Naziv navijacke grupe rep. BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Da li podrzavate osnivanje mlade BH navijacke grupe?

1. Da
23
52%
2. Ne
21
48%

Total votes: 44

alenthekiller

#51 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by alenthekiller »

legioni, sejtani, loeg, bhf... 'arane moj, tesko, inace sam clan sam bhf-a, ali zelim vam puno srece i druzenja, i da vas vidimo na sljedecoj tekmi protiv luksemburga :) Pozdrav
Simply_Red

#52 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Simply_Red »

Rahat lokumi
zli_hordas

#53 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by zli_hordas »

Raja bez Belaja
Edin H.

#54 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Edin H. »

Nastrani fichfirichi :dance:

Bezobrazno zeleni :dance: :D

leetovi poletarci :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Velkoski »

Edin H. wrote:

? :lol:
Edin H.

#56 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Edin H. »

leet wrote:
anthraxQ wrote:možda da pokušate nešto tipa Bosnian Heart... ili sl. možda da dodate na to Support Crew. Znam da je dugo... al et. nešto ovoga tipa, ne morate ovako baš.
Bosnian Heart - Support Crew.

najviše mi smeta oni kriminalni nazivi tipa Robijaši, Horde Zla, Manijaci... sve neki devijantni nazivi.
jah eto, zvat cemo se trnoruzice
leet wrote:
Edin H. wrote:

? :lol:
Po ovome postu sam kontao da si ti dio ovoga sveobuhvatnog projekta :dance: :skoljka:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#57 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Entropio »

slobodni armirach wrote: Akshamska patrola
:lol: :lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#58 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Velkoski »

Edin H. wrote:
Po ovome postu sam kontao da si ti dio ovoga sveobuhvatnog projekta :dance: :skoljka:
:lol:

pogledaj moj avatar ! :mrgreen:
Richard Wagner

#59 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Richard Wagner »

Nek bude: JenTriJenDva.
Last edited by Richard Wagner on 08/09/2011 21:40, edited 1 time in total.
Edin H.

#60 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Edin H. »

leet wrote:
Edin H. wrote:
:lol:

pogledaj moj avatar ! :mrgreen:
Ne kontam ja taj avatar najbolje :oops: :D ,

Nego da nastavimo onda pomagati ovome momku

- Namazani hrsuzi :dance:
samaran

#61 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by samaran »

Ja bi da sam na vasem mjestu odlucio se za vec odavno uvrijezeni izraz za dobru raju -- HAUSTORCHAD, :thumbup: s dobrim logom naravno, preporucujem s jointom u prvom planu, to mi je nekako karakteristicno!
romanovero

#62 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by romanovero »

samaran wrote:Ja bi da sam na vasem mjestu odlucio se za vec odavno uvrijezeni izraz za dobru raju -- HAUSTORCHAD, :thumbup: s dobrim logom naravno, preporucujem s jointom u prvom planu, to mi je nekako karakteristicno!
:thumbup:
100%
FMDzem

#63 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by FMDzem »

Kako smo krenuli ovo nece izaci na dobro.
Izgleda da mnogi od vas NAMJERNO pokusavaju da sruse nas "cilj" a to je druzenje. Postavlja se pitanje zbog cega negativan stav prema nama, zbog cega? Zbog cega svi oni negativni komentari u pokusaju da nas obeshrabre, osramote... Nije mi jasno da postoje ljudi koji nemogu da ti pruze ruku u nadi da ti pomogne da ostvaris svoj "cilj" pa makar taj cilj i bilo nesto beznacajno, ali... Dokle ide ovaj nas mentalitet, nerazumijem. Do kada ce se voditi politika:" Nek' komsiji crkne krava?"
Dakle, da razrijesimo: Pretpostavljam da je sva ova zafrkancija odpocela zbog podatka da se radi o "srednjoskolcima."
Historija ide "nama" u prilog.

Primjer:
"Prva nogometna lopta u Bosnu i Hercegovinu donesena je davne 1903. godine, no najljepša sporedna stvar na svijetu u Sarajevu se počela igrati 1908. godine. Prvi osnovani klub na prostorima BiH bila je srednjoškolska momčad sarajevske Gimnazije."
Izvor: wikipedija.org

Bili su komentari tipa: "Ostavite se vi tog posla, prihvatite se knjige"
Ovo sa skolom nema nikakve veze. Ovo je jedna Vannastavna aktivnost. Predpostavljam da nije tesko odvojiti tih "90 min." za utakmicu. Tih "90 min." za neke od nas bi predstavljalo neki vid relaksacije, odmora i na kraju krajeva uzitka biti dio BHArmije. Cisto informativno odlican sam ucenik.

Zahvalio bih se svima koji ucestvuju u temi. Veliko hvala na lijepim prijedlozima. Veliko hvala i ljudima koji pokusavaju da nas obeshrabre - samo nas cinite jacima!

Jos jednom oprostite zbog eventualnih gramatickih gresaka, s obzirom da sam pisao pod pritiskom da osvijetlim "ideju" mladih grada Sarajeva, samim tim i drzave Bosne i Hercegovine.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#64 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by anthraxQ »

slobodni armirach wrote:
anthraxQ wrote:možda da pokušate nešto tipa Bosnian Heart... ili sl. možda da dodate na to Support Crew. Znam da je dugo... al et. nešto ovoga tipa, ne morate ovako baš.
Bosnian Heart - Support Crew.

najviše mi smeta oni kriminalni nazivi tipa Robijaši, Horde Zla, Manijaci... sve neki devijantni nazivi.
au pizdu maternu, sto bi reko Sabe, :lol: :lol:

ti kritiziraš imena najjacih navijackih grupa a sebi si dao tako prijatno ime avataru Anthrax, :lol: :lol: :lol: da ti nije izjava u sukubu interesa :lol: :lol: :lol:
to što si ti bukvalista nije moj problem. Anthrax je ime virusa. Kao i gripa, kao i hiv, kao bilo koja bolest npr... Sam po sebi pojam Antraksa ne znači ništa i ne navodi niti implicira išta drugo do Antraks, jer to ime nije kako da kažem "društveno aktivno". Dok pojmovi poput Robijaši, Manijaci, Horde ni manje ni više nego Zla su "društveno aktivni". Znači impliciraju na nešto. Kakvi god bili navijači u tim grupama, većina su ok momci, ipak sama imena daju neki prizvuk nečega što je loše. Robijaš - znači neko ko je robijao, zbog nekoga nedjela, i takav će možda opet ga počiniti. Manijak - neko ko je sociopat. Horde Zla - grupa, horda ljudi, koja ima zle namjere. Evo ja sam ti opisao sada šta znači to "društveno aktivno". To je percepcija na koju navode ovakvi nazivi. Ne kažem da su navijači takvi, ali su imena blago rečeno, po meni, kritična.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#65 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Velkoski »

dobro ba, k'o sto rekoh, zvat cemo se trnoruzice samo da tebi i slicnim ugodimo !!

i pit cemo dvojni c.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#66 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by anthraxQ »

leet wrote:dobro ba, k'o sto rekoh, zvat cemo se trnoruzice samo da tebi i slicnim ugodimo !!

i pit cemo dvojni c.
ok. otišli smo u off.

Što se mene tiče pijte šta god vam volja, i zovite se kako god želite. Samo mene ne dirajte.

Ono je bilo samo iznošenje mišljenja, koje dijeli veliki broj osoba...

Živi mi i zdravi bili.

:thumbup: :bih:
vinnie_jones

#67 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by vinnie_jones »

FMDzem wrote:... da osvijetlim "ideju" mladih grada Sarajeva, samim tim i drzave Bosne i Hercegovine.
Sedmorica Mladih :thumbup:

Image
Richard Wagner

#68 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Richard Wagner »

anthraxQ wrote:
leet wrote:dobro ba, k'o sto rekoh, zvat cemo se trnoruzice samo da tebi i slicnim ugodimo !!

i pit cemo dvojni c.
ok. otišli smo u off.

Što se mene tiče pijte šta god vam volja, i zovite se kako god želite. Samo mene ne dirajte.

Živi mi i zdravi bili.

Šta ti je? Pričaš kao kakva tetkica koja svake dvije sedmice u biblioteci digne roman Jergovića i nešto se razmeće kulturicom.

Da se navijačke grupe zovu Merhametlije, odgovaralo bi ti?

Boga ti, prestani biti društveno aktivan, klikni onaj gore X ili Odjava.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by -LIBERO- »

Hvatajte se tribine,hebes kovanje planova i price. Ne morate imati ime odradjujte utakmice.

Koliko do sada imate utakmica reprezentacije onako zajedno???

Zakacite BH zastavu na ogradu i pravite kop barem par tekmi,idite redovno i na druge reprezentacije sem te fudbalske i u periodima kada redamo poraze a ne kada smo pred barazom/kvalifikacijom i sl.
Tada ce doci do kristalizacije,dal je to o cemu pricate trenutna reakcija na rezultate i euforiju(nemojte odmah odreagovati sa onim nije to,pricekajte pa vidite) ili zaista ima slifa u vama za navijacku pricu.

Nije navijanje samo napraviti transparent i majice,salove i ici kao "navijati" ...slojevito je to puno vise nego sto se cini u prvi mah. Od mnogih drugih dodatnih vrijednosti i shvatanja,do cinjenice da sa stavljanjem nekoh NAVIJACKOG obiljezja na sebe postajete legitimna meta nekih drugih (koji god da su ti drugi,cak se desavalo i sukobi i saketanja i medju grupama koje bodre i prsate istu reprezentaciju ili isti klub)

Dokazite svoju ozbiljnost u navijackom pogledu,isfurajte jedan period onako probno..zastava je "nebitna" (ne doslovce naravno :D )..lako cete do imena i svega ostaloga..u sustini ono ce vam se samo nametnuti vec nakom 20 setak utakmica..a 20 setak utakmica je u navijackom putu presmjesna stvar (po brojci).

Na tribine i brusite se,profilirajte se i napravit ce se realna selekcija i vas i vasih stavova.Nista se ne sekirajte..lako je zastavu napraviti,ali je tragicno pojaviti se sa fensi zastavom na par (10-20--50---100 utakmica) i raspast se k'o balon od sapunice.... ;-)
Last edited by -LIBERO- on 08/09/2011 23:31, edited 1 time in total.
Edin H.

#70 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Edin H. »

Najveci je cirkus kada nasi novinari na javnom servisu daju komentare "...popularne/i Horde Zla/Manijaci su podrzali inicijativu..." i to jos stave u isti kos normalne navijace sa momcima koji nose ovakva nakaradna imena, jer kao zvuce zajebano.

Zamislite situaciju na BBC-ju da kazu ...popular Hordes of Evil/Maniacs have supported... :lol: :lol: :lol:
JEDRILICA

#71 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by JEDRILICA »

Ono po cemu su bosanci i hercegovci poznati su rijec raja! Zovite se jednostavno RAJA. Kratko, originalno i sigurno prihvatljivo svugdje na svijetu.
Richard Wagner

#72 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by Richard Wagner »

Iskusni Libero objasnio. :mrgreen:
anthraxQ

#73 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by anthraxQ »

Richard Wagner wrote:
anthraxQ wrote:

i pit cemo dvojni c.
ok. otišli smo u off.

Živi mi i zdravi bili.

Šta ti je? Pričaš kao kakva tetkica koja svake dvije sedmice u biblioteci digne roman Jergovića i nešto se razmeće kulturicom.

Da se navijačke grupe zovu Merhametlije, odgovaralo bi ti?

Boga ti, prestani biti društveno aktivan, klikni onaj gore X ili Odjava.

Vidiš, ja sam pokušao da završim ovaj razgovor. Ali ne ide. Upravo ono što sam i očekivao.

Ako je vama super ime grupe Manijaci, ili Horde Zla ili Robijaši... ok.

Meni nije. I šta sad? Svrbi te to jel? Počeši se i da završimo ovo.
CoCoJamBo

#74 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by CoCoJamBo »

Evo i od mene jedan Prijedloga :)

BiHGeneracija (ili BH)

btw.
PODRZAVAM VAS! ;) Sretno!
Last edited by CoCoJamBo on 08/09/2011 23:35, edited 1 time in total.
USAblues

#75 Re: Naziv navijacke grupe rep. BiH

Post by USAblues »

DaysleepeR wrote:Bosanski Palčići pošto ste iz srednje škole ili Bosanski Pjetlići...

de ba djeco uhvatite se knjige manite se gluposti
:lol: :lol:
Locked