jeza u ledja wrote:Ne treba se praviti lud. To ne moze biti reis, ne moze biti ni Suljo, ni Haris, ni Fahro, ni niko iz SDA i satelita. Ovdje moze biti samo Srbin, a Srba od ovih stranaka ima koliko znam samo u SDPu. (Raznorazne Desnice i slicne ne racunam, ovdje se radi samo u Ljevici). Dakle, ne treba se praviti lud, ne treba se praviti glup i ne treba biti licemjeran. Nekim ljudima malo treba da pokazu svoju pravu stranu - onu nacionalisticku.vektor68 wrote:Mene iskreno vrjedja kad procitam ovdje ko eto ona je clan SDP-a pa napadaju na nju odnosno stranku , mislim da je ovdje nebitna stranka , partija , ime prezime , taman da je reis (kako neko rece ).
No helem nejse. Kao sto rekoh, i pored ovoga iznad, SDP ne moze i ne smije presucivati preko ovakvih stvari. Ovdje se ne radi o dedi u cetnicima, ili bratu u VRS. Ovo se desava sada, i ovaj lik prosipa odvratne stvari od kojih vecini nas uzavrije krv u pet milisekundi. Gospodja Malic NE MOZE preko ovakvih stvari presucivati, kao ni rukovodstvo SDP. Mene uopste NE ZANIMA ko ih napada, u svrhu cega se iznose ovakve vijesti i ko na ovom dobija poene. NE ZANIMA me ni to sto se SDP redovno nalazi na tapetu upravo zbog svoje multikulturalnosti i pokusaja pravljenja medjuetnickog povjerenja. NE ZANIMA me ni sto je Malicka ostala u Sarajevu, sto je u SDP, sto je ovo sto je ono.
Hocu samo da cujem kako se ona NE SLAZE sa misljenjima svog izroda. To je sve.
Pa dobro majku mu valjda postoji neki red, neka granica ljudskosti, postovanja prema zrtvama??
Ja sam oduvijek govorio - najveci problem SDPa je bio i ostao nedostatak strategije u suocavanju sa osjetljivim nacionalnim pitanjima. Pravi se jedna fasada jednakosti svih etnickih grupa pred misljenjem javnog mijenja, a istovremeno se iste te etnicke razlike iskoristavaju zarad politickih poena i matematike. S takvim rigidnim stavovima nikad nece postici dovoljno.
Svi se ovdje prave ludi, i ovi koji SDP napadaju, a koji bi jelte napali i reisa da je on u pitanju, mada znamo da on to ne moze biti, a i SDP koji misli da se medjunacionalni problemi na njih ne odnose. Prosla je '45a, kad se zataskivalo ko je sta radio u ratu i ko je promjenio kapu. Ne moze se sve ponovo zataskivati pod plastom bratstva i jedinstva.
Biti ljevicar znaci biti zakleti antifasista. Fasiste treba proverbijalnom nogom u glavu. Uvijek i vazda.
Molim te, pogledaj ovo:
Stojim pri svojoj ranijoj tvrdnji:ko ce biti sljedeci!!!! Iz tog razloga je vazno iz kojeg centra se neko napada, jer poslije nje ce biti jos hajki. Ulazimo u eru lovackih hajki. Samo podvlacim, to radim cijelo vrijeme, sta je konkretno ona do sada ucinila i radila!? Mozda, je vec nekim svojim stavom ili djelom se dovoljno ogradila od pisanja NM. Ovdje mozes vidjeti da je clanica asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 http://www.zenskiforum.com/politicarke- ... wlink.lara. U periodu od 2001.godine do 2005.godine je predjsednica spomenute asocijacije i da je 2001.godine, ispred asocijacije, poslano jedno pismo Savjetu bezbjednosti UN. Sadrzaj tog pisma mozes naci ovdje :http://www.krug99.ba/aktiv/dok/str/66.htm Po ovome se moze jasno vidjeti, kako se MM, svojim djelovanjem ogradila od onoga sto radi NM.