Ne izlazak na izbore

Yousuph

#51 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Yousuph »

nemam za koga glasat sve dvolicni lopovi i retardi , nasa drzava je u kurtzu za sva vremena i nikad nece biti normalna, nadam se da cu uspjeti emigrirati negdje
ako me zakonski prisile da glasam ,naravno da co otici na biraliste ali moj listic ce biti ne vazeci
Pol_Pot

#52 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Pol_Pot »

Yousuph wrote:nemam za koga glasat sve dvolicni lopovi i retardi , nasa drzava je u kurtzu za sva vremena i nikad nece biti normalna, nadam se da cu uspjeti emigrirati negdje
ako me zakonski prisile da glasam ,naravno da co otici na biraliste ali moj listic ce biti ne vazeci
Neće biti ne važeći, može jedino biti nevažeći :D

Ili ima neko da tvrdi da je "važeći" glagol?
__Phoenix__

#53 Re: Ne izlazak na izbore

Post by __Phoenix__ »

"Važeći" je glagol, Biljane mi Plavšić.
chupacabra

#54 Re: Ne izlazak na izbore

Post by chupacabra »

Neizlazak na izbore je takodje jedna vrsta glasanja, i to glasanja za one koje podrzi vecina koja glasa. Primjer: Mujo i Suljo izadju i glasaju za SDA, a Haso i njegovih 10 jarana koji su recimo simpatizeri liberala ostanu kuci uz izgovor da je sistem sranje, njihova stranka nema sansi i ostale nebuloze. Haso i njegova liberalna raja su svojim apstiniranjem ustvari indirektno glasali za SDA jer su omogucili Muji i Sulji koji su manjina da izaberu vlast za sviju. Tako to ide u demokratiji, i neizlazak je glasanje.
dudlov

#55 Re: Ne izlazak na izbore

Post by dudlov »

Yousuph wrote:nemam za koga glasat sve dvolicni lopovi i retardi , nasa drzava je u kurtzu za sva vremena i nikad nece biti normalna, nadam se da cu uspjeti emigrirati negdje
Izašao bih jedino da mi neko plati, sve ostalo je zamlaćivanje
lua

#56 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

chupacabra wrote:Neizlazak na izbore je takodje jedna vrsta glasanja, i to glasanja za one koje podrzi vecina koja glasa. Primjer: Mujo i Suljo izadju i glasaju za SDA, a Haso i njegovih 10 jarana koji su recimo simpatizeri liberala ostanu kuci uz izgovor da je sistem sranje, njihova stranka nema sansi i ostale nebuloze. Haso i njegova liberalna raja su svojim apstiniranjem ustvari indirektno glasali za SDA jer su omogucili Muji i Sulji koji su manjina da izaberu vlast za sviju. Tako to ide u demokratiji, i neizlazak je glasanje.
Eto objasnio si tako da bi i moj ker skužio. Ako sad nekom ne bude jasno, ni ja ne znam dalje.
Rizvan

#57 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Rizvan »

chupacabra wrote:Neizlazak na izbore je takodje jedna vrsta glasanja, i to glasanja za one koje podrzi vecina koja glasa. Primjer: Mujo i Suljo izadju i glasaju za SDA, a Haso i njegovih 10 jarana koji su recimo simpatizeri liberala ostanu kuci uz izgovor da je sistem sranje, njihova stranka nema sansi i ostale nebuloze. Haso i njegova liberalna raja su svojim apstiniranjem ustvari indirektno glasali za SDA jer su omogucili Muji i Sulji koji su manjina da izaberu vlast za sviju. Tako to ide u demokratiji, i neizlazak je glasanje.
Pa i SDA je danas liberalna stranka. Marjanović (idol sarajevskih liberala) je upravo i postao ministar obrazovanja zahvaljujući SDA i sa njima u koaliciji je sproveo liberalne reforme u obrazovnom sistemu KS. Ako im je namjera da glasaju zbog ideologije, onda Haso i liberalna ekipa i nisu puno fulili ako su indirektno glasali za SDA.
O'zone
Globalni moderator

#58 Re: Ne izlazak na izbore

Post by O'zone »

:thumbup:
BHCluster

#59 Re: Ne izlazak na izbore

Post by BHCluster »

Ja biH uveo obavezno glasanje sa jednom izmjenom a ona je da dodaju jos jednu opciju ->Za nikoga od navedeniH<- i u slucaju da ova opcija dobije najveci broj glasova svim politicarima sa izborne liste automatska zabrana bavljenja politikom za jednu 10 godina, i onda ponoviti izbore za 6 sedmica.
lua

#60 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Rizvan wrote:
Pa i SDA je danas liberalna stranka.
Ako je SDA liberalna stranka, opet sam Biljana Plavšić.
Rizvan

#61 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Rizvan »

lua wrote:
Rizvan wrote:
Pa i SDA je danas liberalna stranka.
Ako je SDA liberalna stranka, opet sam Biljana Plavšić.
Pa onda vjerovatno i jesi, jer očito ne pratiš rad i poteze te stranke proteklih 4-5 godina.
lua

#62 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Rizvan wrote: Pa onda vjerovatno i jesi, jer očito ne pratiš rad i poteze te stranke proteklih 4-5 godina.
Osnovni postulati liberalizma kao političke filozofije su jednakost i sloboda građana. Otvori eto, Programsku deklaraciju SDA partije. I ne piši gluposti više Boga ti.
BHCluster

#63 Re: Ne izlazak na izbore

Post by BHCluster »

@lua i @Rizvan SDA ima svoju temu pa tamo opletite.

-> SDA-All about
lua

#64 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Neću uopće da pričam o SDA stranci, al' ne mogu da čitam gluposti, mozak mi atrofira. Hvala na preporuci, pozdrav.
Rizvan

#65 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Rizvan »

lua wrote:
Rizvan wrote: Pa onda vjerovatno i jesi, jer očito ne pratiš rad i poteze te stranke proteklih 4-5 godina.
Osnovni postulati liberalizma kao političke filozofije su jednakost i sloboda građana. Otvori eto, Programsku deklaraciju SDA partije. I ne piši gluposti više Boga ti.

Deklaracije i programi :lol:

Prati malo šta se radi na terenu, a manje čitaj deklaracije na netu.
lua

#66 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Rizvan wrote: Deklaracije i programi :lol:

Ne zanima me SDA. Ponavljam, SDA ni po čemu nije liberalna stranka, možda čak i jedino po Programskoj deklaraciji iste. Ti ne znaš šta je liberalna stranka kad takve nebuloze možeš pisati. Pratim, evo, Bake se uvlači u čmar liku koji je ukinuo twitter u Turskoj. Molim te, mani me se.
sizifinho

#67 Re: Ne izlazak na izbore

Post by sizifinho »

Joj, kad uzmeš ovoliku populaciju na ovoj Zemlji, sve ove milijarde, pa onda u tu računicu dodaš i geografske proporcije kopna i masivan broj država i masivan broj gradova sa svim mogućim stanovnicima; i onda na to uračunaš šanse da se moji među tim milijardama ljudi, baš moji roditelji sretnu pa još onda ubrojim da se genetski materijal upari tačno da nastanem ja...dobijem rezultat gdje su šanse da ja postojim skoro 0%...
I među svim tim minimalnim šansama ja se nađem u državi s neukim ljudima koji ne znaju svoju osnovnu najjednostavniju gramatiku, i još se raspravljaju i ubjeđuju druge da je njihovo, pogrešno upravu.
To je klasičan mentalitet Bosanca, zadrt i tvrdoglav, baš jednodimenzionalan. On je upravu, i nema teorije da griješi. I ako se neko ne slaže s njegovim mišljenjem već iznese drugo, njemu neće doći na um da je možda to drugo tačnije...mislim da mu ni u jednom trenutku ne padne na pamet da kaže da nije upravu ili bar da pomisli :roll:
E pa griješiš Bošnjo, griješiš najviše u tome što ne otvoriš svoje vidike. Ne piše se "ne izlazak" već "neizlazak", i to što ti nećeš izaći na izbore je na nivou jednog penzionera koji je već ušao u senilne godine pa mu ne možeš objasniti da se tvoj glas pika svakako.
lua

#68 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Oprostit ćeš, penzioneri izlaze na izbore. I to u hordama. Čak i oni koji se kretat' ne mogu nađu način da glasaju. Jedina osviještena kategorija kod nas.
sizifinho

#69 Re: Ne izlazak na izbore

Post by sizifinho »

lua wrote:Oprostit ćeš, penzioneri izlaze na izbore. I to u hordama. Čak i oni koji se kretat' ne mogu nađu način da glasaju. Jedina osviještena kategorija kod nas.
-oprostit ću ti jer se ja vjerovatno nisam izjasnio čisto, al eto moja nana je penzioner, neće izaći na glasanje i njenih 5 haverica dijele isto mišljenje. I hajd ti njima objasni kako sistem glasanja funkcioniše...
lua

#70 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Moja hoće, k'o i svake godine sa svim svojim jaranicama i komšinicama, naravno uz instrukcije koga da zaokruži, jer televiziji ne vjeruje. :D
sizifinho

#71 Re: Ne izlazak na izbore

Post by sizifinho »

lua wrote:Moja hoće, k'o i svake godine sa svim svojim jaranicama i komšinicama, naravno uz instrukcije koga da zaokruži, jer televiziji ne vjeruje. :D
Sve to zavisi opet od onog faktora ograničenosti, obrazovanja, obavještenosti... ja bih stvarno volio da je više njih kao tvoja, a manje kao moja :lol:
Rizvan

#72 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Rizvan »

lua wrote:

Ti ne znaš šta je liberalna stranka kad takve nebuloze možeš pisati. Molim te, mani me se.
A ti očito nisi skontala bit mog prvog posta. Budem te se manio, čim prestaneš komentarisati moje komentare sa super inteligentnim replikama o Biljani P. :D
lua

#73 Re: Ne izlazak na izbore

Post by lua »

Može i to bit' :lol: . Jest' dobra fora za Biljanu, nemoj zezat'. Izađi na izbore (da se vratimo temi) :D

Pozz
Klavikula

#74 Re: Ne izlazak na izbore

Post by Klavikula »

dajem glas onome ko moze unaprijediti ekonomsku situaciju u drzavi (nebitno kojem toru pripada) bar malo, ako nadjem takve. ako ne, necu glasati, jer sasvim mi je svejedno hocel nas jahati SDA, SDP, SBB, NS, stranka penzionera ili neki nezavisni kandidat.
L u c i f e r

#75 Re: Ne izlazak na izbore

Post by L u c i f e r »

lua wrote:

Ne zanima me SDA. Ponavljam, SDA ni po čemu nije liberalna stranka, možda čak i jedino po Programskoj deklaraciji iste. Ti ne znaš šta je liberalna stranka kad takve nebuloze možeš pisati. Pratim, evo, Bake se uvlači u čmar liku koji je ukinuo twitter u Turskoj. Molim te, mani me se.
Čuj SDA liberali... :D

Za podvučeno: :thumbup:
Post Reply