Ponovno upisivanje istog fakulteta
-
Sarah19
#1 Ponovno upisivanje istog fakulteta
Da li je iko imao iskustvo s ponovnim upisom na fakultet s kog se ispisao? Ja sam se zbog nekih poprilicno glupih razloga i u afektu ispisala s fakulteta koji sam studirala i u međuvremenu sam upisala drugi fakultet, ali zanima me da li je moguce da ja ponovo upisem fakultet s kog sam se ispisala? Da li bi mi priznali polozene predmete? Je li iko bio u slicnoj situaciji?
- IceQueen
#2 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Mislim da nije nemoguce, treba da napises molbu NNV-u fakulteta sa obrazlozenjem sta zelis i zasto, ali ono ulizivacki do bola, da oni imaju uvid kako si ti svjesna svoje greske sto si se ispisala sa tog fakulteta i da si spremna da propisas krv dok ne zavrsis taj studij. Uz to nemoj da zaboravis da napomenes kako je kadar vrhunskii kako je na tom fakultetu sve bajnu i divno i krasno, to ce ti donijeti dodatne poene.
Ali ipak, put kojim ces morati ici jeste prebacivanje sa fakulteta na kojem si sada, na taj na kojem si bila ranije i sada ponovno zelis da se upises, jer visenemas status studenta na tom faxu.
Anyway, sretno i obavijesti kakvi su rezultati molbe.
Ali ipak, put kojim ces morati ici jeste prebacivanje sa fakulteta na kojem si sada, na taj na kojem si bila ranije i sada ponovno zelis da se upises, jer visenemas status studenta na tom faxu.
-
Questio
#3 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
.
Last edited by Questio on 06/04/2019 18:29, edited 1 time in total.
-
Sarah19
#4 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Hvala ti puno na odgovoru. Obradovala si me jako.IceQueen wrote:Mislim da nije nemoguce, treba da napises molbu NNV-u fakulteta sa obrazlozenjem sta zelis i zasto, ali ono ulizivacki do bola, da oni imaju uvid kako si ti svjesna svoje greske sto si se ispisala sa tog fakulteta i da si spremna da propisas krv dok ne zavrsis taj studij. Uz to nemoj da zaboravis da napomenes kako je kadar vrhunskii kako je na tom fakultetu sve bajnu i divno i krasno, to ce ti donijeti dodatne poene.
- hodža
#5 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Sarah19 wrote:ali zanima me da li je moguce da ja ponovo upisem fakultet s kog sam se ispisala? Da li bi mi priznali polozene predmete? Je li iko bio u slicnoj situaciji?
Može. Priznaju ti sve položene predmete i nastaviš tamo gdje si stala. Naravno da moraš napisati molbu, poplaćati sve što se treba platiti, i primit će te nazad
Poznata mi je situacija sa mašinstva, gdje čak nije trebao ni novi index, samo su u stari nastavili
-
fizicarka_
#6 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Na PMF-u je sigurno moguce..
-
Sarah19
#7 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Divno.hodža wrote:Sarah19 wrote:ali zanima me da li je moguce da ja ponovo upisem fakultet s kog sam se ispisala? Da li bi mi priznali polozene predmete? Je li iko bio u slicnoj situaciji?
Može. Priznaju ti sve položene predmete i nastaviš tamo gdje si stala. Naravno da moraš napisati molbu, poplaćati sve što se treba platiti, i primit će te nazad![]()
Poznata mi je situacija sa mašinstva, gdje čak nije trebao ni novi index, samo su u stari nastavili
- hodža
#8 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Ne znam da li moras cekati, ili mozes cak i sad...to bi morala vidjeti u studentskoj. A sto se tice budzeta, ides u samofinansirajuce ako si 2 puta obnovio godinu. Posto si ti bila tek upisala, pa u istoj godini napustila (ako sam dobro shvatio) vjerovatno ces moci na budzet, jer ce ti se voditi kao obnova godine. Ali nabolje ti je sve da provjeris u studentskoj, jer svaki faks vodi svoju politiku izgleda 
- avetinja
#9 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Ma šta će ti fakultet. Završila - ne završila posla nema.
-
quizzy
#10 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Pozz, znam da je tema nije ista, ali sestra je par godina pauzirala sa studijem i sada napokon zeli zavrsiti. Ona je stari sistem i interesuje me da li je istina da studenti po starom sistemu moraju zavrsiti studij do septembra 2015.?
- dobar osjecaj
#11 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Koliko sam upoznata, ti studenti koji su poceli studij prije uvodjenja Bolonje su do septembra 2012.mogli polagati ispite i zavrsiti studij po starom sistemu. Mislim da sad moraju polagati razliku svih predmeta od prve godine.quizzy wrote:Pozz, znam da je tema nije ista, ali sestra je par godina pauzirala sa studijem i sada napokon zeli zavrsiti. Ona je stari sistem i interesuje me da li je istina da studenti po starom sistemu moraju zavrsiti studij do septembra 2015.?
-
Lounge Act
#12 Re: Ponovno upisivanje istog fakulteta
Zavisi koji je fakultet u pitanju, nije isto pravilo na svim