Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
NemesisTZ

#1 Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by NemesisTZ »

Namjeravam upisati privatni faks jer trebam zavrsen fakuktet kako bih napredovao u poslu kojim se bavim. Je li iko studirao na ovom fakultetu pa da mi moze reci neke detalje sta da ocekujem od ovog faksa, koliko su ispiti teski, kakvi su profesori itd itd. Konkretno htio sam upisati poslovnu ekonomiju
Revolucionar ★

#2 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by Revolucionar ★ »

Bit ce strucnjaka puna Bosna :-)
Phantea

#3 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by Phantea »

Ti ustvari pitaš da li tamo samo odeš i platiš tu diplomu. Čisto da napreduješ na poslu, nema veze što neko tamo na tom istom poslu ožuljao stolicu da završi tu istu poslovnu ekonomiju regularno ;)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by _BataZiv_0809 »

NemesisTZ wrote:Namjeravam upisati privatni faks jer trebam zavrsen fakuktet kako bih napredovao u poslu kojim se bavim. Je li iko studirao na ovom fakultetu pa da mi moze reci neke detalje sta da ocekujem od ovog faksa, koliko su ispiti teski, kakvi su profesori itd itd. Konkretno htio sam upisati poslovnu ekonomiju
Dobar faks. Ja magistrirao na Sinergiji, upisujem doktorat na jesen. Teski su ispiti, profesori strogi ali pravdeni, nece te oboriti osim ako bas nemas pojma.
BHCluster

#5 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by BHCluster »

Revolucionar ★ wrote:Bit ce strucnjaka puna Bosna :-)
:thumbup:
NemesisTZ

#6 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by NemesisTZ »

Phantea wrote:Ti ustvari pitaš da li tamo samo odeš i platiš tu diplomu. Čisto da napreduješ na poslu, nema veze što neko tamo na tom istom poslu ožuljao stolicu da završi tu istu poslovnu ekonomiju regularno ;)
ja studirao regularno i napustio na drugoj godini jer na drzavnim fakultetima je klasicni kriminal, mito i korupcija. To su privatni fakulteti odredjenih profesora za koje svaki student unaprijed zna da nece poloziti bez 1000eura ispit ili u slucaju studentica bez da mu se naguzi. Ti ocito nikad nisi studirao pa mislis da drzavni fakultet kad neko zavrsi ujedno je i kompetentan za tu oblast a nisi svjestan koliku ulogu imaju razne stele, mito, kurvaluci i na kraju krajeva bubice tokom ispita koje se masovno koriste. Sve ti to dodje na isto, a daleko od toga da se diploma moze kupiti na vecini privatnih fakulteta.
¤ jelena ¤

#7 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by ¤ jelena ¤ »

Kiselo grožđe, kiseloooo dabogsačuva.
MehmedPasaMoric

#8 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by MehmedPasaMoric »

Nista bez stranke momcino, ne bacaj pare bez veze... Dakle logican sljed dogadjaja: uclanjenje u stranku>kupovina diplome>cekanje odredjen vremenski period dok stranka utvrdi da si 100% podoban klimoglavac>napredak u poslu/pronalazak posla u zavisnosti sta kome treba
deer_hunter

#9 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by deer_hunter »

NemesisTZ wrote:
Phantea wrote:Ti ustvari pitaš da li tamo samo odeš i platiš tu diplomu. Čisto da napreduješ na poslu, nema veze što neko tamo na tom istom poslu ožuljao stolicu da završi tu istu poslovnu ekonomiju regularno ;)
ja studirao regularno i napustio na drugoj godini jer na drzavnim fakultetima je klasicni kriminal, mito i korupcija. To su privatni fakulteti odredjenih profesora za koje svaki student unaprijed zna da nece poloziti bez 1000eura ispit ili u slucaju studentica bez da mu se naguzi. Ti ocito nikad nisi studirao pa mislis da drzavni fakultet kad neko zavrsi ujedno je i kompetentan za tu oblast a nisi svjestan koliku ulogu imaju razne stele, mito, kurvaluci i na kraju krajeva bubice tokom ispita koje se masovno koriste. Sve ti to dodje na isto, a daleko od toga da se diploma moze kupiti na vecini privatnih fakulteta.
:mrgreen: :mrgreen:

de ba, reci fino da ti se ne da gubiti 4 godine na ucenje, hoces diplomu za mjesec i to je to. Slobodno upisi ovaj fakultet, 3 mjeseca i doktor si :izet:
MehmedPasaMoric

#10 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Pa realno i ne isplati se, skoro je nemoguce zavrsiti drzavni fakultet bez 5-6 hiljada maraka, knjige, skripte, prevoz, ako su iz nekog drugog grada kirija, podkivanje profesora itd... Lakse je odmah dati tih par hiljada i zavrsiti posao, svakako nemamo ni privrede ni industrije pa neznalice sa kupljenim diplomama ni ne mogu zayebati neku veliku stvar, u najgorem slucaju nepravilno ce popuniti formular ili okrenuti pogresan broj telefona. Jedino ne preporucujem kupovinu diploma medicinskog fakulteta, tu bi neznanje bilo vise ocigledno nego npr sa kupljenom ekonomijom ili pravom
NemesisTZ

#11 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by NemesisTZ »

deer_hunter wrote:
de ba, reci fino da ti se ne da gubiti 4 godine na ucenje, hoces diplomu za mjesec i to je to. Slobodno upisi ovaj fakultet, 3 mjeseca i doktor si :izet:
gdje ima diploma za mjesec? ili za 3 mjeseca?
Drugo su srednje skole i ona famozna afera ali sa fakultetom to nije slucaj. Cak i da se nista ne uci moras odraditi te 4 godine i pojaviti se na ispitu, a uci se sigurno.
BHCluster

#12 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by BHCluster »

I onda se pitamo sto nam je u drzavi sve ku*ac.
mikrozadatak

#13 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by mikrozadatak »

NemesisTZ wrote: gdje ima diploma za mjesec? ili za 3 mjeseca?
Drugo su srednje skole i ona famozna afera ali sa fakultetom to nije slucaj. Cak i da se nista ne uci moras odraditi te 4 godine i pojaviti se na ispitu, a uci se sigurno.
Ako im kažeš da ti je frka možda ti izađu u susret. Ne znam nikoga ko je prekinuo studij na ovim privatnim fakultetima. Tu ko pokuca, izlazi s diplomom. Travnik, Lukavica, Pale ... čujem ima i u Goraždu, širok izbor. Tu završavaju škole ovi novi menadžeri.
MehmedPasaMoric

#14 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Kupovina diploma je postojala i prije rata, to nije nista novo... Doduse prije rata nisi mogao kupiti fakultetsku diplomu jer nije bilo privatnih fakulteta ali su se masovno kupovale diplome visih skola, srednjih skola, VKV, osnovne od 5-8 razreda itd. Najpoznatiji rasadnik takvih diploma je bila visa upravna skola u Sarajevu gdje je jedno vrijeme ordinirao i Vojislav Seselj :bih:
avetinja

#15 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by avetinja »

Neka kupi diplomu/ide linijom manjeg otpora, ako to može da iskoristi. Država se ne smije uhvatiti u koštac sa lažnim diplomama jer bi čitava država stala. Najviše radnika sa lažnom diplomom se nalazi u državnim institucijama, tako da nije čudno što nam je ovako. Jedino nas može spasiti kolektivna katarza i želja da se nešto nauči na koliko-toliko pošten način. Međutim, to nije moguće, pošto na državnim fakultetima dobrim dijelom rade ljudi koji svoje komplekse i probleme liječe na studentima obarajući ih za raznorazne gluposti, zbog čega se uči na pamet i forsiraju potpuno zanemarive stvari pa se nakon diplomiranja veoma malo zna. Ni na državnim fakultetima nije mnogo bolja situacija, ali se uglavnom izlazi sa više znanja. Ali, ako hoćeš da učiš, znanje ćeš steći bez obzira na kojem fakultetu studirao.

Za postavljača teme je prijedlog da posjeti neki od foruma Republike Srpske, pošto bi tamo mogao da dobije više informacija.
lissics

#16 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by lissics »

avetinja wrote:Ali, ako hoćeš da učiš, znanje ćeš steći bez obzira na kojem fakultetu studirao.
Apsolutno netacno. Rijetki su biseri koji mogu sami naučiti iz knjiga, i uz to naučiti razmišljati kao akademski građani, bez kvalitetnih predavanja kod iskusnih profesora.

Helem, imam druga koji je završio gradjevinu u nekom od ovakvih fakulteta. Naumio u Njemačku da ide, ljudi ga hladno otkacili kad je predao diplomu.
avetinja

#17 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by avetinja »

lissics wrote:
avetinja wrote:Ali, ako hoćeš da učiš, znanje ćeš steći bez obzira na kojem fakultetu studirao.
Apsolutno netacno. Rijetki su biseri koji mogu sami naučiti iz knjiga, i uz to naučiti razmišljati kao akademski građani, bez kvalitetnih predavanja kod iskusnih profesora.

Helem, imam druga koji je završio gradjevinu u nekom od ovakvih fakulteta. Naumio u Njemačku da ide, ljudi ga hladno otkacili kad je predao diplomu.
I na privatnim fakultetima imaš predavanja, a nastavu drže i profesori sa državnih fakulteta. Na svakom fakultetu ima i dobrih i loših profesora predavača. Može on biti doktor nauka, ali ako ne zna prenijeti znanje ništa od njegovog posla sa studentima. Tvoj drug je vjerovatno išao linijom manjeg otpora, kao i većina studenata na privatnim fakultetima. Po čemu se razlikuje student sa državnog fakulteta koji ne želi steći znanje i student sa privatnog fakulteta koji ne želi steći znanje? Uzmimo u obzir da su završili fakultet. Ovaj sa državnog bi trebao imati malo veće znanje, ali ne mora značiti. Na privatnim fakultetima jeste lakše, ali se vara onaj koji misli da se izađe na ispit i položi tek tako. To mogu pojedinci kojima je čitavo školovanje već unaprijed osigurano, a takvih ima i na državnim fakultetima.
MehmedPasaMoric

#18 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

avetinja wrote:
lissics wrote:

I na privatnim fakultetima imaš predavanja, a nastavu drže i profesori sa državnih fakulteta. Na svakom fakultetu ima i dobrih i loših profesora predavača. Može on biti doktor nauka, ali ako ne zna prenijeti znanje ništa od njegovog posla sa studentima. Tvoj drug je vjerovatno išao linijom manjeg otpora, kao i većina studenata na privatnim fakultetima. Po čemu se razlikuje student sa državnog fakulteta koji ne želi steći znanje i student sa privatnog fakulteta koji ne želi steći znanje? Uzmimo u obzir da su završili fakultet. Ovaj sa državnog bi trebao imati malo veće znanje, ali ne mora značiti. Na privatnim fakultetima jeste lakše, ali se vara onaj koji misli da se izađe na ispit i položi tek tako. To mogu pojedinci kojima je čitavo školovanje već unaprijed osigurano, a takvih ima i na državnim fakultetima.
Nisam znao da Bimo Jusufranic aktivno ucestvuje u radu ovog foruma :shock:
avetinja

#19 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by avetinja »

MehmedPasaMoric wrote:Nisam znao da Bimo Jusufranic aktivno ucestvuje u radu ovog foruma :shock:
buhahahahahahahaha

Neki prvo trebaju proći određene testove prije registracije.
lissics

#20 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by lissics »

avetinja wrote:Na privatnim fakultetima jeste lakše, ali se vara onaj koji misli da se izađe na ispit i položi tek tako. To mogu pojedinci kojima je čitavo školovanje već unaprijed osigurano, a takvih ima i na državnim fakultetima.
Kao da smo se mi tek rodili i ne znamo nista o privatnim fakultetima u BiH pa nam prodajes priču.

O ovom faksu (osim smiješnog imena) ne znam ništa. Sa pravnog fakulteta u Kiseljaku imam 4 akademika u rodbini sa nula znanja, i sami se stide svoje diplome.

Ovih par fakulteta/univerziteta na Ilidzi ima nivo, ostalo je samo namicanje para i sramota za studente i državu.
avetinja

#21 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by avetinja »

lissics wrote:Kao da smo se mi tek rodili i ne znamo nista o privatnim fakultetima u BiH pa nam prodajes priču.

O ovom faksu (osim smiješnog imena) ne znam ništa. Sa pravnog fakulteta u Kiseljaku imam 4 akademika u rodbini sa nula znanja, i sami se stide svoje diplome.

Ovih par fakulteta/univerziteta na Ilidzi ima nivo, ostalo je samo namicanje para i sramota za studente i državu.
Znam i ja ljude koji završe državni pa gledaju u druge kao u šarena vrata kada ih pitaju nešto iz struke. Ako nećeš da naučiš, nećeš ni naučiti. Daleko od toga da opravdavan privatne fakultete, lično ne bih nikada upisao niti jedan privatni, ali nisu ni državni fakulteti Harvard.
MehmedPasaMoric

#22 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

avetinja wrote:
MehmedPasaMoric wrote:Nisam znao da Bimo Jusufranic aktivno ucestvuje u radu ovog foruma :shock:
buhahahahahahahaha

Neki prvo trebaju proći određene testove prije registracije.
Bimo provaljen si :lol:
lissics

#23 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by lissics »

avetinja wrote:
lissics wrote:Kao da smo se mi tek rodili i ne znamo nista o privatnim fakultetima u BiH pa nam prodajes priču.

Znam i ja ljude koji završe državni pa gledaju u druge kao u šarena vrata kada ih pitaju nešto iz struke. Ako nećeš da naučiš, nećeš ni naučiti. Daleko od toga da opravdavan privatne fakultete, lično ne bih nikada upisao niti jedan privatni, ali nisu ni državni fakulteti Harvard.
Evo tebi poredak fakulteta u Bosni, pa ti nadji svoje za koje navijas.

http://www.webometrics.info/en/Europe/B ... egovina%20
avetinja

#24 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by avetinja »

lissics wrote:Evo tebi poredak fakulteta u Bosni, pa ti nadji svoje za koje navijas.

Eto ga prvog na listi.
lissics

#25 Re: Privatni Fakultet "Sinergija" Bijeljina

Post by lissics »

avetinja wrote:
lissics wrote:Evo tebi poredak fakulteta u Bosni, pa ti nadji svoje za koje navijas.

Eto ga prvog na listi.
Q.E.D.
Post Reply