Kad sam igro manager prije par godina i vodio Aberystwyth iz vellške ligeTvrtko II Kotromanić wrote:OnTopic; jasno mi je da Cardiff i Swansea igraju u engleskim ligama radi boljeg kvaliteta lige (ona velška je u rangu nase 2.lige FBiH) i novca normalno, ali mi je nejasno zasto npr ne igraju neki Kup Velsa (kao sto Vaduz igra lihtenstajnski kup ) da bi osigurali izlazak u Evropu, jer preko engleskog sistema ne mogu se kvalifikovati za tako nesto (bila je prije par godina situacija u kojoj je Cardiff mogao doc do Evrope preko FA kupa, koliko se sjecam, i nisu im dali)
Nazivi klubova
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#226 Re: Nazivi klubova
- Tvrtko II Kotromanić
#227 Re: Nazivi klubova
Ma naravno da je bezze, ali ipak to nisu klubovi za velske amaterske lige;cyprus wrote:Kad sam igro manager prije par godina i vodio Aberystwyth iz vellške ligeTvrtko II Kotromanić wrote:OnTopic; jasno mi je da Cardiff i Swansea igraju u engleskim ligama radi boljeg kvaliteta lige (ona velška je u rangu nase 2.lige FBiH) i novca normalno, ali mi je nejasno zasto npr ne igraju neki Kup Velsa (kao sto Vaduz igra lihtenstajnski kup ) da bi osigurali izlazak u Evropu, jer preko engleskog sistema ne mogu se kvalifikovati za tako nesto (bila je prije par godina situacija u kojoj je Cardiff mogao doc do Evrope preko FA kupa, koliko se sjecam, i nisu im dali)
![]()
, čini mi se da je postojo neki velški kup u kome su učestvovali i Cardiff, Swansea i Newport, ali on je bio više revijalnog karaktera, ako sam dobro bio skonto
. Al kontam da nije ni logično da se oni mogu probijat u Evropu kroz velške kupove, a vamo igraju u engleskoj ligi. To bi bilo sjedenje na dvije stolice i ne bi bilo fer prema klubovima koji igraju velšku ligu. Mada mi je cijeli taj fenomen igranja u tuđoj ligi bezze pravo...
sjecam se da je onom Football Mundial magazinu prikazan tadasnji velski prvak Lanelli u kojem je napadac i najbolji strijelac lige (zaboravio sam mu ime, al sam ga doveo na FM-u jednom - bezze lik
- jeza u ledja
#228 Re: Nazivi klubova
e sad zamislite kad bi i skotski klubovi tako uradili pa fino ko gospoda u englesku 
- Tvrtko II Kotromanić
#229 Re: Nazivi klubova
Pa hoce i Celtic i Rangersi u Premieship vec duze vremena, ali im Englezi ne dajujeza u ledja wrote:e sad zamislite kad bi i skotski klubovi tako uradili pa fino ko gospoda u englesku
- cyprus
#230 Re: Nazivi klubova
Realno, borili bi se za opstanak u EPL...Tvrtko II Kotromanić wrote:Pa hoce i Celtic i Rangersi u Premieship vec duze vremena, ali im Englezi ne dajujeza u ledja wrote:e sad zamislite kad bi i skotski klubovi tako uradili pa fino ko gospoda u englesku
A to što su Cardiff i Swansea prejaki za ostatak Velsa, ne znači da ne trebaju tamo igrat. I Sheriff se pokazo prejak za Moldaviju, pa nije prešo u Ukrajinu
Ponavljam, to mi je nigdje veze, ne znam samo na osnovu čega je to dozvoljeno
-
a.dis
#231 Re: Nazivi klubova
Negdje sam pročitao da je Cardiff počeo igrati u Engleskoj jer tada uopšte nije bilo organizovanog takmičenja u Velsu (liga osnovana 1992), a obzirom da je velška liga poluamaterska isplatnije im je igrati engleski championship.
- cyprus
#232 Re: Nazivi klubova
Galway United FC - FK Jedinstvo Golvej
(grad na zapadu Irske)
- nOrMaLaC
#233 Re: Nazivi klubova
FFC TURBINE POTSDAM - EL.STRUJA (NJEMAČKA)
ARKA GDYNIA-NOINA ARKA
Punjab police (ind). policija
Rotor Volgograd rusija proizvodnja traktora
Borussia Dortmund ime označava Prusiju
ARKA GDYNIA-NOINA ARKA
Punjab police (ind). policija
Rotor Volgograd rusija proizvodnja traktora
Borussia Dortmund ime označava Prusiju
- nOrMaLaC
#234 Re: Nazivi klubova
Cyprus, Kako ti se čini Slovačka fudbalska liga?? 
-
Ko to tamo peva
#235 Re: Nazivi klubova
Ni Engleska,ni Vels nisu drzave,one su dijelovi Velike Britanije pa valjda klubovi mogu birati u kojoj ligi da se natjecu.cyprus wrote: Ponavljam, to mi je nigdje veze, ne znam samo na osnovu čega je to dozvoljeno
-
Ko to tamo peva
#236 Re: Nazivi klubova
Ja mislim da to kad se prevede na nas jezik znaci Ujedinjeni Galway.cyprus wrote:Galway United FC - FK Jedinstvo Golvej(grad na zapadu Irske)
-
Ko to tamo peva
#237 Re: Nazivi klubova
Lihtenstajn nema svoju ligu,oni imaju samo kup gdje igraju klubovi iz Lihtenstajna koji se natjecu u Svicarskim ligama.Tvrtko II Kotromanić wrote:Nije Wikipedija ovaj put,jeza u ledja wrote:Bravo!
Jeste Derry....pff kad ima wikipedijina lista.
ne hvalim se
OnTopic; jasno mi je da Cardiff i Swansea igraju u engleskim ligama radi boljeg kvaliteta lige (ona velška je u rangu nase 2.lige FBiH) i novca normalno, ali mi je nejasno zasto npr ne igraju neki Kup Velsa (kao sto Vaduz igra lihtenstajnski kup ) da bi osigurali izlazak u Evropu, jer preko engleskog sistema ne mogu se kvalifikovati za tako nesto (bila je prije par godina situacija u kojoj je Cardiff mogao doc do Evrope preko FA kupa, koliko se sjecam, i nisu im dali)
-
Ko to tamo peva
#238 Re: Nazivi klubova
Klub je izbacen 2010 iz Irske lige,ne znam razlog...mozda zbog finansija ali mozda i zbog politickih razloga ali trenutno mu je sudbina neizvjesna.jeza u ledja wrote:Procitajte o tom klubu, pravo interesantno. Izgleda da su se nedavno raspali pa osnovali novi.
Dakle Derry, odnosno po "britanskom" Londonderry je grad u S. Irskoj sa vecinskim katolickim stanovnistvom, kojeg su zbog politike izbacili iz njihove lige koja se zove "Irish Football League"i onda su ovi nakon dugog perioda primljeni u novoosnovanu Premier Ligu Irske, mada su iz S. Irske.
Nisam siguran da li R. Irska smatra Ulster dijelom svoje zemlje ili tako nesto pa su po tom pravilu primljeni.
-
Ko to tamo peva
#239 Re: Nazivi klubova
Ako se klub izbaci iz nekog fudbalskog saveza,mislim da se moze natjecati u ligama nekih okolnih drzava.jeza u ledja wrote:
Nisam siguran da li R. Irska smatra Ulster dijelom svoje zemlje ili tako nesto pa su po tom pravilu primljeni.
- cyprus
#240 Re: Nazivi klubova
InteresantnanOrMaLaC wrote:Cyprus, Kako ti se čini Slovačka fudbalska liga??
@KTTP - znam da su djelovi iste države, ali ne bih baš reko da je u cijeloj Britaniji obrazac da svak može igrat gdje mu je volja...
Evo nova: Vitesse Arnhem - Vitesse = Brzina (na francuskom)
-
Ko to tamo peva
#241 Re: Nazivi klubova
Bohemija u Ceskoj je regija u kojoj se nalazi grad Prague.nellington wrote:Vaduzjeza u ledja wrote:Ja sam mislio da je Zestafoni neka muzicka izdavacka kuca iz Gruzije.![]()
Zasto se ceski, irski, malteski klubovi zovu Bohemian? Sta to kao boemi ili nesto drugo?
Zasto se klub "Slovacko" (nekadasnji Synot) zove tako, a klub je iz Ceske?
Evo jos jedno pitanje nevezano za temu ali vezano za ovo prethodno. Koji tim igra u jednoj zemlji, a nalazi se u drugoj (nije Monaco)?
Zanimljivo je da je Bohemians iz Irske se natjecao u SjevernoIrskoj ligi dok se nije osnovala Irska liga,to je nekad bilo prije 1921 godine,a danas su najtrofejniji klub u Irskoj.
Na Irskom jeziku puno ime Bohemiansa je "Cumann Peile Bóithéamaigh",ovo Cumman Peile znaci nogometni savez,a Boithemaigh ne bih znao sta znaci.
Na Malti ne znam da postoji Bohemian ali vjerovatno si ga pomijesao sa Hibernians.
- cyprus
#242 Re: Nazivi klubova
Kako je izbačen kad je trenutno vodeći na tabeli irske Premier lige?Ko to tamo peva wrote:Klub je izbacen 2010 iz Irske lige,ne znam razlog...mozda zbog finansija ali mozda i zbog politickih razloga ali trenutno mu je sudbina neizvjesna.
-
Ko to tamo peva
#243 Re: Nazivi klubova
To da,ali vjerovatno je ako jednom izaberes da ne mozes ponovo mijenjat.cyprus wrote: @KTTP - znam da su djelovi iste države, ali ne bih baš reko da je u cijeloj Britaniji obrazac da svak može igrat gdje mu je volja...
Tako recimo Rangers i Celtic ne mogu u Englesku ligu.
-
Ko to tamo peva
#244 Re: Nazivi klubova
Upps sorry,ove godine se vratio mozda cak i prosle,ali je 2010 bio izbacen,mozda zbog finansijskih razloga.cyprus wrote:Kako je izbačen kad je trenutno vodeći na tabeli irske Premier lige?Ko to tamo peva wrote:Klub je izbacen 2010 iz Irske lige,ne znam razlog...mozda zbog finansija ali mozda i zbog politickih razloga ali trenutno mu je sudbina neizvjesna.
-
Ko to tamo peva
#245 Re: Nazivi klubova
Ne vidjoh,jel ko stavio podatke za Hearts i Hibernian?
- cyprus
#246 Re: Nazivi klubova
Jest bio je izbačen zbog finansijskih razloga, ali ne iz irskog fudbalskog sistema, nego samo u drugu ligu, ali je odmah osvojio u vratio se u društvo najboljihKo to tamo peva wrote:Upps sorry,ove godine se vratio mozda cak i prosle,ali je 2010 bio izbacen,mozda zbog finansijskih razloga.cyprus wrote:Kako je izbačen kad je trenutno vodeći na tabeli irske Premier lige?Ko to tamo peva wrote:Klub je izbacen 2010 iz Irske lige,ne znam razlog...mozda zbog finansija ali mozda i zbog politickih razloga ali trenutno mu je sudbina neizvjesna.
Za Hibernian nije niko ništa stavljo, al eto ja pretpostavljam odakle im ime...
Last edited by cyprus on 07/08/2011 13:54, edited 1 time in total.
-
Ko to tamo peva
#247 Re: Nazivi klubova
OK,hvala na ispravcicyprus wrote: Jest bio je izbačen zbog finansijskih razloga, ali ne iz irskog fudbalskog sistema, nego samo u drugu ligu, te se proše godine vratio
-
Ko to tamo peva
#248 Re: Nazivi klubova
Ne znam da li je ko postavio ali cu i ja postaviti.
Puno ime kluba znaci Harth of Midlothian i znaci "Srce Midlothiana",Midlothian je regija gdje se nalazi grad Edinburgh,a Hibernian na Irskom jeziku znaci Irac.
Tako da imamo i u Edinburgu derbi Skota i Irskih doseljenika.
Puno ime kluba znaci Harth of Midlothian i znaci "Srce Midlothiana",Midlothian je regija gdje se nalazi grad Edinburgh,a Hibernian na Irskom jeziku znaci Irac.
Tako da imamo i u Edinburgu derbi Skota i Irskih doseljenika.
-
Ko to tamo peva
#249 Re: Nazivi klubova
Saudijska liga
1.Al Ittihad znaci Savez ili Unija
2.Al Hilal znaci Polumjesec.
3.Al Ahli znaci Nacionalni ili Nacional
4.Al Ettifaq znaci Ugovor ili Sporazum
5.Al Faisaly znaci Administracija
6.Al Fateh znaci Osvajanje
7.Al Nassr znaci Pobjeda
8.Al Shabab znaci Mladost
9.Al Taawon znaci Suradnja
10.Al Wahda znaci Jedinstvo
11.Najran je klub iz Najrana
12.Al Ansar znaci Pomagači
13.Al Raed znaci Pionir
14.Hajer znaci napustiti ili otici
Ovo sam uspio sa Google prevoditelja,mislim da je to to.
7.Al Nassr znaci Pobjeda
13.Al Raed znaci Pionir
-
mistek
#250 Re: Nazivi klubova
Ko to tamo peva wrote:Saudijska liga
7.Al Nassr znaci Pobjeda
13.Al Raed znaci Pionir
Fina imena kod Arapa