Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
-
azrasarajevo
#26 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Cao
ja sam maturantica i voljela bih upisati ekonomski fakultet. Sto se mog opceg uspjeha u srednjoj skoli tice tu sam uvijek bila medju najboljima, matematika, jezici-to su moje jace strane....uskoro mi pocinje pripremna nastava iz matematike, isla sam na fakultet, informisala se, znam puno korisnih stvari, kako-sta tamo funkcionise. Međutim, znam da inace postoji mnogo onih koji ce imati stelu za upis...ja je nemam, i to je jedino cega me je pomalo strah. Zato bih te zamolila da mi kazes kako je prosao prijemni ispit kad si ga ti polagao...jesi se upisao? Polaze se bosanski jezik, matematika i neeliminirajuci ispit iz engleskog jezika...to znam. Da li su ti pripreme pomogle...? 
-
amna_sa
#27 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav svima!
Ja sam studentica treće godine Ekonomskog fakulteta. Stvarno ne mogu da vjerujem šta ljudi ovdje pisu za fakultet.
Prvo da krenem od upisa, na kojem nisam imala stelu. U srednjoj školi sam bila odličan učenik, i prijemni ispit sam položila zahvaljujući privatnim instukcijama. Na pripremnu nastavu na fakultetu nisam išla, a sve sam uspjela položiti. I sigurna sam da svako ko položi i ako ima dobar prosjek u srednjoj školi može bez problema biti primljen kao redovan. A od prosle godine je uvedena i novina, rad pregleda mašina, tako da ti to niko ne može našteliti. Ako si uradio, sve se vidi.
A što se tiče cjenovnika usluga, vidim da ste gotovo svi slabo informisani. Pošto mi brat hoće da se upiše kad DL student pronašla sam cjenovnik, pa koga interesuje evo link http://www.efsa.unsa.ba/ss/#, i sa lijeve strane imate cjenovnik pedagoških usluga.
A fakultet se može bez problema završiti, samo uz dosta truda, rada i volje i želje za učenjem. Ni jedan predmet nije težak ako se uči. Tako samo naprijed, sve se može kad se hoće.
SRETNO!!!
Ja sam studentica treće godine Ekonomskog fakulteta. Stvarno ne mogu da vjerujem šta ljudi ovdje pisu za fakultet.
Prvo da krenem od upisa, na kojem nisam imala stelu. U srednjoj školi sam bila odličan učenik, i prijemni ispit sam položila zahvaljujući privatnim instukcijama. Na pripremnu nastavu na fakultetu nisam išla, a sve sam uspjela položiti. I sigurna sam da svako ko položi i ako ima dobar prosjek u srednjoj školi može bez problema biti primljen kao redovan. A od prosle godine je uvedena i novina, rad pregleda mašina, tako da ti to niko ne može našteliti. Ako si uradio, sve se vidi.
A što se tiče cjenovnika usluga, vidim da ste gotovo svi slabo informisani. Pošto mi brat hoće da se upiše kad DL student pronašla sam cjenovnik, pa koga interesuje evo link http://www.efsa.unsa.ba/ss/#, i sa lijeve strane imate cjenovnik pedagoških usluga.
A fakultet se može bez problema završiti, samo uz dosta truda, rada i volje i želje za učenjem. Ni jedan predmet nije težak ako se uči. Tako samo naprijed, sve se može kad se hoće.
SRETNO!!!
-
azrasarajevo
#28 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E, drago mi je sto si se javila...hvala ti na odgovoru, jer mi je pomogao. Ja sam isla i na fax i upoznala neke studente...ali kome vise vjerovati..da li se sjecas otprilike po kojem principu su radjeni prijemni ispiti kad si ti upisivala fax? Mislim na bosanski, engleski i matematiku...da li je iz bosanskog, kao i prosle godine, bilo 20-ak pitanja, princip zaokruzivanja, vezano za knjizevnost i gramatiku...? Hvala ti unaprijed
-
amna_sa
#29 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
KAd sam se java uspisivala sve je bilo drugacije heh:)
Mislim da ce ti ove godine isto biti kao i prosle, isti princip, zaokruzivanja. Nadi nekoga ko se uspisivao prosle godine nek ti kaze kako je bilo i sta je bilo.
A sto se tice engleskog on nije eliminatoran, to je samo da odrede koji si stepen.
Pozdrav!
Mislim da ce ti ove godine isto biti kao i prosle, isti princip, zaokruzivanja. Nadi nekoga ko se uspisivao prosle godine nek ti kaze kako je bilo i sta je bilo.
A sto se tice engleskog on nije eliminatoran, to je samo da odrede koji si stepen.
Pozdrav!
-
studentina1
#30 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Amazonka27 wrote:http://www.efsa.unsa.ba/ef/dokumenti/tp ... -final.pdf
ovo ti je jako koristan lilnk.
posto imaju 2 odsjeka(E i M) (VPŠ) i puno smjerovaja sam izabrala VPS zato sto tu ima smijer Razvoj poslovnih informacionih sistema...drugi me nisu zanimali...pa eto pogledaj pa pitaj dalje sta te interesuje
Nemoj da se ljutiš,ali mi reci..Prije toga RP,jer se ljutiš kad ozbiljno pitam1
Kakvo ćeš izlazno zvanje dobiti nakon tri godine na VPŠ i može li se sa tim zvanjem konkurisati na pozicije gdje se traži dipl.ecc?
Molim Te za sabbur!
- hadzinicasa
#31 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
dobiješ diplomu bakalaureata. kao i svi koji su završili po Bolonji, bez obzira na kojem su fakultetu. Imaš usvojenu klasifikaciju stečenih stručnih zvanja od strane MONKS na njihovoj stranici. Evo i link.studentina1 wrote:Amazonka27 wrote:http://www.efsa.unsa.ba/ef/dokumenti/tp ... -final.pdf
ovo ti je jako koristan lilnk.
posto imaju 2 odsjeka(E i M) (VPŠ) i puno smjerovaja sam izabrala VPS zato sto tu ima smijer Razvoj poslovnih informacionih sistema...drugi me nisu zanimali...pa eto pogledaj pa pitaj dalje sta te interesuje
Nemoj da se ljutiš,ali mi reci..Prije toga RP,jer se ljutiš kad ozbiljno pitam1
Kakvo ćeš izlazno zvanje dobiti nakon tri godine na VPŠ i može li se sa tim zvanjem konkurisati na pozicije gdje se traži dipl.ecc?
Molim Te za sabbur!
http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69
Pored toga, prošle godine je Univerzitet propisao uslove upisa na Master studij (prosjek 8 - 8,5), a Ekonomski fakultet uz taj uslov propisao je dodatni uslov - položen prijemni ispit iz tri predmeta (mikroekonomija, makroekonomija i kvantitativne metode u ekonomiji).
Ja sam završila VPŠ, polagala i položila prijemni za Magisterij (ISTI KAO ŠTO SU GA POLAGALI I ONI KOJI SU ZAVRŠILI PO STAROM PROGRAMU) i sada prvu godinu magisterija privodim kraju.
prema tome - sve se može!
evo još jedan link sa MONKS-a (surfajte malo ljudi)
http://portal.monks.ba/start/Default.aspx?tabid=69
I samo da se zna da je Univerzitet u Sarajevu prošle godine donio jedinstven cjenovnik za SVE fakultete - čime se spriječila samovolja određenih fakulteta u određivanju školarine. Taj se može naći na njihovoj stranici.
p.s. u dnevnoj štampi imaš pozive na pripremnu nastavu koju za polaganje prijemnog organizira Ekonomski fakultet, prošetaj do njih i pitaj.
Last edited by hadzinicasa on 18/05/2010 15:23, edited 1 time in total.
-
studentina1
#32 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Razumijem ovo što ideš za master,ali šta ako nemaš prosjek ili ako ne želiš dalje?
Kuda sa sobom?
Može li se predavqati u srednjoj ekonomskoj-tehničkoj školi,ili zaposliti u državnu službu ,gdje se traži sedmistepen-tj.dipl.ecc?
Ovo pitam zato što stoji ovo zvanje???
EKONOMSKI FAKULTET
3 + 2 + 3
Odsjek ekonomija
3 Bakalaureat/Bachelor
ekonomije
Odsjek menadžment 3 Bakalaureat/Bachelor
menadžmenta
Odsjek visoka poslovna škola 3 Bakalaureat/Bachelor
poslovanja
Kuda sa sobom?
Može li se predavqati u srednjoj ekonomskoj-tehničkoj školi,ili zaposliti u državnu službu ,gdje se traži sedmistepen-tj.dipl.ecc?
EKONOMSKI FAKULTET
3 + 2 + 3
Odsjek ekonomija
3 Bakalaureat/Bachelor
ekonomije
menadžmenta
poslovanja
Last edited by studentina1 on 18/05/2010 15:32, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#33 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
imaš na stranici Univerziteta u Sarajevustudentina1 wrote:Razumijem ovo što ideš za master,ali šta ako nemaš prosjek ili ako ne želiš dalje?
Kuda sa sobom?
Ovo
http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=161
u dijelu zakoni sve od cjenovnika, do korištenja stečenog zvanja
p.s. Agencija za Državnu Službu u svojim oglasima već objavljuje pod potrebnim uslovima - citiram - "VSS završen ekonomski fakultet - VII stepen ili I stepen" pa ti izvuci zaključak.
Pretpostavljam da je rad u srednjoj školi propisan također nekim aktom Ministarstva, ali I stepen i prethodni VII stepen se sve više i u formalno-pravnoj regulativi izjednačavaju. Sviđalo se to nekome ili ne.
-
Kis napraforgo
#34 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ako si odlican ucenik, i ako dobro uradis prijemni sigurno ces biti primljen redovno. Sto se tice matematike, preporucujem njihovu pripremnu nastavu, i dosta vjezbanja.. nikakve privatne instrukcije nisu potrebne (pod uslovom da si isao u gimnaziju ili neku drugu gdje si imao dobru nastavu iz matematike sve 4 godine srednje),
Ovo da ne mozes biti primljen redovno ako nemas stelu, bez obzira na rezultate koje postignes je cista glupost.
Nepravde na fakultetu ima, bez daljnjeg, kao i na svakom drugom fakultetu ovdje... Toga trebas unaprijed biti svjestan, i ne ocekivati previse inace ces sigurno ostati razocaran. Primjetit ces da ima studenata koji imaju "veze", i da oni ne moraju toliko da se trude da poloze neki ispit ili dobiju bolju ocjenu. Ali poenta je da, ukoliko vrijedno radis i ucis MOZES i ti sve to postici. Dakle, nedostatak stele se moze odlicno kompenzirati vrijednim radom, i najbolje je da se takvim stvarima i ne opterecujes, vec samo furas svoje...
I jedan jako koristan savjet, nakon sto budes primljen, veoma je bitno da izlazis na sve parcijalne ispite, kolokvije, testove ili kako ih vec zovu, i radis sve seminarske, prezentacije i sl. jer je to jedini nacin da polozis sve ispite u roku. Ako ostavis 5 ispita integralno da izadjes na prvom ili drugom ispitnom roku, veoma su ti male sanse...
Ja sam na petoj godini (dakle master studij po Bolonji) - sve zavrsila u roku, dakle ostalo mi je jos par ispita i magistarski rad - i ovo sto sam ti napisala je moje iskustvo, koje mozda ne moze biti primjenjeno i na tebe. Ono sto jos hocu da ti kazem je da sve sto cujes od studenata uzimas sa rezervom, skloni su prenapuhivanju nekih problema, i sirenju dezinformacija.
Sretno!
Ovo da ne mozes biti primljen redovno ako nemas stelu, bez obzira na rezultate koje postignes je cista glupost.
Nepravde na fakultetu ima, bez daljnjeg, kao i na svakom drugom fakultetu ovdje... Toga trebas unaprijed biti svjestan, i ne ocekivati previse inace ces sigurno ostati razocaran. Primjetit ces da ima studenata koji imaju "veze", i da oni ne moraju toliko da se trude da poloze neki ispit ili dobiju bolju ocjenu. Ali poenta je da, ukoliko vrijedno radis i ucis MOZES i ti sve to postici. Dakle, nedostatak stele se moze odlicno kompenzirati vrijednim radom, i najbolje je da se takvim stvarima i ne opterecujes, vec samo furas svoje...
I jedan jako koristan savjet, nakon sto budes primljen, veoma je bitno da izlazis na sve parcijalne ispite, kolokvije, testove ili kako ih vec zovu, i radis sve seminarske, prezentacije i sl. jer je to jedini nacin da polozis sve ispite u roku. Ako ostavis 5 ispita integralno da izadjes na prvom ili drugom ispitnom roku, veoma su ti male sanse...
Ja sam na petoj godini (dakle master studij po Bolonji) - sve zavrsila u roku, dakle ostalo mi je jos par ispita i magistarski rad - i ovo sto sam ti napisala je moje iskustvo, koje mozda ne moze biti primjenjeno i na tebe. Ono sto jos hocu da ti kazem je da sve sto cujes od studenata uzimas sa rezervom, skloni su prenapuhivanju nekih problema, i sirenju dezinformacija.
Sretno!
- alibaba_i_30_godina
#35 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pozdrav kolegice, ja sam takodjer pri kraju prve godine master-a na ekonomiji. Samo da kazem da se ja/mi na birou vodimo kao diplomirani ekonomisti a ne bachelori.hadzinicasa wrote: dobiješ diplomu bakalaureata. kao i svi koji su završili po Bolonji, bez obzira na kojem su fakultetu. Imaš usvojenu klasifikaciju stečenih stručnih zvanja od strane MONKS na njihovoj stranici. Evo i link.
http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69
Pored toga, prošle godine je Univerzitet propisao uslove upisa na Master studij (prosjek 8 - 8,5), a Ekonomski fakultet uz taj uslov propisao je dodatni uslov - položen prijemni ispit iz tri predmeta (mikroekonomija, makroekonomija i kvantitativne metode u ekonomiji).
Ja sam završila VPŠ, polagala i položila prijemni za Magisterij (ISTI KAO ŠTO SU GA POLAGALI I ONI KOJI SU ZAVRŠILI PO STAROM PROGRAMU) i sada prvu godinu magisterija privodim kraju.
prema tome - sve se može!
evo još jedan link sa MONKS-a (surfajte malo ljudi)
http://portal.monks.ba/start/Default.aspx?tabid=69
I samo da se zna da je Univerzitet u Sarajevu prošle godine donio jedinstven cjenovnik za SVE fakultete - čime se spriječila samovolja određenih fakulteta u određivanju školarine. Taj se može naći na njihovoj stranici.
p.s. u dnevnoj štampi imaš pozive na pripremnu nastavu koju za polaganje prijemnog organizira Ekonomski fakultet, prošetaj do njih i pitaj.
- Angelina84
#36 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
mirza11 wrote:Momak najvaznije ti je da ides na pripreme iz mat. i da uplatis 200kmprilikom ocjenivanja ce ti pomoci 100 posto,meni je pomoglo,pa ti vidi......................pozzz
Ljetna skola je 200km uvjek bila sta glumite budale........
A ti si oduvijek na faxu jel?
Pa nisi. Ljetna škola je bila prvo 100 KM, pa onda 150 KM, pa je sada 200.
- marketleader
#37 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ja trenutno zavrsavam EFSA, Visoku Poslovnu Školu po bolonjskom sistemu 3+2 (+3). Nesluzbeno, prica se da od ove godine kao uslov za master se ukida prosjek kao kriterij,vec samo ostaje prijemni ispit iz 3 predmeta (mikro,makro i kvant metode), ali jos nije nista zvanicno. Inace prosle godine ko nije imao prosjek upisivao je Master programe koji su bili skuplji od ovog regularnog koji nudi EFSA.studentina1 wrote:Razumijem ovo što ideš za master,ali šta ako nemaš prosjek ili ako ne želiš dalje?
Kuda sa sobom?
EKONOMSKI FAKULTET
3 + 2 + 3
Odsjek ekonomija
3 Bakalaureat/Bachelor
ekonomije
menadžmenta
poslovanja
Što se tice zvanja, studenti koji su zavrsili po bolonji, bachelor, 3god i oni po starom sistemu, dipl. , 4god su izjednaceni. Evo ti svjez primjer, konkurs agencije za rad i zaposljavanje
http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 63&lang=bs
Lijep pozdrav
-
ukras
#38 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Da li mineko moze dati savjet koji smjer odabrati, Ekonomiju ili Menadžment. PItam zbog zaposlenja, koja je razlika, recimo za rad u banci, da li se vise traze studenti sa smjera Menadžment. I da, sta je s tim racunovodstvom da se ne moze poloziti ???????????
- alibaba_i_30_godina
#39 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Odsjek 'ekonomija' je sam po sebi dosta monoton. Dosta je laksi od 'menadzmenta' jer nema finansijsko racunovodstvo kao predmet koje je gore/teze od obicnog racunovodstva. Na odsjeku ekonomija uvijek bude malo studenata, ne vise od 70-80 tako da svake godine kada se biraju smjerovi za trecu godinu bude samo jedan smjer koji onda idu svi studenti tog odsjeka, bez obzira dal' im se svidjao smjer ili ne. Na 'menadzmentu' je vec druga prica, tu imas vise smjerova al' obicno budu izabrani finansijski menadzment, marketing menadzment i racunovodstvo. Sa svakim smjerom se mozes zaposliti u banku ili neku drugu finansijsku instituciju ili pak firmu, ali ako mislis raditi u banci onda ti je bolje da uzmes odsjek menadzment jer tu ces u trecoj godini imati predmete bankarstvo i bankarski menadzment.ukras wrote:Da li mineko moze dati savjet koji smjer odabrati, Ekonomiju ili Menadžment. PItam zbog zaposlenja, koja je razlika, recimo za rad u banci, da li se vise traze studenti sa smjera Menadžment. I da, sta je s tim racunovodstvom da se ne moze poloziti ???????????
Da dodam da su predmeti na odsjeku ekonomija sve samo ne interesantni: makroekonomija, ekonomija evrope, okolisa i slicni.
- marketleader
#40 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa vala jednostavno pitanje, koje zasluzuje jednostavan odgovor: BANKARSTVO I OSIGURANJEukras wrote:Da li mineko moze dati savjet koji smjer odabrati, Ekonomiju ili Menadžment. PItam zbog zaposlenja, koja je razlika, recimo za rad u banci, da li se vise traze studenti sa smjera Menadžment. I da, sta je s tim racunovodstvom da se ne moze poloziti ???????????
Sto se tice znanja, najbolji ti je "put", Menadzment pa onda Finansijski Menadzment. Imas predmete koji ti daju teoretsku podlogu za rad u banci i slicnoj finansijskoj instituciji, kao npr. bankarstvo, bankarski menadzment, finansijska i aktuarska matematika, finansijki menadzment ....itd...
- marketleader
#41 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Slazem se... prvo je bila 100KM, pa onda fol malo im pa 150, pa sad prije godinu,cini mi se,podigli na 200. Bila je prica da ce ove godine na 300KM po predmetu ici,ali eto nisu. Sigurno im nisu iz ministarstva obrazovanja dali.Angelina84 wrote:mirza11 wrote:Momak najvaznije ti je da ides na pripreme iz mat. i da uplatis 200kmprilikom ocjenivanja ce ti pomoci 100 posto,meni je pomoglo,pa ti vidi......................pozzz
Ljetna skola je 200km uvjek bila sta glumite budale........
A ti si oduvijek na faxu jel?
Pa nisi. Ljetna škola je bila prvo 100 KM, pa onda 150 KM, pa je sada 200.
-
ibizza
#42 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kakvo je stanje ove godine za postdiplomski?
Jeli i dalje ostaje granica 8,a ostali da upisuju zajednicke magistarske sa Zg i Ljubljanom
Jeli i dalje ostaje granica 8,a ostali da upisuju zajednicke magistarske sa Zg i Ljubljanom
- perfect_guy
#43 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ove godine se ukida prosjek ali ostaje prijemni kakav je bio
- marketleader
#44 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
To sam i ja cuo, pa kad sam cuo da je bila sjednica i da je usvojeno to, ali nema nikakvih obavjesti i slicno.perfect_guy wrote:ove godine se ukida prosjek ali ostaje prijemni kakav je bio
- alibaba_i_30_godina
#45 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Prosjek se ukida a prijemni ostaje. I nek ostaje, ne moraju svi biti magistri. 
- marketleader
#46 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ali drug ipak mislim da ce oni primiti i one koji ne poloze u vanredne, samo im je bitno da oni plate, pa ko voli nek izvoli. Zivi bili pa vidjeli.NeyDan wrote:Prosjek se ukida a prijemni ostaje. I nek ostaje, ne moraju svi biti magistri.
- alibaba_i_30_godina
#47 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Pa ja sam sad vanredan na master-u zbog posla, i koliko se sjecam mi smo morali poloziti taj prijemni prosle godine i svi smo i polozili.marketleader wrote:Ali drug ipak mislim da ce oni primiti i one koji ne poloze u vanredne, samo im je bitno da oni plate, pa ko voli nek izvoli. Zivi bili pa vidjeli.NeyDan wrote:Prosjek se ukida a prijemni ostaje. I nek ostaje, ne moraju svi biti magistri.
- marketleader
#48 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Prosle godine su primili sve studente bez obzira polozila ili ne, i gledao sam, bilo je raje sto nisu polozilo i svakako su primljeni. Ali to radi manjka prijavljenih, bilo vas oko 40, cini mi se.NeyDan wrote:Pa ja sam sad vanredan na master-u zbog posla, i koliko se sjecam mi smo morali poloziti taj prijemni prosle godine i svi smo i polozili.marketleader wrote:Ali drug ipak mislim da ce oni primiti i one koji ne poloze u vanredne, samo im je bitno da oni plate, pa ko voli nek izvoli. Zivi bili pa vidjeli.NeyDan wrote:Prosjek se ukida a prijemni ostaje. I nek ostaje, ne moraju svi biti magistri.
- alibaba_i_30_godina
#49 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Tacno. Ali prvo su samo primili nas sto smo polozili prijemne pa onda kada su vidjeli da ima malo studenata primili i one koji nisu polozili prijemni ali koji su imali odgovarajuci prosjek. Bez obzira, nas na smjeru nema ni 30 i to je sasvim dovoljno. Zar bi trebalo da bude i po 200 magistara pa da ne znamo kud cemo s njima?!marketleader wrote:Prosle godine su primili sve studente bez obzira polozila ili ne, i gledao sam, bilo je raje sto nisu polozilo i svakako su primljeni. Ali to radi manjka prijavljenih, bilo vas oko 40, cini mi se.NeyDan wrote:Pa ja sam sad vanredan na master-u zbog posla, i koliko se sjecam mi smo morali poloziti taj prijemni prosle godine i svi smo i polozili.marketleader wrote: Ali drug ipak mislim da ce oni primiti i one koji ne poloze u vanredne, samo im je bitno da oni plate, pa ko voli nek izvoli. Zivi bili pa vidjeli.
- hadzinicasa
#50 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
oni koji su primljeni, a nisu položili prijemni, ostali su u obavezi da polože ta tri predmeta koja su bila na prijemnom! (ili onaj koji nisu položili na prijemnom) i bez toga neće moći magistrirati.marketleader wrote:
Prosle godine su primili sve studente bez obzira polozila ili ne, i gledao sam, bilo je raje sto nisu polozilo i svakako su primljeni. Ali to radi manjka prijavljenih, bilo vas oko 40, cini mi se.