Internacionalni Univerzitet Travnik
-
wonderboy
#1051 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
ima li neko na saobracajnom fakultetu treba mi par informacija
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1052 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Jebite vi mene svi od reda ako je ovaj medjunarodni univerzitet u Travniku ista bolji ili gori od onih provala iz SFRJ. Posto vecina vas jedva nagura 17,3 god u prosijeku, nije ni cudo sto nemate pojma. Nego sjecajuli se vasi starci cega? Ja se sjecam iz SFRJ tarifa kod kurava, cijena u videotekama pa cak i cijene piva kod Kate Orozuse na Stupu u SA. U Jugoslaviji "cuj direktor si, druze ne ide radi reda sa 4 razreda, nego idi onom profesoru u Bihac" a sa fakulteta poput "Djure Pucara Starog" Banja Luka ili "Dzemala Bjedica" Mostar silazili mladi ekonomisti i sta sve jos nije. Nije da branim ni jedan, sve je to propali posao. Jos malo svaka kuca ce biti srednja skola.
-
Drinski
#1054 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ja tebe jebati neću...Zviz wrote:Jebite vi mene svi od reda ...
- kucniljubimac
#1055 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Imal' u vas u danskoj travničkog fakulteta?Zviz wrote:Jebite vi mene svi od reda ako je ovaj medjunarodni univerzitet u Travniku ista bolji ili gori od onih provala iz SFRJ. Posto vecina vas jedva nagura 17,3 god u prosijeku, nije ni cudo sto nemate pojma. Nego sjecajuli se vasi starci cega? Ja se sjecam iz SFRJ tarifa kod kurava, cijena u videotekama pa cak i cijene piva kod Kate Orozuse na Stupu u SA. U Jugoslaviji "cuj direktor si, druze ne ide radi reda sa 4 razreda, nego idi onom profesoru u Bihac" a sa fakulteta poput "Djure Pucara Starog" Banja Luka ili "Dzemala Bjedica" Mostar silazili mladi ekonomisti i sta sve jos nije. Nije da branim ni jedan, sve je to propali posao. Jos malo svaka kuca ce biti srednja skola.
-
Scopio
#1056 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima li menza u travniku?
-
Chuckie
#1057 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima "Hari". 
-
ljuspica
#1058 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Da li je iko citao onu aferu u vezi ovog faxa? Dosli su turski studenti da studiraju privatne faxove u TRavnik.Inace Internacionalni Univerzitet u TRavniku kako pise je potpisao sporazum u vezi studija sa tur.drzavlanima. Studenti kad su dosli u gradic nisu zatekli ono sto su ocekivali a vec je uplacen velik iznos za studij.Ocekivali su studentski smjestaj, pa su morali sami traziti smjestaj po privatnim kucama, a koji su im travnicani naplacivali po 300 eura :/...na faxu su ih ribali s druge strane, prijave za ispite im naplacivali, zatim davali im uslove da nauce bos.jezik pa su morali upisivati kurs i dodatno placati i tako....sve je to doslo do nekog u Turskoj i Turska Republika je prekinula ugovor sa priv.faxom u Travniku i javila studentima da se vrate u Tursku jer taj privatni fax nece bit priznat u Turskoj...
-
made_in_sarajevo
#1059 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
haj na stranu jel valja,ne valja,ovi sa drzavnih pjene na privatne i slicno, zanima me upisem ja u travniku i ako hocu da naucim nesto mogu nauciti isto kao sto bi i na drzavnom? nece me mozda neki starkelja peglati kao na drzavnom jer ga boli briga za mnom ali isto je gradivo,teme,knjige,prica,lekcije? i ti profesori na tim privatnim faxovima su morali te iste drzavne zavrsiti,a nesto kontam bubam ekonomija ne moze biti 2 razlicita svijeta u sarajevu i travniku
.
- Ramzess Veliki
#1060 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Sumnjam u kvalitetu znanja sa tih tzv. fakulteta. Evo kod mene troje pod stare dane završili takve, dva u Travniku a jedna doktorirala u Banjoj Luci, a nisu se makli sa posla, niti su išli na predavanja.made_in_sarajevo wrote:haj na stranu jel valja,ne valja,ovi sa drzavnih pjene na privatne i slicno, zanima me upisem ja u travniku i ako hocu da naucim nesto mogu nauciti isto kao sto bi i na drzavnom? nece me mozda neki starkelja peglati kao na drzavnom jer ga boli briga za mnom ali isto je gradivo,teme,knjige,prica,lekcije? i ti profesori na tim privatnim faxovima su morali te iste drzavne zavrsiti,a nesto kontam bubam ekonomija ne moze biti 2 razlicita svijeta u sarajevu i travniku.
Istina i težina gradiva na državnim se prilično umanjila. Ali znaju kukati ...
- Großmeister
#1061 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Tačno je da je većina travničkih fakulteta prilagođena ljudima koji rade, a treba im diploma. Na kraju krajeva, većina privatnih fakulteta jesu profitne ustanove, pa se jednostavno prilagođavaju stanju da bi što bolje profitirali.Ramzess Veliki wrote:Sumnjam u kvalitetu znanja sa tih tzv. fakulteta. Evo kod mene troje pod stare dane završili takve, dva u Travniku a jedna doktorirala u Banjoj Luci, a nisu se makli sa posla, niti su išli na predavanja.made_in_sarajevo wrote:haj na stranu jel valja,ne valja,ovi sa drzavnih pjene na privatne i slicno, zanima me upisem ja u travniku i ako hocu da naucim nesto mogu nauciti isto kao sto bi i na drzavnom? nece me mozda neki starkelja peglati kao na drzavnom jer ga boli briga za mnom ali isto je gradivo,teme,knjige,prica,lekcije? i ti profesori na tim privatnim faxovima su morali te iste drzavne zavrsiti,a nesto kontam bubam ekonomija ne moze biti 2 razlicita svijeta u sarajevu i travniku.
Istina i težina gradiva na državnim se prilično umanjila. Ali znaju kukati ...
Međutim, usudio bih se reći da ipak nema neke veće razlike između privatnih i državnih fakulteta u našem obrazovnom sistemu, s akcentom na osposobljavanje stručnih kadrova. Tačno je da studenti na privatnim mnogo laške završe fax, ali da li mi govorimo o teoretskim ili praktičnim znanjima??? Skoro nijedan fakultet u BiH, bilo državni ili privatni, ne nudi mnogo praktičnog znanja, nego studenti uglavnom uče teoretski, tako da su i jedni i drugi jednako nepripremljeni za tržište rada.
Kada sam bio u jednoj privatnoj firmi u Sarajevu na intervjuu za obavljanje prakse, sam direktor koji ima saradnju sa pojedinim državnim fakultetima u Sarajevu (koji su u domenu njegovog poslovanja) mi je rekao: "Nema veće razlike između studenata sa državnih i privatnih, ni jedni ni drugi ne znaju ništa kad dođu da rade. I jedne i druge moraš dodatno da podučavaš iako su se 3-4 godine školovali. Jedina razlika je što su se ovi sa državnih više namučili dok su završili fakultet, što meni kao poslodavcu apsolutno ništa ne znači."
- Ramzess Veliki
#1062 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Složit ću se sa ovim jer sam imao u praksi da mi dođu diplomirani inžinjeri građevine koji počnu plakati kad im daš jednostavan projekat.Großmeister wrote:Tačno je da je većina travničkih fakulteta prilagođena ljudima koji rade, a treba im diploma. Na kraju krajeva, većina privatnih fakulteta jesu profitne ustanove, pa se jednostavno prilagođavaju stanju da bi što bolje profitirali.
Međutim, usudio bih se reći da ipak nema neke veće razlike između privatnih i državnih fakulteta u našem obrazovnom sistemu, s akcentom na osposobljavanje stručnih kadrova. Tačno je da studenti na privatnim mnogo laške završe fax, ali da li mi govorimo o teoretskim ili praktičnim znanjima??? Skoro nijedan fakultet u BiH, bilo državni ili privatni, ne nudi mnogo praktičnog znanja, nego studenti uglavnom uče teoretski, tako da su i jedni i drugi jednako nepripremljeni za tržište rada.
Kada sam bio u jednoj privatnoj firmi u Sarajevu na intervjuu za obavljanje prakse, sam direktor koji ima saradnju sa pojedinim državnim fakultetima u Sarajevu (koji su u domenu njegovog poslovanja) mi je rekao: "Nema veće razlike između studenata sa državnih i privatnih, ni jedni ni drugi ne znaju ništa kad dođu da rade. I jedne i druge moraš dodatno da podučavaš iako su se 3-4 godine školovali. Jedina razlika je što su se ovi sa državnih više namučili dok su završili fakultet, što meni kao poslodavcu apsolutno ništa ne znači."
Istina kod nas je opći pad interesa za nivoom stručnosti ... počevši od namještaljki državne agencije za zapošljavanje gdje će te skinuti sa liste jer poslije deset godina rada u projektovanju u internacionalnim firmama nisi dostavio dokaz da si završio kurs jednog stranog jezika, a primiće nekoga bez dana iskustva jer je priložio metar kursića za Word, Internet Explorer i basic course kineskog jezika.
-
made_in_sarajevo
#1063 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
posto je sve nakaradno u drzavi tako da sam nesto misljenja da ni drzavni nisu kao sto su bili,a peglaju profesori za zarez,a upravo to sto vi kazete niko nema prakse koja je najvaznija. ustvari ima ekonomija na zavrsnim godinama ih salju negdje mada i to koliko sam skontao ako ko uspije firmu gdje ce raditi dakle opet stela. buraz mi u london nedavno otisao i govori bio na razgovoru za posao niko ga nije ni pitao za fax,vazniji su im certifikati necega jer tehnologija ode naprijed i valjda ljudi poceli vise te certifikate bubam sad cisco gledati nego fax ko fax. kod nas milion prica ukinut ce privatne faxove pa ce ce ponistiti diplome,a vala malo sutra. ja opet ako hocu da naucim nesto mogu to nauciti koliko sam skontao 
-
ljuspica
#1064 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Mene iskreno zanima kako ce ponistiti diplome.U biti mozda to i mogu uraditi,ali kako?Ko ce vratiti baceni novac ljudima koji su se opredjelili za taj fax. Privatni univerziteti?Pa ne bih rekla...Javna je tajna da se ove diplome kupuju,ali sve po zakonu,zakonski, regularno, biznis je biznis.Ne mozemo sad otvorit neku ustanovu i stancat diplome tek tako, ali cemo otvorit neku ustanovu,zaposlit profesore koji su zavrsili drzavni fax, dat im dobra primanja, i nikoga ne obarati na ispitima. Dakle, njima niko nista ne moze,jer rade zakonski,ali me bas bas zanima, da li se mogu lako zaposliti sa dipl.prv.faxova? Istina je da svi imaju isto neznanje kad zavrse fax dal' priv.ili drzavni, ali nije isti nacin borbe/bitke, truda, marljivosti, istrajnosti, nacina zivota, odricanja muke na priv. i drzavnom. Poslodavcu i te kako treba da znaci kakav ax je radnik zavrsio jer onaj sa priv. ce na posao gledati kao da mu serviras jelo u tacni, a onaj sa drzavnog ce ulozit veci trudmade_in_sarajevo wrote:posto je sve nakaradno u drzavi tako da sam nesto misljenja da ni drzavni nisu kao sto su bili,a peglaju profesori za zarez,a upravo to sto vi kazete niko nema prakse koja je najvaznija. ustvari ima ekonomija na zavrsnim godinama ih salju negdje mada i to koliko sam skontao ako ko uspije firmu gdje ce raditi dakle opet stela. buraz mi u london nedavno otisao i govori bio na razgovoru za posao niko ga nije ni pitao za fax,vazniji su im certifikati necega jer tehnologija ode naprijed i valjda ljudi poceli vise te certifikate bubam sad cisco gledati nego fax ko fax. kod nas milion prica ukinut ce privatne faxove pa ce ce ponistiti diplome,a vala malo sutra. ja opet ako hocu da naucim nesto mogu to nauciti koliko sam skontao
- Dr. Kuca
#1065 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ramzess Veliki wrote:Složit ću se sa ovim jer sam imao u praksi da mi dođu diplomirani inžinjeri građevine koji počnu plakati kad im daš jednostavan projekat.Großmeister wrote:Tačno je da je većina travničkih fakulteta prilagođena ljudima koji rade, a treba im diploma. Na kraju krajeva, većina privatnih fakulteta jesu profitne ustanove, pa se jednostavno prilagođavaju stanju da bi što bolje profitirali.
Istina kod nas je opći pad interesa za nivoom stručnosti ... počevši od namještaljki državne agencije za zapošljavanje gdje će te skinuti sa liste jer poslije deset godina rada u projektovanju u internacionalnim firmama nisi dostavio dokaz da si završio kurs jednog stranog jezika, a primiće nekoga bez dana iskustva jer je priložio metar kursića za Word, Internet Explorer i basic course kineskog jezika.
Konacno nego sa smislom da prica.
-
Chuckie
#1066 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
A direktor čoban sa 4 osnovne.Großmeister wrote:Kada sam bio u jednoj privatnoj firmi u Sarajevu na intervjuu za obavljanje prakse, sam direktor koji ima saradnju sa pojedinim državnim fakultetima u Sarajevu (koji su u domenu njegovog poslovanja) mi je rekao: "Nema veće razlike između studenata sa državnih i privatnih, ni jedni ni drugi ne znaju ništa kad dođu da rade. I jedne i druge moraš dodatno da podučavaš iako su se 3-4 godine školovali. Jedina razlika je što su se ovi sa državnih više namučili dok su završili fakultet, što meni kao poslodavcu apsolutno ništa ne znači."
Možda ima namjeru / je kupio travničku diplomu.
Svako ko promjeni radno mjesto mora proći period adaptacije i učenja, da ne govorimo i mladima koji po prvi put zasnivaju radni odnos.
- manekenka u penziji
#1067 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ima li iko link priznatih fakulteta u BiH
I da li je ovaj fax u travniku priznat van teritorije BiH
???
???
-
mavi
#1068 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
http://www.hea.gov.ba/akreditacija_vsu/Default.aspxmanekenka u penziji wrote:Ima li iko link priznatih fakulteta u BiH
???
- Arteta
#1069 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
To je istina, samo sto je u BiH ta adaptacija ista i za ove sa drzavnih i za ove sa privatnih fakulteta.Chuckie wrote:A direktor čoban sa 4 osnovne.Großmeister wrote:Kada sam bio u jednoj privatnoj firmi u Sarajevu na intervjuu za obavljanje prakse, sam direktor koji ima saradnju sa pojedinim državnim fakultetima u Sarajevu (koji su u domenu njegovog poslovanja) mi je rekao: "Nema veće razlike između studenata sa državnih i privatnih, ni jedni ni drugi ne znaju ništa kad dođu da rade. I jedne i druge moraš dodatno da podučavaš iako su se 3-4 godine školovali. Jedina razlika je što su se ovi sa državnih više namučili dok su završili fakultet, što meni kao poslodavcu apsolutno ništa ne znači."
Možda ima namjeru / je kupio travničku diplomu.
Svako ko promjeni radno mjesto mora proći period adaptacije i učenja, da ne govorimo i mladima koji po prvi put zasnivaju radni odnos.
- manekenka u penziji
#1070 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
mavi wrote:http://www.hea.gov.ba/akreditacija_vsu/Default.aspxmanekenka u penziji wrote:Ima li iko link priznatih fakulteta u BiH
???
Hvala na linku.
Da li ja ne vidim dobro ili ovog fakulteta iz Travnika nema na listi akteditovanih?
-
Chuckie
#1071 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Kakva crna akreditacija.
- Dr. Kuca
#1072 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
U oblasti akreditacije visokoškolskih ustanova na osnovu člana 49. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini „Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj :59/074 I 59/09, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH je nadležna da vodi Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Navedeni registar će predstavljati jedinu službenu evidenciju u Bosni i Hercegovini o svim akreditiranim visokoškolskim ustanovama i samo podaci iz tog registra imaće pravnu snagu i validnost u pravnom saobraćaju kako u Bosni i Hercegovini tako i u međunarodnoj komunikaciji. Uspostavljanje, sadržaj i način vođenja navedenog registra regulisaće se posebnim pravilnikom.
Javne visokoškolske ustanove u BiH
Univerzitet u Banjoj Luci
Univerzitet u Bihaću
Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar
Univerzitet u Istočnom Sarajevu
Sveučilište u Mostaru
Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Tuzli
Univerzitet u Zenici
Visoka medicinska škola Prijedor
Visoka škola hotelijerstva i turizma Trebinje
Privatne visokoškolske ustanove u BiH
Univerzitet za poslovne studije Banja Luka
Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka
Nezavisni univerzitet Banja Luka
Panevropski univerzitet "Apeiron" Banja Luka
Sveučilište/Univerzitet „Vitez„ Travnik
Univerzitet u Travniku
Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology
Internacionalni univerzitet u Sarajevu
International Burch University Sarajevo
"Slobomir P Univerzitet" Bijeljina
Američki Univerzitet u BiH
Univerzitet "Sinergija" Bijeljina
Fakultet za javnu upravu
Visoka škola "Banja Luka College"
Visoka škola za primjenjene i pravne nauke "Prometej"
Visoka škola poslovnog menadžmenta "Primus" Gradiška
Visoka škola za uslužni biznis Sokolac
Visoka škola "Koledž zdravstvene njege" Bijeljina
Visoka škola Komunikološki koledž "KAPA FI" Banja Luka
Visoka škola "Koledž za industrijski i poslovni menadžment", s pravom javnosti Bosanska Krupa
"Visoka škola za ekonomiju i informatiku" Prijedor
Visoka škola „Koledž međunarodnog prava", Banjaluka
Sveučilište/Univerzitet "Hercegovina"
Internacionalni univerzitet Travnik
Fakultet međunarodnih finansija i bankarstva u Sarajevu
Visoka škola "Centar za poslovne studije"
Visoka poslovno tehnička škola Doboj
Visoka škola „Dositej"
Visoka škola „Logos centar"
Visoka škola "Koledž kozmetologije i estetike"
Internacionalni Univerzitet u Brčko distriktu BiH
Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Brčko distrikt BiH
Evropski Univerzitet u Brčko distriktu BiH
travnik ima dva faxa
Univerzitet u Bihaću
Sveučilište u Mostaru
Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Tuzli
Univerzitet u Zenici
Univerzitet u Travniku
Fakultet za javnu upravu
Visoka škola "Koledž za industrijski i poslovni menadžment", s pravom javnosti Bosanska Krupa
Visoka škola „Dositej"
travnik ima dva faxa
- Bambi_na_kofeinu
#1073 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Koledž kozmetologije i estetike? Šta ba?
Buhahahahhaha...
Plač
Buhahahahhaha...
Plač
- manekenka u penziji
#1074 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Znaci da je ipak akreditovan.Dr. Kuca wrote:U oblasti akreditacije visokoškolskih ustanova na osnovu člana 49. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini „Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj :59/074 I 59/09, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH je nadležna da vodi Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Navedeni registar će predstavljati jedinu službenu evidenciju u Bosni i Hercegovini o svim akreditiranim visokoškolskim ustanovama i samo podaci iz tog registra imaće pravnu snagu i validnost u pravnom saobraćaju kako u Bosni i Hercegovini tako i u međunarodnoj komunikaciji. Uspostavljanje, sadržaj i način vođenja navedenog registra regulisaće se posebnim pravilnikom.
Univerzitet u Bihaću
Sveučilište u Mostaru
Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Tuzli
Univerzitet u Zenici
Univerzitet u Travniku
Fakultet za javnu upravu
Visoka škola „Dositej"
travnik ima dva faxa
Hvala!
Edit: Moze li izvor?
- Dr. Kuca
#1075 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Jucer naletih negdje.manekenka u penziji wrote:Znaci da je ipak akreditovan.Dr. Kuca wrote:U oblasti akreditacije visokoškolskih ustanova na osnovu člana 49. Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini „Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj :59/074 I 59/09, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH je nadležna da vodi Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Navedeni registar će predstavljati jedinu službenu evidenciju u Bosni i Hercegovini o svim akreditiranim visokoškolskim ustanovama i samo podaci iz tog registra imaće pravnu snagu i validnost u pravnom saobraćaju kako u Bosni i Hercegovini tako i u međunarodnoj komunikaciji. Uspostavljanje, sadržaj i način vođenja navedenog registra regulisaće se posebnim pravilnikom.
Univerzitet u Bihaću
Sveučilište u Mostaru
Univerzitet u Sarajevu
Univerzitet u Tuzli
Univerzitet u Zenici
Univerzitet u Travniku
Fakultet za javnu upravu
Visoka škola „Dositej"