Neizlazak je jedna riječ.mirza1halilovic wrote:Pise se Ne izlazak, a nikako "NEIZLAZAK", barem sam tako naucio u skoliOldMayor wrote:Pise se NEIZLAZAK.
Ako mislis da ti stanje ne odgavara, izadji i glasaj za nekoga drugog.
Floskula svi su isti je ofucana. Ne mogu svi bit isti da ga jebes. 190+ stranaka. Ali ta floskula pali kod bosnje jer je njemu mrsko malo istrazit, preslusat sta ovi hadalji baljezgaju pred izbore.
Meni kad politicar pocne recenicu "trebali bi", "mi planiramo" itd bez tacno odredjenog cilja, tacno odredjene misije, vremenskog okvira taj se odmah moze prepoznati kao petljanac. Da istina, vecinom su svi takvi, ali jbg trazite manje zlo.
Svi su isti, kada kazem to mislim na ove najvece stranke koje ce sigurno doci na vlast, samo je pitanje koja i u kojem %.
Necu da trazim manje zlo, hocu da biram promjenu, a nemam tog izbora. Mogu da biram samo iste i ja licno to necu. Nikada vise necu izaci na izbore dok politicari ne shvate da nemaju moju podrsku da ovako upravljaju nasim resursima.
Ne izlazak na izbore
-
L u c i f e r
#26 Re: Ne izlazak na izbore
-
L u c i f e r
#27 Re: Ne izlazak na izbore
JoseMujica wrote:ko god ne glasa prećutno pristaje na status quo
otiđite brate pa glasajte za nekog svog jarana ili jaranicu ili barem za svoj ćeif za nekoga ko vam je smiješan ili baš ako vam idu na qorac ovi redovni poljitićari onda za nekoga čija pobjeda će najviše da boli ove na vlasti.
ne glasati je ko ne mijenjati goće i čorape naredne četri godine, pa ako morete tako izdurat vi bujrum
ps
jedini infatantilniji momenat je da odeš tamo i crtaš qorčine po listićima
-
malocvijece
#28 Re: Ne izlazak na izbore
Rjecca "ne" se odvaja od glagola osim u slucaju "nema" i "necu"
Ne odvaja se od imenica, pridjeva i priloga. Izlazak je imenica.
Ko ne izadje na izbore, nema pravo da se zali.
To ti je isto kao kad se vas 7-8 drugara nadje i hocete da izadjete u neki klub ili kafic i ne mozete da se dogovorite gdje. Kad oni predloze da se ide tamo gdje vecina zeli, ti kazes: "Svejedno mi je. Dogovorite se vi" a kasnije se zalis na lokal gdje su te odveli.
Ne odvaja se od imenica, pridjeva i priloga. Izlazak je imenica.
Ko ne izadje na izbore, nema pravo da se zali.
To ti je isto kao kad se vas 7-8 drugara nadje i hocete da izadjete u neki klub ili kafic i ne mozete da se dogovorite gdje. Kad oni predloze da se ide tamo gdje vecina zeli, ti kazes: "Svejedno mi je. Dogovorite se vi" a kasnije se zalis na lokal gdje su te odveli.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29 Re: Ne izlazak na izbore
mirza1halilovic wrote:Slazem se. Ali kada bi to bilo masovno onda bi to bila poruka da aktualna vlast nema podrsku svog naroda i to bi onda znacilo nesto.JoseMujica wrote:ko god ne glasa prećutno pristaje na status quo
otiđite brate pa glasajte za nekog svog jarana ili jaranicu ili barem za svoj ćeif za nekoga ko vam je smiješan ili baš ako vam idu na qorac ovi redovni poljitićari onda za nekoga čija pobjeda će najviše da boli ove na vlasti.
ne glasati je ko ne mijenjati goće i čorape naredne četri godine, pa ako morete tako izdurat vi bujrum
ps
jedini infatantilniji momenat je da odeš tamo i crtaš qorčine po listićima
da samo znaš koliko ih libo tuki za take poruke "naroda"...jedina poruka koju razume je kad im glasanjem izbiješ fotelju ispod guzice i odmakneš saharu od šape
- Baby Jane
#30 Re: Ne izlazak na izbore
lua wrote:Ako je "izlazak" glagol, ja sam Biljana Plavšić.
- OldMayor
#31 Re: Ne izlazak na izbore
Nije bitno ba, ne pise se odvojeno. Pise se neizlazak.mirza1halilovic wrote: Pise se Ne izlazak, a nikako "NEIZLAZAK", barem sam tako naucio u skoli
Svi su isti, kada kazem to mislim na ove najvece stranke koje ce sigurno doci na vlast, samo je pitanje koja i u kojem %.
Necu da trazim manje zlo, hocu da biram promjenu, a nemam tog izbora. Mogu da biram samo iste i ja licno to necu. Nikada vise necu izaci na izbore dok politicari ne shvate da nemaju moju podrsku da ovako upravljaju nasim resursima.
Pa tvoj neizlazak za izbore ce samo jos vise pridonijeti pobjedi ovih sto su sada na vlasti. Mada ja to ne bih nazvao vlascu. Jer kod nas su ljudi na vlasti sa presmijesnim procentima.
Evo npr jel kako kaze Zlaja on ima 17%. Od svih mogucih biraca, njih 50% je izaslo na izbore. Od tih 50% sto su izasli SDP je pokupio 17%. Sto znaci da je od ukupnog aktivnog birackog tijela cca 8% glasalo za SDP. SDA je jel osvojila jos manje. E takve stranke koje nemaju podrsku jedne desetine drzave upravljaju istom.
- mirsek
#32 Re: Ne izlazak na izbore
Ovo.OldMayor wrote:Nije bitno ba, ne pise se odvojeno. Pise se neizlazak.mirza1halilovic wrote: Pise se Ne izlazak, a nikako "NEIZLAZAK", barem sam tako naucio u skoli
Pa tvoj neizlazak za izbore ce samo jos vise pridonijeti pobjedi ovih sto su sada na vlasti. Mada ja to ne bih nazvao vlascu. Jer kod nas su ljudi na vlasti sa presmijesnim procentima.
Evo npr jel kako kaze Zlaja on ima 17%. Od svih mogucih biraca, njih 50% je izaslo na izbore. Od tih 50% sto su izasli SDP je pokupio 17%. Sto znaci da je od ukupnog aktivnog birackog tijela cca 8% glasalo za SDP. SDA je jel osvojila jos manje. E takve stranke koje nemaju podrsku jedne desetine drzave upravljaju istom.
Izaci pa za bilo koga glasati.
- Klavikula
#33 Re: Ne izlazak na izbore
evo recimo, nek mi neko predlozi partiju za cijeg ce se vakta popravti ekonomska situacija, recimo zaposliti 50 000 - 100 000 ljudi, nebitno kojem toru naginje, ja idem u 5 sati prvi da budem na glasackom mjestu.
posto takvih nema, necu svoje vrijeme da trosim na farsu zvanu izbori. bas me boli neka stvar jel na vlasti SDA ili SDP ili neko peti deseti kad se nista sustinski ne mijenja.
posto takvih nema, necu svoje vrijeme da trosim na farsu zvanu izbori. bas me boli neka stvar jel na vlasti SDA ili SDP ili neko peti deseti kad se nista sustinski ne mijenja.
Last edited by Klavikula on 11/08/2014 17:41, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#34 Re: Odg: Ne izlazak na izbore
Mislis da se ikad i na jednim izborima pojavila takva stranka, jbm ga ljudi vi bas ko djeca...Klavikula wrote:evo recimo, nek mi neko predlozi partiju za cijeg ce se vakta popravti ekonomska situacija. recimo zaposliti 50 000 - 100 000 ljudi, nebitno kojem toru naginje, ja idem u 5 sati prvi da budem na glasackom mjestu.
Ne bira se izmedju tufahija i govana, vec izmedju trenutno vecih i trenutno manjih govana, to je politicka realnost u vecini drzava...
- mirsek
#35 Re: Ne izlazak na izbore
Jel lakse krcmiti drzavu , firme i siriti nepotizam i korupciju kad imas haman apsolutnu vlast kao dodik il ce ti bar malo teze biti kad vlast moras dijeliti sa jos 2-3....10 stranaka ?Klavikula wrote:evo recimo, nek mi neko predlozi partiju za cijeg ce se vakta popravti ekonomska situacija, recimo zaposliti 50 000 - 100 000 ljudi, nebitno kojem toru naginje, ja idem u 5 sati prvi da budem na glasackom mjestu.
- Klavikula
#36 Re: Ne izlazak na izbore
ja sam zaista mislio da ce SDP napraviti neki iskorak, uraditi nesto konkretno. na kraju nista. sad se narod nada da bi nesto mogao napraviti DF. za 4 godine ce biti ista stvar kao sa SDP-om. i tako u krug.
nek se govna biraju, al mimo mene.
- Klavikula
#37 Re: Ne izlazak na izbore
ceh na kraju uvijek bude isti.mirsek wrote:Jel lakse krcmiti drzavu , firme i siriti nepotizam i korupciju kad imas haman apsolutnu vlast kao dodik il ce ti bar malo teze biti kad vlast moras dijeliti sa jos 2-3....10 stranaka ?Klavikula wrote:evo recimo, nek mi neko predlozi partiju za cijeg ce se vakta popravti ekonomska situacija, recimo zaposliti 50 000 - 100 000 ljudi, nebitno kojem toru naginje, ja idem u 5 sati prvi da budem na glasackom mjestu.
- mirsek
#38 Re: Ne izlazak na izbore
Al ti svojim neglasanjem tim istim govnima direktno povecavas procenat glasova jer te velike stranke imaju svoje relativno stabilne glasacke baze.Klavikula wrote:ja sam zaista mislio da ce SDP napraviti neki iskorak, uraditi nesto konkretno. na kraju nista. sad se narod nada da bi nesto mogao napraviti DF. za 4 godine ce biti ista stvar kao sa SDP-om. i tako u krug.
Vidio si kako je SDP kapitalizirao nezadovoljstvo naroda sa SDA 2010. i povecanim izlazom naroda na izbore odnio pobjedu.
Druga stvar je sto to nisu znali da pametno iskoriste.
E sad to nezadovoljstvo treba prebaciti i usmjeriti i glasati za sve ove minorne stranke da velikim strankama sjebu koncepciju koliko toliko.
- Klavikula
#39 Re: Ne izlazak na izbore
ja trazim ove. kad na njih naletim imaju moj glas. do tad izbori zdra'o, zdra'o izbori.mirsek wrote:Al ti svojim neglasanjem tim istim govnima direktno povecavas procenat glasova jer te velike stranke imaju svoje relativno stabilne glasacke baze.Klavikula wrote:ja sam zaista mislio da ce SDP napraviti neki iskorak, uraditi nesto konkretno. na kraju nista. sad se narod nada da bi nesto mogao napraviti DF. za 4 godine ce biti ista stvar kao sa SDP-om. i tako u krug.
Vidio si kako je SDP kapitalizirao nezadovoljstvo naroda sa SDA 2010. i povecanim izlazom naroda na izbore odnio pobjedu.
- mirsek
#40 Re: Ne izlazak na izbore
Pa moraju biti u vlasti da pokazu svoju pamet.Klavikula wrote:ja trazim ove. kad na njih naletim imaju moj glas. do tad izbori zdra'o, zdra'o izbori.mirsek wrote:Al ti svojim neglasanjem tim istim govnima direktno povecavas procenat glasova jer te velike stranke imaju svoje relativno stabilne glasacke baze.Klavikula wrote:ja sam zaista mislio da ce SDP napraviti neki iskorak, uraditi nesto konkretno. na kraju nista. sad se narod nada da bi nesto mogao napraviti DF. za 4 godine ce biti ista stvar kao sa SDP-om. i tako u krug.
Malima treba dati sansu da dodju na vlast tj. dio vlasti.
A to mozes samo glasanjem za njih i samim tim oduzimanjem procenta vlasti ovim dokazanim hostaplerima i krimosima.
-
Rizvan
#41 Re: Ne izlazak na izbore
S obzirom da si kao lokaciju naveo Jugoslavija, glasaj za Komunističku partiju. Na njihovoj web stranici stoji jugoslavenska zastava.Klavikula wrote:evo recimo, nek mi neko predlozi partiju za cijeg ce se vakta popravti ekonomska situacija, recimo zaposliti 50 000 - 100 000 ljudi, nebitno kojem toru naginje, ja idem u 5 sati prvi da budem na glasackom mjestu.
Last edited by Rizvan on 11/08/2014 18:22, edited 1 time in total.
-
malocvijece
#42 Re: Ne izlazak na izbore
mirsek wrote:Al ti svojim neglasanjem tim istim govnima direktno povecavas procenat glasova jer te velike stranke imaju svoje relativno stabilne glasacke baze.Klavikula wrote:ja sam zaista mislio da ce SDP napraviti neki iskorak, uraditi nesto konkretno. na kraju nista. sad se narod nada da bi nesto mogao napraviti DF. za 4 godine ce biti ista stvar kao sa SDP-om. i tako u krug.
E sad to nezadovoljstvo treba prebaciti i usmjeriti i glasati za sve ove minorne stranke da velikim strankama sjebu koncepciju koliko toliko.
Slazem se.
Velike vladajuce stranke i racunaju na to da ce raja slabo izlaziti na izbore. Znaju oni dobro da ce izaci njihovi simpatizeri ili oni koji svoj glas prodaju za 100KM. Njima taman iako, s obzirom na broj gradjana koji imaju pravo glasa, imaju mali broj glasova.
Ko je kriv neglasacima sto puste da im drugi kroje sudbinu.
-
L u c i f e r
#43 Re: Odg: Ne izlazak na izbore
Upravo tako.malocvijece wrote:mirsek wrote:Al ti svojim neglasanjem tim istim govnima direktno povecavas procenat glasova jer te velike stranke imaju svoje relativno stabilne glasacke baze.Klavikula wrote:ja sam zaista mislio da ce SDP napraviti neki iskorak, uraditi nesto konkretno. na kraju nista. sad se narod nada da bi nesto mogao napraviti DF. za 4 godine ce biti ista stvar kao sa SDP-om. i tako u krug.
Slazem se.
Velike vladajuce stranke i racunaju na to da ce raja slabo izlaziti na izbore. Znaju oni dobro da ce izaci njihovi simpatizeri ili oni koji svoj glas prodaju za 100KM. Njima taman iako, s obzirom na broj gradjana koji imaju pravo glasa, imaju mali broj glasova.
Ko je kriv neglasacima sto puste da im drugi kroje sudbinu.
Njima godi rezignacija glasaca jer teko se ne moraju ni truditi da pridobiju njihove glasove.
Od posleratne sokantnosti izjava stranih diplomata o postojanju korupcije dosli smo do toga da je to postalo normalno, niti se kome pravdaju niti ih briga sta gradjani misle, kradu maltene sasvim otvoreno...
- Arata
#44 Re: Ne izlazak na izbore
Nikad mi neće biti jasno kako mislite promijeniti situaciju tako što ćete biti pasivni i nećete glasati. To neko buntovno simbolično slanje poruka ne funkcioniše niti će kada funkcionisati.
Kad ne glasaš za opoziciju ti ustvari svoj glas poklanjaš trenutnoj vlasti. Iako si im poslao simboličnu poruku ti ćeš od svojih usta da odvajaš (u vidu poreza) za njihove plate i ostali luksuz. Jednostavno nema smisla.
Kad ne glasaš za opoziciju ti ustvari svoj glas poklanjaš trenutnoj vlasti. Iako si im poslao simboličnu poruku ti ćeš od svojih usta da odvajaš (u vidu poreza) za njihove plate i ostali luksuz. Jednostavno nema smisla.
-
malocvijece
#45 Re: Odg: Ne izlazak na izbore
L u c i f e r wrote:
Od posleratne sokantnosti izjava stranih diplomata o postojanju korupcije dosli smo do toga da je to postalo normalno, niti se kome pravdaju niti ih briga sta gradjani misle, kradu maltene sasvim otvoreno...
"Sve po zakonu" kako nam se onda Brankovic nasmija u facu
- Klavikula
#46 Re: Ne izlazak na izbore
NS, BPS, Cavic, Budimir, Lijanovic. jesu dovoljno mali da bih im dao svoj glas. nekako sumnjam da bi ekonomska situacija bila bolja ako oni dodju na vlast. neki vec jesu, neki su bili vlast i na kraju nista. ljudi moji vrtimo se u krug. izlazili ili ne izlazili na izbore situacija ista ili gora.
- mirsek
#47 Re: Ne izlazak na izbore
Stari, nema sanse da moze biti gora od one kad jedna stranka samostalno vedri i oblaci.Klavikula wrote:NS, BPS, Cavic, Budimir, Lijanovic. jesu dovoljno mali da bih im dao svoj glas. nekako sumnjam da bi ekonomska situacija bila bolja ako oni dodju na vlast. neki vec jesu, neki su bili vlast i na kraju nista. ljudi moji vrtimo se u krug. izlazili ili ne izlazili na izbore situacija ista ili gora.
Onda je samo nebo granica koliko ce firmi unistiti, rasprodati, uze i sire familije zaposliti, zaduzit se kod MMF-a itd.
-
Novak20
#48 Re: Ne izlazak na izbore
Za početak je dobro što si prepoznao krivca za ovo stanje. Nacionalne stranke i povremeni pridruženi članovi kluba su usavršile vještinu političkog preživljavanja do te mjere da se običan građanin osjeća nemoćnim da glasanjem ili bilo kojim drugim činom (demonstracijama) išta promijeni.mirza1halilovic wrote:Ovo mi lici na los prijedlog. Zasto bih glasao za nacionalne stranke kada su one i najvise krive za ovo sada?Novak20 wrote:Po meni jedini način da se nešto promijeni u F BiH i u BIH je da svi, apsolutno svi punoljetni, izađu na izbore pa da glasaju samo za one stranke koje su nas uvele u demokratiju i koje će se svakako i dalje zadržati na vlasti: SDA, HDZ i (SDS) SNSD . Treba im dati apsolutnu većinu i legitimitet da mogu vladati (još) četiri godine bez priljepaka i truhlih stranačkih poglavica koji lahko pljunu na svoje birače u zamjenu za mrvu a kamo li za komad vlasti.
U slučaju uspostavljanja apsolutne vlasti gore navedenih stranaka (zakonodavne a onda izvršne) nema pravdanja da je za ovakvo ili još gore stanje kriv neko drugi osim njih samih.
Drugim strankama to će biti prilika da se ideološki i moralno "pročiste" te postanu stvarna opozicija a možda i buduća vlast ili da nestanu sa scene.
Vladajućim strankama prilika bi bila da konačno pođu da rade za dobro onih u čije ime vladaju ili da narod konačno progleda pa da ih kao jedine krivce za nerad i pljačku stigne kuka i motika nezadovoljnih i gladnih ili pravda nakon 2018 godine.
Najgora mogućnost upravo su ove truhle kombinacije "ideoloških" baba i žaba (SDP-SDA, HSP-SDP....),politički brakovi radi lopovluka, ucjena, izluđivanja naroda i držanja postojećeg stanja koje odgovara političarima ovakvim kakvi jesu. Kod slabe izlaznosti na izbore glasaju uglavnom članovi stranke i njihovi dužnici pa je mala mogućnost da se nešto promijeni.
Iz tog razloga izlazim sigurno i glasam za koga nisam nikad a vi kako hoćete.....
Primjeri: SDA čućne na izborima, SzBiH pogura (jednom su pogurali i SDP), bude u vlasti i mjesec dana prije novih izbora kaže da je opozicija i tako dva ili tri puta. Ili, SDA čućne na izborima a SDP pogura, ostavi SDA za trpezom a ista tvrdi da nije u vlasti i da je SDP odgovoran za sve. I tako..nema prave opozicije...svi su na vlasti....niko nije kriv...krivo je more a gdje nema krivice nema ni odgovornosti. Gdje nema odgovornosti nema ni kazne, gdje nema kazne sve se vrti ukrug i neometano se krade šakom i kapom već 23 godine.
E sad....dolazi na red matematika. Federacija ima cca 1.930 000 glasača od čega je 2010 glasalo cca 50% glasača + 6,8% nevažečih glasova. SDA je ušla u federalnu vlast sa cca 200 000, SDP sa 266 000, ukupno manje od 25% registrovanih birača. Dakle, ogroman je prostor da se izlaskom na izbore 2014 stanje promjeni glasajući za stranke koje do sada nisu bile vlast ili da se isturi jedna stranka iz vlast koja će nositi odgovornost za učinjeno/neučinjeno. Neizlaskom na izbore sve će ostati po starom na opšte zadovoljstvo debelo potkoženih poglavica.
-
Rizvan
#49 Re: Ne izlazak na izbore
Pa evo u KS imamo milion malih strančica u skupštini, pa nam je baš zabavno.mirsek wrote: Stari, nema sanse da moze biti gora od one kad jedna stranka samostalno vedri i oblaci.
Onda je samo nebo granica koliko ce firmi unistiti, rasprodati, uze i sire familije zaposliti, zaduzit se kod MMF-a itd.
Upravo suprotno, nama je potrebna jaka i stabilna stranka na vlasti i ista takva opozicija, ali stranke sa nekim programom i indentitetom, a ne ovo danas što imamo, bezlične stranke sa nikakvim programom, gde je jedina ideologija borba sa odbore i uhljebljenja.
- Arata
#50 Re: Ne izlazak na izbore
A jel baš toliki problem pokušati? Kao što neko već napisa mi imamo preko 190 stranaka. Jednom u 4 godine treba dići dupe i glasati za nekoga ko nikad nije bio na vlasti. Ne razumijem u čemu je problem. Jel vas sramota ići na glasanje? Nije dovoljno cool da se okači na facebook?Klavikula wrote:NS, BPS, Cavic, Budimir, Lijanovic. jesu dovoljno mali da bih im dao svoj glas. nekako sumnjam da bi ekonomska situacija bila bolja ako oni dodju na vlast. neki vec jesu, neki su bili vlast i na kraju nista. ljudi moji vrtimo se u krug. izlazili ili ne izlazili na izbore situacija ista ili gora.
Kad bi neglasači izašli na izbore politička scena bi se promijenila iz temelja. Promjene se ne bi desile odmah, ali nakon par izbora bi bilo jasno da onaj ko ne radi u interesu građana ne može očekivati novi mandat.