Dany97 wrote: ↑18/06/2020 16:49
Zanima me jeli kod nas ima ona vrsta anestezije u stomatoloskim ordinacijama (ne znam naziv),kada pocne djelovati malte ne osamuti te cijelog,tj.budes izgubljen,pricas ne povezano i slicni simptomi hah.
Mislim na onu anesteziju sto pretezno Ameri objavljuju po yt "aftermath",gdje izgledaju kao da su na nekim psihodelicima

.
Tacnije,zanima me da li takva vrsta ima u nekoj od ordinacija u Doboju/Jelahu? (naravno da i stomatolog zna raditi dobro oko zuba...)
I za kraj finalno pitanje,ako ima neko ko je primio tu vrstu anestezije zanima me koliko se razlikuje od ove lokalne,po pitanju stimulacije bola,koliko se bol osjeca (ako se osjeca) prilikom popravke/vadjenja zubi?
Radije cu dati i 50km za tu anesteziju ako treba,a da znam da bol necu skoro ni osjecati,ebem ti i zube i nekcije vise.Da se moze najradije bih da me skroz uspavaju pa onda sjeci i jezik ako treba
Svaka lokalna anestezija koju ti da stomatolg, ali ne neki priuceni iz Travnika ili Citluka ce djelovati tako da GARANTOVANO neces nista osjetiti. Drug mi je inace zubar i volim ga kao brata osim kada se ne druzimo profesionlano, e tad ga ni na slikama ne mogu
Covjek mi je vadio zivac iz dva zuba, da ih ne moram vaditi i imati rupe, nego ih sacuvati, kazu da od toga nema veceg bola.. Osim sto sam ja radi straha od bola i vidjevsi iglu kojom to cisti kanal prestaja disati (ne salim se, covjek se bojao da mu se ne onesvijestim na stolici i stalno me upozoravao da disem), nista nisam osjeti .. NISTA. Kada mi je kasnije posto je uvidio koliko me je bilo strah, objasnjavao sta radi onda je bilo lakse. I stalno je ponavljao, ne brini ovo nece da boli

- sta da radis kada te je strah.
Jedino sto osjetis pri ciscenju kanala (a pretpostavljam i kada vadis zub) je kao da cujes kada se vadi, ali prvo to traje djelic sekunde a drugo bol je NULA, vjeruj. odmah nakon zahvata, pijes bobe za bolove tako da ni kasnije ne boli.
Znaci ne trebaju te uspavljivati i slicno, ali rekoh dobar zubar koji ce znati prcijeniti kolicniu anestezije u dati je na pravo mjesto ce uciniti da sigurno ne boli. Sto moj drug kaze, pa nismo na divljem zapadu, kada su ljudima zube kljestima vadili, ako pri operaciji ne boli, ne smije ni kod nas zubara.
Tako da, osiguraj se da je zubar dobar i slobodno... i disi

Ovo ti kaze neko ko je u suzama isao prvi put.