Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1. Postoji razlog zašto se vakcine daju u određenom periodu, ti periodi prate i dječji motorički razvoj, ako je dijete ispod očekivanog razvoja ili ako je oboljelo od nečega, onda se s oprezom se pristupa vakcini.
2. Ne može ti pedijatar to potpisati, prije svega postoje nuspojave koje su uputama za svaku vakcinu, u kojem smislu da neće se prouzročiti ništa loše? Malo mi je nelogično.
Pod 2. Prijatelj mi je rekao da po njemu ako strucno lice ne moze dati napismeno da vamcina nece nista lose prouzrokovati djetetu ( a to niko ne moze 100 % tvrditi i pteuzeti na sebe onda i nije vakcinisao dijete. Rekao mi je da automehanicar ( a on je po profesiji to ) - daje garanciju za svoj rad.
Rekao sam mu da to nije bas uporedivo ali on je ostao po svome.
Automehaničar daje sud o vakcinama?
pa on daje "garanciju" na svoj rad protpostavljam da daje i garanciju na sastav materijala koji se nalaze u rezervnom dijelu koji je ugradio
kakotakonikako wrote: ↑05/02/2025 15:16
Navescu dva primjera ( istinita )
- pedijatrica je rekla da dijete ne primi vakcinu, dok malo ne odraste i ne ojaca ( u svakom smislu )
- kada je prijatelj trazio od pedijatrice njegovog djeteta da mu da napismeno da doticna vakcina nece prouzrociti nista lose - nije htjela to uciniti i prijatelj nije vakcinisao dijete.
Ovo su samo dva ISTINITA primjera, u cilju davanja doprinosa ovoj temi.
Trazi covjek od doktorice da stane iza farmaceutske kuce koja je proizvela vakcinu. Pametan prijatelj i nadasve obrazovan
Sanjarko wrote: ↑06/02/2025 15:18
Prije su drzave stajale iza vakcina, ko sad stoji?
Stoje i dalje drzave i zdrastveni sistemi tih drzava. Ali, ima sanse da se to promijeni dolaskom Robert Kennedy Jr. u USA, a nasi ljudi ionako misle da iza svega stoji Bill Gates koji truje ljude sirom planete. Sto je veci procenat neobrazovanog i primitivnog stanovnistva, veci je otpor prema vakcinaciji i inace nauci; u tim pasivnim krajevima, kojim srcem i dusom pripada i Bosna, religija vlada i "lijeci" ljude (narocito od kritickog razmisljanja). Neznanje je majka onemogucavanja lijecenja svih buducih epidemija.
Ko stoji? BiH? Dajte mojne suplje. Jugoslavija kakva god da je bila stajala je iza vakcina. Drzavetina bila naspram BiH. Iza mnogih sadasnjih pogotovo Corona vakcina ne stoje drzave kao nekad i narod je izgubio povjerenje totalno skoro u njih, na vakcine mislim, pogotovo na Corona vakcine.
Zato nam djeca umiru od bolesti koje su izumrle zahvaljući vakcinama hint: Morbile
Da ne citiram samo cu se referisati, a prosto se covjek iznenadi cime se ljudi sve vode.
Evo i da prihvatimo da automehanicar daje sud o vakcini, al hajde s razumijevanjem samo da procitamo evo ovo napisano. Dakle automehanicar (sve i da) daje garanciju na svoj rad. Da li on daje garnaciju na dio koji ugradi? Da li daje garanciju na recimo saraf ili crijevo koje koristi? Ili to ipak moze proizvodjac? Da li on ima nacin da ispita i da provjeri pa da garantuje da je nesto napravljeno od xy % ovog ili onog materijala, ili samo ugradi dio?
A sad procitaj sta je trazio od pedijatrice. Da li je trazeno da mu garantuje da njen nacin davanja vakcine nece prouzrokovati stetu? Ili pak trazi da mu ona odgovara na sastav?
Stoje i dalje drzave i zdrastveni sistemi tih drzava. Ali, ima sanse da se to promijeni dolaskom Robert Kennedy Jr. u USA, a nasi ljudi ionako misle da iza svega stoji Bill Gates koji truje ljude sirom planete. Sto je veci procenat neobrazovanog i primitivnog stanovnistva, veci je otpor prema vakcinaciji i inace nauci; u tim pasivnim krajevima, kojim srcem i dusom pripada i Bosna, religija vlada i "lijeci" ljude (narocito od kritickog razmisljanja). Neznanje je majka onemogucavanja lijecenja svih buducih epidemija.
Ko stoji? BiH? Dajte mojne suplje. Jugoslavija kakva god da je bila stajala je iza vakcina. Drzavetina bila naspram BiH. Iza mnogih sadasnjih pogotovo Corona vakcina ne stoje drzave kao nekad i narod je izgubio povjerenje totalno skoro u njih, na vakcine mislim, pogotovo na Corona vakcine.
Zato nam djeca umiru od bolesti koje su izumrle zahvaljući vakcinama hint: Morbile
Kad se jednom povjerenje naroda izgubi tesko ga je opet steci. U Corona vakcine malo ko vjeruje danas, a za ostale kako ko od roditelja. Roditelji koji imaju autisticnu djecu ne zele bas da vakcinisu djecu u tolikoj mjeri jer se boje da im djeca ne budu jos gora sto se tice te bolesti.
Uvijek se neke bolesti mogu vratiti jer ima vise faktora u igri ne samo vakcinacija. Ljudi su danas podlozniji bolestima raznim zbog raznih faktora od nezdrave hrane pa nadalje ali nikad se duze nije zivjelo.
Jednostavno to je tako.
Last edited by Sanjarko on 06/02/2025 15:56, edited 1 time in total.
Sanjarko wrote: ↑06/02/2025 15:31
Ama, nisam mislio na Bosnu, nego na normalne drzave. Bosna je dijagnoza.
Sanjarko wrote: ↑06/02/2025 15:31
Ama, nisam mislio na Bosnu, nego na normalne drzave. Bosna je dijagnoza.
Ma nismo ni mi toliko sjbni koliko je se povjerenje izgubilo kod naroda sirom svijeta. Da su farmaceutske kompanije i drzave stale iza Corona vakcina pa i drugih vakcina da stanu, ako bude nesto i dokaze se nesto da su prouzrokovale kao primjerice meni penicilin vjerovatno visokofunkcionirajuci autizam pa sizofreniju kasnije, pa da isplate iz fondova nekih koje bi napravili obestecenja tim ljudima itd onda bi se steklo povjerenje u vakcine opet i vakcinaciju koliko toliko, ne kao prije ali vise bi povjerenja bilo u njih.
Meni penicilin sok prouzrokovao najvjerovatnije od toga sve.
Najčešći uzrok febrilnih konvulzija su dečije bolesti i virusne infekcije (poput morbila i gripa). Otprilike jednom u dva do pet miliona datih doza, neke vakcine mogu da proizvedu veoma visoku temperaturu, dovoljno visoku da dovede do oštećenja mozga ako dijete ne bude odvedeno u bolnicu na vrijeme. Pošto takva oštećenja mogu proizvesti probleme koji se uklapaju u dijagnozu autizma, te vakcine imaju i autizam na listi mogućih nuspojava (lista nuspojava po zakonu mora da sadrži sve moguće neželjene poslijedice, bez obzira na to koliko su rijetke). Ovu činjenicu decenijama koriste razni antivakseri i profiteri, koji su ubijedili bezbrojne roditelje da je autizam njihove djece uzrokovan vakcinama — nakon čega se roditeljima uvaljuju razni nadrilijekovi, vitamini, i preparati kojima se “liječi i detoksifikuje.” Ova priča je za više od deset godina usporila rad na stvarnim uzrocima autizma, jer su ogromni resursi i vrijeme utrošeni u ponovnu provjeru vakcinacije i dječije imunologije u kontekstu autizma. Nakon doslovno stotina raznih studija rađenih u raznim državama iz raznih uglova, i meta-analiza koje uključuju milione djece, ako išta znamo o autizmu, znamo da nema veze sa vakcinacijom.
Mogući utjecaj na razvoj autizma ili za pogoršanje njegovih simptoma uključuju: infekcijske bolesti, teški metali, otapala, ispušni plinovi dizela, poliklorirani bifenil, fenoli korišteni u proizvodnji plastike, pesticidi, alkohol, pušenje i zabranjene droge. (sa Wikipedije)
TojoOptics wrote: ↑06/02/2025 16:17
Najčešći uzrok febrilnih konvulzija su dečije bolesti i virusne infekcije (poput morbila i gripa). Otprilike jednom u dva do pet miliona datih doza, neke vakcine mogu da proizvedu veoma visoku temperaturu, dovoljno visoku da dovede do oštećenja mozga ako dijete ne bude odvedeno u bolnicu na vrijeme. Pošto takva oštećenja mogu proizvesti probleme koji se uklapaju u dijagnozu autizma, te vakcine imaju i autizam na listi mogućih nuspojava (lista nuspojava po zakonu mora da sadrži sve moguće neželjene poslijedice, bez obzira na to koliko su rijetke). Ovu činjenicu decenijama koriste razni antivakseri i profiteri, koji su ubijedili bezbrojne roditelje da je autizam njihove djece uzrokovan vakcinama — nakon čega se roditeljima uvaljuju razni nadrilijekovi, vitamini, i preparati kojima se “liječi i detoksifikuje.” Ova priča je za više od deset godina usporila rad na stvarnim uzrocima autizma, jer su ogromni resursi i vrijeme utrošeni u ponovnu provjeru vakcinacije i dječije imunologije u kontekstu autizma. Nakon doslovno stotina raznih studija rađenih u raznim državama iz raznih uglova, i meta-analiza koje uključuju milione djece, ako išta znamo o autizmu, znamo da nema veze sa vakcinacijom.