NE kupovati hardware u UNI-EXPERTU!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

Post by Skvidji »

Pooll wrote:Ja kada sam trazio printer u UE-u su bili totalno bezveze... izgubljeni... neljubazni... :cry:

i u NTCHS-u se nedavno desilo da je na racunu pisalo jedno a u centralnoj je stajalo drugo... sva sreca pa mnogi i ne skontaju.. naplate ti npr AMD ATHLON 64 2800+BOX754 a stave AMD SEMPRON 2500 BOX :cry:

Ja sam svoj racunar kupio u e-labu i izuzetno sam zadovoljan...

NTCHS je po mene sranje i sta to oni proizvode da se mogu nazvati domaci proizvod mozda maticne ploce ili procesore a to im je vec komplikovano mozda zvucne a it to je komplikovano...hehehe

a u kojoj si radnji bio u ue pa su bili ne ljubazni, kod zelje rade dvije pravo fine cure za koje mozes sve samo nemoj da su neljubazne a u robotu u hrasnom radi momak koji takodje normala a i u rajlovcu su ok a za ostale ne znam!

Pozdrav!
Last edited by Skvidji on 15/03/2005 12:48, edited 1 time in total.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

na teritoriji Kantona Sarajevo postoji preko 200 registrovanih firmi koje se bave, izmedju ostalog, prodajom hardware-a.
Znachi postoji mogutjnost izbora.
Pooll

Post by Pooll »

Skvidji wrote:
Pooll wrote:Ja kada sam trazio printer u UE-u su bili totalno bezveze... izgubljeni... neljubazni... :cry:

i u NTCHS-u se nedavno desilo da je na racunu pisalo jedno a u centralnoj je stajalo drugo... sva sreca pa mnogi i ne skontaju.. naplate ti npr AMD ATHLON 64 2800+BOX754 a stave AMD SEMPRON 2500 BOX :cry:

Ja sam svoj racunar kupio u e-labu i izuzetno sam zadovoljan...

NTCHS je po mene sranje i sta to oni proizvode da se mogu nazvati domaci proizvod mozda maticne ploce ili procesore a to im je vec komplikovano mozda zvucne a it to je komplikovano...hehehe

a u kojoj si radnji bio u ue pa su bili ne ljubazni, kod zelje rade dvije pravo fine cure za koje mozes sve samo nemoj da su neljubazne a u robotu u hrasnom radi momak koji takodje normala a i u rajlovcu su ok a za ostale ne znam!

Pozdrav!
Na carsiji... radnja gdje je nekada bio svrakic... eto tu... u rajlovcu su puno ljubazniji to sam i ja primjetio
Enticer

#29 Re: NE kupovati hardware u UNI-EXPERTU!

Post by Enticer »

ventil wrote:Gdje najcesce kupujete kvalitetan hardware?

Moj vam je savjet da NIPOŠTO ne kupujete u UNI-EXPERTu zato što:

a) prodavači nemaju pojma s pojmom
b) ukoliko kupite neki komad hardwarea koji vam neodgovara (iz nepoznatih razloga), necete moci dobiti natrag novac za isti, a ako budete imali bas puno srece vas kupljeni hardware cete mozda moci zamijeniti za nesto drugo iste vrijednosti
c) hardware je totalno nekvalitetan, no name naravno
d) prica se da su veliki lopovi

Btw, UNI-EXPERT se nalazi kod cevabdzinice Zeljo. http://www.ue.ba

Gdje je, po vama, najbolje kupovati hardware u Sarajevu?
Ti si izgleda ovdje jedini koji ima takvo misljene. Ja npr. imam potpuno druga iskustva. kupio sam kod njih racunar pred novu godinu i radi ko zmaj, a sto se tice tih tvojih optuzbi mislim da ni jedna nije na mjestu.
a) Bio sam u svim njihovim radnjama i radnici su sasvim ok. Izuzetno su ljubazni i komunikativni.
b) Ti bi da kupis novu robu, a da vratis polovnu, a hoces KOMPLETAN svoj novac. Pa gdje to ima na svijetu? :? I ja da imam vlastitu firmu postavio bih takva pravila pa da ljudi dobro razmisle sta ce kupti prije nego sto kupe. Ja se jednom zatekao u njihovoj radnji kad im je žena donijela tastaturu koju je kupila prije 7 dana i kaze kako joj se ne svidja njen izgled i hoce nazad pare. Doslo mi je da je s noge na nogu izbacim iz radnje i posaljem je u p.m.
c) Sto se tice hardwera, ja sam kupio racunar i fotoaparat kod njih pred novu godinu i prezadovoljan sam radom. Komponente u kompj. su one koje sam i trazio i sa serijskom brojevima kao i sa garancijom i tu nemam ama bas nikavih primjedbi. Sto se tice te robe koja je no name volio bih da mi kazes o cemu se zapravo radi ako i sam znas :shock:
c) Lopuvluk, bla, bla, bla :lol: :lol: :lol: priča se da ce sljedeće sedmice biti smak svijeta i da cemo svi pomrijeti... To ti je samo bla, bla, bla...
Kupujem u Uni-Expertu i nemam namjeru mijenjati firmu. Stvarno su mi ok.
NeKi_LiK

#30 Re: NE kupovati hardware u UNI-EXPERTU!

Post by NeKi_LiK »

Enticer wrote: a) Bio sam u svim njihovim radnjama i radnici su sasvim ok. Izuzetno su ljubazni i komunikativni.
A u kojoj ti radiš ? :roll:

:D
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

#31 Re: NE kupovati hardware u UNI-EXPERTU!

Post by Skvidji »

NeKi_LiK wrote:
Enticer wrote: a) Bio sam u svim njihovim radnjama i radnici su sasvim ok. Izuzetno su ljubazni i komunikativni.
A u kojoj ti radiš ? :roll:

:D
Dobra ti ta al fakat ljudi pravo rade svoj posao! :D
Anell

Post by Anell »

Ne znam jarane sta da ti kazem.
Ja sam kupio kompjuter u UNI-EXPERTU i nemam problema nikakvih.
A ja ti preporucujem http://www.plus.ba ( plato Skenderija )
elviss83

Post by elviss83 »

Moj disk je iz UNI EXPERTA garancija godina dana
disk crko 4 dana prije isteka garancije ja otiso fino sa racunom crko disk
ljudi mi dali novi i to veci za 10 giga :D
et pa sad treba li ili ne kupovat u uni expertu ne znam
Post Reply