Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
-
riro
#1 Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Kako mogu vidit koliko mi vrijedi srednja škola, upisivo bi faks u njemačkoj, a prvo treba poslat u neku agenciju za priznavanje tih diploma, ali ima li ikakav način da saznam to sam prije nego platim prijevod službeni i tu uslugu priznavanja na slijepo?
- Zatamnjena stakla
#2 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Moraš sve prevest i ovjeriti.
Priznavanje diploma ti rade u Njemačkoj zavisi gdje hoćeš na faks.
Valjda sam ti pomogao
Priznavanje diploma ti rade u Njemačkoj zavisi gdje hoćeš na faks.
Valjda sam ti pomogao
-
casanova123
#3 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
ja koliko znam mora se ići godinu dana na srudien kollege..pa tek onda na fax
- Zatamnjena stakla
#4 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Ne mora. Mora riješiti sve papire pa vizu. Pa tek onda na fax ako bude primljen.casanova123 wrote:ja koliko znam mora se ići godinu dana na srudien kollege..pa tek onda na fax
-
casanova123
#5 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Kako moze dobiti studentsku boravisnu dozvolu ako nije primljen na fax? To je nemoguce 100%
- Divljanerka
#6 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Kako provjeriti na koji nacin se priznaje fakultetska diploma npr. zvanje dr medicine?
- fidoremilienko
#7 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Sve diplome VSS se nostrifikuju u Kelnu/Bonu i to iskljucivo samo tamo. Nemojte da vas varaju da saljete negdje drugo. Za tehnicke struke nije potrebna nostrifikacija, postoji sistem tzv. automatskog priznavanja. Za sve ostale, da.
Sto se tice srednje skole, vec su odgovorili.
P.S. Prije nostrifikacije diploma se mora prevesti na NJEMACKI jezik! I mislim da je cijena oko 150EUR po diplomi.
Sto se tice srednje skole, vec su odgovorili.
P.S. Prije nostrifikacije diploma se mora prevesti na NJEMACKI jezik! I mislim da je cijena oko 150EUR po diplomi.
- tesla
#8 Re: Priznavanje srednjoškolske diplome u Njemačkoj
Bosanskohercegovačka srednjoškolska diploma se ne priznaje u Njemačkoj, tu nema potrebe ništa provjeravati. Postoje dvije opcije:
-pohađati 1 ili 2 semestra tzv. Studienkolleg, gdje polaganjem ispita relevantnih za studijski smjer stičeš kvalifikaciju za upis na njemačke univerzitete,
-upisati se na univerzitet u BiH, pa prebaciti na njemački (ovo vjerovatno ne važi za sve univerzitete u BiH).
-pohađati 1 ili 2 semestra tzv. Studienkolleg, gdje polaganjem ispita relevantnih za studijski smjer stičeš kvalifikaciju za upis na njemačke univerzitete,
-upisati se na univerzitet u BiH, pa prebaciti na njemački (ovo vjerovatno ne važi za sve univerzitete u BiH).