Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Igrati se sa Tekbirom. Problem je sto vecina vas navijaca na utakmici sto ste bili nezna ni sta znaci i zasto stoji Tekbir i sta slijedi od strane vas kao ljudi koji ste uzviknuli "Tekbir". Tekbir se neurla iz strasti da bi neprijatelja ili protivnika pobjedio ili ponizio. Tekbir je iz ljubavi. A navijaci su se koliko se vidi i ovdje poveli svojim strastima. Slaba su vam djela za tekbira bila i Tekbir ce da vam se vrati.
danas wrote:...
polako idemo u neke nevezane vode, ali evo.. utakmica je bila protiv izraela, pa mislim da je _bosanaC na to mislio. ja jesam, kao sto sam i napisala.
a i mi -- polako ali izgleda sigurno -- postajemo slijepi za tudju nesrecu i vidimo samo svoju. a to je taj put mrznje i ignorancije na koji je _bosanaC ukazao svojim postom, poredeci nas sa danasnjim izrelom, u kojem zive ljudi koji su postali gori od svojih zlotvora i koji svoju mrznju iskaljuju na nekome ni krivom ni duznom. jer mi se ljutimo kada nam neko kaze da nije lijepo sistati kao 'plinska pecnica' u utakmici protiv izraelaca ili da nije lijepo tekbiriti na utakmici, ali se istovremeno nalazimo ugrozeni kada neko drugi protv nas skandira noz, zica, srebrenica i dize nam tri prsta (takodje vjerski simbol?!?!). i ne vidimo da je to isto. a to slijepilo je prvi korak na putu moralnog ponora i samo-unistenja.
sada vidim da nisi ni ti uvijek u krivu
podapisivam
Igrati se sa Tekbirom. Problem je sto vecina vas navijaca na utakmici sto ste bili nezna ni sta znaci i zasto stoji Tekbir i sta slijedi od strane vas kao ljudi koji ste uzviknuli "Tekbir". Tekbir se neurla iz strasti da bi neprijatelja ili protivnika pobjedio ili ponizio. Tekbir je iz ljubavi. A navijaci su se koliko se vidi i ovdje poveli svojim strastima. Slaba su vam djela za tekbira bila i Tekbir ce da vam se vrati.
Allahu Ekber!
i sto danas kaze, ispada u redu kad MI to radimo, a kad nama neko to radi, onda to ne valja...
Koje ba tegbiranje i sranja.Pa djes na tekmi tegbirat trener ti Markovic igraju ti Vasiljevic Mrsic i ostali.E kad nama dignu 3 stapr odma pobit razvalit seljaci papci i ostalo.Tegbiranje na tekmi je zesci primitivizam i nema veze s vezom.I zna se ko tegbira grupa hordasa sa Kimunom na celu.
Santos wrote:Koje ba tegbiranje i sranja.Pa djes na tekmi tegbirat trener ti Markovic igraju ti Vasiljevic Mrsic i ostali.E kad nama dignu 3 stapr odma pobit razvalit seljaci papci i ostalo.Tegbiranje na tekmi je zesci primitivizam i nema veze s vezom..
nokia6170 wrote:"tekbiri su ok. ali ne znam sta je onoj cetvorici - petorici idiota trebala ruka podignuta u nacisticki pozdrav..."
a zasto bi i tekbir bio OK? Utakmicu su igrale reprezentacija Bosne i Hercegovine, a ne muslimani samo...reprezentacija je odraz svih gradjana Bosne i Hercegovine, a ne samo Bosnjaka-muslimana.
Zasto Bosnjaci misle da imaju ekskluzivitet u navijanju za Bosnu i Hercegovinu?
Zasto su Bosnjaci toliko dvolicni da ce se uvijek pitati kako to da Srbi i Hrvati ne navijaju za Bosnu i Hercegovinu, a istovremeno kada ti isti odluce da navijaju, onda ce sebi dati za pravo da kazu kako u biti oni imaju manje pravo da navijaju za Bosnu od Bosnjaka muslimana.
Zasto se mijesa religija i sport?
U biti sinoc je vise doslo da navija protiv Izraela, nego za Bosnu i Hercegovinu.
Kakve veze mi imamo sa jebenom Palestinom, kada znamo da ih je sviju bolio qurac kada su se sranja desavala u Bosni tokom rata ovdje. Po cemu su mi oni to kvazi braca, kad ionako nas u Bosni ne smatraju pravim muslimanima...dok su ti isti muslimani, recimo iz Iraka, konkretno pomagali Milosevica sa naoruzanjem da ubija nas Bosnjake u Bosni.
Nisam uspio procitati napis na onom transparentu, jer sam navijao na istoku, ali neka mi neko objasni sta su radili one kacketlije sa nacistickim pozdravom podignute ruke???
Zar zbog par debila kretenskih koji nemaju ni 16 godina, mene treba neko da poistovjeti sa nacistima i njihovim djelima iz drugog svjetskog rata koja se ne razlikuju nimalo od djela cetnika iz ovog rata. U cemu se ta djeca sa podignutom rukom nacistickom mentalno razlikuju od cetnika?
Ja sam sinoc navijao iskljucivo i samo isklucivo za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu, a ne protiv Izraela ili za Palestinu. Boje moje zemlje brane i muslimani i katolici i pravoslavci, cak i crnci. Svidjalo se to nekom ili ne, da igraju samo muslimani kosarkasi samo, ne bi mogli pobijediti ni Andoru.
Tekbir ostavite za dzamije, a sport u dvoranama prepustite svim Bosancima i Hercegovcima koji dolaze na utakmice zbog svoje reprezentacije, a ne zbog tudjih.
Apsolutno.
Na ovo bi samo trebalo dodati sramotno prozivanje Bake Sliskovica ustasom.
Doista otkud Muslimanima ideja da BiH nacionalne selekcije mogu smatrati iskljucivo Muslimanskim.
Ukoliko se sa ovim ne prestane, ispasce da su Dodik i Jelic sa njihovim izjavama u pravu.