receno u smislu, volim da mi je sve potaman
onako, komforno
Asana wrote:"Ja sam konformist"
receno u smislu, volim da mi je sve potaman![]()
onako, komforno
Ali je glagod delinquere delinquo zgriješitiseka wrote:ne razumijemnellington wrote:Oboje je pravilno, druže, samo je pitanje koji oblik ima prednost. Prema Klaiću, to je sa Npotice od delikt-a, cemu dodavanje n-a
ali bi onda jezik bio "suh".ljubav_aha wrote:vecina je dovoljnaja71 wrote:Ne zelim reci da je "Velika vecina" nepravilno ali bi sretniji izraz bio "ogromna vecina"
Trebalo bi da je izaći, ali što se Senahida tiče, vjerovatno je pravilno i izići (kao što je pravilno unići, dadnem, hlupati,...).julisiz es grant wrote:IzIći ili izAći?
(Koliko znam, u Srbiji je pravilno oboje.)
... a mozda pretpostavljamo da ce Nadal "sigurno" (bez problema, u tri seta) pobijediti MurrayaNeelix wrote:
"...pretpostavljamo da će Nadal sigurno pobijediti Murraya.."
Ja71, nisam ni tvrdio da je ustani povratni glagol, nego sam pokušao objasniti da se taj glagol može samo koristiti u prvom licu jednine i to bez povratnog "se", za razliku od npr. "digni se".ja71 wrote: @derion tvoje objasnjenje zvuci logicno ali nisi 100% u pravu.
Tako npr. "smijati se" nema veze sa "sobom".
to je jednostavno povratni glagol i kao takav se koristi.
U engleskom (to laugh) ili njemackom (lachen) to nije povratno glagol.
rijec "ustani" nije povratni glagol i zato je ne ide "ustani se"
ali zato ide "digni se"
izici je zapravo iskrivljen oblik od izaci ali oba su pravilnajulisiz es grant wrote:IzIći ili izAći?
ni meni ovaj glagol nije jasan. prije se govorilo sjednemo, sad se to n izbacilo i seljak si ako tako kazesvitamini wrote:"Sjedemo" umjesto "sjednemo"
"Slikavali se"Neispravno je i "slikali se", jer se foto aparatom može samo fotografisati.....
besana wrote:satiri...shta?svako_dobro_bih wrote:izici je zapravo iskrivljen oblik od izaci ali oba su pravilnajulisiz es grant wrote:IzIći ili izAći?
evo bas gledam naslov teme na indexu: "Elitna prostitutka: Mislim da ništa neće pomoći Tigeru da se izliječi od nimfomanije"
nimfomanija se veze samo za zenski rod, muskarci imaju satirijazunikad cula, pa zar nije jednostavno kurvar?
Meščini da je kurvar izvedenica od curve - engl. krivina. Ko biva, krivuda u vezibesana wrote:Slakto ... da ti ne kazem shta. Kurvar is kurvar ... forever

besana wrote:Ne smijem ni reci na shta me podsjeca ovaj znak![]()
![]()
kod naske za dom pemzionera kazu "mehka cuna"besana wrote:Ne smijem ni reci na shta me podsjeca ovaj znak![]()
![]()
Pa ako je upaljeno, valjda i goribesana wrote:Ni manje ni vishe nego bice iz g. mitova? hehe
A shta je s ovim gori svjetlo? Ja prva to kazem, brze mi od "svjetlo je upaljeno" a bice da je nepravilno.
I nije koincidencija nego korenspodencija, Faruk (Dino Mehmeda Mujkic)
Proslost:pezzar wrote: Riječ noćas, da li se upotrebljava kada opisujemo prethodnu noć, ili noć koja tek treba da padne?
Ja sam ubijeđen da se kaže npr:
Noćas sam sanjao bla bla bla, a ne noćas ćemo dernečiti do 4.
Bas nesto kontam, mozda zavisi od perioda dana u kom se koristi, ako koristis ujutro, onda je za proslost, a ako navece onda je za buducnostja71 wrote:Proslost:pezzar wrote: Riječ noćas, da li se upotrebljava kada opisujemo prethodnu noć, ili noć koja tek treba da padne?
Ja sam ubijeđen da se kaže npr:
Noćas sam sanjao bla bla bla, a ne noćas ćemo dernečiti do 4.
"Sinoc sam, sinoc sam, pola kafane popio"
"Sinoc sam ti Safo, dvoru dolazi"
Sadasnjost a samim time i buducnost:
"Nocas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne"
"Nocas mi srce pati, nocas me dusa boli"
Mislim da bi znak bio malo drugacije okrenut u tom slucaju ..Toto wrote:da ovo nije saobracajni znak koji znaci; nailazak na dom pemzionera