Ne zeli da me ozeni zbog..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sha_ba

#351 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by sha_ba »

Velkoski wrote:
sha_ba wrote:i? uzese li se na kraju :?
a-a :(
steta, taman su se nasli
Matzan

#352 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Matzan »

jalijas74 wrote:
hrle1976 wrote:Nemora se oboje voliti. Dovoljno je da jedno a drugo da ima razuma. Brak nije ljubav. Brak je vise kompromis, razum, sloboda i povjerenje. Najbitnije je u braku da imate slobodu kao da niste u braku. Da on ima slobodu da ganja svoje interese, ona isto tako, i onda naravno imate neke zajednicke, 2 -3 su sasvim dovoljna. Kompromis oko obaveza kad ko sta moze i kako. Razum za jedno drugo. Ako ona cita horoskope i u to vjeruje imaj razuma pa koliko god glupo bilo. Ako on nepije kafu jer mu se svako malo trci na halu poslje guca imaj razuma. Idi pij sa prijateljicama. Imati povjerenje jedno u drugo, kad jedno preuzme odnogovnost za nesto onda znas dobro bice kako ispadne ali imas pouzdanje itd. Od mazenja i "ljubavi" nema braka nikakvog. Nije da ne treba i mjesta za to ali ako je to 90% onda nema od tog nista.
Cuj ne mora oboje voliti ?
Ti si ono fakat. Sta ja nju da volim a ona k`o kamen za kiseli kupus ? Sto ce mi onda brak ikako ?

MI smo se voljeli dok smo se zabavljali, voljeli smo se dok smo zivjeli zajedno, voljeli smo se kad smo potpisali papir, voljeli smo se kad smo dobili prvo djete i volimo se i sada kad smo dobili drugo djete.

Nekakve kompromise i te gluposti. To tipa ja cu malo u kafanu sa jaranima a ona ce na kolace sa drugaricama. Mi smo te pederluke i fensi faze prosli u toku zabavljanja i kasnije nije bilo potrebe za bilo kakvim ustupcima i sa jedne ili druge strane.

Ja stvarno imam tu slobodu i da flertujem i udvaram se drugima sigurno i ona ali zaista nema potrebu za tim, kada budem imao potebu da bilo sta mjenjam onda nas brak i sve sto smo izgradili proteklu deceniju treba da se okonca.

Od mazenja i pazenja ima braka itekako i to na crvrstim i stabilnim nogama. U protivnom se onda sve svede na materijalno. Ona siromasna a ja bogat ili obrnuto on siromasan a ona bogata pa ga cjeli zivot pecka i provocira.

Jedan tako imucna kcerka jednog gazde je na serijatskom vjencanju nesto podvlacila svoje poznato prezime, kad je trebalo da se dogovori oko otkupa prokometarisala nesto u stilu "zna se ko je ovdje XX porodica". Znaci iste sekunde bih napustio vjencanje i svadbu i naravno dodticnu. :evil:

Besplatan sex. :izet:
ovo_mi_je_nick

#353 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by ovo_mi_je_nick »

Sarita012 wrote:Imam 25 godina a on 32. U stabilnoj smo vezi vec 3 godine. Odgovaraju mu moje godine, a meni njegova ozbiljnost i zelja za drugim zivotom tj brakom.
On jako zeli brak, i u vezi smo koja opstaje zbog nase kompaktibilnosti ali.. on ima VSS i posao u drzavnoj firmi i druzi se sa ljudima koji nemaju nikakve finansijske probleme. Ja imam SSS i radim u jednom shopping centru u gradu kao prodavac. Rekao mi je da imam dobar i stalan posao odmah bi me ozenio, i non stop mi salje neke konkurse i sama trazim posao.. ali tesko je negdje upasti a da nemate novac i stelu.
Depresija je sve veca i veca i kod mene i njega. Volim ga previse, i on mene voli ali ja ne mogu naci bolji posao a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi :sad:
Ti voliš njegovu sigurnost i njegov državni posao. Iskusan čovjek. Dok nije bio tako osiguran finansijski i sa VSS druge su ga odje*avale sa pričom kako nije nije ništa postigao u životu i da one traže čovjeka koji se zna brinuti o porodici, koji su školovani i imaju dobar posao, dok je iste te volio više nego sebe.

Sad je kontrola u njegovim rukama i došlo vrijeme da "vraća za stare dane", nesvjesno.
ovo_mi_je_nick

#354 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by ovo_mi_je_nick »

pirmin wrote:
Altsa wrote:da on tebe voli ozenio bi te da si i na birou.
Ovim se tema mogla ad acta staviti.

Al hajd, nek se malo prica. :)
PItanje je da li bi ona njega htjela i volila ovoliko koliko kaže da on nema posao koji ima kao i školu.
jalijas74

#355 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by jalijas74 »

hrle1976 wrote:Ljubavni zivot u cetri zida. Izvini ali ljudi koji se vezu na bazi tepanja i mazenja od tog nema nista. Bez razuma ne ide brak. Ljubav je iracionalna stvar. Samo ko izvaga sve i dobro ocjeni i zna kako sta na onim tackama koje sam opisao moze imati supjesan brak. Sve ostalo ce prije ili kasnje da pukne. Ljubav je isto inflacija samo raste. Ko ajkula je dok ide punom brzinom ide, kad stane tone. Ako od pocetka igras brak na tu kartu onda ces kostanto morati jurcati ko ajkula. I to na kraju puca. Ko se ozeni ili uda jer vidi da ima dobre sanse da zive sretno, da mogu postici ono ovo, bez da je sve poklompljeno nekom frazom ljubav taj ima uspjesan brak.
Ja sam se vezao na bazi mazenja i tepanja bez ikakvih kalkulacija preracuna, racunica, planiranja itd, jednostavno se desilo tako i evo plovimo vec deceniju.
Matzan wrote:Besplatan sex. :izet:
upravu si za besplatan sex on jedino sto ima je treba madja od njega 7 godina, sigurno je vec poceo celaviti i ocito da ima komplekse te famozne "elite" :evil:
Sarita012 wrote:... a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi :sad:
Curo draga trazi srecu nedje drugo :evil:
Sarita012

#356 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Sarita012 »

punosvega wrote:
hrle1976 wrote:Ko se ozeni ili uda jer vidi da ima dobre sanse da zive sretno, da mogu postici ono ovo, bez da je sve poklompljeno nekom frazom ljubav taj ima uspjesan brak.
To ti nije brak vec koroporacija, udruzivanje kompanija, obicno dolazi u paketu sa punicama i svekrvama.
Znam xyz zena s kojima bih mogao postici ovo ili ono ali ne bih bio sretan jer me ne privlace.
Znaci ako pod srecom podrazumijevas prikupljanje i akumuliranje materijalnih dobara onda je sasvim u redu u redu da tako rezonujes.
Bravo, o tome smo i razgovarali. Skupa smo jer se jedino sa mnom osjeca opusteno i zapravo svoj je..toliko smo razliciti i po zivotnom iskustvu, godinama a oboje zelimo samo jedno = biti zajedno.
Sarita012

#357 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Sarita012 »

ovo_mi_je_nick wrote:
Sarita012 wrote:Imam 25 godina a on 32. U stabilnoj smo vezi vec 3 godine. Odgovaraju mu moje godine, a meni njegova ozbiljnost i zelja za drugim zivotom tj brakom.
On jako zeli brak, i u vezi smo koja opstaje zbog nase kompaktibilnosti ali.. on ima VSS i posao u drzavnoj firmi i druzi se sa ljudima koji nemaju nikakve finansijske probleme. Ja imam SSS i radim u jednom shopping centru u gradu kao prodavac. Rekao mi je da imam dobar i stalan posao odmah bi me ozenio, i non stop mi salje neke konkurse i sama trazim posao.. ali tesko je negdje upasti a da nemate novac i stelu.
Depresija je sve veca i veca i kod mene i njega. Volim ga previse, i on mene voli ali ja ne mogu naci bolji posao a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi :sad:
Ti voliš njegovu sigurnost i njegov državni posao. Iskusan čovjek. Dok nije bio tako osiguran finansijski i sa VSS druge su ga odje*avale sa pričom kako nije nije ništa postigao u životu i da one traže čovjeka koji se zna brinuti o porodici, koji su školovani i imaju dobar posao, dok je iste te volio više nego sebe.

Sad je kontrola u njegovim rukama i došlo vrijeme da "vraća za stare dane", nesvjesno.
On je sa 24 zavrsio fakultet i odmah se zaposlio u drzavnoj firmi.. Tako da pada u vodu taj gore komentar . Tek nakon 2 god nase veze odlucio je kupiti stan, tako sa bzw ta prica.
Postavila sam temu ovu i dobila sam odg. djelimicno jer me kopka jos uvijek par stvari.

Ako me ne voli, nisam mu po mjeri, sto me ne ostavi. Sad ce te reci da me sexualno koristi, a ja vrlo dobro znam da on kao i pola vas, samo da hocete mozete to dobiti vrlo lako. I dalje se ponasamo ok.. prodje nas kriza, toliko nam je dobro kad smo zajedno da zaboravimo na sve. Slabije se druzimo s njegovom rajom i odmah nam je bolje.

Ovo je krenulo u nedogled, tako da moram mu zaista reci/pitati ga da ako zaista zeli biti sa mnom, nek se ne trudi da me mjenja.. Radim to sto radim, uvijek tezim ka boljem, ali ne mogu taj pritisak podnijeti, pod stresom sam velikim..najgore od svega je sto mi je tesko, u protekle 3 god smo skoro svaki dan bili skupa, navikla sam biti s njim, zavoljela sam ga. I sad sve ode u pm
hrle1976

#358 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by hrle1976 »

jalijas74 wrote:
hrle1976 wrote:Ljubavni zivot u cetri zida. Izvini ali ljudi koji se vezu na bazi tepanja i mazenja od tog nema nista. Bez razuma ne ide brak. Ljubav je iracionalna stvar. Samo ko izvaga sve i dobro ocjeni i zna kako sta na onim tackama koje sam opisao moze imati supjesan brak. Sve ostalo ce prije ili kasnje da pukne. Ljubav je isto inflacija samo raste. Ko ajkula je dok ide punom brzinom ide, kad stane tone. Ako od pocetka igras brak na tu kartu onda ces kostanto morati jurcati ko ajkula. I to na kraju puca. Ko se ozeni ili uda jer vidi da ima dobre sanse da zive sretno, da mogu postici ono ovo, bez da je sve poklompljeno nekom frazom ljubav taj ima uspjesan brak.
Ja sam se vezao na bazi mazenja i tepanja bez ikakvih kalkulacija preracuna, racunica, planiranja itd, jednostavno se desilo tako i evo plovimo vec deceniju.
Matzan wrote:Besplatan sex. :izet:
upravu si za besplatan sex on jedino sto ima je treba madja od njega 7 godina, sigurno je vec poceo celaviti i ocito da ima komplekse te famozne "elite" :evil:
Sarita012 wrote:... a sat za brak nam otkucava.. pomozite ljudi :sad:
Curo draga trazi srecu nedje drugo :evil:
Ja sam sa svojom supugom napravio pakt. Na samom pocetku sam dao izborg a: da ona odlucuje o malim stravima/odlukama ili b: o velikim. Skontako sam da voli da je cesto u pravu. A stinih odluka je brdo dok ovih velikih njih imas jednu, dvije, tri evt. cetri u zivotu. Ona odlucuje ja sugerisem ona cesto uzme u obzir prijedlog. Ja zadovoljan, onda sva happy. Do sada je bila jedna velika odluka tu je moj bio red. Opet je sve bio kompromis. Ja opet zadovoljan ona isto jos cak imala sta da kaze. Nisam ja svoju suprugu ozenio zato sto mislim da mogu s njom ziviti vec zato sto ne mogu bez nje da zivim. Nisam ja nju ozenio zbog ljubavi vec zbog komunikacije. Desi se da se pokacimo. To je dobro, jer komuniciramo. Kad dvoje se samo mazi i pazi tu nema nikakve komunikacije. I naravno imam dvije, tri zajednicke stvari u kojim oboje uzivamo i to ponekad paktikujemo inace svak svoje radi i svak da svakom vremena za svoje interese. I naravno ko moze, sto veci prostor da ima... da niste u guzvi. Dva kupatila, ako nista jedno nek je ono za goste. Jednu sobu za tebe jednu za nju ako nista nek su velicine male kancelarije. Jedna zajednicka. Dosta kvadrature. Da ne bude kao da jedno dise drugom za vratom. Isto oko djece, kod mene je od prvog dana bilo, da je na njoj da odluci, ja sam samo dao doznanja, da sam za ali posto ona nosi djete a ne ja, reko ti najbolje znas kad si spemna. Ja se necu ljuti ako nikad ne budes, jer ima zena boje se a i sl. Znaci bez ono svi oko nas hajmo i mi. Ko sisa ostale. Mi gledamo svoja posla.
Tomahawk11
Globalni moderator

#359 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Tomahawk11 »

Ako me ne voli, nisam mu po mjeri, sto me ne ostavi.
Ako se ovo pitas. sto ti njega ne ostavis? Nece tu biti hljeba kad situacija vec sad granici sa ocajem. Kompleks nize vrijednosti je vec tu, ti si ta koja je ostecena, obiljezena kao roba s greskom. Debelo ces se zaj... ako udjes u brak s takvim covjekom. No, ono sto si nekad nazivala ljubavlju, a sad je zapravo navika, cesto vodi do samounistenja.
Do not do that.
Kataklinger

#360 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Kataklinger »

hrle1976 wrote: Ja sam sa svojom supugom napravio pakt.
Pakt sa đavolom :lol:
walter kurtz

#361 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by walter kurtz »

da mu se zagrcne par puta na k...u ne bi ti mogla ostati od njega :mrgreen:
jalijas74

#362 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by jalijas74 »

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/marin ... ak-2140243

Sve rekla cura

Je*eš ti platu od deset hiljada ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s kesama najnovije odeće koju nema ko da skine. I sve pare ovog sveta, ako ih nemaš s kime podeliti. Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava.
edo_79

#363 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by edo_79 »

I šta bi .... uzeše'l se na kraju? :mrgreen:
MJAU - da

#364 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by MJAU - da »

_BataZiv_0809 wrote:
MJAU - da wrote:

LOgiciraj Batko, moRe ti se, imaš jajca ne? :D
Mozda ti i nekad dopustim da provjeris. Ako mi se cefne :thumbup:
Pih, nisi na nekoj cijeni, ali hajde. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#365 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote:
Ako se ovo pitas. sto ti njega ne ostavis? Nece tu biti hljeba kad situacija vec sad granici sa ocajem. Kompleks nize vrijednosti je vec tu, ti si ta koja je ostecena, obiljezena kao roba s greskom. Debelo ces se zaj... ako udjes u brak s takvim covjekom. No, ono sto si nekad nazivala ljubavlju, a sad je zapravo navika, cesto vodi do samounistenja.
Do not do that.
sve u životu je navika. :mrgreen:

za neke se vrijedi boriti, za neke ne :mrgreen:
Dr Kova

#366 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Dr Kova »

Velkoski wrote:
sve u životu je navika. :mrgreen:

za neke se vrijedi boriti, za neke ne :mrgreen:
Kako to Velkoski mudro sumira :mrgreen:
Henry Chinaski

#367 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Henry Chinaski »

jalijas74 wrote:http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/marin ... ak-2140243

Sve rekla cura

Je*eš ti platu od deset hiljada ako ćeš na kraju dana ući u prazan stan s kesama najnovije odeće koju nema ko da skine. I sve pare ovog sveta, ako ih nemaš s kime podeliti. Jer, od ljubavi se živi. Od para se preživljava, i s parama se iživljava.
Prejaki su mi ovi kvaziromatici. Siguran sam da ti je FB profil prepun zatupljujućih citata.
prog321

#368 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by prog321 »

Još nisu shvatili da romantičari uvijek najzadnji pojebu :-D
JThomas

#369 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by JThomas »

sto posto je tačno da veliku platu ne možeš optimalno iskoristiti bez ljudi uz sebe. normalnih, regularnih ljudi koji nisu uz tebe samo zbog te plate. to najbolje znaju oni koji je imaju, a oni koji nemaju i priželjkuju misle da bi im ona riješila sve životne probleme.
Cartmane

#370 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by Cartmane »

Boli me qurac sto on tebe ne zeli ozeniti.
sunceKOtepsija

#371 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by sunceKOtepsija »

CaneBos wrote:
sunceKOtepsija wrote:
CaneBos wrote: Evo kad sumiras ovih nekoliko stranica, izbacis neke bezvezne komentare
jako ostro, i mozda neobjektivna izjava
Apsolutno tako, bezveznih komentara ima, koji nemaju veze sa temom, recimo kao i sada ovo!!
koje?
ho oponopono

#372 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by ho oponopono »

...voli te ko Bajro mater, a za komad kukuruze ju kilno pobogu...

...ništ šopaj se pobogu jer to mora da je ljubav...( pu pu pu)... te divne pilule lilule i depresijaaaaaa... tjeskoba te tuge dvije... iza njih tuga, tuga što se krije ...šuti i trpi, ma krepaj budalo... dok ti ne nađe solventnu zamjenu... adiooo izvodu iz MKV... :pusi2:
golic

#373 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by golic »

hrle1976 wrote:
jalijas74 wrote:
Otkaci ga odmah i sada nemas tu sta cekati vise. On je u fazi u kojoj je presao 30 i neku i u sustini njemu sat za brak otkucaje a ne tebi.
Ti si mlada i nacices sigurno nekoga ko ce te voljeti pa tam bila i kokuz i na biro ili bila cistacica, trgovac, konobarica...

Ako se udas za njega bices potlacena cijeli zivot i nabijace ti se na nos SSS.

Moje iskustvo zivjeli zajedno dok mi je zena isla u srednju (jos je bila pala na popravni) zavrsila skolu mi se vjenacali. Malo konobarisala par godina sama uvidjela da od toga nema fajde, kasnije upisal fax primljena u redovne studente zavrsila ga i prijavila se na biro. Dobili skoro drugo djete i pored kredita guramo. Ja ima SSS a ona sada ima VSS ali je na biro :) To su gluposti. I da imas super gazdu kod privatnika nikada neces imati neki siguran posao na duge staze a ne mozemo s esvi uvaliti ni i drzavne firme :)
Iz ovoga sto si pisala ja tu ne vidim obostranu ljubav, mozda tvoju prema njemu DA li u suprotnom je to previse "mlako" zbog...
Nemora se oboje voliti. Dovoljno je da jedno a drugo da ima razuma. Brak nije ljubav. Brak je vise kompromis, razum, sloboda i povjerenje. Najbitnije je u braku da imate slobodu kao da niste u braku. Da on ima slobodu da ganja svoje interese, ona isto tako, i onda naravno imate neke zajednicke, 2 -3 su sasvim dovoljna. Kompromis oko obaveza kad ko sta moze i kako. Razum za jedno drugo. Ako ona cita horoskope i u to vjeruje imaj razuma pa koliko god glupo bilo. Ako on nepije kafu jer mu se svako malo trci na halu poslje guca imaj razuma. Idi pij sa prijateljicama. Imati povjerenje jedno u drugo, kad jedno preuzme odnogovnost za nesto onda znas dobro bice kako ispadne ali imas pouzdanje itd. Od mazenja i "ljubavi" nema braka nikakvog. Nije da ne treba i mjesta za to ali ako je to 90% onda nema od tog nista.
Hrle king, iz Ceske na BiH forumu 20h dnevno. :-)
ovo_mi_je_nick

#374 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by ovo_mi_je_nick »

"Najbitnije je u braku da imate slobodu kao da niste u braku. Da on ima slobodu da ganja svoje interese, ona isto tako..."

Najgore što se ovo shvati u smislu da se mogu s kim hoću i kad hoću :izet: , zbog ovakve slobode nijedan brak ne fukcioniše i nikad neće funkcionisati.

Ako hoćeš "slobodu" i provode nemoj ulaziti u brak, za obje strane važi.
muminovic

#375 Re: Ne zeli da me ozeni zbog..

Post by muminovic »

hrle1976 wrote:
jalijas74 wrote:
hrle1976 wrote:Nemora se oboje voliti. Dovoljno je da jedno a drugo da ima razuma. Brak nije ljubav. Brak je vise kompromis, razum, sloboda i povjerenje. Najbitnije je u braku da imate slobodu kao da niste u braku. Da on ima slobodu da ganja svoje interese, ona isto tako, i onda naravno imate neke zajednicke, 2 -3 su sasvim dovoljna. Kompromis oko obaveza kad ko sta moze i kako. Razum za jedno drugo. Ako ona cita horoskope i u to vjeruje imaj razuma pa koliko god glupo bilo. Ako on nepije kafu jer mu se svako malo trci na halu poslje guca imaj razuma. Idi pij sa prijateljicama. Imati povjerenje jedno u drugo, kad jedno preuzme odnogovnost za nesto onda znas dobro bice kako ispadne ali imas pouzdanje itd. Od mazenja i "ljubavi" nema braka nikakvog. Nije da ne treba i mjesta za to ali ako je to 90% onda nema od tog nista.
Cuj ne mora oboje voliti ?
Ti si ono fakat. Sta ja nju da volim a ona k`o kamen za kiseli kupus ? Sto ce mi onda brak ikako ?

MI smo se voljeli dok smo se zabavljali, voljeli smo se dok smo zivjeli zajedno, voljeli smo se kad smo potpisali papir, voljeli smo se kad smo dobili prvo djete i volimo se i sada kad smo dobili drugo djete.

Nekakve kompromise i te gluposti. To tipa ja cu malo u kafanu sa jaranima a ona ce na kolace sa drugaricama. Mi smo te pederluke i fensi faze prosli u toku zabavljanja i kasnije nije bilo potrebe za bilo kakvim ustupcima i sa jedne ili druge strane.

Ja stvarno imam tu slobodu i da flertujem i udvaram se drugima sigurno i ona ali zaista nema potrebu za tim, kada budem imao potebu da bilo sta mjenjam onda nas brak i sve sto smo izgradili proteklu deceniju treba da se okonca.

Od mazenja i pazenja ima braka itekako i to na crvrstim i stabilnim nogama. U protivnom se onda sve svede na materijalno. Ona siromasna a ja bogat ili obrnuto on siromasan a ona bogata pa ga cjeli zivot pecka i provocira.

Jedan tako imucna kcerka jednog gazde je na serijatskom vjencanju nesto podvlacila svoje poznato prezime, kad je trebalo da se dogovori oko otkupa prokometarisala nesto u stilu "zna se ko je ovdje XX porodica". Znaci iste sekunde bih napustio vjencanje i svadbu i naravno dodticnu. :evil:

Ljubavni zivot u cetri zida. Izvini ali ljudi koji se vezu na bazi tepanja i mazenja od tog nema nista. Bez razuma ne ide brak. Ljubav je iracionalna stvar. Samo ko izvaga sve i dobro ocjeni i zna kako sta na onim tackama koje sam opisao moze imati supjesan brak. Sve ostalo ce prije ili kasnje da pukne. Ljubav je isto inflacija samo raste. Ko ajkula je dok ide punom brzinom ide, kad stane tone. Ako od pocetka igras brak na tu kartu onda ces kostanto morati jurcati ko ajkula. I to na kraju puca. Ko se ozeni ili uda jer vidi da ima dobre sanse da zive sretno, da mogu postici ono ovo, bez da je sve poklompljeno nekom frazom ljubav taj ima uspjesan brak.

Ja ne pricam o vjerskim brakovima, jer smatram da religija je jos veca suplja prica od ove oko ljubavi.
Ima smisla.
Post Reply