika Porte je bio srpski jezik, ako već navlačiš mak na konac.
Umalo popisivac

#285 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

arslanbey wrote:
Jesi li upratio koje su "austro-ugarske" stranice na facebooku? i sve najvise clanova iz Zagreba :lol:
Pa ja takve zovem konjusari. A i postoji naziv i za te, "Becki konjusari" (dok je Hrvatska imala bar neki vid drzavnosti u AU, za razliku od Bosne u Osmanskom carstvu). Ali da ce se nazvati neka institucija po nekom tiraninu, nece, ili djeca sto je isto masovno. To samo u BiH ima.

Od sve sile patriJota, nigdje Tvrtka ili Stjepana. al zato ne fali Sulejmana, Murata, Bajezita i inih.
Last edited by Umalo popisivac on 21/06/2014 23:47, edited 2 times in total.
Havatar

#286 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Havatar »

MuaDib wrote:
Havatar wrote:

Ti Bošnjaci su se u osmanskim spisima nazivali Srbima, a jedan od služebnih jezika Porte je bio srpski jezik, ako već navlačiš mak na konac.
U srpskoj verziji historije
Pjanic15

#287 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Pjanic15 »

Havatar wrote:
Pjanic15 wrote:Opet prosipanje frustracija i fašizima, averzija prema Bosanskom kraljevstvu i onima koji su stvorili Bosnu, branili je, to je zaista nerazumljivo, te simpatije prema okupatorima koji su je napadali i osvojili (mimo čak načela islama), što me podsjeća na Kusturicin sindrom, totalno naopako.
Nisu branili Bosnu nego su je ostavili okupatoru u nasljedstvo sto se narodu u BIH nije svidjelo i zato su mrzili zadnje kraljeve izdajnike naroda i zato Bosnjaci i slave dolazak Osmanlija kao oslobodjenje posto je sprijecena okupacija od onih koji ne bi bili tako tolerantni kao sto su bili Osmanlije.
Da li ti čitaš šta pišeš? Pokušavaš stvarati novu historiju preko palih glava Tomaševića i njegovih plemića koji su se borili za Bosnu, te nemoćnih pripadnika Bosanskog kraljevstva pred okupatorima Osmanlijama koji su osvajali sve na putu. Kakve se sve gluposti neće pročitati...
arslanbey

#288 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

Umalo popisivac wrote:
arslanbey wrote:Bosnjaci se vezu za Kulina Bana i Tvrtka,,,a nisu oni dzaba zaboravili Katarinu..kada je ona uslov vlastitoj djeci postavila da se ponovo pokrste,nebi sigurno bolje postupila ni s nama koji smo islam prihvatili
A je l stujete Stjepana, posljednjeg kralja? Mislim, kad vec stujete njegovog ubojicu, a stujete dok tako nazivate bogomolje, da ne kazem svoju djecu?

A o Katarini poslje, da se ne pogubimo. imamo dosta kraljeva i plemstva za primjer, kamo srece da je samo Katarina u pitanju.
Vecina njih se islamizirala,Katarinin brat je isto presao na islam,kao i njena djeca.O Kralju imam lose misljenje jer je navodno klao bogomile/bosanske krstjane

Zelim vjerovati da je katarina sve to rekla jer je bila pod vatikanom pa nije imala drugog izbora,ali mislim da njoj nebi smetalo da vrati carstvo i da joj djeca vladaju ,kao Ishak i esma(njhova nova imena)
raskopusa

#289 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by raskopusa »

Danguba wrote:poskok + serbian cafe na jednom mjestu
jes vido' zlo i naopako.drski,mrski i pomalo bezobrazni. :facepalm:
ex-Efendija

#290 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by ex-Efendija »

Umalo popisivac wrote:

A o Katarini poslije, da se ne pogubimo. imamo dosta kraljeva i plemstva za primjer, kamo srece da je samo Katarina u pitanju.
Stjepan, Kulin, Tvrtko i Katarina su cafiri ali im se moze oprostiti jer su zivjeli u dzahilijetu (neznanju). srecom, dodjose muslimani i objasnise im gresku, na obostrano zadovoljstvo :)
arslanbey

#291 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

Ljudi ko bude ovdje pisao nakon 00 00 pravi je luzer :D :D
Umalo popisivac

#292 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

arslanbey wrote:
Umalo popisivac wrote:

A o Katarini poslje, da se ne pogubimo. imamo dosta kraljeva i plemstva za primjer, kamo srece da je samo Katarina u pitanju.
Vecina njih se islamizirala,Katarinin brat je isto presao na islam,kao i njena djeca.O Kralju imam lose misljenje jer je navodno klao bogomile/bosanske krstjane

Zelim vjerovati da je katarina sve to rekla jer je bila pod vatikanom pa nije imala drugog izbora,ali mislim da njoj nebi smetalo da vrati carstvo i da joj djeca vladaju ,kao Ishak i esma(njhova nova imena)
Ma ja, ubijali krstjane, ccc, sram ih i stid bilo, pa dosli Turci da oslobode narod. Svi ubijali jedino Turci merhmetli dosli da podare slobodu i svjetlo bosanskom narodu. :D

Katarina je to rekla jer je tad vjera bila sve. Ne mozes to promatrati iz danasnjeg kuta modernih nacionalnih drzava. Koju je kitu tad ko znao sta je nacija, narod, a sta je vjera. Pa ne znaju to mnogi ni danas, a mnogi od vas prvenstveno koji i znaju im nije bitno. Dobar prmjer su ti mnogi muslimani kojim je bitno da je drugi musliman, a je li on iz pizde materine ili neke druge pizde to ni najmanje nije bitno. Havatar ti je dobar primjer toga.
arslanbey

#293 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

Moze biti

nego sad ce utakmica :D
Umalo popisivac

#294 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

ex-Efendija wrote:
Umalo popisivac wrote:

Stjepan, Kulin, Tvrtko i Katarina su cafiri ali im se moze oprostiti jer su zivjeli u dzahilijetu (neznanju). srecom, dodjose muslimani i objasnise im gresku, na obostrano zadovoljstvo :)
Pa ja. :lol: I vama su Srbi mozemo onda tako reci objasnili gresku, samo ne znam bas koliko je zadovoljstvo bilo obostrano? necu biti toliko perfidan pa da to napisem kao ti.
Pjanic15

#295 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Pjanic15 »

Nevjerovatno je da ovdje ima onih koji su kao za ovu zemlju, građani, a protiv su utemeljitelja iste, te pokušavaju da ih prikažu izadajicama i negativcima :lol:, pokušavajući da nemoćnost pred okupatorima Osmanlijama ih prikažu izdajicama jer su se predali jer druge opcije za ostanak u životu nisu imali. Kakvi samo nebulozni pokušaji opravdavanja okupatora Osmanlija, u razmjenu za utemeljitelje i borce za Bosnu u vrijeme te okupacije. :-)
arslanbey

#296 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

Hajmoooo bosnooooooo
arslanbey

#297 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

:zoka:
Pjanic15

#298 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Pjanic15 »

arslanbey wrote:Hajmoooo bosnooooooo
Tvoj stav i sličnih tebi kad se Bosna borila protiv Osmanlija bi bio - Hajmo osmanlijeeee. :-)
arslanbey

#299 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by arslanbey »

ajde mali get a life
Pjanic15

#300 Re: Nebuloza veličanja okupatora Osmanlija

Post by Pjanic15 »

arslanbey wrote:ajde mali get a life
Boli istina a? :)
Locked