zene se ne broje ko haram
NE - Proizvodima iz Hrvatske
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Maraschino
#27 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
ko ih jebe.
- ljevoruki
#28 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Samo domace.
Ja vec dugo ne kupujem proizvode made in serbia a sad ni croatia iako toga ovdje nema bas nesto previse.
Cak ni vegetu ne kupujemo, donesem iz Sarajeva Vispakovu verziju.
Nedavno zena trazila malu serpu za supu, nasla jednu, svidjela joj se kad tamo made in serbia.
Fala i zivio, nastavljamo traziti serpu za supu.
Ja vec dugo ne kupujem proizvode made in serbia a sad ni croatia iako toga ovdje nema bas nesto previse.
Cak ni vegetu ne kupujemo, donesem iz Sarajeva Vispakovu verziju.
Nedavno zena trazila malu serpu za supu, nasla jednu, svidjela joj se kad tamo made in serbia.
Fala i zivio, nastavljamo traziti serpu za supu.
- It_is_a_Leclerc
#29 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
"Mi smo bili i ostali Hrvati"
Mustafa Busuladžić
Jbg.
Mustafa Busuladžić
Jbg.
- tandmand
#30 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Da pođem od sebe; ne pada mi na um da djeci uskratim neke stvari, zbog toga što je Bakirov zeleni kadar nesposoban.
Svim drugim Bošnjacima bih poručio ovo:
Svim drugim Bošnjacima bih poručio ovo:
papazi wrote:SVE ŠTO JE MADE IN hRVATSKA NE KUPUJTE.
NE KLADITE SE VIŠE U PREMIERU,FORMULI ,BETSHOPU-KLADITE SE U KLADIONICAMA lUTRIJE BiH.
Svi na more u Crnu Goru
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
odkad ja ne kupujem 385 i 381
-
Bodkin
#32 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Ne bajaderi, kupujem domacu. Ne prsutu, kupujem domaci. Ne vegeti, kupujem domacu. Samo sam zbunjen jel ovo sto se proizvede u vecinski hrvatskim i srpskim krajevima isto nedozvoljeno
- Streptokok
#33 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Godinama ne kupujem hrvatske proizvode niti one ciji su oni uvoznicim.
- bh.tornjak
#34 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
nemam nista licno protiv Hrvata/Srbijanaca/Slovenaca/Makedonaca/Crnogoraca...itd...itd...Bodkin wrote:Ne bajaderi, kupujem domacu. Ne prsutu, kupujem domaci. Ne vegeti, kupujem domacu. Samo sam zbunjen jel ovo sto se proizvede u vecinski hrvatskim i srpskim krajevima isto nedozvoljeno
ali pri kupovini gledam da kupujem BH proizvod (bez obzira gdje se proizveo....u kojem dijelu/kraju/regiji).
a gore pomenuti neka svoje proizvode "trpaju" kome hoce
drzim se one stare:
Ako smo braca..... dzepovi nisu
- Better Man
#35 Re: ne - Proizvodima iz Hrvatske
Ne postoje Hrvatske banke, sve su u vlasništvu stranaca, tj. Italije, Njemačke, Austrije, Rusije itd. Kad kupujem gledam kvalitet proizvoda, a ne da mi neko uvaljuje smeće.rumenige_brajtner wrote:od tog udara ekonomija rvacke se neće zadugo oporavitnadInsan wrote:Ja odavno već ne kupujem hrvatske proizvode, a o ljetovanju u Hrvatskoj i ne razmišljam. Razlog je nastavak seljačke politike koju su naslijedili od Tuđmana. Ne eronetu, ne njihovim bankama, ne prehrambenim proizvodima (vegeta, cedevita, pivo, kraš, zvečevo). Ne generalno kladionicama, a pogotovo ne njhovim.
Bošnjaci su realno govoreći dosta zapušten narod tako da je potrebno putem medija i školstva apelovati i podsticati na stvaranje kulture kupovanja domaćih proizvoda.
Naravno, prvi postovi ove teme su seljački pokušaji humora ali vjerujem da ima dosta ljudi koji razmišljaju i preferiraju domaće proizvode. Zašto puniti džepove onim koji svim silama rade da te unište?
-
Bodkin
#36 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
To nije upitno. Neces kupiti slovenacko mlijeko pored domaceg mada se sjecam vremena kad je furka bila kupovati alpsko. Ili pavlaku. Ili neki odredjeni slatkis.bh.tornjak wrote:nemam nista licno protiv Hrvata/Srbijanaca/Slovenaca/Makedonaca/Crnogoraca...itd...itd...Bodkin wrote:Ne bajaderi, kupujem domacu. Ne prsutu, kupujem domaci. Ne vegeti, kupujem domacu. Samo sam zbunjen jel ovo sto se proizvede u vecinski hrvatskim i srpskim krajevima isto nedozvoljeno
ali pri kupovini gledam da kupujem BH proizvod (bez obzira gdje se proizveo....u kojem dijelu/kraju/regiji).
a gore pomenuti neka svoje proizvode "trpaju" kome hoce
drzim se one stare:
Ako smo braca..... dzepovi nisu
Smijesna je meni prica bojkotovacu bez da ima domaci takav proizvod. Ili ce mozda uzeti njemacki skuplji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Jes to Alpsko propalo 
-
Bodkin
#38 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Postoji jos ja mislim. Tad nekad je cak i bila afera sa nekim antibioticima ali je azra hadziahmetovic kao ministar potpisala da je sve ok za vikendicu na moru u sloveniji. Patriote_BataZiv_0809 wrote:Jes to Alpsko propalo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#39 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Ja, ja dobro si sjecam se i ja te neke afere, ali bas davno je to bilo, bio sam osnovna skola. Heknula je prodaja pravo brzo, ali se sve brzo zataskalo. Doduse off topic smo, trebala bi nam tema NE proizvodima iz Slovenije.Bodkin wrote:Postoji jos ja mislim. Tad nekad je cak i bila afera sa nekim antibioticima ali je azra hadziahmetovic kao ministar potpisala da je sve ok za vikendicu na moru u sloveniji. Patriote_BataZiv_0809 wrote:Jes to Alpsko propalo
Ali cemu? Narodu kojeg je opljackala Ljubljanska banka, hladno se otvori Nova Ljubljanska banka i boga mi jos uvijek posluje
-
Bodkin
#40 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
To to_BataZiv_0809 wrote:Ja, ja dobro si sjecam se i ja te neke afere, ali bas davno je to bilo, bio sam osnovna skola. Heknula je prodaja pravo brzo, ali se sve brzo zataskalo. Doduse off topic smo, trebala bi nam tema NE proizvodima iz Slovenije.Bodkin wrote:Postoji jos ja mislim. Tad nekad je cak i bila afera sa nekim antibioticima ali je azra hadziahmetovic kao ministar potpisala da je sve ok za vikendicu na moru u sloveniji. Patriote_BataZiv_0809 wrote:Jes to Alpsko propalo
Ali cemu? Narodu kojeg je opljackala Ljubljanska banka, hladno se otvori Nova Ljubljanska banka i boga mi jos uvijek poslujePisaj po sirotinji...
- BarbaDue
#41 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Dobro jutro, drago mi je da ste se probudili!papazi wrote:Hrvatska ponovo vrši agresiju na BiH Izvršena agresija 90-tih nije osuđena)
Hrvatska pravi mamlazima kako predstavnike(političare)naroda tako i sve građane BiH
S obzirom da joj u tome pomažu političari iz BiH,predlažem da bojkotujemo sve proizvode iz hrvatske.
Ako nemogu političari onda građani mogu.
SVE ŠTO JE MADE IN hRVATSKA NE KUPUJTE.
NE KLADITE SE VIŠE U PREMIERU,FORMULI ,BETSHOPU-KLADITE SE U KLADIONICAMA lUTRIJE BiH.
Svi na more u Crnu Goru
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#42 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Ah tek to...Bodkin wrote:
To toi ko se jos sjeca drkanja na granici slovenackoj. Kad vide bh pasos pocinjalo je izivljavanje. Ali sve je to nista. Oni nisu neprijatelji
2000.te godine krenuli na Pohorje, tad nam viza trebala za Sloveniju
Godinama putujem, radio u turizmu i samo je sa Slovencima uvijek bila komplikacija. Doduse jednom sam imao neugodnost sa rumenim Madjarom na Udvaru, ali to se brzo popeglalo. Dere mi se lik na grupu na onom odvratnom hroktavom jeziku
- bh.tornjak
#43 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
tema se zove onako kako se zove...._BataZiv_0809 wrote:Ja, ja dobro si sjecam se i ja te neke afere, ali bas davno je to bilo, bio sam osnovna skola. Heknula je prodaja pravo brzo, ali se sve brzo zataskalo. Doduse off topic smo, trebala bi nam tema NE proizvodima iz Slovenije.Bodkin wrote:Postoji jos ja mislim. Tad nekad je cak i bila afera sa nekim antibioticima ali je azra hadziahmetovic kao ministar potpisala da je sve ok za vikendicu na moru u sloveniji. Patriote_BataZiv_0809 wrote:Jes to Alpsko propalo
Ali cemu? Narodu kojeg je opljackala Ljubljanska banka, hladno se otvori Nova Ljubljanska banka i boga mi jos uvijek poslujePisaj po sirotinji...
ono sto je "zacudjujuce" je to da Bosancu (i hercegovcu) dodje iz gu*ice u glavu tek kad ga dobro primi u gu*icu.....od susjednih zemalja nema ko nas nije "zavalio" i jos uvijek nas pokusava da zavali....uz svesrdnu pomoc domacih (lokalnih,kantonalnih,entitetskih i drzavnih institucija).
ali to je za drugu temu...
kazu da nekih godine (cini mi se 70.-tih, ili pak 60.-tih) za vrijeme kriznih godina englezi nisu isli u inostranstvo na odmore....kako bi pomogli da ujedinjeno kraljevstvo izadje iz krize....
kod nas je likovima Makarska zakon ...iako se po njemu poslije (a Boga mi i tokom sezone) obavezno "domacin" popisa...
kod nas je likovima pojam kvaliteta ako je proizvedeno u Hr,Slo...jbg...valjda sto za drugo i na zna...
kod nas ti je sasvim OK da Hr,Slo,Srb....tuze i traze "svoje" firme (i vrijednosti stotina miliona €) koje su kao oni gradili dok su istovremeno oteli sve ono sto je bilo u vlasnistvu BiH (vidi odmaralista i hoteli na moru)
ima toga jos ...moglo bi se dva dana o tome pisati....
ali....majstori smo u kukanju kako ovo...kako ono.....a nismo u stanju da vidimo i da si priznamo da smo "mi" krajnji potresaci jedan od velikih krivaca za ovakvo stanje u zemlji
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#44 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Ma to su bezveze price...bh.tornjak wrote:
kod nas je likovima Makarska zakon ...iako se po njemu poslije (a Boga mi i tokom sezone) obavezno "domacin" popisa
Makarska je Bosnjama zakon jer je blizu, nema tu puno filozofiranja.
- avenija
#45 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Kupujte opet kod onih koji su pola kamiona humanitarne pomoci skidali da bi ostvarili ovo sto vam sada prodaju, ja necu.
Ista propaganda i neprijateljstvo prema nama bosnjacima ili bosancima nebitno ili mozda cak i gora podmuklija, bezobraznija se vodi od strane HR prema Bosni i u 2017 godini.
Vidim neki se sprdaju na ovako ozbiljnoj temi ali doce i nas narod pameti i izgraditi nacionalni i svaki drugi identitet jednog postenog naroda za kojeg nece vaziti uzrecica glupi Mujo.
-
Bodkin
#46 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
I jer ima eventualno jablanicko kao zamjena._BataZiv_0809 wrote:Ma to su bezveze price...bh.tornjak wrote:
kod nas je likovima Makarska zakon ...iako se po njemu poslije (a Boga mi i tokom sezone) obavezno "domacin" popisa
Makarska je Bosnjama zakon jer je blizu, nema tu puno filozofiranja.
Nemam ja nista protiv kupovanja domaceg. Kupujem i ja kad god ima dobrih stvari ali dvije stvari su mi presmijesne. Da kupujem smece na silu jer je domace. Da ne kupujem nesto jer je iz hr/sr. I da, jel i cg u grupi neprijateljskih zemalja
jos ako ukljucimo u to dijsporu koja ne kupuje hr/sr proizvode u sveCkoj
- Edin H.
#47 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Postoji drugi problem. Ja volim i kupujem Bajadere. Kvalitet i ukus Bajadera koje kupis u BiH je jednostavno losiji u odnosu recimo ako ih kupis u Engleskoj pretpostavljam manja kolicina kakaovca. Vjerovatno je tako i sa drugim proizvodima iz Hrvatske. Stoga ocekujem nadlezne da ovo ispitajuBodkin wrote:
I jer ima eventualno jablanicko kao zamjena.
Nemam ja nista protiv kupovanja domaceg. Kupujem i ja kad god ima dobrih stvari ali dvije stvari su mi presmijesne. Da kupujem smece na silu jer je domace. Da ne kupujem nesto jer je iz hr/sr. I da, jel i cg u grupi neprijateljskih zemaljaili ono necu bajaderu nego cu neku vispak cokoladicu koja je svakako bolja
![]()
- GeeTnT
#48 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Sta je tu cudno? EU kao i GB imaju uslove kvaliteta i sasvim jasno da se u njihovim rafama proizvodi iz HR gledaju kroz lupu...pogotovo o proizvodima iz trecih zemalja.Edin H. wrote:Postoji drugi problem. Ja volim i kupujem Bajadere. Kvalitet i ukus Bajadera koje kupis u BiH je jednostavno losiji u odnosu recimo ako ih kupis u Engleskoj pretpostavljam manja kolicina kakaovca. Vjerovatno je tako i sa drugim proizvodima iz Hrvatske. Stoga ocekujem nadlezne da ovo ispitajuBodkin wrote:
Nemam ja nista protiv kupovanja domaceg. Kupujem i ja kad god ima dobrih stvari ali dvije stvari su mi presmijesne. Da kupujem smece na silu jer je domace. Da ne kupujem nesto jer je iz hr/sr. I da, jel i cg u grupi neprijateljskih zemaljaili ono necu bajaderu nego cu neku vispak cokoladicu koja je svakako bolja
![]()
jos ako ukljucimo u to dijsporu koja ne kupuje hr/sr proizvode u sveCkoji preduzmu adekvatne mjere.
Hrvati se bune protiv zapadnih proizvodjaca i kvalitete proizvoda koje prodaju u Hrvatskoj, a istu stvar rade sa izvozom u BiH.
..ali ces zato u BiH naci EU proizvode iste cijene kao u EU, ali razlicite ocjene (klasse II) ili npr stoji "klasse X" u sta sam se licno uvjerio kod Italijansko namjestaja (italsofa)...
Za te propuste se jasno zna ko je kriv ..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Pa to je to otprilike. Necu nikad kupit Faks prije Arixa ili Violete ili sta znam Frank kafu prije dzezve (mada mi je slovenacka Barcaffe brutalnaBodkin wrote: I jer ima eventualno jablanicko kao zamjena.
![]()
A sto se tice mora, smijesna prica..idem gdje sam navikao i gdje mi je najblize...doduse cuvenu Makarsku izbjegavam u sirokom luku bas zbog Bosancerosa
Kao i nase kafane na zapadu
-
Bodkin
#50 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske
Ili je englesko nepce osjetljivije od nasegEdin H. wrote:Postoji drugi problem. Ja volim i kupujem Bajadere. Kvalitet i ukus Bajadera koje kupis u BiH je jednostavno losiji u odnosu recimo ako ih kupis u Engleskoj pretpostavljam manja kolicina kakaovca. Vjerovatno je tako i sa drugim proizvodima iz Hrvatske. Stoga ocekujem nadlezne da ovo ispitajuBodkin wrote:
![]()
jos ako ukljucimo u to dijsporu koja ne kupuje hr/sr proizvode u sveCkoji preduzmu adekvatne mjere.
Hrvati se bune protiv zapadnih proizvodjaca i kvalitete proizvoda koje prodaju u Hrvatskoj, a istu stvar rade sa izvozom u BiH.