ventil wrote:Gdje najcesce kupujete kvalitetan hardware?
Moj vam je savjet da NIPOŠTO ne kupujete u UNI-EXPERTu zato što:
a) prodavači nemaju pojma s pojmom
b) ukoliko kupite neki komad hardwarea koji vam neodgovara (iz nepoznatih razloga), necete moci dobiti natrag novac za isti, a ako budete imali bas puno srece vas kupljeni hardware cete mozda moci zamijeniti za nesto drugo iste vrijednosti
c) hardware je totalno nekvalitetan, no name naravno
d) prica se da su veliki lopovi
Btw, UNI-EXPERT se nalazi kod cevabdzinice Zeljo.
http://www.ue.ba
Gdje je, po vama, najbolje kupovati hardware u Sarajevu?
Ti si izgleda ovdje jedini koji ima takvo misljene. Ja npr. imam potpuno druga iskustva. kupio sam kod njih racunar pred novu godinu i radi ko zmaj, a sto se tice tih tvojih optuzbi mislim da ni jedna nije na mjestu.
a) Bio sam u svim njihovim radnjama i radnici su sasvim ok. Izuzetno su ljubazni i komunikativni.
b) Ti bi da kupis novu robu, a da vratis polovnu, a hoces KOMPLETAN svoj novac. Pa gdje to ima na svijetu?

I ja da imam vlastitu firmu postavio bih takva pravila pa da ljudi dobro razmisle sta ce kupti prije nego sto kupe. Ja se jednom zatekao u njihovoj radnji kad im je žena donijela tastaturu koju je kupila prije 7 dana i kaze kako joj se ne svidja njen izgled i hoce nazad pare. Doslo mi je da je s noge na nogu izbacim iz radnje i posaljem je u p.m.
c) Sto se tice hardwera, ja sam kupio racunar i fotoaparat kod njih pred novu godinu i prezadovoljan sam radom. Komponente u kompj. su one koje sam i trazio i sa serijskom brojevima kao i sa garancijom i tu nemam ama bas nikavih primjedbi. Sto se tice te robe koja je no name volio bih da mi kazes o cemu se zapravo radi ako i sam znas
c) Lopuvluk, bla, bla, bla

priča se da ce sljedeće sedmice biti smak svijeta i da cemo svi pomrijeti... To ti je samo bla, bla, bla...
Kupujem u Uni-Expertu i nemam namjeru mijenjati firmu. Stvarno su mi ok.