NE - Proizvodima iz Hrvatske

Edin H.

#51 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Edin H. »

Bodkin wrote:
Edin H. wrote:
Postoji drugi problem. Ja volim i kupujem Bajadere. Kvalitet i ukus Bajadera koje kupis u BiH je jednostavno losiji u odnosu recimo ako ih kupis u Engleskoj pretpostavljam manja kolicina kakaovca. Vjerovatno je tako i sa drugim proizvodima iz Hrvatske. Stoga ocekujem nadlezne da ovo ispitaju :oops: i preduzmu adekvatne mjere. :oops: Hrvati se bune protiv zapadnih proizvodjaca i kvalitete proizvoda koje prodaju u Hrvatskoj, a istu stvar rade sa izvozom u BiH.
Ili je englesko nepce osjetljivije od naseg :D nemam pojma. Radio sam sa dvije velike proizvodne strane firme i vidio sam da je glupost prica o razlicitim receptima. Ne tvrdim da nije u nekim drugim btw
Postujem, ali ti garantujem da ovo nije subjektivno, za Bajadere sam ekspert, cak sam ih i u ratu uspio jednom nabaviti. :D

U pocetku nisam ni ja bio siguran, pa sam onda obratio paznju. Mozda je i do skladistenja ili nesto slicno, ali cisto sumnjam, na datum uvijek obratim paznju.
Bodkin

#52 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote: I jer ima eventualno jablanicko kao zamjena.

Nemam ja nista protiv kupovanja domaceg. Kupujem i ja kad god ima dobrih stvari ali dvije stvari su mi presmijesne. Da kupujem smece na silu jer je domace. Da ne kupujem nesto jer je iz hr/sr. I da, jel i cg u grupi neprijateljskih zemalja :D ili ono necu bajaderu nego cu neku vispak cokoladicu koja je svakako bolja :D

jos ako ukljucimo u to dijsporu koja ne kupuje hr/sr proizvode u sveCkoj :D
Pa to je to otprilike. Necu nikad kupit Faks prije Arixa ili Violete ili sta znam Frank kafu prije dzezve (mada mi je slovenacka Barcaffe brutalna :stidljiva: )Zbregov prije Milkosa...ali da kupujem ono smetlje od Kenta umjesto Petit Beurea ili Vispak umjesto Dorine...vala nikad...

A sto se tice mora, smijesna prica..idem gdje sam navikao i gdje mi je najblize...doduse cuvenu Makarsku izbjegavam u sirokom luku bas zbog Bosancerosa :D

Kao i nase kafane na zapadu :mrgreen:
To je to :thumbup:

A za more, vjerovatno ce nas patriote uvjeriti da trebamo u sloveniju ici ili tursku/spaniju/grcku. Mislim daleko od toga da bih ikad isao u hr prije ovih nabrojanih (osim slo. Fuj to) ali nije uporedivo 5 dana u makarskoj (ili slicno) autom iz sa, i to isto u nekoj od spomenutih zemalja gore.

Cg je isto siva zona. Nismo se odredili jel dozvoljeno ili treba bojkotovati :D
Bodkin

#53 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

Edin H. wrote:
Bodkin wrote:
Edin H. wrote:
Postoji drugi problem. Ja volim i kupujem Bajadere. Kvalitet i ukus Bajadera koje kupis u BiH je jednostavno losiji u odnosu recimo ako ih kupis u Engleskoj pretpostavljam manja kolicina kakaovca. Vjerovatno je tako i sa drugim proizvodima iz Hrvatske. Stoga ocekujem nadlezne da ovo ispitaju :oops: i preduzmu adekvatne mjere. :oops: Hrvati se bune protiv zapadnih proizvodjaca i kvalitete proizvoda koje prodaju u Hrvatskoj, a istu stvar rade sa izvozom u BiH.
Ili je englesko nepce osjetljivije od naseg :D nemam pojma. Radio sam sa dvije velike proizvodne strane firme i vidio sam da je glupost prica o razlicitim receptima. Ne tvrdim da nije u nekim drugim btw
Postujem, ali ti garantujem da ovo nije subjektivno, za Bajadere sam ekspert, cak sam ih i u ratu uspio jednom nabaviti. :D

U pocetku nisam ni ja bio siguran, pa sam onda obratio paznju. Mozda je i do skladistenja ili nesto slicno, ali cisto sumnjam, na datum uvijek obratim paznju.

Ono sto sam ja vidio je da cak neke zalihe koje moraju povuci jer dolaze nove stvari, a nisu ih mogli prodati, dodju na balkan. Znaci zalihe namijenjene prvobitno zapadnoj evropi.

Ali kazem, to su dvije firme. Kras mozda ima drugaciju politiku. Nemam razloga da ti ne vjerujem :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:

A za more, vjerovatno ce nas patriote uvjeriti da trebamo u sloveniju ici ili tursku/spaniju/grcku. Mislim daleko od toga da bih ikad isao u hr prije ovih nabrojanih (osim slo. Fuj to) ali nije uporedivo 5 dana u makarskoj (ili slicno) autom iz sa, i to isto u nekoj od spomenutih zemalja gore.

Sve sto patrijote predlazu nek implementiraju u praksi i mirna Bosna :thumbup:
GeeTnT

#55 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by GeeTnT »

..nakon oluje ni more vise nije toplo...valovi, a i jezeva ima..
Edin H.

#56 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Edin H. »

Bodkin wrote:Nemam razloga da ti ne vjerujem :D
Osim ako ne saljem sublimirane poruke za bojkot Krasa. :D
insomnia78

#57 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by insomnia78 »

GeeTnT wrote:..nakon oluje ni more vise nije toplo...valovi, a i jezeva ima..
:lol:
Drugo je to
Matzan

#58 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Matzan »

Daleko smo mi svjetlosnim godinama od toga da možemo bojkotovati proizvode jedne susjedene države. Čista utopija.

Jedino što bi donekle moglo imati pozitivnog efekta je kupuj domaće. A i za to treba dobra kampanja i dosta vremena.
Imali smo situaciju sa DITA proizvodima i ista je dala rezultate.

Naravno, govorim o proizvodima bar približno iste kvalitete. Ako KRAŠ stavi u svoju čokoladu 30% kakaovih dijelova, ne mogu i neću plaćati istu cijenu za neku VISPAK sa 20% k.d. Potrudite se da bar nagurate na 27-28%.
Bodkin

#59 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

Edin H. wrote:
Bodkin wrote:Nemam razloga da ti ne vjerujem :D
Osim ako ne saljem sublimirane poruke za bojkot Krasa. :D
Bajadera je bajadera. Mozda me jedino finansijski poticaj natjera da je bojkotujem. Po mogucnosti u stranoj valuti :D
LBVIEW

#60 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote: I jer ima eventualno jablanicko kao zamjena.

Nemam ja nista protiv kupovanja domaceg. Kupujem i ja kad god ima dobrih stvari ali dvije stvari su mi presmijesne. Da kupujem smece na silu jer je domace. Da ne kupujem nesto jer je iz hr/sr. I da, jel i cg u grupi neprijateljskih zemalja :D ili ono necu bajaderu nego cu neku vispak cokoladicu koja je svakako bolja :D

jos ako ukljucimo u to dijsporu koja ne kupuje hr/sr proizvode u sveCkoj :D
Pa to je to otprilike. Necu nikad kupit Faks prije Arixa ili Violete ili sta znam Frank kafu prije dzezve (mada mi je slovenacka Barcaffe brutalna :stidljiva: )Zbregov prije Milkosa...ali da kupujem ono smetlje od Kenta umjesto Petit Beurea ili Vispak umjesto Dorine...vala nikad...

A sto se tice mora, smijesna prica..idem gdje sam navikao i gdje mi je najblize...doduse cuvenu Makarsku izbjegavam u sirokom luku bas zbog Bosancerosa :D

Kao i nase kafane na zapadu :mrgreen:

Ko tebi sta namece ili ne dozvoljava? :-)
Jebo te, cim neko spomene da treba uvesti kontramjere susjedima i komsijama, upalite se k'o kutnjaci, a ovamo sve veliiki Bosanci. :D Sto se tice tih izvikanih hrvatskih/slovenackih proizvoda- fino upakovano smece koje nije ni "do koljena" onim na zapadu. Pokusali su oni tusiti to i tamo, no u najveci. trgovackim lancima ih ne mozes naci - jebi ga, previse secera, premalo voca, a ima i nedozvljenih hemikalija.
SmokingMan

#61 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by SmokingMan »

HAVANA wrote:Ja volim karlovacku i tomislav crni.Volim i prsut dalmatinski, al ne smijem rec.I jadro keksa oko 3 ujutro pojedem.Ruzite me sad.
Volim tamno pivo povremeno složiti,i sarajevko tamno mi je bolje od njihove slpalčine. :thumbup:
Bodkin

#62 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:

Jebo te, cim neko spomene da treba uvesti kontramjere susjedima i komsijama, upalite se k'o kutnjaci, a ovamo sve veliiki Bosanci. :D Sto se tice tih izvikanih hrvatskih/slovenackih proizvoda- fino upakovano smece koje nije ni "do koljena" onim na zapadu. Pokusali su oni tusiti to i tamo, no u najveci. trgovackim lancima ih ne mozes naci - jebi ga, previse secera, premalo voca, a ima i nedozvljenih hemikalija.
Ne valjaj gluposti svega ti. Ko je napisao da mi neko namece ili ne dozvoljava? I kakve kontrmjere? Ili tvrdis da srbi i hrvati aktivno bojkotuju bosanske proizvode?

Ma sta kazes, nije ni do koljena jel :D nista, ti i slicni onda uplacujte u fond da ljudi h bosni mogu priustiti svapske i skandinavske cokolade umjesto hrvatskih. Isto vazi za sve ostalo :thumbup:
kamberovica polje

#63 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by kamberovica polje »

Matzan wrote:Daleko smo mi svjetlosnim godinama od toga da možemo bojkotovati proizvode jedne susjedene države. Čista utopija.

Jedino što bi donekle moglo imati pozitivnog efekta je kupuj domaće. A i za to treba dobra kampanja i dosta vremena.

Naravno, govorim o proizvodima bar približno iste kvalitete. Ako KRAŠ stavi u svoju čokoladu 30% kakaovih dijelova, ne mogu i neću plaćati istu cijenu za neku VISPAK sa 20% k.d. Potrudite se da bar nagurate na 27-28%.
Reklama je samo jedan dio formule, a drugi je kvalitet. Kad uz reklamu i guranje domaćeg dođe i bolji kvalitet onda će se domaće kupovati pored stranog, a do tad dobro došli u globalno tržište i kapitalizam.
Bodkin

#64 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

kamberovica polje wrote:
Matzan wrote:Daleko smo mi svjetlosnim godinama od toga da možemo bojkotovati proizvode jedne susjedene države. Čista utopija.

Reklama je samo jedan dio formule, a drugi je kvalitet. Kad uz reklamu i guranje domaćeg dođe i bolji kvalitet onda će se domaće kupovati pored stranog, a do tad dobro došli u globalno tržište i kapitalizam.
Ja za gradacacki jogurt nikad nisam vidio reklamu pa je opet najbolji
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#65 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by emillio estevez »

Dok se vrsi sprdnja oko cokoladica ili kave odnosno bojkota.
Sto autor ne povede referendum za bojkot plina i struje iz uvoza.
Edin H.

#66 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Edin H. »

Croatia ili Bosnia Airlines?
LBVIEW

#67 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:

Ne valjaj gluposti svega ti. Ko je napisao da mi neko namece ili ne dozvoljava? I kakve kontrmjere? Ili tvrdis da srbi i hrvati aktivno bojkotuju bosanske proizvode?

Ma sta kazes, nije ni do koljena jel :D nista, ti i slicni onda uplacujte u fond da ljudi h bosni mogu priustiti svapske i skandinavske cokolade umjesto hrvatskih. Isto vazi za sve ostalo :thumbup:
Fino, dozvoli onda i drugima da sami odluce, umjesto sto sugeriras,odnosno panicis sto ce neko bojkotovati hrvatske proizvode.
A ne bojkotuju velis, sta je ono bilo sa izbozom mljeka, kresenjem kako biletarlanih tamo i mejunarodnih carinskih ugovora?
A ne da nije do koljena, vec je, kao sto ti rekoh,fino upakovano smece, od onog "alpskog" mljeka s tre krave u drzavi, preko bajadere koja kao nugat ima impresivnih 2 posto ljesnjaka, ostatak je secer, do smrdljive argete koju ne smiju ni proizvoditi u EU zbog nedozvoljenih hemikalija. Misim, ako ces se nekvalitetno hraniti, mozez vala i domacim "smecem", ne trebas isto uvozit.
Bodkin

#68 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:

Fino, dozvoli onda i drugima da sami odluce, umjesto sto sugeriras,odnosno panicis sto ce neko bojkotovati hrvatske proizvode.
A ne bojkotuju velis, sta je ono bilo sa izbozom mljeka, kresenjem kako biletarlanih tamo i mejunarodnih carinskih ugovora?
A ne da nije do koljena, vec je, kao sto ti rekoh,fino upakovano smece, od onog "alpskog" mljeka s tre krave u drzavi, preko bajadere koja kao nugat ima impresivnih 2 posto ljesnjaka, ostatak je secer, do smrdljive argete koju ne smiju ni proizvoditi u EU zbog nedozvoljenih hemikalija. Misim, ako ces se nekvalitetno hraniti, mozez vala i domacim "smecem", ne trebas isto uvozit.
Ne sugeriram, ja ismijavam. Ima razlike. Jedno je kupovati i preferirati domace. To ja prvi radim. Ali bojkotovati hrvatsko ali letjeti croatiom, ici na hrvatsko more ili piti hrvatska vina je licemjerno. I tu ne racunam ove iz svecke sto imaju izbora. A i to je nebitno. Ljudi mogu za svoje pare kupovati ili ne kupovati sta hoce.

Dalje, svo to smece se moze naci na policama po austriji ili njemackoj. Ili skandinaviji. Dakle suplja je to prica da nema. I naravno da je smece u poredjenju sa zapadnoevropskim proizvodima ali zaboravljas da istihh ili nema u bih ili su bruku skuplji.

I ovdje nije poenta koliko je nekvalitetno nego sta domace kupiti. Bajaderu ne mozes zamijeniti. Ni vegetu. Ni cedevitu. Ja recimo odavno pijem samo domaca vina i tu ima argumenata
Fudo387

#69 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Fudo387 »

Znaci to je fazon sa argetom zasto je nema u AmerikU, koriste zabranjene hemikalije?
Fudo387

#70 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Fudo387 »

Edin H. wrote:Croatia ili Bosnia Airlines?
Sta fali recimo, Lufthansi? :D
Banksy

#71 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Banksy »

papazi wrote:Hrvatska ponovo vrši agresiju na BiH Izvršena agresija 90-tih nije osuđena)
Hrvatska pravi mamlazima kako predstavnike(političare)naroda tako i sve građane BiH
S obzirom da joj u tome pomažu političari iz BiH,predlažem da bojkotujemo sve proizvode iz hrvatske.
Ako nemogu političari onda građani mogu.
SVE ŠTO JE MADE IN hRVATSKA NE KUPUJTE.
NE KLADITE SE VIŠE U PREMIERU,FORMULI ,BETSHOPU-KLADITE SE U KLADIONICAMA lUTRIJE BiH.
Svi na more u Crnu Goru
:lol:
Streptokok

#72 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Streptokok »

Zanimljivo je kako skacu u odbranu susjednih agresora a vamo im puna usta bosne. No u manjini ste, bitno je da se bosnjaci sloze.
salihh

#73 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by salihh »

Sve sto mogu mijenjati domacim proizvodom to odavno i radim... hrvatska politika u posljednje vrijeme me dodatno motivira... ina - ep su zadnji na mojoj listi gdje vise ne kupujem... hifa i el tarik na vas je red.
2001

#74 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by 2001 »

Jbt....gdje god se okrenes, koju god temu da pogledas...kmecanje, kmecanje, kmecanje....

Btw, kmecanje = nemoc
vivaldi

#75 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by vivaldi »

"kupujmo domace", hit ideja tradicionalne bh sviracko-kurceve ekonomske skole.

naravno,kao i svake godine "sve je vise onih koji kupuju domace", sto uredno pokazuje spoljno-trgovinski saldo :D

samo jedno poglavlje iz politicko-ekonomskog kapitalnog djela "kako da nam bude bolje a da penisom ne mrdnemo". :run:
Post Reply