Navijacki slogani

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
emigracija

#201 Re: Navijacki slogani

Post by emigracija »

...negdje na netu sam naletio na ovaj clanak, napisao ga je neki lik kome je dosadilo da slusa price kako je Zeljo bolji tim od Sarajeva pa je iznio neke podatke o ovom klubu. Zanimljivo...
"Neko kaze da je Zeljo prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno.Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima.Odgovor,zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.".....

Kompletan tekst je copy/paste sa neta, inace mislim da je komentar suvisan.

Šta hoće družina sa uske pruge kraj dvije titule iz bivše Juge :mrgreen:
Fordas

#202 Re: Navijacki slogani

Post by Fordas »

Moj grad - Moj klub
jako dobro se zna na sta se misli - dakle, moj klub nosi ime mog grada i to je to (doduse i vaseg :D ). To je jednostavno ne procjenjivo ;-)

P.AS. Komsije - kako je to kad MOJ klub nosi ime i VASEG grada?
Bas dobar 'suk', zar ne :D
southernstar

#203 Re: Navijacki slogani

Post by southernstar »

Fordas wrote:Moj grad - Moj klub
P.AS. Komsije - kako je to kad MOJ klub nosi ime i VASEG grada?
Bas dobar 'suk', zar ne :D
:?: :?: Kakav suk, o cemu pricas.
zgembo_sa

#204 Re: Navijacki slogani

Post by zgembo_sa »

Meni je najjaci "Bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc i ljubav vlaha" :lol: :lol: :lol:
LSD

#205 Re: Navijacki slogani

Post by LSD »

zgembo_sa wrote:Meni je najjaci "Bolje treci uz Allaha nego prvi uz pomoc i ljubav vlaha" :lol: :lol: :lol:
Auuu....tad su se obrukali ko nikad...trebali su sami sebi dicu tu istu parolu kad su prošle godine osvajali titulu (necu da nabrajam igrace -nisu oni krivi a i bili bi neukusno)
belissima

#206 Re: Navijacki slogani

Post by belissima »

halo triperu...ocigledno ne shvatas bit te parole,u tom vremenu...i kako ste ste svi prodavali "njima"...ako shvatas...ali nadoci ces ti...siguran sam :D
zgembo_sa

#207 Re: Navijacki slogani

Post by zgembo_sa »

belissima wrote:halo triperu...ocigledno ne shvatas bit te parole,u tom vremenu...i kako ste ste svi prodavali "njima"...ako shvatas...ali nadoci ces ti...siguran sam :D
Mozda da ti neko nacrta pa da skontas? :lol: :lol: :lol:
belissima

#208 Re: Navijacki slogani

Post by belissima »

hi hi hi :D
LSD

#209 Re: Navijacki slogani

Post by LSD »

zgembo_sa wrote:
belissima wrote:halo triperu...ocigledno ne shvatas bit te parole,u tom vremenu...i kako ste ste svi prodavali "njima"...ako shvatas...ali nadoci ces ti...siguran sam :D
Mozda da ti neko nacrta pa da skontas? :lol: :lol: :lol:
Ne može njemu ni crtanje pomoci :D ...vidiš da decko ne konta uopšte poentu.
pudlica

#210 Re: Navijacki slogani

Post by pudlica »

pudlica wrote:na staroj slavi se ne zivi ;-)
Vidiš, ukoliko jedan klub nije ostvario ništa u svojoj jadnoj historiji onda ne može ni imati staru slavu. S druge strane, ako ima staru slavu to znači da je nekada u svojoj historiji bio jedan više nego značajan faktor. :mrgreen: Zato te molim da se ubuduće fino skoncentrišeš prije nego bilo šta napišeš na forumu, jer ovo spontano pisanje ti ne ide od ruke... ;-)[/quote]

na ovom forumu nijedan navijac sarajeva se nije furao kako smo osvojili titulu ex-yuge itd... a dok svaki drugi manijak "mi smo igrali protiv newcastla" i ja sam na ovo mislio kad sam rekao "na staroj se slavi ne zivi"
zgembo_sa

#211 Re: Navijacki slogani

Post by zgembo_sa »

Kakav NCU, sine, polufinale kupa UEFA!
emigracija

#212 Re: Navijacki slogani

Post by emigracija »

nemoj neko litex da preskoci :D
zgembo_sa

#213 Re: Navijacki slogani

Post by zgembo_sa »

emigracija wrote:nemoj neko litex da preskoci :D
Ni Basel Boga mi :D
belissima

#214 Re: Navijacki slogani

Post by belissima »

E stvarno je vise dosta sa ovim isfuranim prepucavanjima..cinjenice sve govore(npr.da je najveca blamaza BiH fudbala kada je jedan nas "klub" pregazen sa 7:0 :-) )..ovo je tema navijacki slogani...a ko je gdje i sta uradio na drugoj cemo temi...
hali gali halid

#215 Re: Navijacki slogani

Post by hali gali halid »

"Mi nikad odustati necemo!"
elSaik

#216 Re: Navijacki slogani

Post by elSaik »

belissima wrote:E stvarno je vise dosta sa ovim isfuranim prepucavanjima..cinjenice sve govore(npr.da je najveca blamaza BiH fudbala kada je jedan nas "klub" pregazen sa 7:0 :-) )..ovo je tema navijacki slogani...a ko je gdje i sta uradio na drugoj cemo temi...
Nije. Najveća blamaža je ispadanje od polu-amaterskog finskog kluba i ispadanje od Luksemburškog predstavnika. Litex je, za razliku od ovih spomenutih profesionalni klub. A i svakome se ponekad omakne ovakvo bombardovanje. Pitajte Bešiktaš, Romu, Werder...
belissima

#217 Re: Navijacki slogani

Post by belissima »

grobarcicu poredis Litex sa Manchester Unitedom..nemam razloga bilo sta da odgovaram na ovo... :shock:
belissima

#218 Re: Navijacki slogani

Post by belissima »

grobarcicu poredis Litex sa Liverpoolom...nema potrebe za bilo kakav odgovor.... :-)
Fordas

#219 Re: Navijacki slogani

Post by Fordas »

elSaik wrote:
belissima wrote:E stvarno je vise dosta sa ovim isfuranim prepucavanjima..cinjenice sve govore(npr.da je najveca blamaza BiH fudbala kada je jedan nas "klub" pregazen sa 7:0 :-) )..ovo je tema navijacki slogani...a ko je gdje i sta uradio na drugoj cemo temi...
Nije. Najveća blamaža je ispadanje od polu-amaterskog finskog kluba i ispadanje od Luksemburškog predstavnika. Litex je, za razliku od ovih spomenutih profesionalni klub. A i svakome se ponekad omakne ovakvo bombardovanje. Pitajte Bešiktaš, Romu, Werder...
Kusisi te godine igrao polufinale CL, ako me pamcenje sluzi, i izbacio mnoge vece klubove od nas. Nesto slicno mi i Genk
husref

#220 Re: Navijacki slogani

Post by husref »

"Uvjek korak ispred vas"! Kako ste smješni štrumfovi!
riko-ga

#221 Re: Navijacki slogani

Post by riko-ga »

Pitari tisu ba zvat cu vam Zubana majkemi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

#222 Re: Navijacki slogani

Post by Umjetnik a »

riko-ga wrote:Pitari tisu ba zvat cu vam Zubana majkemi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
da nije žalosno možda bi se i smijao
campa_xxx

#223 Re: Navijacki slogani

Post by campa_xxx »

Ne znam gdje da ovo stavim a i da ne otvaram novu temu pa cu ovdje
Ovo sam preuzeo sa jedne sportske stranice nije bitno koje...

"Japan pobednik Kirin kupa
Fudbalska reprezentacija Japana pobednik je Kirin kupa pošto je u odlučujućoj utakmici igrala bez golova sa selekcijom Paraguaja....

Pa gdje nestadose golovi???? :lol: :lol: :lol: :lol:
husref

#224 Re: Navijacki slogani

Post by husref »

riko-ga wrote:Pitari tisu ba zvat cu vam Zubana majkemi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Od stare slave se ne živi. Nije malo četiri godine, bez pobjede i bez Evrope!
Mikado

#225 Re: Navijacki slogani

Post by Mikado »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image