Ne zeli da me ozeni zbog..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Melbourne_Australia
#376 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Ozenjen i imam sina znaci pisem iz iskustva
u braku je puno vazniji kompromis i razumjevanje jedno prema drugom nego ljubav.. Jos jedna stvar koja je bitna u braku a to da je i jedno i drugo imaju posao... Razlog vrlo jednostavan
vise para i svako se osjeca korisno i lijepo je kad oboje doprinose... Nista gore nema kad zena nema svoj novac i onda moljaka muza za pare...Imao sam zena u zivotu koje sam bas volio ali odnos uzas , hocu da kazem ljubav je tek na trecem mjestu... Jos kad dobijes bebu auuuu... Tek onda vazi ova moja teorija
Kompromis i razumjevanje... Sex ko sex, strast izlapi vremenom ali prijateljstvo i postovanje i povjerenje ostaju vjecno
Iskreno imam brak za pozeliti ali samo zato sto sam se ozenio sa 36 godina i zena mi je imala 34 i sto smo oboje znali sta je vazno u braku...Kad si u dvadesetim kontas ljubav je naj naj ali jbg ne kazu ljudi tek tako
sto stariji to si zreliji i pametniji
ps.. Moja zena je moj naj drug ali fakat je tako...
- matic.ivan
#377 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Koliko si ti imao supruga ?hrle1976 wrote:Ja sam sa svojom supugom napravio pakt. Na samom pocetku sam dao izborg a: da ona odlucuje o malim stravima/odlukama ili b: o velikim. Skontako sam da voli da je cesto u pravu. A stinih odluka je brdo dok ovih velikih njih imas jednu, dvije, tri evt. cetri u zivotu. Ona odlucuje ja sugerisem ona cesto uzme u obzir prijedlog. Ja zadovoljan, onda sva happy. Do sada je bila jedna velika odluka tu je moj bio red. Opet je sve bio kompromis. Ja opet zadovoljan ona isto jos cak imala sta da kaze. Nisam ja svoju suprugu ozenio zato sto mislim da mogu s njom ziviti vec zato sto ne mogu bez nje da zivim. Nisam ja nju ozenio zbog ljubavi vec zbog komunikacije. Desi se da se pokacimo. To je dobro, jer komuniciramo. Kad dvoje se samo mazi i pazi tu nema nikakve komunikacije. I naravno imam dvije, tri zajednicke stvari u kojim oboje uzivamo i to ponekad paktikujemo inace svak svoje radi i svak da svakom vremena za svoje interese. I naravno ko moze, sto veci prostor da ima... da niste u guzvi. Dva kupatila, ako nista jedno nek je ono za goste. Jednu sobu za tebe jednu za nju ako nista nek su velicine male kancelarije. Jedna zajednicka. Dosta kvadrature. Da ne bude kao da jedno dise drugom za vratom. Isto oko djece, kod mene je od prvog dana bilo, da je na njoj da odluci, ja sam samo dao doznanja, da sam za ali posto ona nosi djete a ne ja, reko ti najbolje znas kad si spemna. Ja se necu ljuti ako nikad ne budes, jer ima zena boje se a i sl. Znaci bez ono svi oko nas hajmo i mi. Ko sisa ostale. Mi gledamo svoja posla.jalijas74 wrote:Ja sam se vezao na bazi mazenja i tepanja bez ikakvih kalkulacija preracuna, racunica, planiranja itd, jednostavno se desilo tako i evo plovimo vec deceniju.hrle1976 wrote:Ljubavni zivot u cetri zida. Izvini ali ljudi koji se vezu na bazi tepanja i mazenja od tog nema nista. Bez razuma ne ide brak. Ljubav je iracionalna stvar. Samo ko izvaga sve i dobro ocjeni i zna kako sta na onim tackama koje sam opisao moze imati supjesan brak. Sve ostalo ce prije ili kasnje da pukne. Ljubav je isto inflacija samo raste. Ko ajkula je dok ide punom brzinom ide, kad stane tone. Ako od pocetka igras brak na tu kartu onda ces kostanto morati jurcati ko ajkula. I to na kraju puca. Ko se ozeni ili uda jer vidi da ima dobre sanse da zive sretno, da mogu postici ono ovo, bez da je sve poklompljeno nekom frazom ljubav taj ima uspjesan brak.
upravu si za besplatan sex on jedino sto ima je treba madja od njega 7 godina, sigurno je vec poceo celaviti i ocito da ima komplekse te famozne "elite"Matzan wrote:Besplatan sex.![]()
Curo draga trazi srecu nedje drugoSarita012 wrote:... a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi
- hrle1976
#378 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Jedna do sada i najvjerovatnije ce tako ostatimatic.ivan wrote:Koliko si ti imao supruga ?hrle1976 wrote:
Ja sam sa svojom supugom napravio pakt. Na samom pocetku sam dao izborg a: da ona odlucuje o malim stravima/odlukama ili b: o velikim. Skontako sam da voli da je cesto u pravu. A stinih odluka je brdo dok ovih velikih njih imas jednu, dvije, tri evt. cetri u zivotu. Ona odlucuje ja sugerisem ona cesto uzme u obzir prijedlog. Ja zadovoljan, onda sva happy. Do sada je bila jedna velika odluka tu je moj bio red. Opet je sve bio kompromis. Ja opet zadovoljan ona isto jos cak imala sta da kaze. Nisam ja svoju suprugu ozenio zato sto mislim da mogu s njom ziviti vec zato sto ne mogu bez nje da zivim. Nisam ja nju ozenio zbog ljubavi vec zbog komunikacije. Desi se da se pokacimo. To je dobro, jer komuniciramo. Kad dvoje se samo mazi i pazi tu nema nikakve komunikacije. I naravno imam dvije, tri zajednicke stvari u kojim oboje uzivamo i to ponekad paktikujemo inace svak svoje radi i svak da svakom vremena za svoje interese. I naravno ko moze, sto veci prostor da ima... da niste u guzvi. Dva kupatila, ako nista jedno nek je ono za goste. Jednu sobu za tebe jednu za nju ako nista nek su velicine male kancelarije. Jedna zajednicka. Dosta kvadrature. Da ne bude kao da jedno dise drugom za vratom. Isto oko djece, kod mene je od prvog dana bilo, da je na njoj da odluci, ja sam samo dao doznanja, da sam za ali posto ona nosi djete a ne ja, reko ti najbolje znas kad si spemna. Ja se necu ljuti ako nikad ne budes, jer ima zena boje se a i sl. Znaci bez ono svi oko nas hajmo i mi. Ko sisa ostale. Mi gledamo svoja posla.
- muminovic
#379 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Znaci slušahrle1976 wrote:Jedna do sada i najvjerovatnije ce tako ostatimatic.ivan wrote:Koliko si ti imao supruga ?hrle1976 wrote:
Ja sam sa svojom supugom napravio pakt. Na samom pocetku sam dao izborg a: da ona odlucuje o malim stravima/odlukama ili b: o velikim. Skontako sam da voli da je cesto u pravu. A stinih odluka je brdo dok ovih velikih njih imas jednu, dvije, tri evt. cetri u zivotu. Ona odlucuje ja sugerisem ona cesto uzme u obzir prijedlog. Ja zadovoljan, onda sva happy. Do sada je bila jedna velika odluka tu je moj bio red. Opet je sve bio kompromis. Ja opet zadovoljan ona isto jos cak imala sta da kaze. Nisam ja svoju suprugu ozenio zato sto mislim da mogu s njom ziviti vec zato sto ne mogu bez nje da zivim. Nisam ja nju ozenio zbog ljubavi vec zbog komunikacije. Desi se da se pokacimo. To je dobro, jer komuniciramo. Kad dvoje se samo mazi i pazi tu nema nikakve komunikacije. I naravno imam dvije, tri zajednicke stvari u kojim oboje uzivamo i to ponekad paktikujemo inace svak svoje radi i svak da svakom vremena za svoje interese. I naravno ko moze, sto veci prostor da ima... da niste u guzvi. Dva kupatila, ako nista jedno nek je ono za goste. Jednu sobu za tebe jednu za nju ako nista nek su velicine male kancelarije. Jedna zajednicka. Dosta kvadrature. Da ne bude kao da jedno dise drugom za vratom. Isto oko djece, kod mene je od prvog dana bilo, da je na njoj da odluci, ja sam samo dao doznanja, da sam za ali posto ona nosi djete a ne ja, reko ti najbolje znas kad si spemna. Ja se necu ljuti ako nikad ne budes, jer ima zena boje se a i sl. Znaci bez ono svi oko nas hajmo i mi. Ko sisa ostale. Mi gledamo svoja posla.
-
nocnaptica986
#380 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
ja sebe smatram jako racionalnom osobom ( kao dijete sam obozavao spocka,logika itako to ) ali u ovom slucaju sve mi se cini da ovdje nije rijec o financiskoj sigurnosti vec samo izgovor..da je nezaposlena rekao bi ok,njegova prica ima smisla ali ovako sve upucuje da je lik snob ili snob u pokusaju i malo zesci kompleksas koji se ocito srami sto mu je djevojka samo prodavacica
ako ti ne smeta misljenje tvog decka o tebi (a ocito mu nisi bas visoko na listi) onda nastavite gurati po svom
ako ti ne smeta misljenje tvog decka o tebi (a ocito mu nisi bas visoko na listi) onda nastavite gurati po svom
- djevojka bez imena
#381 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
U zivotu je najvaznij naci nekog ko ce te voljeti onakvu kakva jesi. Bukvalno. Nema tu glumatanja, kratkog je to daha. Oprosti, zvucat ce grubo, ali ti kao persona ne mjeris svoju vrijednost stepenom strucne spreme. A on upravo to cini.
Ne dopustaj to nikom i nikada.
- cLo
#382 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Sto? Da se mozes opustit?djevojka bez imena wrote:U zivotu je najvaznij naci nekog ko ce te voljeti onakvu kakva jesi. Bukvalno.
-
prog321
#383 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Samo ako ste oboje ružni može funkcionisati da se ne vidjate po cijeli dan i ostanete u braku.
Atraktivni partneri moraju držati na oko jedni drugoga. Lesinari kruže okolo
Atraktivni partneri moraju držati na oko jedni drugoga. Lesinari kruže okolo
- djevojka bez imena
#384 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
cLo wrote:Sto? Da se mozes opustit?djevojka bez imena wrote:U zivotu je najvaznij naci nekog ko ce te voljeti onakvu kakva jesi. Bukvalno.
Logicno
Za nekog ko ima 25. i dopusta sebi vezu u kojoj joj razvoj iste sprijecava ss, znaci da se samozavarava,tj. da ju partner ne voli onakvu kakva jeste
- fatamorgana
#385 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Djevojka bez imena ili djevojka bez .imena?
- sheilak
#386 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
a neromanticni poput tebe ne *ebu nikako.prog321 wrote:Još nisu shvatili da romantičari uvijek najzadnji pojebu
- sheilak
#387 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
odlican post. bas mi se svidja nacin na koji razmisljate oboje. voljela bih da je i moj buduci ovako razuman.hrle1976 wrote:
ali ipak vidjela sam da naglasavate kako nije bitna toliko ljubav koliko kompromis i mogucnost suzivota
- Euridika
- Globalna šefica
#388 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Pa naravno da može, tad ti muž postane brat...sheilak wrote:odlican post. bas mi se svidja nacin na koji razmisljate oboje. voljela bih da je i moj buduci ovako razuman.hrle1976 wrote:
Ja sam sa svojom supugom napravio pakt. Na samom pocetku sam dao izborg a: da ona odlucuje o malim stravima/odlukama ili b: o velikim. Skontako sam da voli da je cesto u pravu. A stinih odluka je brdo dok ovih velikih njih imas jednu, dvije, tri evt. cetri u zivotu. Ona odlucuje ja sugerisem ona cesto uzme u obzir prijedlog. Ja zadovoljan, onda sva happy. Do sada je bila jedna velika odluka tu je moj bio red. Opet je sve bio kompromis. Ja opet zadovoljan ona isto jos cak imala sta da kaze. Nisam ja svoju suprugu ozenio zato sto mislim da mogu s njom ziviti vec zato sto ne mogu bez nje da zivim. Nisam ja nju ozenio zbog ljubavi vec zbog komunikacije. Desi se da se pokacimo. To je dobro, jer komuniciramo. Kad dvoje se samo mazi i pazi tu nema nikakve komunikacije. I naravno imam dvije, tri zajednicke stvari u kojim oboje uzivamo i to ponekad paktikujemo inace svak svoje radi i svak da svakom vremena za svoje interese. I naravno ko moze, sto veci prostor da ima... da niste u guzvi. Dva kupatila, ako nista jedno nek je ono za goste. Jednu sobu za tebe jednu za nju ako nista nek su velicine male kancelarije. Jedna zajednicka. Dosta kvadrature. Da ne bude kao da jedno dise drugom za vratom. Isto oko djece, kod mene je od prvog dana bilo, da je na njoj da odluci, ja sam samo dao doznanja, da sam za ali posto ona nosi djete a ne ja, reko ti najbolje znas kad si spemna. Ja se necu ljuti ako nikad ne budes, jer ima zena boje se a i sl. Znaci bez ono svi oko nas hajmo i mi. Ko sisa ostale. Mi gledamo svoja posla.![]()
ali ipak vidjela sam da naglasavate kako nije bitna toliko ljubav koliko kompromis i mogucnost suzivotajeste, sve je to bitno, slazem se, no bez ljubavi to ne bi islo. ne znam kako bi to islo, da ljubav padne u drugi plan, a da zivim s nekim samo jer mogu s nekim zivjeti, jer mi t aosoba pase i jer mogu sklapat dobre kompromise s njim. ne znam je li bas toliko nuzna onda egzistencija u dvoje. i bitan je osjecaj pripadnosti. i ravnopravnosti. i mazenje i pazenje, naravno, bez toga se zena hladi.
![]()
-
prog321
#389 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Excuse-moi? Ne mozes biti dalje od istine.sheilak wrote:a neromanticni poput tebe ne *ebu nikako.prog321 wrote:Još nisu shvatili da romantičari uvijek najzadnji pojebu
Meni cundara poplavila od umakanja. I ne stavljam ga u futrolu vise, nema smisla. Samo onako visi dok hodam. Uvijek spreman
- sheilak
#390 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
da, jos samo da skontas da u zensko trebas stavljat...prog321 wrote:Excuse-moi? Ne mozes biti dalje od istine.sheilak wrote:a neromanticni poput tebe ne *ebu nikako.prog321 wrote:Još nisu shvatili da romantičari uvijek najzadnji pojebu
Meni cundara poplavila od umakanja. I ne stavljam ga u futrolu vise, nema smisla. Samo onako visi dok hodam. Uvijek spreman
-
sha_ba
#392 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
kako meches kad visi

- Ramzess Veliki
#393 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
A šta ako si nemoralna nimfomanka sociopata teška dvjesto kila sklona agresivnom ponašanju, tučama i grizeš nokte u javnosti?djevojka bez imena wrote:U zivotu je najvaznij naci nekog ko ce te voljeti onakvu kakva jesi. Bukvalno. Nema tu glumatanja, kratkog je to daha. Oprosti, zvucat ce grubo, ali ti kao persona ne mjeris svoju vrijednost stepenom strucne spreme. A on upravo to cini.
- Ramzess Veliki
#394 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
sheilak wrote:a neromanticni poput tebe ne *ebu nikako.prog321 wrote:Još nisu shvatili da romantičari uvijek najzadnji pojebu
- cLo
#395 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
djevojka bez imena wrote:cLo wrote:Sto? Da se mozes opustit?djevojka bez imena wrote:U zivotu je najvaznij naci nekog ko ce te voljeti onakvu kakva jesi. Bukvalno.
Logicno![]()
Za nekog ko ima 25. i dopusta sebi vezu u kojoj joj razvoj iste sprijecava ss, znaci da se samozavarava,tj. da ju partner ne voli onakvu kakva jeste
ma sve ja tebe kontam, al' haj' ti to njoj reci, nece ona ni da cuje
-
swanfilter
#396 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Ne da mi se citati ali sta bude sa njima? Jel ga ceka da se odluci? Hvala
- fortaleza
#397 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Vjerojatno niste kompatibilni, a očigledno ti partner unosi dodatni stres. Trenutna prednost su ti isključivo godine jer ti momentalno ne kuca biološki sat, relativno si mlada da nastaviš sa njim... ali što će biti za dvije godine ako lik bude istog mišljenja, a ti ne potražiš bolje plaćen posao jer vidim da se na to svodi? Izgubila si 5 godina sa njim... Uostalom, argumentacija samo na bazi plaće je besmislena bez obzira koliko realna bila, cilj se zajedno boriti kroz život, a ne materijalno kalkulirati.Sarita012 wrote:On je sa 24 zavrsio fakultet i odmah se zaposlio u drzavnoj firmi.. Tako da pada u vodu taj gore komentar . Tek nakon 2 god nase veze odlucio je kupiti stan, tako sa bzw ta prica.ovo_mi_je_nick wrote:Ti voliš njegovu sigurnost i njegov državni posao. Iskusan čovjek. Dok nije bio tako osiguran finansijski i sa VSS druge su ga odje*avale sa pričom kako nije nije ništa postigao u životu i da one traže čovjeka koji se zna brinuti o porodici, koji su školovani i imaju dobar posao, dok je iste te volio više nego sebe.
Sad je kontrola u njegovim rukama i došlo vrijeme da "vraća za stare dane", nesvjesno.
Postavila sam temu ovu i dobila sam odg. djelimicno jer me kopka jos uvijek par stvari.
Ako me ne voli, nisam mu po mjeri, sto me ne ostavi. Sad ce te reci da me sexualno koristi, a ja vrlo dobro znam da on kao i pola vas, samo da hocete mozete to dobiti vrlo lako. I dalje se ponasamo ok.. prodje nas kriza, toliko nam je dobro kad smo zajedno da zaboravimo na sve. Slabije se druzimo s njegovom rajom i odmah nam je bolje.
Ovo je krenulo u nedogled, tako da moram mu zaista reci/pitati ga da ako zaista zeli biti sa mnom, nek se ne trudi da me mjenja.. Radim to sto radim, uvijek tezim ka boljem, ali ne mogu taj pritisak podnijeti, pod stresom sam velikim..najgore od svega je sto mi je tesko, u protekle 3 god smo skoro svaki dan bili skupa, navikla sam biti s njim, zavoljela sam ga. I sad sve ode u pm
Jedna stvar je bitna, ako si VSS to ne znači automatski uspjeh, osim kad je u pitanju doktor nauka, prirodnjak i slično... Tada pretpostavljaš da je u pitanju Stručnjak koji ide ka napretku. Ako ti je cilj životariti bolje od prosjeka s kupljenom diplomom i relativno izborenom sigurnošću to nije nikakav uspjeh premda ne mora ništa značiti.. A i ti voliš sigurnost, iz tvojih komentara se to da iščitati, bojiš se promjene, makar na prvu izgledala lošiji izbor.
Može li se znati što je dečko završio, koji fakultet?
- muha_sa
#398 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
U Travniku--ne znam tacno šta
-
Cartmane
#399 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
Šta će ti on, matora odrtina. Bolje nađi sebi momka svojih godina i gradite zajednički dom i porodicu. Zajedno rastite u ljubavi i slozi i zajedno prevaziđite neizbježne prepreke na životnom putu.
Ni ja te ne bi oženio. Očigledno je čovjek detektirao da si obična sponzoruša.
Ni ja te ne bi oženio. Očigledno je čovjek detektirao da si obična sponzoruša.
- djevojka bez imena
#400 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..
muha_sa wrote:U Travniku--ne znam tacno šta
Smijem se tudjoj muci, e jesam fuj