Stomatološki fakultet
- Desnik
#151 Re: Stomatološki fakultet
dupli
Last edited by Desnik on 20/08/2013 20:07, edited 1 time in total.
- Desnik
#152 Re: Stomatološki fakultet
Nije poenta u tome,Individualism18 wrote: Umjesto što svako malo postavljaš pitanje, mogao si do sada sto puta nazvati fakultet i informirati se.
poenta je da Lukan zasigurno već ZNA da je studij u BL jeftiniji od sarajevskog (sasvim logično)
i na taj način REKLAMIRA studiranje stomatologije u BL.
Patetično.
-
lukan
#153 Re: Stomatološki fakultet
evo jos malo reklame
znaci pitanje i dalje stoji cijena stoma u banja luci 
-
Leca
#154 Re: Stomatološki fakultet
Ti bas svugdje vidis neku teoriju zavjere, strasno. Stvarno ne znam kako ti mozes bilo kome nesto reci. Na ovoj temi si upravo ti najvise pisao stvari koje nemaju blage veze sa stvarnocu, pocevsi od "lupanja" cijena skolarine itd.Desnik wrote:Nije poenta u tome,Individualism18 wrote: Umjesto što svako malo postavljaš pitanje, mogao si do sada sto puta nazvati fakultet i informirati se.
poenta je da Lukan zasigurno već ZNA da je studij u BL jeftiniji od sarajevskog (sasvim logično)
Patetično.
- Desnik
#155 Re: Stomatološki fakultet
Izvini ako sam te doveo u zabludu oko cijena školarine,Leca wrote:Ti bas svugdje vidis neku teoriju zavjere, strasno. Stvarno ne znam kako ti mozes bilo kome nesto reci. Na ovoj temi si upravo ti najvise pisao stvari koje nemaju blage veze sa stvarnocu, pocevsi od "lupanja" cijena skolarine itd.Desnik wrote:Nije poenta u tome,Individualism18 wrote: Umjesto što svako malo postavljaš pitanje, mogao si do sada sto puta nazvati fakultet i informirati se.
Patetično.
ali zbilja nisam do zadnjeg trena znao kolika će biti i da li će se uopće mijenjati.
-
axl_azz
#156 Re: Stomatološki fakultet
koliko se izbornih predmeta mora izabrati na prvoj godini?
- Desnik
#157 Re: Stomatološki fakultet
Ako dobro pamtim tri predmeta su u prvoj godini izborna.axl_azz wrote:koliko se izbornih predmeta mora izabrati na prvoj godini?
-
Đana123
#158 Re: Stomatološki fakultet
Zdravo svima! Moze li me iko posavjetovati gdje mogu kupiti knjige za prvu godinu, koriste li se ikako skripte?!
Unaprijed zahvaljujem.
-
jasmina_237
#159 Re: Stomatološki fakultet
Cao, mene takodjer zanima ako bi mi netko mogao reci za ove knjige i to za prvu godinu. Ove godine sam upisala stomatologiju pa do sada sam cula da se koriste skripte i da se uzimaju u biblioteci fakulteta. Ako moze mala pomoc bila bih jako zahvalna.

-
Alive
#160 Re: Stomatološki fakultet
Nesto knjiga uzmes u biblioteci fakulteta (odes i pitas ih koje knjige imaju) a VECINU knjiga kopiranih i skripti uzimas u kopirnicama. Imas tri kopirnice u krugu od 30m od fakulteta... Jedna odmah ispod fakulteta ("kod bula"), druga ispod cvjecare Palma i treca preko puta Klasove prodavnice u "garazama" Ova u "garazama" (tako je zovu svi) je najjeftnija dok je ova "kod bula" najskuplja ali ima vecinu pitanja i sitnih stvari koje dobro dodju.jasmina_237 wrote:Cao, mene takodjer zanima ako bi mi netko mogao reci za ove knjige i to za prvu godinu. Ove godine sam upisala stomatologiju pa do sada sam cula da se koriste skripte i da se uzimaju u biblioteci fakulteta. Ako moze mala pomoc bila bih jako zahvalna.![]()
![]()
Eto to je to.
-
Cazaa
#161 Re: Stomatološki fakultet
zna li neko kada otprilike pocinju predavanja ?
- Desnik
#162 Re: Stomatološki fakultet
7. oktobra, ali u prve dvije sedmice nećete raditi skoro ništaCazaa wrote:zna li neko kada otprilike pocinju predavanja ?
-
zana 5
#164 Re: Stomatološki fakultet
A da li isti profesori koji predaju na medicini predaju i na stomatologiji,i koja je sansa uci u redovne na stomatologiji nakon prve godine,znam da je tesko,ali da li je moguce uopste??
-
Alive
#165 Re: Stomatološki fakultet
Da da predaju isti profesori. Sve isto. A odgovor na drugo pitanje je da ako imas "ledja" onda mozss a ovako tesko...
-
zana 5
#166 Re: Stomatološki fakultet
a da li jee anatomija isto teska koliko na mediciniAlive wrote:Da da predaju isti profesori. Sve isto. A odgovor na drugo pitanje je da ako imas "ledja" onda mozss a ovako tesko...
-
Alive
#167 Re: Stomatološki fakultet
Ja sam bio stari sistem tako da mogu pricati za stari sistem. Ova bolonja je... Isto je sve po tezini samo medicinari moraju uciti jos i ekstremitete a mi ne moramo i to je to. Dakle eto... medicinarima je teze jedno 10% (mi smo na ispitu imali 9 a oni 10 pitanja)
-
Leca
#168 Re: Stomatološki fakultet
Anatomija na medicini je puno teza i opsirnija nego na stomatologiji. Od kompletne osteologije na stomatologiji se uce samo kosti glave i zglobovi glave, a na medicini se uce jos sve kosti trupa i svi moguci zglobovi od kojih ti oci ispadnu dok ih ne naucis. Na stomatologiji se ne uce vaskularizacije organa, a citav drugi semestar se uce regije glave i vrata, vaskularizacija i inervacija ovih regija, CNS i cula, to je na medicini jedna parcijala (od ukupno tri u drugom semestru). Ta razlika je puno vise od 10%.
-
zana 5
#169 Re: Stomatološki fakultet
Meni je najvaznije da li cu moci imati prosjek da udem u redovne,jer ako ne budem imalaa,ja ne mogu nastaviti skolovanje radi finansija..Ja stvarno ne znam sta da radim,pomozite molim vasss
-
Alive
#170 Re: Stomatološki fakultet
Leca wrote:Anatomija na medicini je puno teza i opsirnija nego na stomatologiji. Od kompletne osteologije na stomatologiji se uce samo kosti glave i zglobovi glave, a na medicini se uce jos sve kosti trupa i svi moguci zglobovi od kojih ti oci ispadnu dok ih ne naucis. Na stomatologiji se ne uce vaskularizacije organa, a citav drugi semestar se uce regije glave i vrata, vaskularizacija i inervacija ovih regija, CNS i cula, to je na medicini jedna parcijala (od ukupno tri u drugom semestru). Ta razlika je puno vise od 10%.
Sad cemo poceti o onome sta je teze... Stomatologija ili Medicina i naravno da se moramo sloziti da je to Medicina
- Individualism18
#171 Re: Stomatološki fakultet
Pa kakvu pomoć želiš? Neka ti učenje bude prioritet i sve ostalo podredi tome i imat ćeš prosjek koji ti treba. Glupo je raspravljati koliko je koji predmet težak, jer ako se maksimalno potrudiš, sve se može postići.zana 5 wrote:Meni je najvaznije da li cu moci imati prosjek da udem u redovne,jer ako ne budem imalaa,ja ne mogu nastaviti skolovanje radi finansija..Ja stvarno ne znam sta da radim,pomozite molim vasss
- Bambi_na_kofeinu
#172 Re: Stomatološki fakultet
Što se anatomije tiče medicina je tu na vrhu, bespredmetno je porediti.Alive wrote: Sad cemo poceti o onome sta je teze... Stomatologija ili Medicina i naravno da se moramo sloziti da je to Medicina![]()
-
Đana123
#173 Re: Stomatološki fakultet
Pozdrav svima.
Moze li me iko posavjetovati od starijih studenata, na koji nacin uciti? Sistem ucenja? Anatomija i histologija toliko strasne? A kakvo je stanje s hemijom? Moze li se nesto prenijeti ili...??
Unaprijed hvala! 
-
Alive
#174 Re: Stomatološki fakultet
Anatomija a i histologija CRTAJ sebi i tako ces najlakse zapamtiti. Hemiju bubas...
- Desnik
#175 Re: Stomatološki fakultet
Kakva "hemija" , na prvoj godini stomatologije nema hemije,Đana123 wrote:Pozdrav svima.Moze li me iko posavjetovati od starijih studenata, na koji nacin uciti? Sistem ucenja? Anatomija i histologija toliko strasne? A kakvo je stanje s hemijom? Moze li se nesto prenijeti ili...??
Unaprijed hvala!
šta ti u stvari upisala?