Ne čita mi se brdo ovih postova, može li reći neko tko tamo studira kako se polažu ispiti, pismeno, usmeno ili na oba načina, rade li se seminarski i prezentacije?
Inače da dodam nešto pošto sam student sa iskustvom, studirala sam prvo na onom bivšem Apeironu u Travniku sanitarni inženjering, te godine je sveučilište tek počelo raditi i moram priznati da je tad bilo skroz neozbiljno, na testovima smo se mogli okrećati niko nas ne bi ni opomenuo, svi smo masovno prpisivali, položila sam predmete da ni knjigu nisam otvorila. Ali to je bilo do profesora, jer kad je došla na red anatomija i farmakoligija masa studenata je popadala jer su profesori bili strogi i to nisam nikada položila

. Onda sam se prebacila na ekonomski fakultet jer kad sam vidjela onu anatomiju mrak mi na oći pao ko ono uspjeva naučiti. Na ekonomiji je situacija bila potpuno drugačija (isto sveučilište), postali su toliko ozbiljni da su na testovima redovno bili i profesori i asistenti, donoslili su one stvarčice za blokiranje elektronike i sve su provjeravali, ko je mogao prepisati bio je pravi ekspert u tome.
Taj fakultet je na onoj međunarodnoj ekonomijadi osvojio prvo mjesto. Prvu godinu sam uspješno riješila jer sam učila. Drugu godinu nisam, počeli su me užasno smarati oni silni seminarski radovi iz svakog kletog predmeta uz to eseji iz svakog predmeta plus posebna prezentacija plus obrana seminarskog plus obrana eseja. Noćna mora, kao da studiram književnost pa vježbam pismeno izražavanje. Onda sam se prebacila na Mostarski fakultet zbog financija i ono što ljudi pričaju o državnim fakultetima kako su kvalitetni to je vic. Bar Mostarski nije za ostale ne znam. Organizacija im je užasna, em jednu te istu stvar polažeš 2 puta, nikada nisam kužila potrebu da se nešto polaže i pismeno i usmeno, pa nek se odluče za jedno. Recimo ja imala pismeni ispit u 6mj, položila ga i sad trebam čekati usmeni u 9mj, niđe veze

. Meni je to užasno glupo i fakultetima inače kao da je cilj smoriti studenta, a ne naučiti ga nešto. Gluposti koje učimo to je smiješno, kao da učim pjesmicu sve su neke nabrajalice čovjek se pita što će sa tim znanjem raditi uopće to se ne može primjeniti u praksi nikako. Tako da mogu reći da su privatni fakulteti puno bolje organizirani, recimo meni su ovdje na državnom profesori redovno znali kasniti i po sat vremena na predavanje, pomjere ispit istog dana, znači dođeš na ispit i kažu ti da je ispit pomjeren za drugi dan. A što se tiće oba ova ekonomska fakulteta predmeti su glupi do bola, nikad neću shvatiti zašto se računovodstvo ne vježba na kompjuteru zašto nema prakse iz toga, dobro shvaćam nije ih briga kako ćemo mi učiti briga ih je da zarade nešto. Kvaliteta obrazovnog sustava u BIH je loša na svim fakultetima mislim iako ne mogu to tvrditi jer nisam studirala na svim, ali pretpostavljam da je tako jer se puno vidi po stanju u državi.